bułki z pieczarkami - 1880 przepisów (strona:35/126)

Kotlety z ziemniaków z pieczarkami i serem 185

ugotowanych ziemniaków 100 g żółtego sera 8 średnich pieczarek 1 cebula 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej olej do smażenia bułka tarta sól, pieprz Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Na niewielkiej ilości rozgrzanego olej zeszklić cebulę, a po chwili dodać(...)smażyć do momentu całkowitego odparowania wody z pieczarek. Do ziemniaków dodać dwie mąki, jajka, starty żółty ser i podsmażone pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Masa będzie trochę klejąca. Nabierać porcje łyżką, uformować kulkę i obtaczać w bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej i trochę spłaszczyć, aby wyszły okrągłe kotlety. Smażyć z obu stron na rumiano. Podawać z warzywami, surówką

talerz przyjemności
Krokiety z pieczarkami i parówką 329

czerwonym barszczem. Składniki (na ok 14 krokietów): 2 szklanki mąki 3 szklanki mleka 2 jaja łyżka oleju szczypta soli Farsz: 450 g pieczarek por 4-5 cienkich parówek 200 g sera żółtego sól, pieprz Ponadto: 2 jajka bułka tarta Przygotowanie Składniki na naleśniki wkładamy do jednej miski i miksujemy ze sobą. Odstawiamy na 20 minut. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną(...)Parówki kroimy w paseczki, ser ścieramy na tarce. Na gotowe naleśniki wykładamy po łyżce pieczarek z porem, kilka pasków parówki i łyżkę startego sera. Zawijamy do środka brzegi naleśnika. Następnie zwijamy rulon, formując tym samym krokiety. Tak przygotowane krokiety obtaczamy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażymy na oleju z wszystkich stron do zrumienienia

e-PrzepisyKulinarne
Kotlety wieprzowe z pieczarkami. 139

Kotlety wieprzowe można przygotowywać na wiele sposobów, dziś zachęcam do SCHABOWYCH Z PIECZARKAMI. SKŁADNIKI: 1/2 kg pieczarek,  2 cebule,  2 łyżki masła i 2 łyżki oleju 1 kg schabu jajko, bułka tarta olej do smażenia 2-3 łyżki mąki sól, pieprz, przyprawa do wieprzowiny WYKONANIE: Na patelni rozgrzać olej, włożyć pokrojone drobno pieczarki i cebulę, smażyć aż lekko(...)rozbić  tłuczkiem, doprawić przyprawami.  jajko rozkłócić dodać przyprawy, 2-3 łyżki mąki, wymieszać, każdy kotlet zanurzyć w jajku, następnie kładziemy  farsz z pieczarek, składamy na pół, jeszcze raz obtoczyć w jajku , bułce tartej, a następnie usmażyć

Kuchnia Beaty
Domowy pasztet z pieczarkami 210

pieczarkami Drukuj przepis Porcji: 1 keksówka Czas gotowania: 2 godziny Składniki 350 g piersi z kurczaka 250 g boczku 200 g wątróbki drobiowej 100 g pieczarek 100 g cebuli 80 g bułki tartej 2 łyżki oleju 2 jajka pieprz i sól do smaku (po około pół łyżeczki) łyżeczka vegety, najlepiej domowej szczypta gałki muszkatołowej 2 liście laurowe 4 ziarna ziela(...)Kiedy pierś z kurczaka się podgotuje wkładamy do garnka pokrojone pieczarki. 4 Cebulę kroimy w pióra i podsmażamy razem z wątróbką. 5 Gdy wszystkie składniki mamy gotowe, przekładamy je do naczynia. Całość miksujemy na gładką masę, bądź mielimy przez maszynkę. 6 Do masy dodajemy (cały czas wyrabiając pasztet) bułkę tartą, 2-3 łyżki wywaru z mięsa, vegetę oraz sól, pieprz

Kuchnia Bazylii
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami 283

starszyzna dopełnia kulinarne zadowolenie szklanką Coca-Coli.   Zapiekanka ziemniaczana z grzybami Składniki: 500 g ziemniaków 300 g pieczarek lub innych grzybów 150 g żółtego sera ząbek czosnku pęczek pietruszki 2 łyżki oleju 1 łyżka masła 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz   Sposób przygotowania: Obrane i opłukane ziemniaki kroimy na cienkie plasterki i obgotowujemy(...)zarumienią.   Ser ścieramy na tarce i mieszamy z posiekaną natką pietruszki.   Żaroodporne naczynie smaruj masłem i posyp bułką tartą.   Pierwsza warstwa zapiekanki to ziemniaki. Druga to pieczarki. Teraz pieczarki posypujemy przygotowanym serem.   Kładziemy następną warstwę ziemniaków, pieczarek i sera. Rozgrzać piekarnik do 200°C, piec przez

kuron.com.pl
Placek do barszczu 218

żółtek 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 1 zupa ogonowa Farsz: 1/2 kg mięsa mielonego z szynki wp. 1/2 kg pieczarek 2 cebule 1 całe jajko 6 jajek ugotowanych na twardo 2 łyżki bułki tartej 2x kostka rosołowa(...)Sposób przygotowania: Farsz Cebulę drobno kroimy, podsmażamy do zeszklenia i dodajemy starte na dużych oczkach pieczarki razem z kostkami rosołowymi. Całość smażymy.  Przestudzone pieczarki dodajemy do mielonego mięsa i mieszamy. Wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą i starte na grubych oczkach jajka. Farsz dokładnie wyrabiamy. Ciasto Mąkę, proszek do pieczenia i zupę ogonową mieszamy, dodajemy margarynę i siekamy nożem

Kulinarne życie
Smażone faszerowane jajka 224

jajka nie tylko ciekawie wyglądają ale i są naprawdę smaczne. Jest to bardzo fajna alternatywa na wielkanocne śniadanie. Składniki: 4 jajka 70 g szynki 150 g pieczarek 4 łyżki masła szczypiorek łyżka bułki tartej sól, pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo i wystudzić. Za pomocą bardzo ostrego noża przeciąć jajka w skorupkach na pół. Za pomocą łyżeczki ostrożnie wyciągnąć żółtka(...)Usmażone pieczarki ostudzić i posiekać. Szczypiorek, szynkę i jajka wyciągnięte ze skorupek posiekać. W misce wymieszać pieczarki i 1 łyżkę masła z pozostałymi składnikami. Doprawić solą i pieprzem. Wcześniej przygotowane skorupki wypełnić farszem tak aby farsz odrobinę wystawał poza skorupki. Każde jajko posypać bułką tartą. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła. Na rozgrzany tłuszcz układać jajka farszem do dołu

Mama Gotuje
Fit obiad #3 - Kotlety z pieczarek 180

pieczarki. Alternatywa mielonych, które zasmakują nie tylko wegetarianom. Składniki: 300g pieczarek 2 cebule 1 ząbek czosnku 2 jajka tymianek sól pieprz 5 łyżek płatków owsianych bułka tarta (ewentualnie, zamiast płatków) odrobina oleju Przygotowanie: Pieczarki obrać, zetrzeć na grubej tarce, cebule obrać, pokroić w drobniutką kostkę. Rozgrzać na patelni jedną, dwie łyżeczki oleju, przesmażyć pieczarki z cebulą doprawiając solą i pieprzem

Cakes By Kejt
Pasta z kaszy gryczanej i pieczarek (bezmięsny pasztet) 178

Składniki (na ok. 4 bułki):25 g kaszy gryczanej (1/4 torebki)100 g pieczarek (dwie duże)1 jajko 1 ząbek czosnku1/4 cebuli (16 g)1 łyżka olejusól, pieprz Przygotowanie: 1. Ugotuj kaszę gryczaną (porada jak gotować kaszę gryczaną) 2. Na oleju podsmaż cebulkę i pieczarki (smaż, aż woda całkiem odparuje), pod koniec dodaj posiekany czosnek. 3. Ugotuj jajko na twardo

Malowane smakiem
Cukinia faszerowana 143

wierzch posypuje bułką tartą i do piecyka na 200 stopni . Bułka  zrumieni się i można wyjmować . Zamiast kukurydzy można dodać pieczarki . W takim układzie pieczarki smarze razem z mięsem i cebulą . zamiast bułki można posypać serem , jest smaczniejsze . Niestety moja wątroba serowi mówi kategoryczne NIE  wydrążona cukinia cukinia przed upieczeniem

Eli Gotowanie
Czosnkowe zapiekanki z pieczarką 147

sera ( twardego ) sól  pierz  Wykonanie  Do miski przekładam nasze masło , posiekany szczypior , czosnek , doprawiam do smaku solą pieprzem i smaruje nasze przekrojone bułki , następnie na rozgrzana patelnie przekładam posiekane pieczarki oraz naszego kabanosa w kostkę , i przesmażamy razem 10 minut  często mieszając aby się nie przypaliło , po przesmażeniu wykładam na nasze wysmarowane masłem bułki przesmażony farsz

Mój Smak
Klopsiki z indyka z cukinią i bakłażanem 164

bagietkę i obiad gotowy. Smacznie i szybko. Składniki: 1 młoda cukinia 1 bakłażan 300 gram mięsa mielonego z indyka Pomidory krojone z puszki 1 czerwona papryka Kilka pieczarek 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej Mleko około 50 ml Olej Sól Pieprz 3 ząbki czosnku Wykonanie: Bułkę tartą zalewamy mlekiem ( tak aby bułka stała się wilgotna ). Do mięsa mielonego dodajemy namoczoną(...)bułkę, jajko. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy na jednolitą masę i formujemy małe klopsiki. Podsmażamy je na patelni z każdej strony. Cukinię i bakłażana kroimy w dużą kostkę i umieszczamy również na patelni. Smażymy razem. Paprykę kroimy na małe kawałki a pieczarki w plasterki. Dodajemy do całości. Na koniec dodajemy pomidory z puszki. Doprawiamy solą, pieprzem i przepuszczonym przez praskę

Smaki Ewy
chrupiące, domowe krokiety kapuściano-pieczarkowe: Airfryer hd9240/30 224

sól 1/2 łyżeczki, cukier 1 łyżka, mleko 400 ml, woda 400 ml, olej rzepakowy 2 łyżki PANIERKA: olej rzepakowy 4 łyżki, tarta bułka 8-10 dag FARSZ: kapusta kiszona 30 dag, cebula 2 średnie, pieczarki 30 dag, olej rzepakowy 4 łyżki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, przyprawa w płynie 2 łyżeczki, tarta bułka 2 łyżki te pyszne domowe krokiety przygotowałam(...)zmieniam "po swojemu" pokrojoną kiszoną kapustę ugotować do miękkości, odlać nadmiar wody, na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną z czosnkiem, wsypać pokrojone drobno pieczarki i usmażyć, dodać kapustę, pieprz, i smażyć z 5 minut mieszając, wsypać tartej bułki i wymieszać szybko, zostawić do wystudzenia wszystkie składniki na naleśniki w dzbanku blendera lub mikserem dokładnie zmiksować i odstawić co najmniej

W Mojej Kuchni Lubię
Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami 193

pieczarek; 1 kg kiszonej kapusty; 2 liście laurowe; 3 ziarna ziela angielskiego; 5 ziarenek pieprzu; Sól; Pieprz; Olej do smażenia. Panierka: 4 jaja; Bułka tarta.  1 szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Kapustę kiszoną odcisnąć z soku, ewentualnie opłukać pod bieżącą wodą (ja tego nie robię, bo lubimy kwaśny smak kapusty), przełożyć do garnka(...)minut. Dzięki temu zmiękną i będą łatwiej się zwijały. Pieczarki można zastąpić też suszonymi grzybami (około 200 g), namoczonymi przez noc i ugotowanymi. Farsz należy dobrze przyprawić solą i pieprzem. Krokiety można również zamrozić, przy czym wówczas nie należy ich panierować  w jajku i bułce tartej.  Panierkę należy zrobić po rozmrożeniu. 1 szklanka = 250 ml, 1 łyżka

Gospodyni Miejska
Klopsiki z pieczarkami 188

ziemniaczki wzbogacone smakiem pieczarek wspaniale się komponują z klopsikami i surówką... Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 jajko 1 bułka namoczona w mleku szczypta tymianku  20 dag pieczarek  sól i pieprz świeżo mielony  tłuszcz do smażenia Pół główki białej kapusty 1 marchewka 1 cebula pół szklanki wody łyżka octu(...)czosnek przeciśnięty przez praskę wraz z  pokrojoną w kosteczkę cebulę, namoczoną i wyciśniętą bułkę, ręką dobrze wyrabiamy mięso aby składniki połączyły się dokładnie. Z masy mięsnej formujemy klopsy, obsmażamy na gorącym tłuszcz z obu stron podlewamy wodą, wkładamy pokrojone w plastry pieczarki, dusimy na wolnym ogniu. Kapustę szatkujemy drobniutko, cebulę kroimy w pół księżyce, marchewkę ścieramy

kgwjanczewo