W sobotę bratanek C. miał urodziny. Szóste. W związku z tym doskonałym pomysłem wydawała się wycieczka do jednego z licznych i bardzo popularnych w Danii parku
Pożeraczka, czyli raz adobrzeokoło 15 pieczonych pączków które testowałam nie smakowały jak pączek – ot, coś okrągłego i z nadzieniem. Jasne, można sobie do woli dobierać nazwy dla swoich produktów, ale nazywanie bułek drożdżowych z ciastem wypchanym po brzegi prawie kostką masła i 6 żółtkami, twardych i niemiłosiernie zbitych, o konsystencji dalekiej od lekkiego, pyzatego rumianego pączka – to już dla mnie nadużycie. UWAGA – ZANIM(...)najsmaczniejsze są tego samego dnia. Na drugi dzień czerstwieją – ale i tak smakują w porządku! SKŁADNIKI składniki na 8 pączków – ani za dużych, ani za małych 370g mąki pszennej T550 lub T650 + zapas do podsypania 8g drożdży suszonych/ instant albo 16g drożdży świeżych* 75g drobnego białego cukru ½ łyżeczki soli 200ml mleka 3,2% tłuszczu 35g masła 82% tłuszczu do ciasta
Karo in the Kitchendzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania pierożków samosa. Ciasto: 20 dkg mąki pszennej 1/2 łyżeczka kminku w ziarnach 1/2 łyżeczka soli 4 łyżki oleju słonecznikowego letnia woda Nadzienie: 50 dkg gotowanych ziemniaków 5 dkg mrożonego groszku kilka płatków suszonej papryczki chili lub 1 łyżeczka świeżo(...)więcej ich przygotujemy tym większą będziemy mieć w ich robieniu wprawę. Lubisz dania wegetariańskie? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na ciasto Smażone plastry selera w panierce z bułki i sezamu . The post Samosa appeared first on MeCooks
mecooksmasła 1/2 szkl. mleka 2 i 1/2 szkl. mąki pszennej 4 łyżki cukru 1/4 łyżeczki soli 3/4 szkl. puree z dyni - sposób przygotowania poniżej KRUSZONKA: 100g mąki pszennej 50g miękkiego masła - nie używać margaryny, smak kruszonki opiera się na maśle 75g cukru z wanilią - własny wyrób domowy, przepis do znalezienia TU NADZIENIE: 3/4 słoiczka powideł śliwkowych Przygotowanie puree(...)Sernik dyniowy Szóste niebo - Bezowy torcik orzechowy z dyniowym kremem Moje domowe kucharzenie - Muffinki z dynia i polewą z białej czekolady Gotowanie jest łatwe - Tarta hokkaido Lidia Wesołowska - Bułka z dynią Kulinarna Manius ia - Ciasto dyniowe z kremem mascarpone Życie zaczyna si ę w kuchni - Dyniowa tarta z gruszkami i żurawiną Izioni pyszne smaki - Sernik dyniowy Rozpustne gotowanie
Grunt to przepis!W swoim gotowaniu uwielbiam inspirować się kuchniami świata i czerpać z nich pomysły zarówno na potrawy, jak i wykorzystanie poszczególnych produktów. Dziś kuchnię polską połączę z
Ostra na SłodkoMarcowa pogoda powoli zaczynać zbierać żniwo. Niby ładnie, słonecznie, a jak człowiek wyjdzie na dwór, to go przeszywa lodowaty wiatr. Z jednej strony słonko bardzo przyjemnie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeTak, wiem - w tym, co wczoraj napisałam, ciężko się połapać. Wszystko dlatego, że bałam się zapeszyć, a z drugiej strony roznosiły mnie emocje - ciężko mi było
Pożeraczka, czyli raz adobrzeNiedziela. Wstałam o zawstydzająco późnej godzinie (choć należy wziąć poprawkę na fakt, że co drugi weekend budzik wyrywa mnie z łóżka o wpół do pierwszej w
Pożeraczka, czyli raz adobrzeNie gram w gry na komputerze. No, dobrze... Od czasu do czasu ułożę pasjansa albo skasuję górkę klocków w mahjongu. I to wszystko.Gry jakoś nigdy nie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeW niedzielę wybraliśmy się na pierwszy w tym roku świąteczny jarmark - Julemarked . Już od momentu przeprowadzki się na niego cieszyłam - historie na temat obchodzenia Świąt w
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWiele razy pytaliście nas jak najlepiej przechowywać pieczywo, jak my to robimy? Co zrobić, żeby chleb zachował swoją świeżość dłużej? Czy trzymanie w foliowej reklamówce (jak
Marder&Marder ManufactureNiewątpliwą zaletą pracy w weekend jest dzień lub dwa wolne w ciągu tygodnia. I gdy wszyscy muszą wstać wcześnie, ja mogę wylegiwać się w łóżku tak
Pożeraczka, czyli raz adobrzeImiona ... Dziwna jest z nimi sprawa. Kiedy kogoś poznajemy, pierwszą rzeczą, którą na temat tej osoby słyszymy, jest jej imię. Czasem utrwala nam się od razu
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDo Wigilii zostało raptem jedenaście dni. Ciężko w to uwierzyć, gdy patrzy się na listopadowy krajobraz za oknem i słucha bębnienia deszczu o dach. Zdegustowana pogodą
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDynia to chyba moja największa jesienna słabość. Nie umiem i nie chcę się jej opierać. Pamiętam, że gdy byłam mała, Babcia przygotowywała marynowaną dynię w occie
Pożeraczka, czyli raz adobrze