budyń - 12640 przepisów (strona:14/843)

Budyń jaglany z bananem i brzoskwiniami 2869

Budyń jaglany z bananem i brzoskwiniami – to propozycja na zdrowe, dietetyczne śniadanie lub podwieczorek :) Można go również zabrać w pudełeczku do pracy, ponieważ smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno. Budyń z podanych poniżej składników ma ok. 506 kcal i wystarczy na 2 porcje po ok. 254 kcal każda. Inspiracja na budyń jaglany pochodzi z bloga: Nasza(...)right .adsbygoogle {width:auto;width:330px;} } @media(min-width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Budyń jaglany z bananem i brzoskwiniami – Składniki: 1 mały dojrzały banan (ok. 110g) 100g brzoskwiń w syropie (1 cała brzoskwinia = 2 połówki z syropu) 50g suchej kaszy jaglanej 200ml mleka

Kulinarne Przeboje
Ciasto z truskawkami i budyniem (kruche) 724

Wprost nie można przejść obojętnie obok pysznych, czerwonych owoców. Idealne do koktajli, do naleśników, śniadań i… oczywiście słodkich wypieków. Dziś zapraszam Was na pyszne ciasto z truskawkami i budyniem (kruche) . Ciasto jest proste w przygotowaniu, idealne do popołudniowej kawy lub herbaty, a nawet na przyjęcie. Kusi nie tylko smakiem, ale też wyglądem. Osobiście uwielbiam połączenie kruche ciasta, budyniu(...)owoców. Polecam Wam gorąco ten pyszny przepis na ciasto z truskawkami i budyniem (kruche). Do przygotowanie ciasta wykorzystałam produkty firmy Emix , które od jakiegoś czasu goszczą w mojej kuchni i… już wiem, że zostaną w niej na stałe Składniki: (na formę 24×24) Na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 3 żółtka jaj klasy M 200 g zimnej margaryny

Słodkie okruszki
Deser Bananowy - Sernik na Zimno z Bananami 241

smaku naturalnym 250 ml śmietany 30% lub 36% 70 g cukru pudru 2 łyżki żelatyny (około 20 g) 125 ml mleka 3 banany opakowanie biszkoptów okrągłych (180 g) na budyń: 1 budyń waniliowy 500 ml mleka 2 łyżki cukru Link do filmu z przepisem : Tort bananowy na zimno Przygotowanie: Najpierw przygotuję budyń i odstawię do wystudzenia : Budyń gotuję według przepisu(...)opakowaniu, do garnka wlewam około połowy mleka i zagotowuję. W pozostałym mleku rozpuszczam cukier i budyń. Do gotującego mleka dodaję pozostałe mleko z rozpuszczonym budyniem i gotuję przez chwilę, cały czas mieszając aby budyń się nie przypalił. Ugotowany budyń przekładam do miseczki, nakrywam szczelnie folią spożywczą i odstawiam do wystudzenia. Gdy budyń jest już zimny to przygotowuję krem : Żelatynę wsypuję

Uwaga Babcia Gotuje
Tarta z rabarbarem i budyniem 177

mąki pszennej 125 g masła 1 jajko 30 g cukru pudru (2 łyżki) 40 ml mleka (3 łyżki) ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy bez cukru 300 ml mleka 25 g cukru (2 łyżki) Dodatkowo: 250 g rabarbaru (5 łodyg) 1 łyżkę cukru pudru (do posypania) folia aluminiowa Przygotowanie: Rabarbar dokładnie umyć(...)gładkie ciasto. Następnie rozwałkować, przełożyć na blachę do tarty i nakłuć spód widelcem. Tak przygotowane ciasto odstawić do lodówki na minimum 20 minut. Budyń: Odlać ½ szklanki mleka (125 ml) i dokładnie wymieszać w nim budyń i cukier. Resztę mleka (175 ml) zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozmieszany budyń

KuchniaWeDwoje.pl
Budyń domowy 168

Pyszny, kremowy, aksamitny, leciutki i bardzo smaczny budyń domowy , to idealny deser , który uwielbiają chyba wszyscy (oprócz mnie w dzieciństwie :D). Przygotowanie takiego deseru jest naprawdę bardzo lekkie i idzie bardzo sprawnie, a w dodatku można go jeść od razu po przyrządzeniu, nie musimy oczekiwać do czasu, aż wystygnie, ponieważ jest to deser, który smakuje pysznie na gorąca, zarówno(...)zimno. Budyń , to deser, którego w dzieciństwie bardzo nie lubiłem. Choć nadal jestem dzieckiem, ale teraz budyń uwielbiam! :D Chyba nie lubiłem go, ponieważ w dzieciństwie próbowałem budyń z saszetki, a wiadomo, że proszki nie dorównują w smaku domowym wyrobom. Przepisy na inne desery i ciasta TUTAJ . Najlepszy budyń domowy - przepis: Składniki: 2 szklanki mleka (500 ml) o dowolnej zawartości

Kuchnia Łukasza
Pancakes czekoladowe z budyniem bananowym 181

pierwszy pomysł na wykorzystanie budyniu bananowego :) W najbliższym czasie postaram się dodać kilka innych propozycji. Jeśli budyń przypadnie Wam do gustu, pomyślę nad innymi wersjami tego deseru. Na blogu znajdziecie już kilka inspiracji. Zapraszam do lektury :)   Budyniowe propozycje: 1. Budyń bananowy 2. Domowy budyń czekoladowy z cynamonem i truskawkami 3. Kokosowy budyń jaglany z gorącym musem malinowym 4. Czekoladowy(...)budyń jaglany z orzechami 5. Waniliowy budyń owsiany z orzechami 6. Kokosowy budyń jaglany z czekoladą Pancakes: 3 łyżki mąki orkiszowej 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki mleka  1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao ewentualnie 1 łyżeczka miodu   Dodatkowo :  1 porcja budyniu bananowego   Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce

Chocolate Muffin Blog
Jabłecznik z budyniem 453

Przepis na jabłecznik z budyniem znalazłam u Kasi . W zasadzie, początkowo miałam zamiar upiec placek z mieszanymi owocami i pod tym kątem szukałam przepisu. Jednak, gdy trafiłam na jej bloga, to ciasto przykuło moją uwagę swoją prostotą i połączeniem jabłek z budyniem. Trochę jednak zmieniłam składniki i sposób przygotowania.   Składniki na ciasto: - 500 g mąki tortowej - 250 g masła(...)szklanka cukru pudru - 1 jajko + 2 żółtka - 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - skórka starta z cytryny Dodatkowo: - 1,5 kg jabłek - 2 budynie śmietankowe bez cukru - 4 łyżki cukru do budyniu - 750 ml mleka     Mąkę przesiewamy z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Ścieramy na tarce jarzynowej zimne masło. Łączymy palcami masło

mojewypiekiinietylko
Pączki z Budyniem Karmelowym i Orzechami 71

Niezwykły przepis na idealne pączki z budyniem karmelowym i orzechami .  Jako pasjonatka wypieków, postanowiłam podzielić się tym wyjątkowym przepisem na pyszne pączki. Ten szczegółowo opisany przepis gwarantuje, że będzie mógł stworzyć własne małe arcydzieła cukiernicze.  Pączki te są niezwykle pyszne ze względu na kilka powodów.  Po pierwsze, mają delikatne, puszyste wnętrze i chrupiącą skórkę, co sprawia(...)niezwykle apetyczne.  Po drugie, nadzienie z karmelowego budyniu dodaje im wyjątkowego smaku i konsystencji, która rozpływa się w ustach.  Ponadto, polewa czekoladowa i posiekane orzechy nadają im wyjątkowego aromatu i smaku.  Warto je zrobić, ponieważ są one nie tylko pyszne, ale także łatwe do przygotowania w domowym zaciszu. Można dostosować nadzienie i polewę według własnych upodobań

RITA food channel
Rabarbarowa szarlotka z cytrynowym budyniem 104

mojprzepisna.pl | Rabarbarowa szarlotka z cytrynowym budyniem Na niedzielę polecam ciasto mojego autorstwa! Rabarbarowa szarlotka z budyniem cytrynowym. Na mące orkiszowej. Z małą ilością cukru. Przepyszna na ciepło i na zimno. Świetna, aby wykorzystać gotowe, domowe jabłka ze słoika – ja właśnie tak zrobiłam. Dzięki czemu zrobienie szarlotki, już z pieczeniem zajmuje mniej niż 1,5 godziny. :) Szybki i bezproblemowy wypiek(...)żytniej lub bezglutenowej. 100 g zimnego masła 4 żółtka 2-3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki śmietany kremówki 30% Szczypta soli Składniki na budyń: 1 litr mleka 0,5 szklanki cukru lub ksylitolu 50 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej Szczypta soli 4 żółtka Sok z połowy cytryny Skórka otarta z połowy cytryny Pozostałe

moj przepis na
Ciasto Popapraniec / Polish 'Popapraniec'Cake 101

Ciasto Popapraniec  Ciasto Popapraniec to pyszne warstwowe ciasto z makiem, kokosem, dżemem porzeczkowym i budyniem. To idealne ciasto na święta i inne okazje, ciekawie prezentuje się na stole i jest proste w przygotowaniu. Zobaczcie przygotowanie ciasta krok po kroku na poniższym filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Ciasto Popapraniec z makiem i kokosem doczekało się już(...)kilku wersji, moja jest na pojedynczym spodzie biszkoptowym z dodatkiem najlepszego domowego dżemu z czarnej porzeczki, który idealnie łączy się ze smakiem kremu budyniowego.  Aby nasze ciasto z budyniem i kokosem udało się idealnie, pamiętajcie, by masło i budyń były w takiej samej, pokojowej temperaturze. Budyń gotujemy do momentu wyraźnego zgęstnienia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Wystudzony należy dodawać

Lekcje w kuchni
Ciasto warstwowe z kremem sezamowym (bez glutenu, bez laktozy i cukru białego) 125

mąki kukurydzanej -80g ksylitolu Nutura -70g syropu ryżowego lub (miodu naturalnego płynnego) -50g oleju rzepakowego -2 małe jajka -1/3 łyżeczki sody -3 łyżki wody Budyń waniliowy -400ml mleka kokosowego (min. 82-5% kokosa) -200ml mleka roślinnego (np. ryżowe) -2x40g budyń z wanilią -100g ksylitolu Nutura Krem budyniowy -ok 230g tahini Nutura(...)200ml mleka kokosowego (min. 82-5% kokosa)  -budyń (zrobiony ten wyżej) Dodatkowo -ok 1/2 szkl ciepłej wody + sok z 1/2 cytryny (do nasączania blatów) -sezam Nutura (uprażony) -sezamki (u nas z maltitolem) KRUCHE BLATY 1. W małym garnuszku na małym ogniu podgrzać olej, miód, ksylitol i 3 łyżki wody, ciągle mieszając do rozpuszczenia ksylitolu (nie doprowadzać do wrzenia

Candy Pandas
Budyń jaglany waniliowy z białą czekoladą 103

Budyń jaglany waniliowy z dodatkiem białej czekolady, przekładany dżemem z czarnej porzeczki. Białej czekolady jest tylko 8 kostek, co daje dwie kostki na porcje 🙂 Budyń aromatyzuję laską wanilii, ale nie używam świeżej tylko korzystam z tych, które siedzą od dawna w moim cukrze waniliowym. Ponieważ nie miałam żadnych owoców, swój budyń przełożyłam dżemem porzeczkowym. Polecam jednak wiśniowy lub malinowy, jeśli(...)macie wybór, gdyż dżem porzeczkowy fajnie się sprawdza w towarzystwie bardzo słodkich składników, a ten budyń słodki nie jest . Osładza go tylko biała czekolada. Budyń jaglany miksuje zwykłym blenderem ręcznym, tzw. “żyrafą” i otrzymuję dość gładką konsystencję. Jeśli zastosujecie się dokładnie do moich wskazówek, nie powinniście mieć problemu z uzyskaniem gładkiego budyniu. Na problemy z miksowaniem wpływa m.in. wcześniejsze prażenie

Moja Delicja
Torcik laskowy z kruchych blatów oraz budyniu (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 149

blaty -80g mąki gryczanej -200g mąki ryżowej -40g kakao -1/3 łyżeczki sody -2 małe jajka -70g oleju rzepakowego -130g ksylitolu -2 łyżki wody Budyń -400ml mleka kokosowego -200ml mleka roślinnego (lub zwykłego) -2x budyń waniliowy -80g ksylitolu Krem budyniowo-orzechowy -ostudzony budyń -250g pasty z orzechów laskowych NUTURA(...)pokruszyć, zużyłyśmy je do posypki). 7. Blaty piec osobno po kolei w 160’C ok 8-10 minut. Blat ma być przyrumieniony, może być miękki ale po wystudzeniu stwardnieje. BUDYŃ 8. Ksylitol i 400ml mleka kokosowego zagotować w garnku. 9. 200ml mleka i budynie wymieszać. 10. Do gotującego się mleka dodać mieszankę z budyniem i mieszać energicznie do powstania gęstego

Candy Pandas
Torcik bezglutenowy (owsiany) z budyniem / Gluten Free Layer Cake 124

Torcik bezglutenowy (owsiany) z budyniem Jeśli nie możecie jeść produktów zawierających gluten, mój bezglutenowy, owsiany torcik z budyniem powinien Wam posmakować. To smaczne, zdrowe ciasto fit idealne dla fanów zdrowej diety - idealne na urodziny, imieniny i inne spotkania w większym gronie. Owsiany torcik bezglutenowy to świetny pomysł na tort dla małych alergików . Jeśli Wasze pociechy nie mogą jeść tradycyjnych wypieków(...)lubią czekoladę, sok pomarańczowy i jogurt, taki zdrowy tort powinien im posmakować. Jeśli chcecie, żeby torcik był wyższy możecie pomiędzy budyń a warstwę jogurtową wylać galaretkę z owocami. Można też upiec drugi blat ciasta owsianego i skomponować bezglutenowy tort wielowarstwowy. Jeśli przygotowujecie bezglutenowe ciasto owsiane dla dzieci , możecie sok pomarańczowy zastąpić innym ulubionym sokiem Waszych pociech - świetnie sprawdzą się wszelkie

Lekcje w kuchni
Drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem 167

mojprzepisna.pl | Drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem Pyszne sezonowe drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem z nutą imbiru. Trochę z nimi roboty jest, ale nie za dużo. Za to drożdżówki przepyszne, nigdzie takich nie kupicie, więc warto kupić trochę rabarbaru i je przygotować. Myślę że w wersji XXL też byłoby świetne, więc być może zrobię je jeszcze raz jako placek(...)Oryginalny przepis jest z blogu Moje Wypieki , ja wprowadziłam drobne zmiany. Zwykłą mąkę częściowo zastąpiłam razową orkiszową. Pominęłam kruszonkę. Efekt mięciutkie, puszyste, maślane drożdżówki, wypełnione po brzegi pysznym domowym budyniem i rabarbarowo-imbirowym dżemem (nie rezygnujcie z tej przyprawy, fajnie podkręca smak). Karmelizowany rabarbar i budyń można zrobić wieczór wcześniej. Składniki na 12 dużych drożdżówek: 250 gr mąki pszennej

moj przepis na