Gold-Bogucice Na drugim planie Diament Gold-Bocucice Składniki: Tortownica 22 cm Masa serowa: 80 dag twarogu mielonego 5 jaj 3/4 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 1 budyń śmietankowy 2 czubate łyżki śmietany 18% 1 łyżka miękkiego masła 2 łyżki soku z cytryny Mus brzoskwiniowy: 5 dojrzałych brzoskwiń 1 szklanka wody 2 galaretki brzoskwiniowe 1 łyżka cukru brzoskwinie(...)dekoracji mięta do dekoracji Sposób wykonania: MASA SEROWA: Zmielony twaróg umieszczamy w misie miksera wbijamy całe jajka, dodajemy cukry, budyń śmietanę , masło i sok z cytryny, miksujemy krótko na gładką jednolitą masę około 3-4 minuty. Masę serową wylewamy do natłuszczonej tortownicy-można wyłożyć pergaminem.Wierzch przykrywamy folią aluminiową. Piekarnik nagrzewamy do 160*c, na półkę niżej w piekarniku, stawiamy naczynie
Wanilia i Kardamontwarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego trzykrotnie 440 g serka typu włoskiego (np. Capri, Capresi, Pilos) zmielonego trzykrotnie 400 g śmietany 18% 200 g drobnego cukru 50 g budyniu waniliowego lub śmietankowego 5 jajek 400 g jagód Dekoracja: 200 g jagód 100 g niskosłodzonej konfitury z jagód Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Jajka lekko roztrzepać z cukrem, dodać śmietanę(...)wymieszać trzepaczką. Następnie po trochu dodawać zmielony ser. Wsypać budyń, wymieszać łyżką. Na końcu delikatnie wmieszać do masy jagody. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastem. Masę serową przełożyć do tortownicy. Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Sernik wstawić do piekarnika. Piec 1,5 godziny. Po upieczeniu lekko uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić sernik do ostygnięcia. Wyjąć ciasto
maniapieczeniadużych muffinek: 350 g mąki 150 g cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek kefiru 1/2 szklanki mleka 2 jajka 100 g masła rozpuszczonego 1 łyżka budyniu waniliowego 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 72 sztuki czereśni Masło rozpuścić i wystudzić. Czereśnie umyć, obrać i wydrylować. W jednej misce umieścić składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz budyń waniliowy
My simple kitchenSkładniki: twaróg 40 dag, jogurt gęsty 340 ml, jajka 103 sztuki, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, budyń waniliowy 1 opakowanie, maliny 1 pudełko większe KRUSZONKA CIASTO: jajka 1 sztuka, mąka tortowa 250 gram, cukier 100 gram, masło lub margaryna 130 gram, proszek do pieczenia - szczypta z podanych składników mikserem zrobić ciasto jak na kruszonkę i schować do lodówki(...)minut jajka, cukier, połowę cukru wanilinowego, twaróg półtłusty śmietankowy, jogurt, budyń mikserem zmiksować z 3 minuty - jeśli twaróg nie jest drobny, miękki to trzeba zmielić w maszynce tortownica 20 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem i na dnie wyłożyć 3/4 ciasta, przyklepać do dna na ciasto wylać masę serową, dodać opłukane, obsuszone maliny i trochę zostawić
W Mojej Kuchni Lubięktóra doda całości iście królewskiego charakteru. Polecam! SKŁADNIKI: ( forma keksówka ) * ser biały 3-krotnie mielony – 600 g * masło 80 g * cukier – 150 g * jajko – 2 szt * budyń śmietankowy – 1 op / 60 g * biszkopty – języczki – ok. 25 szt * truskawki – 300 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Masło ucieramy z cukrem na gładką masę, a następnie dodajemy żółtka oraz(...)dodajemy do masy serowej i delikatnie łyżką mieszamy. Masę wlewamy do garnka i na wolnym ogniu gotujemy ( do zabulgotania )– mieszamy, by nie dopuścić absolutnie do przypalenia. Pod koniec wsypujemy budyń i dokładnie rozprowadzamy. Foremkę wykładamy folią spożywczą, spód pokrywamy biszkoptami. Wylewamy połowę gorącej masy serowej, przykrywamy połową pokrojonych w plasterki truskawek, kolejną warstwą biszkoptów i wylewamy resztę masy – wygładzamy
