bulionówka - 92 przepisów (strona:2/7)

Krem paprykowy z mascarpone 193

można dolać  trochę  bulionu, dodajemy serek mascarpone o temp pokojowej, mieszamy aż się połączy z zupą, wsypujemy chili oraz szczyptę pieprzu, zagotowujemy zestawiamy z ognia, rozlewamy do bulionówek, podajemy posypaną natką. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Krem fasolowo- cukiniowy z szynką parmeńską 157

stanie się chrupiąca i przypieczona Pod koniec gotowania dodajemy do zupy serki topione, doprawiamy do smaku solą ziołową, gałką oraz pieprzem , miksujemy zupę blenderem na krem.  Rozlewamy do bulionówek podajemy z chrupiacą szynką.  Smacznego

Wanilia i Kardamon
Marynarski kociołek 101

rodzaje krewetek i gotujcie całość na małym ogniu ok 20 minut. Chwilę przed podaniem dodajcie wędzonego łososia pokrojonego w cienkie paseczki. Gorącą zupę podawać w głęgokich talerzach lub bulionówkach. Wierzch posypać posiekanym koperkiem i posiekaną młodą cebulką. Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Aromatyczne flaczki drobiowe z dodatkiem boczniaków. 171

Flaczki to jedna z naszych ulubionych zup. Zawsze gotuję ją w większej ilości przed Wielkanocą , czy Bożym Narodzeniem i wekuję, bo nic tak nie smakuje podczas rodzinnych imprez, jak bulionówka wypełniona aromatycznym wywarem. Osobiście uwielbiam kiedy są to flaczki mięsne, chociaż pokusiłam się kiedyś o wersję typowo wegetariańską , i także bardzo nam posmakowały. Dziś jednak mam wersję dla tych, którzy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Zupa z marchewki z groszkiem 125

seler, miksujemy warzywa blenderem z odrobiną masła, dodajemy stopniowo wrzący rosół, aż uzyskamy idealnie aksamitną zupę marchewkową, doprawiamy zupę solą i odrobiną pieprzu cayenne. Zupę marchewkową przekładamy do bulionówki, na środku układamy ugotowany zielony groszek. Smacznego! The post Zupa z marchewki z groszkiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
ZUPA KREM BURACZKOWA Z TWAROŻKIEM CHRZANOWYM 148

trakcie dodając tyle niewykorzystanego bulionu lub wody, aby uzyskać jednolity krem. Przelewamy z powrotem do garnka, próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Przed podaniem podgrzewamy, wlewamy do filiżanek, bulionówek lub małych miseczek i serwujemy z twarożkiem chrzanowym, świeżymi kiełkami i opcjonalnie także z cząstkami cytryny do wyciśnięcia

cool and minty
STYLIZACJA FOTOGRAFII KULINARNEJ 123

miseczka Alessi .  Wystrzegaj się raczej kwadratowych form, dużej ilości wzorów, kolorów, bądź miseczek w zbyt intensywnym kolorze.  Duży wybór miseczek śniadaniowych znajdziesz na LionsHome Natomiast małe bulionówki idealne do zup tutaj . Przy wyborze talerzy głębokich, obowiązują te same zasady, które opisałam dla Was, przy talerzach deserowych. Kierujemy się kolorem, linią talerza, tłoczeniem na talerzu. Ja osobiście

SMYKWKUCHNI
KREMOWA ZUPA KARTOFLANA 93

KREMOWA ZUPA KARTOFLANA Zupy kremy są bardzo popularne. Są aksamitne i smakują inaczej niż zwykła zupa. Zupa krem jest elegancka w swej prostocie. Wystarczy zwykły talerz, bulionówka lub kubek np. emaliowany i prezentuje się na prawdę dobrze. Kartoflanka jest sycąca i rozgrzewająca.  ~~SKŁADNIKI~~ bulion drobiowy 2 l.  ziemniaki duże 5-6 szt.  korzeń selera 1/2 sztuki korzeń

Kuchnia Paulettes
Zupa kolonialna 111

szczypta suszonego tymianku – śmietana kremówka/jogurt Cebulę, seler, jabłko i marchew podsmażyć. Dodać mięso, przyprawy i bulion. Gotować jeszcze ok 20-30 minut. Podawać gorące w bulionówkach

Szybko Tanio Smacznie
Krem z słodkich ziemniaków z konfiturą cebulową 115

mnie łyżeczka oleju kokosowego). Gdy będzie szklista dodać pokrojonego w kostkę ziemniaka i całość dalej podsmażać, Dodać wodę (ok 2 szklanki) i ugotować do miękkości. Całość zblendować. Przełożyć do bulionówek, polać śmietanką, posypać pietruszką. Na wierzch ułożyć trochę konfitury cebulowej

Szybko Tanio Smacznie
Bulion z marchewką i białą fasolą 111

Gotujcie je w wodzie z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego około 20-25 minut. Po tym czasie dodajcie odsączoną i przepłukaną fasolę aż całość będzie gorąca. Podawać w bulionówka z odrobiną koperku. Życzę Wam wszystkiego najsmaczniejszego

Szybko Tanio Smacznie
Zupa z kasztanów 139

zabierałam się chyba dwa lata. Nie wiem sama czy się bałam, ale nie minęło 15 minut a zupa była ugotowana, zmiksowana i mogłam ją podawać. Do przygotowania zupy (4 bulionówki, dość pełne) potrzebujemy (oryginalny przepis Johann Lafer dla Kenwood) : 2 szalotki 500 ml bulionu (ja miałam akurat pod ręką cielęcy) 180 g ugotowanych kasztanów jadalnych (kupiłam gotowe) 100 ml koniaku

Szybko Tanio Smacznie
Zupa-krem z dyni 132

ziemniaki,chwilę smażyć,dodać starty imbir i kurkumę,zalać bulionem i gotować ( ok.10-15 minut) aż warzywa zmiękną. Całość zmiksować blenderem,doprawić do smaku solą i pieprzem. Napełnić kremem bulionówki,na każdą porcję nałożyć kleks jogurtu naturalnego,posypać pestkami dyni i groszkiem ptysiowym.   Smacznego

Kolorowa kuchnia Elki
Gotujemy rosół wołowy w szybkowarze 260

Rosół wołowy - stały bywalec polskiej kuchni. Wyśmienicie smakuje czysty, podany w bulionówkach lub tradycyjnie - z domowym makaronem. Gotowanie wywaru przebiega w dwóch etapach: w pierwszym podgotowuję samo mięso na wysokim ciśnieniu następnie otwieram szybkowar i dodaję wszystkie warzywa i przyprawy, zmieniam ciśnienie na niskie i gotuję do końca Wywar wychodzi bardzo aromatyczny, a dzięki cebulce, którą opiekam

Szybko Szybkowar