budyń - 12640 przepisów (strona:17/843)

Torcik migdałowy na makowym biszkopcie (bez glutenu, laktozy, białego cukru) 90

efekt 😍  Warto wypróbować przepis 💛        Składniki (18cm): Biszkopt -4 duże jajka (bez dwóch żółtek) -50g ksylitolu Nutura -100g mąki ryżowej -20g maku Budyń waniliowy -300ml mleka kokosowego (min. 82% kokosa) -1 opakowanie budyniu waniliowego -50g ksylitolu Nutura Krem migdałowy -180-200g pasty migdałowej Nutura -ok 100ml mleka kokosowego -sól Dodatkowo(...)niedużej wysokości. Dzięki temu biszkopt nie opadnie. Odstawić do wystygnięcia. 7. Boki biszkoptu oddzielać od formy nożem, dopiero po wystudzeniu. Ściąć górę a resztę przeciąć na dwa blaty. BUDYŃ WANILIOWY I KREM MIGDAŁOWY 1. Ksylitol i 200 ml mleka kokosowego zagotować w garnku. 2. 100ml mleka i budyń wymieszać. 3. Do gotującego się mleka dodać mieszankę z budyniem i mieszać

Candy Pandas
Ciasto Serowy Okruszek / Cheesecake Crumb Cake 218

być całkowicie wystudzona przed pokruszeniem jej na ciasto. Aby czekoladowy krem budyniowy udał się idealnie, należy pamiętać o kilku sprawach: masło musi być w takiej samej temperaturze jak ugotowany budyń, czyli temperaturze pokojowej. Budyń należy gotować do momentu mocnego zgęstnienia, a  następnie przykryć folią, dotykając nią wierzchu budyniu (by nie stworzył się kożuch). Dopiero całkowicie wystudzony, bardzo gęsty budyń(...)mascarpone, 3 duże jajka, 60 ml śmietanki kremówki (30 lub 36%), szklanka cukru, 2 łyżki mąki na krem budyniowy  czekoladowy: 200 g masła w temperaturze pokojowej, 2 opakowania budyniu (w opakowaniach po 40 g), 3 szklanki mleka, 4-5 łyżek cukru pudru, 2 łyżki kakao kilka brzoskwiń z puszki na polewę: 160 g gorzkiej czekolady, 100 ml śmietanki

Lekcje w kuchni
Łatwy TORCIK czekoladowy BEZ PIECZENIA z OREO i bananem 260

ostygniętego 1 łyżeczka kakao bez cukru Krem: 500ml mleka 80g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g (można zastąpić 2 łyżeczkami cukru wanilinowego lub ekstraktem waniliowym) 1 budyń czekoladowy bez cukru (taki na 0,5l; można również dać budyń śmietankowy lub waniliowy) 15g mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao bez cukru 100g gorzkiej czekolady – dałam czekoladę o zawartości masy kakaowej(...)400ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 2 łyżeczki fixu do śmietany (niekoniecznie, można pominąć) 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego parę ciastek oreo do ozdoby Przygotujemy budyń i krem czekoladowy ganache do kremu: Budyń: 1. Do rondelka wlać około 300ml mleka, dodać cukier, cukier z prawdziwą wanilią, postawić na ogniu i zagotować. Do pozostałego mleka dodać kakao

Mała Cukierenka
Wegański budyń pudding czekoladowo – migdałowy 81

Domowy budyń roślinny gotowany na mleku migdałowym, z dodatkiem masła migdałowego ekologicznego. Prawdziwe gorzkie kakao i odrobina połamanej ciemnej czekolady, świeże owoce sezonowe. Zdrowy i wartościowy deser w wegańskiej wersji. Drukuj Budyń pudding czekoladowo – migdałowy 5 od 1 osoby Autor: Pawel Clad Kuchnia: Wegańska Trudność: Łatwe Porcje 4 porcje Przygotowanie 10 min. Gotowanie 20 min. Kalorie 300 kcal Budyń(...)mąką ziemniaczaną. Gdy zawartość garnka zacznie delikatnie bulgotać i unosić się w górę, cienką strużką wlej zawartość kubka. Mieszaj cały czas rogolką w celu uniknięcia powstania grudek. Mieszając pozwól budyniowi lekko bulgotać przez 3 minuty. Następnie zdejmuj budyń z palnika i dodaj do niego masło migdałowe. Wymieszaj energiczne, pod wpływem temperatury wszystko powinno się ładnie połączyć. Budyń przelej do misek