Ostra na Słodkocoraz rzadziej i najchętniej zjadam je na surowo. Tym razem powstało pyszne ciasto. Idealne do popołudniowej kawki. Składniki : * biszkopt z tego przepisu * 300g truskawek * galaretka truskawkowa * budyń waniliowy * szklanka soku pomarańczowego * 3 łyżki soku z cytryny * pół szklanki wrzątku * łyżeczka cukru brązowego Przygotowanie : Biszkopt przeciąć na pół. Wrzątek wymieszać z cukrem(...)cytryną. Posmarować biszkopt. Budyń przygotować na szklance soku pomarańczowego. Jeszcze ciepły wylać na połowę biszkoptu, przykryć drugim. Górę biszkoptu skropić wodą z cukrem i cytryną, ułożyć truskawki. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, wystudzić i odstawić do lekkiego stężenia. Wylać na truskawki. Odstawić o lodówki, do całkowitego stężenia galaretki
Magiczne Życie Martypudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek 250g zimnego masła Pianka 5 białek 1 szklanka drobnego cukru 1 opakowan ie (16g) cukru wanilinowego 2 opakowania (40g) budyniu waniliowego lub śmietankowego (u nas jeden taki drugi taki) 1/2 szklanki oleju 500g świeżych truskawek lub innych owoców Z mąki, cukru pudru i proszku do pieczenia robimy kopczyk(...)balkon bardzo przyspieszyło proces studzenia. Kiedy spód przestygnie bierzemy się za białka. Ubijamy je na sztywno, następnie powoli wsypujemy cukier zwykły i wanilinowy, ciągle ubijając. Nie przerywając ubijania dosypujemy budyń w proszku i miksujemy dopóki się nie rozpuści. Cienką strużką wlewamy olej, cały czas miksując. Jeśli zrobimy to za szybko, masa opadnie i z pianki nici. Na podpieczony spód wykładamy
les mirabellesktóra doda całości iście królewskiego charakteru. Polecam! SKŁADNIKI: ( forma keksówka ) * ser biały 3-krotnie mielony – 600 g * masło 80 g * cukier – 150 g * jajko – 2 szt * budyń śmietankowy – 1 op / 60 g * biszkopty – języczki – ok. 25 szt * truskawki – 300 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Masło ucieramy z cukrem na gładką masę, a następnie dodajemy żółtka oraz(...)dodajemy do masy serowej i delikatnie łyżką mieszamy. Masę wlewamy do garnka i na wolnym ogniu gotujemy ( do zabulgotania )– mieszamy, by nie dopuścić absolutnie do przypalenia. Pod koniec wsypujemy budyń i dokładnie rozprowadzamy. Foremkę wykładamy folią spożywczą, spód pokrywamy biszkoptami. Wylewamy połowę gorącej masy serowej, przykrywamy połową pokrojonych w plasterki truskawek, kolejną warstwą biszkoptów i wylewamy resztę masy – wygładzamy
Ostra na Słodkominut w 180 st. C do zarumienienia. Masa serowa 750 g - twarogu (ja użyłam presidenta z biedronki) 4 - jajka 200 g - cukru 1 łyżka - cukru waniliowego szczypta soli budyń waniliowy 500 g - śliwek węgierek Białka ubijamy ze szczyptą soli na puszystą pianę, a żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Do utartych żółtek dodajemy ser oraz budyń i mieszamy
Cynamonowe szczęścieobietnicami. Niewątpliwie jest to rozwiązanie wygodniejsze od tradycyjnych kropel, dlatego Optirex na stałe wszedł do wyposażenia mojej torebki. A teraz przepis: 4 łyżki twarogu kremowego szczypta soli 1 łyżeczka budyniu czekoladowego 2-3 daktyle suszone 1 pomarańcza kilka rodzynek 2 łyżki płatków owsianych masło do natłuszczenia formy Oddzielamy białko od żółtka i ubijamy z solą na sztywną pianę. Żółtko mieszamy(...)serem i posiekanymi daktylami, a następnie z budyniem, a na koniec delikatnie łączymy całość z białkiem. Foremkę do zapiekania smarujemy masłem i posypujemy płatkami owsianymi. Pomarańcza obieramy, kroimy w plastry i układamy na płatkach. Na pomarańcza wykładamy masę serową i wyrównujemy. Wierzch dekorujemy pomarańczą i rodzynkami. Pieczemy ok 35 minut
Cynamonowe szczęścieNastępnie częścią ciasta z lodówki wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Masa z kaszy manny: 5 białek 1 1/2 szklanki cukru 1/2 l gęstej, kwaśnej śmietany 1 opakowanie budyniu waniliowego 12 dag kaszki manny 1/2 kg truskawek szczypta soli ciasto kruche z truskawkami, ciasto z truskawkami, ciasto z truskawkami i kasza manna, czekoladowe ciasto z truskawkami, kasza manna, truskawki(...)owocami, Ubijamy białka z solą na sztywno, pod koniec partiami dosypujemy cukier . Pianę mieszamy ze śmietaną, a następnie dodajemy budyń i kaszę. Taką masę wykładamy na brązowe ciasto znajdujące się w blaszce, na wierzch wykładamy truskawki, a na truskawki ścieramy drugą część ciasta, wyjętą z zamrażalnika. Pieczemy ok 45 minut w 180 st. C Smacznego
Cynamonowe szczęściesoli, 2 łyżki masła, 1/2 kg mąki, Masa serowa: 20 dag sera białego, 1 jajko, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1,5 łyżki cukru, 1,5 łyżki masła, 1 łyżka budyniu śmietankowego, Kruszonka: 1,5 łyżki masła, 50 g cukru, 50g mąki kokosowej premium Ol'Vita, Dodatkowo: 20 dag porzeczek czerwonych. PRZYGOTOWANIE : 1. Ciasto: W ciepłym mleku rozpuszczam drożdże oraz cukier(...)sól, mąkę oraz rozpuszczone masło. Wyrabiam ciasto łyżką. Ciasto odstawiam na 45 minut do wyrośnięcia. 2. Masa serowa: Masło ucieram z cukrem, cukrem waniliowym oraz jajkiem. Dodaję ser oraz budyń. Ucieram. 3. Kruszonka: Z masła, mąki kokosowej oraz cukru zagniatam kruszonkę. 4. Porzeczki obieram. Wyrośnięte ciasto wykładam na tortownicę o średnicy 28cm. Na ciasto wykładam masę serową. Na masie serowej
Tradycyjna kuchnia Kasirozrabiamy w tym mąkę pszenną i ziemniaczaną. Pozostałą część mleka (300ml) zagotowujemy z cukrem. Na gotujące wlewamy wymieszane mleko z mąkami i mieszamy całość, do powstania konsystencji budyniu. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy stopniowo, łyżka po łyżka ostygnięty budyń i dalej ucieramy, do otrzymania puszystego kremu. Dodatkowo: truskawki cukier puder do posypania Wykonanie
Made By Mom And Sonkażdego rodzaju deserów, ciast, a także - jak widać - śniadań. Taka owsianeczka jest doskonałym pomysłem na pozytywny początek dnia :) Składniki : 4 łyżki płatków owsianych 250 ml mleka 1 płaska łyżka budyniu waniliowego bez cukru orzechy włoskie Dodatkowo : 3 łyżki płatków migdałowych truskawki Płatki zalać mlekiem, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 8 minut. Proszek budyniowy rozmieszać w małej ilości mleka(...)koniec gotowania płatków wlać rozmieszany budyń i mieszając gotować na małym ogniu przez minutę (aż zabulgota). Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni, posypać po wierzchu owsianki. Smacznego
Chocolate Muffin Blogspód sernika : 400 g herbatników 200 g roztopionej margaryny Masa serowa : 5 kostek po 250 g sera białego półtłustego 100 g margaryny 1 szklanka cukru 4 jajka 2 budynie waniliowe Winiary 2 cukry waniliowe 2 szklanki jagód Kruszonka : około 100 g margaryny 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki szczypta proszku do pieczenia Składniki zagnieść(...)Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód wysypać masę herbatnikową i dobrze ubić łyżką. Ser zmielić ciągle mieszając mikserem dodawać stopniowo : cukier , jajka, budyń i roztopioną margarynę. Do sera dodać 1 szklankę jagód i delikatnie wymieszać łyżką. Ser wyłożyć na spód herbatnikowy , na ser resztę jagód. Na jagody pokruszyć kruszonkę. Piekarnik rozgrzać do temperatury
Sama słodycz i szczypta chili