łyżeczką farsz składamy na pół robiąc trójkąty, zlepiamy boki ciasta formując uszka. Gotujemy uszka w wodzie z dodatkiem łyżeczki soli. Ugotowane uszka wyjmujemy za pomocą łyżki cedzakowej. Podajemy w bulionówkach z czerwonym barszczem lub podsmażone na maśle jako danie wigilijne . Smacznego
kgwjanczewomałym ogniu, aż niemal całe odparuje. 5. Do cebuli dodaj bulion, sól Falksalt , czarny pieprz Prymat i gotuj na małym ogniu około 12 minut. 6. Zupę przelej do bulionówki, posyp startym serem i zapiekaj w piekarniku aż ser się roztopi. SMACZNEGO
Bike By Lifezwykła. Sekretem jest tylko odpowiednie podanie jej aby nabrała eleganckiego wyglądu i wyrazistego smaku. Polecam ją nie tylko na co dzień ale również na większe przyjęcia. Zupę podałam w bulionówce "Miranda" od Porcelany Bogucice. 1 kalafior 4-5 młodych ziemniaków 1 duża marchewka 1 pietruszka kawałek pora 1 udko cebula sól pieprz biały ognista mieszanka
Smakołyki Asitylko na co dzień ale i od święta. Podana z chrupiącymi, uprażonymi pestkami dyni świetnie sprawdzi się na uroczysty obiad zamiast tradycyjnego rosołu. Moją zupę podałam z pięknej bulionówce "Miranda" od Porcelany Bogucice. 1kg miąższu z cukinii (obranej ze skórki) 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju do smażenia 1l bulionu warzywnego sól pieprz biały szczypta gałki muszkatołowej
Smakołyki Asikuchni potrzebne 200 g kaszy manny 1 l mleka 12 śliwek 3 łyżki masła 5 łyżek cukru co i jak po kolei Środek czterech niewielkich żaroodpornych naczyń, najlepiej porcelanowych bulionówek, smarujemy cienko masłem, a następnie do każdego z naczyń wkładamy po trzy śliwki, z których usuwamy pestki. W garnku zagotowujemy mleko, mieszając wsypujemy do garnka kaszę, dosypujemy trzy łyżki
Kuchnia Babci Basikoniec łodygi). Ziemniaka wraz marchwią obieramy i kroimy w drobną kostkę. Warzywa umieszczamy w garnku razem z wodą i gotujemy do miękkości. Całość blendujemy i gorącą zupę podajemy w bulionówkach. Na wierzchu skrapiamy oliwą chilli. Jeżeli macie ochotę możecie do zupy podać grzanki lub groszek ptysiowy. Wszystkiego ciepłego
Szybko Tanio Smaczniekostką rosołową. Dynie obrać i marchewkę, pozbawić pestek, pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować. W garnku rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej zmiksowaną masę cebulową z rozmarynem, chili i bulionówką. Dodać poszatkowaną dynię i marchewkę. Zalać wrzątkiem i gotować pod przykryciem kilkanaście minut aż warzywa będą miękkie. Zmiksować. Dodać ciecierzycę z puszki, zupę podgrzać, doprawić do smaku papryką, solą (ostrożnie
Codzienne Gotowaniegładką masę. Doprawiamy imbirem i pozostałymi przyprawami, a także sokiem z cytryny. Dolewamy mleko i dobrze mieszamy. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Podajemy w kubkach lub bulionówkach, posypaną posiekaną natką oraz ewentualnie granulkami granatu (świetnie się komponują!) i grzankami
Kuchenna Kontrrewolucyagodzin dolewając co jakiś czas wody by składniki były przykryte. 2/ Gdy mięso zmięknie, doprawiamy wszystko solą, odrobiną majeranku i tymianku oraz zagęszczamy roztworem mąki i wody. Przelewamy do bulionówek. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnaDodajemy 3-4 obrane i pokrojone figi, cukier brzozowy, sok z marchwi i pomarańczy oraz szczyptę gałki muszkatałowej. Ponownie miksujemy aż do pełnego zmiksowania się składników. 5/ Rozlewamy do bulionówek, dodajemy obraną i pokrojoną figę na wierzch oraz orzechy jeśli preferujemy. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnasporych śliwek 80 g gorzkiej czekolady 12 g masła 80 g brązowego cukru ewentualnie cukier do osłodzenia kaszy Sposób przygotowania Środek czterech niewielkich żaroodpornych naczyń (najlepiej glinianych lub porcelanowych bulionówek) smarujemy cienko masłem, a następnie do każdego z naczyń wkładamy po trzy śliwki, z których usuwamy pestki, a w ich miejsce wkładamy kawałek czekolady (ważne jest by czekolada nie dotykała
Miód i pieprzchlebowego Cukier trzcinowy do smaku Przygotowanie: 1/ Mieszamy kefir z kwasem, ucieramy do tego obrane jabłko na tarce i dosładzamy do smaku cukrem. Ponownie mieszamy. 2/ Rozlewamy do bulionówek. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnalodówki, ale jeżeli nie macie takie możliwości 1-2 h będą wystarczające (proponuję wtedy użyć składniki prosto z lodówki). Resztę pomidorów i ogórka wężowego kroimy w kostkę. Do bulionówek nalewamy chłodnik i ozdabiamy warzywami pokrojonymi w kostkę. Życzę Wam smacznej ochłody! ps. chłodnik zabierzcie ze sobą do pracy w pojemniku, możecie też zabrać na piknik – wtedy umieśćcie w termosie
Szybko Tanio Smaczniesię dostać botwinki więc tym razem Chłodnik musiał obejść się bez niej. A Wy co pysznego szykujecie swoim najbliższym na obiad w taką pogodę? Smacznego ;) Chłodnik podałam na bulionówce Miranda - Porcelany Bogucice . Składniki: 1,5 l maślanki naturalnej pęczek botwinki cytryna 4 duże buraki 2 ogórki gruntowe 4 ogórki kiszone pęczek szczypiorku pęczek koperku
Krakowskie smaki AniSprawdź inne wyszukiwania: