bułeczki - 9699 przepisów (strona:34/647)

Brioszki z pieczonym serem Camembert 56

Brioszki to małe, francuskie bułeczki maślane. Bułeczki te są mięciutkie, intensywnie maślane i mają piękną złocistą skórkę. Można je robić ze zwykłego ciasta lub dodać do niego kawałki czekolady bądź suszonych owoców. Te bułeczki są fantastyczne podane jako bułeczki śniadaniowe lub jako dodatek do zup czy zimnych przekąsek. Ja brioszki lubię zajadać posmarowane dżemem owocowym lub czekoladą. Dzisiaj zapraszam(...)brioszki w nieco innym wydaniu, gdyż pieczone z serem Camembert i tak też serwowane. Bułeczek nie wypełniam serem lecz zapiekam go pośrodku piekących się bułek. Tak przygotowane brioszki są świetne jako przekąska imprezowa. Przygotowanie brioszek zaczynam od zrobienia ciasta. Jest to ciasto na bazie drożdży , do którego to ciasta dodaję również jajka, mleko, mąkę, odrobinę cukru oraz soli i sporą

MeCooks
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem i truskawkami 106

Przepis na pyszne, mięciutkie i pachnące bułeczki drożdżowe z rabarbarem, truskawkami i kruszonką. W sezonie na rabarbar i truskawki to pozycja obowiązkowa. Składniki: Bułeczki: 500g mąki pszennej tortowej 300ml mleka 100g roztopionego masła 1 jajko + 1 do posmarowania bułeczek 10g drożdży suchych 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią Nadzienie: około 500g rabarbaru garść świeżych truskawek 3 łyżki(...)ćwiartki jeśli są duże, mieszamy z cukrem. Odstawiamy na bok. Wszystkie składniki na kruszonkę wsypujemy do miski i wyrabiamy rozcierając palcami, do momentu otrzymania efektu piasku z grudkami. Bułeczki: Mąkę pszenną mieszamy z suchymi drożdżami, dodajemy mleko, masło, cukier i jedno jajko. Wyrabiamy ciasto, aż stanie się elastyczne. Wkładamy ciasto do oprószonej mąką miski, odstawiamy przykryte ściereczką, do wyrośnięcia

NiePieprz.pl
Norwegia - Rosinboller, czyli drożdżowe bułeczki kardamonowe z rodzynkami 53

Uwielbiamy wszystkie drożdżowe wypieki, ale te norweskie w szczególnosci. Dodawaliśmy już przepis na wegańskie  skoleboller , czyli norweskie szkolne bułeczki z kardamonem, budyniem, lukrem i wiórkami kokosowymi. Tym razem przepis inspirowany naszą marcową wizytą w Oslo (w piekarni Godt Brød ) na rosinboller, czyli kardamonowe bułeczki z rodzynkami. Oczywiście najlepsze są świeże z kubkiem czarnej filtrowanej kawy, jak w Norwegii(...)Wielbicieli kuchni świata w wegańskich wersjach zachęcamy również do obserwowania nas na Instagramie i Facebooku . Składniki (6 bułeczek): - 0.5 szklanki rodzynek  - pół opakowania suchych drożdży (3.5 g) lub około 8-9 g świeżych drożdży  - 2 szklanki mąki (400 g)  - 1.5 łyżeczki kardamonu - szczypta soli  - 0.5 szklanki cukru (50 g)  - 3/4 szklanki mleka sojowego

Roślinożerni urlopowicze
Bułeczki cynamonowe 52

Szwedzkie bułeczki cynamonowe z nadzieniem waniliowym mogą być świetną propozycją na drugie śniadanie, deser, a może nawet „chudszą” opcją na Tłusty Czwartek ? Jak kto woli… Powiem tylko, że bułeczki są delikatne i mięciutkie i smakują wyśmienicie Uwaga: szklanka 200 ml Z podanej porcji przygotujecie około 20 bułeczek. Składniki na ciasto: 25 g drożdży 250 letniego mleka 1 jajko(...)szklanką delikatnie zaznaczam kółka. Na kółka kładę trochę kremu, smaruję brzegi kółek białkiem i przykrywam drugą połową ciasta. Następnie szklanką wykrawam kółka (zdjęcia pomocnicze na końcu ). Boczki dociskam i bułeczki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie bułeczki przykrywam i odstawiam do wyrośnięcia na 30 minut. Wyrośnięte bułeczki wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Dodatkowo

Słodki sentyment
Bułki zaparzane 55

wiem jak Wy, ale ja uwielbiam domowe pieczywo. Różnego rodzaju domowe chleby, bułeczki, moim zdaniem są dużo smaczniejsze, niż pieczywo kupowane w sklepach. Tym razem przygotowałam bułeczki zaparzane. Słyszeliście o nich? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bułki zaparzane – rewelacyjne w smaku, mięciutkie puszyste i delikatne. Bułeczki są bardzo proste w przygotowaniu i zachowują swoją świeżość przez długi czas. Rewelacyjnie(...)smakują jeszcze ciepłe z dodatkiem masełka. Bułeczki po wyrośnięciu wrzuca się na gorącą wodę na 30 sekund-by je zaparzyć, a następnie piecze w piekarniku. Dzięki temu zachowują swoją świeżość i są bardzo delikatne. Polecam Wam wypróbować przepis, bo bułeczki są rewelacyjne! Zapraszam. PRZEPIS NA BUŁECZKI ZAPARZANE Składniki 400 g mąki pszennej 100 g mąki razowej 300 ml wody

Przepiski.pl
Pełnoziarniste bułki orkiszowe 48

blogu znajdziecie bułeczki klasyczne – kajzerki, bułeczki poznańskie, przepyszne bagietki czy bardzo lubiane przeze mnie bułeczki ekspresowe które wyrastają wraz z nagrzewaniem się piekarnika. Dziś mam jednak dla Was nieco zdrowszą wersję bułeczek, pełnoziarnistą a do tego z mnóstwem ziaren. Są fantastyczne! Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także piękne i funkcjonalne produkty(...)kwiat 30,00  zł Dodaj do koszyka e-book HASHTAGI KULINARNE 59,00  zł Dodaj do koszyka Polecam Wam także inne przepisy na pieczywo: –  bułeczki jogurtowe –  kajzerki –  bułki poznańskie –  bagietki –  ciabatta –  chleb pszenny z garnka –  bajgle –  chlebek z pesto –  focaccia z pomidorami –  bułki do hamburgerów PEŁNOZIARNISTE

nietylkopasta.pl
Bułeczki cynamonowe – Cinnamon Rolls 67

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bułeczki cynamonowe – Cinnamon Rolls Przepis na pyszne ,puszyste i słodziutkie bułeczki cynamonowe zwane inaczej Cinnamon Rolls które są tak wciągające że w mgnieniu oka znika cała brytfanna bułeczek. Bułeczki cynamonowe – Cinnamon Rolls Składniki: Ciasto: 20g drożdży 50g cukru 2 żółtka (jedno białko z jednego jajka wykorzystamy przy polewie lukrowej) 250ml mleka 500g mąki pszennej 1 łyżeczka soli(...)wymiarach 25cm x 30cm Nadzienie: 20g masła 50g cukru 1,5 łyżeczki cynamony sproszkowanego Polewa lukrowa: Białko z jednego jajka 2 łyżki soku z cytryny 80g cukru pudru Bułeczki cynamonowe – Cinnamon Rolls Przygotowanie: Do miski od robota kuchennego( lub zwykłej miski, jeżeli chcemy wyrabiać ciasto ręcznie), wkładamy drożdże, zasypujemy cukrem i zostawiamy na minutę aby drożdże zaczęły się rozpuszczać, następnie

Księga-Smaku
Cynamonki dyniowe 60

babki kwiat 30,00  zł Dodaj do koszyka e-book HASHTAGI KULINARNE 59,00  zł Dodaj do koszyka Polecam Ci także moje przepisy na inne bułeczki: Bułeczki cynamonowe Jagodzianki – najlepsze! Drożdżówki z serem i borówkami Drożdżówki z serem i rabarbarem Drożdżówki z serem Drożdżówki z truskawkami i rabarbarem Racuchy drożdżowe CYNAMONKI DYNIOWE Przygotowanie : około(...)oleju – szczypta soli – 1 jajko – 1/2 łyżeczki cynamonu Składniki masa cynamonowa: – 100 g brązowego cukru – 2 czubate łyżeczki cynamonu – 60 g roztopionego masła dodatkowo 1 jajko do nasmarowania bułeczek Składniki lukier: – 4-5 łyżek cukru pudru – sok z połowy limonki PRZYGOTOWANIE: Zacznij od lekkiego podgrzania mleka i wody do około 30 st C. Do mleka z wodą dodaj suszone

nietylkopasta.pl
Bułeczki dyniowe z powidłami śliwkowymi 75

kolejny przepis z wykorzystaniem dyniowego puree - rewelacyjne dyniowe bułeczki nadziane powidłami śliwkowymi. Przepyszne! Bułeczki są niesamowicie pulchne, mięciutkie, a przez dodatek cynamonu i skórki otartej z pomarańczy bardzo aromatyczne. No i mają taki piękny żółciutki kolor :). Nadzienie z powideł śliwkowych pasuje tutaj idealnie. Z ciastem trochę ciężko się pracuje, ponieważ wychodzi dość luźne, ale konsystencja ciasta zależeć będzie tak naprawdę(...)puree dyniowego - im mniej wodniste puree, tym bardziej zwarte będzie ciasto. Warto się jednak trochę pomęczyć, gdyż takie luźniejsze ciasto daje gwarancję bardzo mięciutkich i delikatnych bułeczek :). Bardzo bardzo polecam! Przepis inspirowanym  TYM  przepisem. Składniki na około 15 bułeczek: 550-600 g mąki pszennej typ 650 7 g suchych drożdży lub 20 g drożdży świeżych 200 ml mleka

Opowieści z piekarnika
Bułeczki drożdżowe z pieczarkami i serem 69

Przepis na pyszne, mięciutkie bułeczki drożdżowe faszerowane pieczarkami i żółtym serem. Świeże, gorące bułki z aromatycznym nadzieniem, to idealna propozycja dla wszystkich, którzy szukają pomysłu na pożywną przekąskę. Przepis jest bardzo prosty, a przygotowanie bułek bardzo łatwe. Najdłuższym procesem jest czekanie na wyrośnięcie ciasta. Jak zrobić bułeczki z pieczarkami? Zobacz koniecznie! Bułki drożdżowe z pieczarkami, cebulą i serem, to pyszne(...)mięsa mielonego i cebuli. Dzięki temu przepis łatwo dostosować do gustu smakowego rodziny lub dopasować do pysznego dania postnego. Na śniadanie, obiad lub kolację – wybór należy do Ciebie! Bułeczki faszerowane pieczarkami możesz przygotować też z mąki pełnoziarnistej. W naszej wersji bułki smażymy na tłuszczu, ale jeśli chcesz, możesz je upiec w piekarniku. Dzięki tym zmianom bułki będą mniej kaloryczne

Kuchnia Na Wypasie
Faszerowane bułeczki z patelni 45

Faszerowane bułeczki z patelni to idealnie rozwiązanie dla tych, którzy chcą przygotować na szybko pyszne pieczywo, ale nie mają dostępu do piekarnika. A nawet jeśli jesteście posiadaczami piekarnika, to i tak warto wypróbować te bułki z patelni, bo mają inny, ciekawy smak. Bułeczki z patelni są bardzo proste w przygotowaniu i pyszne. Dodatek mięsnego farszu sprawia, że są pożywne(...)syte. Doskonale sprawdzą się na kolację, lub jako przekąska w ciągu dnia. Jak zrobić bułki na patelni? Zapraszam na przepis. PRZEPIS NA FASZEROWANE BUŁECZKI Z PATELNI Składniki Ciasto: mąka pszenna – 500 g świeże drożdże – 50 g kefir lub maślanka – 150 ml mleko – 125 ml masło – 50 g szczypta soli i cukru Farsz: mięso mielone

Alle Dobre!
Cynamonki orkiszowe, czyli bułeczki odrywane z cynamonem 75

Cynamonki orkiszowe, czyli bułeczki odrywane z cynamonem to pyszne, mięciutkie bułeczki , których przygotowanie sprawia niezwykłą przyjemność. Zapach cynamonu jest tak kuszący, że u mnie większość bułeczek znika jeszcze kiedy są ciepłe. Idealnie smakują z kawą lub kubkiem mleka. Bułeczki zawsze pięknie wyrastają, więc naprawdę każdy sobie z nimi poradzi. To kto wypróbuje mój sprawdzony przepis na cynamonki ?  Bułeczki(...)cynamonem - składniki:    (około 9 sztuk) Bułeczki: 300g mąki (u mnie orkiszowa jasna typ 650 ) (*)  30g świeżych drożdży  125 ml mleka (1/2 szklanki) 1 jajko 30g masła 3 łyżeczki cukru 3 łyżeczki cynamonu 1 szczypta soli Wierzch:  30g masła 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu       Bułeczki z cynamonem - przygotowanie:   Zaczyn. Drożdże wkruszyć

Di gotuje
Bułeczki jogurtowe 64

Robiłam w ostatnich miesiącach wiele bułeczek drożdżowych, ale te staną się jednymi z moich ulubionych. Są niezwykle pulchne i delikatne, idealnie pasują zarówno do słodkich jak i słonych dodatków! Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także piękne i funkcjonalne produkty oraz książki kulinarne. Zajrzyj do zakładki sklep i znajdź coś dla siebie(...)maślance – Focaccia – Rogaliki maślane – Ekspresowe bułki bez wyrastania – Bułki poznańskie – Bułki z pieczarkami – Bułki do hot dogów – Ciabatta – Precle – Bułeczki drożdżowe – brioszki – kajzerki – bagietki – chleb pszenny z garnka – bajgle – bułki do hamburgerów BUŁECZKI JOGURTOWE Ilość porcji: 9 sporych bułek Przygotowanie : 2 h 20 minut Składniki: – 500 g mąki pszennej

nietylkopasta.pl

Proponowane wyszukiwania