bułki z pieczarkami - 1880 przepisów (strona:38/126)

Pieczarki w cieście 270

wykorzystać do pieczarek...były bardzo smaczne...najlepsze na ciepło..Takie pieczarki można zrobić również w panierce jak schabowe...najpierw maczane w jajku, a potem w bułce tartej..lub w cieście naleśnikowym.. pieczarki kleiwo panierka american crispy chicken Kleiwo: Na 1 l roztworu potrzeba 200 g mieszanki .Odmierzoną część kleiwa wsypać do naczynia i zalać zimną wodą,dobrze wymieszać mikserem

Moje domowe kucharzenie
kotleciki drobiowe z cukinią 176

Bardzo apetyczne kotleciki drobiowe, z dodatkiem młodej cukinii. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka, 10 dag żółtego sera, 10 dag pieczarek, 1 mała młoda cukinia, 1 jajko, sól do smaku, pieprz do smaku, bułka tarta do panierki, olej do smażenia. Wykonanie: Mięso umyć i bardzo drobno posiekać, razem ze serem ni pieczarkami. Wymieszać wszystkie składniki, przyprawić do smaku, dodać jajko

Tradycyjna Kuchnia
Panierowane pieczarki z nadzieniem serowym. 174

chyba już wiem dlaczego te grzyby muszą pojawiać się przy okazji kibicowskiego hasła. Jak wspominałem, jedliśmy z dziadkiem panierowane pieczarki po moim pierwszym kibicowaniu ligowym. Jak również wspominałem, przypomniała mi się pierwsza meczowa przekąska na stadionie Lechii - była to podłużna bułka wypełniona farszem pieczarkowym! No i wszystko jasne :) No, może nie wszystko. Pozostaje do wyjaśnienia kwestia dlaczego zawsze trafiamy(...)syna i żony :) PPPS Rodzice upierają się, że dziadek nie potrafił nic ugotować i że mi się przyśniło ;) A jednak! Składniki: 500 g pieczarek 2 opakowania serka topionego np. tylżyckiego - nie kremowego słoiczek kaparów 2 jajka bułka tarta sól olej do smażenia Sos: 150 ml jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki soli 1 mały ogórek kilka listków szpinaku Wykonanie

zadanie-gotowanie
Faszerowana papryka 192

tradycyjne gołąbki. Dzisiaj ta pierwsza opcja, polecam i zapraszam po przepis. Składniki: 4 papryki 200 g mięsa mielonego 150 g fety 4 pieczarki 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 średnia cebula 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku 1/2 łyżeczki suszonego tymianku Salsa: 5 pomidorów 1/2 żółtej papryki  1/2 szklanki soku pomidorowego sol i pieprz do smaku(...)rozpaść. Paprykę myję przekrawam u góry, tworząc pokryweczki  i czyszczę z pestek. Łączę ze sobą mielone mięso, pokruszony ser feta i pokrojone podsmażone na maśle, pokrojone w kosteczkę pieczarki i cebulę. Doprawiam farsz solą, pieprzem i tymiankiem, pamiętając,  o tym, że feta jest dość słona. Papryki nadziewam farszem i przykrywam odkrojonymi wierzchami. Na dno naczynia żaroodpornego wlewam warzywny

Gosia gotuje
Schabowe dziadka Krzyśka 153

całość cała zamknąć się wykałaczkami. Potrzebujemy: plastry schabu bez kości pieczarki papryka ogórki kiszone korbacze naturalne Wyroby Naturalne sól, pieprz Do obtoczenia: jajka bułka tarta Plastry schabu rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki, podobnie ogórki i paprykę. Ser dzielimy na paseczki. Na 1/2 plastra schabu układamy warstwę pieczarek, kilka pasków papryki i ogórka kiszonego. Na wierzch

MamaOskarka
Schabowy zapiekany z pieczarkami 201

życzę smacznego! Składniki na 2 porcje: 2 kotlety schabowe 6 pieczarek 1/2 cebuli 4 plastry sera mozarella olej do smażenia ostra papryka - tylko do pieczarek przyprawa do grilla sól, pieprz mąka pszenna bułka tarta jajko dodatkowo: bazylia i papryka piri piri Przygotowanie: Schabowe rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy z obu stron. Następnie obtaczamy kolejno: w mące, jajku i bułce tartej - smażymy

Alutka-Gotuje
Kotleciki mięsno gryczane z sosem pieczarkowo koperkowym 206

gryczanej, 2 cebule, 1 ugotowana marchew, 1 ugotowana pietruszka, 1 łyżka płaska przypraw toskańskich, 1 łyżka igiełek świeżego tymianku, 2 małe jajka, 4 -5 łyżek mąki pszennej, bułka tarta, 0,5 kg pieczarek, 2 ziela angielskie, 2 liście laurowe, 2 ząbki czosnku ze skórką, 0,5 bulionu z gotowanego mięsa, 100 ml śmietany 30%, 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego, pęczek(...)dodajemy do cebuli, podsmażamy. Podsmażone pieczarki przekładamy do gotującej się wody, dolewamy bulionu i dusimy pod przykryciem. Z mąki robimy zasmażkę. Śmietankę mieszamy z sosem sojowym i dolewamy do pieczarek. Całość mieszamy. Dodajemy rozpuszczoną w wodzie 1 płaska łyżkę zasmażki, tyle tylko, żeby sos nam zgęstniał. Dodajemy posiekany koperek i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ważne jest żeby solić

Moniki Smakołyki
Pulpety w sosie grzybowym z młodą kapustą z boczkeim 162

Składniki 900 g zmielonego karczku 3 łyżki bułki tartej jajko kilka kozaków kilka pieczarek 500 ml bulionu 2 ząbki czosnku sos sojowy ciemny grzybowy sól, pieprz szczypta bazylii łyżka śmietany główka młodej kapusty kilka plasterków boczku ziemniak i łyżka mąki do zasmażki odrobina octu jabłkowego Przygotowanie Grzyby opłukać, pieczarki obrać - wszystkie razem pokroić i podsmażyć na odrobinie masła. Następnie wlać

Gaździnka warzy
Filet z kurczaka nadziewany cukinią i pieczarkami 271

poeksperymentować. Cukinia wprowadza delikatną chrupkość a pieczarki aromat. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Składniki: Filet z kurczaka, dowolna ilość ( ja miałam 1 pojedynczy, duży ) Kawałek cukinii Kilka pieczarek Kawałek fety Sól Pieprz Mąka Jajko Bułka tarta olej Wykonanie: Fileta kroimy na plastry ( ja zrobiłam trzy ). Delikatnie rozbijamy pod folią tak aby nie uszkodzić mięsa. Przyprawiamy solą i pieprzem ( można użyć również(...)pieczarki w plasterki i na połowę. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i przesmażamy cukinię i pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Przestudzony farsz układamy na filecie. Dodajemy trochę sera fety. Fileta składamy ( na płasko ). Obtaczamy w mące, potem w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej. Smażymy na patelni z obu stron. I gotowe. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
KROKIETY Z PIECZARKAMI I KAPUSTĄ 194

mąki 1 szklanka wody gazowanej 1/2 szklanka mleka 2 jajka lub 1 duże wiejskie 2 łyżki oleju szczypta soli farsz: 1/4 główki średniej kapusty 500 g pieczarek 1 cebula sól, pieprz panierka: szklanka bułki tartej 1 jajko Wykonanie: *Kapustę szatkujemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól. Gotujemy do miękkości. *Cebulę siekamy, szklimy na niewielkiej ilości oleju, dokładamy pokrojone(...)plastry pieczarki, zrumieniamy. Dokładamy osączoną kapustę. Smażymy razem ok 5 minut. *Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Smażymy cienkie naleśniki. *Na każdy naleśnik nakładamy 2-3 łyżki farszu, składamy w kopertę. * Każdy gotowy krokiet panierujemy  w jajku, w bułce tartej , obsmażamy na rumiano z obu stron