ProstePesto.pl
Kruche ciasto z budyniem i owocami 71

szklanki mąki krupczatki (poj.250 ml) 4 żółtka 1 całe jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szklanki cukru pudru 400 g zimnego masła 1 łyżka pasty waniliowej Na budyń: 4 budynie waniliowe z cukrem (po 60 g każdy) 1 litr mleka Ponad to: 300 g mrożonych truskawek (waga po rozmrożeniu) 700 g czarnej porzeczki z syropu (waga po odsączeniu(...)dziurki, aby ciasto równo rosło w piekarniku/ Ciasto wstawiam do piekarnika na środkową półkę na ok 10-12 minut, aby się zrumieniło. Nie wchłania wtedy wilgoci z owoców czy budyniu i pięknie rośnie, nie jest wilgotne, a kruche. Owoce odsączyć z soku za pomocą sitka. Waga owoców po odsączeniu to około kilogram. Z litra mleka odlać jedną szklankę. Resztę mleka

Krylowa Kuchnia
Orzechowo - czekoladowy przekładaniec 90

specjalnych umiejętności. Za to ładnie wygląda i pysznie smakuje. Bazą do tego ciasta jest błyskawiczne ciasto orzechowo- migdałowe, które upiekłam w mikrofali w ciągu niecałych trzech minut. Przełożyłam je budyniem o smaku czekoladowym i oblałam gorzką czekoladą. Ciasto wychodzi naprawdę fajne. Polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 1 jajko 3 łyżki mleka 3 łyżki oleju 1 łyżka(...)proszku do pieczenia 2-3 krople olejku migdałowego do ciast (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na krem: 1,5szkl. mleka 2 łyżki cukru 1 czubata łyżka kakao rozpuszczalnego słodkiego 1 budyń śmietankowy bez cukru na 0,5l mleka 1 łyżeczka mąki 1 łyżka masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polewa: 2 łyżki mleka 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: Jajko wybiłam

Waniliowe Improwizacje
Karpatka z kremem na nerkowcach (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 124

Składniki (23x24 cm): Ciasto parzone (na jeden blat) -200 ml wody -60g oleju kokosowego -60g mąki ryżowej -40g skrobi -40g mąki kukurydzianej -4 duże jajka Budyń orzechowy -400ml mleka kokosowego -200ml wody -2x40g budyniu z wanilią -1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej -200g ksylitolu -300g masła z nerkowców Primavika -6 łyżek śmietany kokosowej(...)pieczenia i łyżką nie wygładzać powierzchni. Wręcz przeciwnie można nadać karpatkowe fale. 6. Piec w 200’C ok 30-40 minut.   Należy upiec dwa takie blaty ciasta. BUDYŃ ORZECHOWY 7. Ksylitol i mleko kokosowe zagrzać w garnku. 8. Wodę, budyń i skrobię wymieszać. 9. Do gotującego się mleka dodać mieszankę z budyniem i mieszać energicznie do powstania gęstego budyniu

Candy Pandas
Babeczki z kremem budyniowym 121

chętnie do niego wracam. Babeczki z kremem budyniowym piekła również moja mama, piekę je także ja. Są o wiele smaczniejsze, niż te które kupicie w cukierni. Do babeczek z budyniem można użyć gotowego budyniu z torebki lub przygotować creme patissiere czyli uniwersalny krem budyniowy  - szczegóły znajdziecie w przepisie na najlepsze najlepsze drożdżówki z budyniem  Kruche babeczki z budyniem(...)soli duża szczypta proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 12% albo 18% 1 duże żółtko lub 1 małe jajko dodatkowo cukier puder do dekoracji Krem budyniowy do babeczek 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru (opakowanie o wadze 40 g) 400 ml mleka 3-4 łyżki cukru 100 g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) Przepis na krem budyniowy do babeczek

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Karpatka kakaowa z budyniem orzechowym a'la snickers (bez glutenu, laktozy, cukru białego) 534

całkiem odjechaną wersję orzechową 😃  Karpatka a'la SNICKERS! Pomysł na ten przepis narodził się już dawno ale dopiero teraz miałyśmy okazję go sfinalizować. Kakaowa karpatka plus orzechowy budyń oraz orzeszki w czekoladzie to idealne połączenie dla łasuchów, którzy uwielbiają ciasta na wypasie również pod względem wizualnym. A Wy na taką wersję jesteście chętni? 😊        Składniki (23x24(...)Ciasto parzone (na jeden blat) -200 ml wody -60g oleju kokosowego -60g mąki ryżowej -40g skrobi -15g kakao -3 duże jajka (lub 4 średnie) Budyń orzechowy -400ml mleka kokosowego -200ml wody -2x40g budyniu waniliowego/śmietankowego -1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej -200g ksylitolu -300g masła orzechowego -6 łyżek śmietany kokosowej (stałej części