Z Majeczką w kuchni
GRZYBOWE SPAGHETTI Z DROBIOWYMI KLOPSIKAMI 219

zimowy obiad ... Składniki: Na klopsiki: 400 g mięsa mielonego drobiowego 1 kajzerka (uprzednio namoczona w wodzie i odciśnięta) 1 jajko majeranek sól, pieprz  bułka tarta  olej  Na sos:  300g brązowych pieczarek 1 cebula bulion mały pęczek pietruszki lub koperku sól, pieprz liść laurowy ziele angielskie olej 1 łyżeczka mąki 2 łyżeczki śmietany 18 % Wykonanie: Mięso(...)bułką, jajkiem, solą, pieprzem i majerankiem. Formujemy małe klopsiki i każdy obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Usmażone wykładamy na talerz, a na patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę smażymy. Do podsmażonej cebuli dodajemy wyczyszczone i pokrojone na ćwiartki pieczarki (małych nie kroimy). Podsmażamy wraz z cebulą. Następnie całość podlewamy bulionem, dodajemy liść

Walijskie Pichcenie
Bułka otrębowa z wkładką ;) 160

małe serdelki drobiowe (drobinki) pokrojone w kostkę i podsmażone na teflonowej patelnie trochę startego sera żółtego chudego świetnie pasowałaby zamiast serdelków szynka drobiowa, oraz pieczarki Sposób przygotowania: Składniki na bułkę mieszamy razem i odstawiamy na bok, żeby otręby spęczniały w tym czasie przygotowujemy resztę produktów tzw. wkładkę ;) pokrojone składniki dodajemy do masy otrębowej i mieszamy przekładamy do miski

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
De volaille – de volaj 318

tylko masło, ja postanowiłam go troszkę urozmaicić. Podałam go z kulką z ziemniaków oraz bukietem surówek. Oto przepis: Składniki: - podwójna pierś z kurczaka - 2 większe pieczarki - 5 dag sera 2 łyżeczki masła -sól, pieprz, bułka tarta, jajko, olej do smażenia Wykonanie: Rozciąć pierś, rozbić na dwa kotlety, oprószyć solą i pieprzem. Pokroić w kostkę pieczarki i lekko je zrumienić(...)rozbite i przyprawione kotlety nakładać pieczarki, łyżeczkę masła i ser pokrojony w kostkę lub grubsze paski. Zwinąć kotlety, można złączyć je wykałaczkami, maczać w jajku, następnie obtaczać w bułce tartej i smażyć na małym ogniu z każdej strony. Należy pamiętać, żeby powoli dość długo smażyć, żeby w środku mięso nie było surowe. Smacznego:) function load(url, callback

dom-agi.pl
Pulpety w sosie pieczarkowym. 174

wołowego 1 jajko 1 mała czerstwa bułka sól, pieprz 2 łyżki suszonych pomidorów ( przyprawa) 1 łyżka mąki olej 1 cebula   sos; 20 dag pieczarek przyprawa uniwersalna 1 łyżka maki pszennej sól, pieprz   Bułkę namoczyć w wodzie a kiedy będzie miekka odcisnąć. Cebule pokroić w drobną kostke i zrumienić na oleju. Mięso wymieszać dokładnie z przyprawami, jajkiem, cebulą(...)odciśniętą bułka. Formować małe pulpety i obtaczać w mące, a następnie zrumienić z każdej strony na rozgrzanej patelni. Następnie przełożyc do garnka i zalać ciepłą wodą tak aby przykryć pulpety. Pieczarki pokroić w półplasterki i dorzucić do pulpetów. Gotować około 20 min. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą uniwersalna. Pod koniec gotowania można zagęścić łyzką mąki wcześniej wymieszaną z wodą

Radość kipiąca uśmiechem.
Kotlety z kalafiora + film 225

natki pietruszki sprawia że kotleciki mają niepowtarzalny smak i aromat. składniki na około 15 sztuk 1 średni kalafior 3 małe czerwone cebule 5-6 małych pieczarek pęczek natki pietruszki 2 jajka 1 szklanka bułki tartej + bułka tarta do panierowania olej do smażenia 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego czarny pieprz sól przepis Umyty kalafior dzielimy na mniejsze różyczki, a następnie gotujemy(...)wody kalafior przekładamy na płaski talerz i rozgniatamy widelcem po czym wrzucamy do miski, dodajemy podsmażoną cebulę z pieczarkami i natką, jajka i całość doprawiamy solą, czarnym pieprzem oraz czosnkiem granulowanym i wszystko razem łączymy, na końcu wsypujemy bułkę tartą i jeszcze raz całość mieszamy. Z przygotowanej masy formujemy w dłoniach niewielkie kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy

Smakowite Dania