Candy Pandas
Rafaello bez pieczenia 166

Witajcie :) Nie macie pomysłu na ciasto? piec Wam się nie chce a macie ochotę na coś słodkiego :) jest na to rada, pysze błyskawiczne rafaello wystarczy budyń, kokos i herbatniki,  ja użyłam od  Cukrów Nyskich . Zapraszam do wypróbowania,   do sobotniej kawki takie ciasto będzie w sam raz :)  Składniki : 2 długie paczki  herbatników kakaowych Cukry Nyskie kulki(...)rafaello do dekoracji 800 ml mleka 2 budynie waniliowe z cukrem Winiary 4  łyżki cukru 2 łyżki mąki  3 łyżki masła 200 g wiórek kokosowych 2 łyżeczki masła  blaszka o wymiarach 32/22 cm Wykonanie : Połowę mleka wlewamy do garnka, dodajemy masło, w drugiej połowie rozpuszczamy budynie, cukier i mąkę. Wlewamy do gotującego mleka i mieszamy tak długo

Sama słodycz i szczypta chili
Kruche rogaliki z budyniem. 1637

pyszne rogaliki, niezwykle kruche i słodkie. Są tak pyszne, że bardzo szybko znikają z talerza. Upieczcie, a przekonacie się jak są dobre. Dodam, że bardzo dużo ich wychodzi. Budyń i kruche ciasto to doskonałe połączenie. Bardzo polecam. Zapraszam :) Składniki: Budyń: 2 budynie waniliowe 500 ml mleka 4 łyżki cukru Ciasto: 4 szklanki mąki tortowej 25 dag masła lub margaryny pół(...)szklanki cukru pudru 1 niepełna szklanka śmietany 12 % kwaśnej i gęstej Dodatkowo: cukier puder do oprószenia rogalików mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie: 1. Budyń: W połowie mleka rozpuszczamy budynie, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, następnie wlewamy rozpuszczone budynie i gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń studzimy. 2. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. 3. Formowanie rogalików: Ciasto dzielimy

Izabelawkuchni
Drożdżowe kopertki z budyniem i powidłem. 157

słodko, zawsze wychodzą mi tak pyszne i pulchne. Chyba jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby mi nie wyszły. Dzisiaj polecam Wam pyszne bułeczki w formie kopertek, w środku słodki budyń i lekko kwaśne powidło śliwkowe. Polecam upiec je na podwieczorek, a jak ktoś lubi to może podać je z kubkiem mleka lub kakao. Bułeczki podałam na talerzykach, które otrzymałam(...)ciepłego mleka 2 łyżki mąki tortowej Ciasto: 3 jajka 1 kg mąki tortowej 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 5 dag masła lub margaryny około półtorej szklanki ciepłego mleka Budyń: pół litra mleka 2 budynie waniliowe 4 łyżki cukru Dodatkowo: 1 słoiczek powidła śliwkowego mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie: 1. Rozczyn: Drożdże rozcieramy z cukrem, ciepłym mlekiem i mąką

Izabelawkuchni
Ciasto kajmakowe 520

Bardzo pyszne, słodkie ciasto kajmakowe. Puszysty biszkopt i herbatniki przełożone masą na bazie budyniu i masy kajmakowej, całość posypana startą czekoladą. Pyszności. Idealne ciasto na Święta, przyjęcia lub niedzielny deser do kawy. Czas wykonania: 2 h 30 min (w tym 1 h oczekiwania) Ilość porcji: 25 kawałków (forma(...)Składniki: Biszkopt: 4 jajka ½ szklanki cukru ¼ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Budyń: 3 szklanki mleka (750 ml) ¾ szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1 ½ kostki masło (150 g) 1 puszka masy kajmakowej 100 sztuk herbatników (450 ­- 500 g) 1 kieliszek spirytusu / wódki

KuchniaWeDwoje.pl
Francuskie ciastka z budyniem i dżemem 219

Zawsze, ale to zawsze gdy wchodzę do dużego sklepu/marketu one tam leżą i pachną...i wołają "kup mnie" . To ciastka z ciasta francuskiego nadziane dżemem i budyniem, lub samym dżemem. Pokusiłam się tym razem, nie na gotowca, a na przygotowania ciastek w domu. I nigdy więcej sklepowych. NIGDY ! Domowe ciastka francuskie, smakują wybornie. Najlepsze jeszcze ciepłe, prosto z piekarnika. Swoje(...)ciastka wypełniłam budyniem oraz gęstym dżemem truskawkowym . Do ich przygotowania użyłam gotowe ciasto francuskie. Czego jak czego, ale ciasta francuskiego nie chce mi się samodzielnie gnieść. PRZEPIS NA FRANCUSKIE CIASTKA Z BUDYNIEM I DŻEMEM Składniki na ciastka francuskie: 1 opakowanie ciasta francuskiego 250 ml mleka 1/2 torebki budyniu waniliowego 1 łyżka cukru 1 jajko około 100 g gęstego dżemu

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania