bruschetta - 545 przepisów (strona:12/37)

Crostini z musem z wątróbek według Magdy Gessler 194

tradycyjny chleb z... Ja również. Nie tylko jednak Polacy kochają kanapki, gdyż ich rodzajów jest niezliczona ilość. Każde państwo, każda nacja ma swoje ukochane. Włosi mają crostini i bruschettę, pozornie identyczne. Różnica polega na pieczywie użytym do przygotowania ich. Do bruschetty wybieramy pieczywo na zakwasie, natomiast do crostini pieczywo białe. Zapraszam Was dzisiaj na crostini z musem z wątróbek. Dlaczego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jak zrobić labneh (ser z jogurtu)? - przepis krok po kroku 157

chlebek, a jeszcze lepiej tosty. Taki serek możesz wykorzystać także we wszystkich przepisach, zamiast kupnego kremowego serka czy ricotty. Np. posmarować kromki bagietki i przybrać warzywami (np. zrobić takie bruschetty ), zrobić tarty z ciasta francuskiego z groszkiem i szparagami , czy słodki twarożek z dodatkiem miodu i suszonych owoców. Labneh może być także bazą dla różnych sosów i dipów, np. sosu(...)jako baza sosu do makaronu (szczególnie, gdy w słoiczku znajdowały się ząbki czosnku) oliwą możesz polać kromki pieczywa i podpiec je w piekarniku - powstaną pyszne grzanki czy baza do bruschetty Jak zrobić labneh (ser z jogurtu)? - przepis krok po kroku Potrzebujesz: 2 duże opakowania (łączenie 800 g ) jogurtu typu greckiego o dobrym składzie (tylko mleko i kultury bakterii)* 1 łyżeczkę

Chilli Czosnek i Oliwa
Bruschetta z awokado 154

Klasyczna bruschetta to zapiekanka na pieczywie z oliwą i pomidorami, najczęściej z dodatkiem bazylii. I tu pojawia się pewien problem jeśli chodzi o mnie, bo ani nie jestem miłośniczką bazylii, ani pomidorów na ciepło :-( Ale ogólna koncepcja dania bardzo mi się podoba :-) Dlatego też wymyśliłam sobie taką trochę inną bruschettę bez bazylii, a ponad to oliwę zastąpiłam awokado, bo też

Czary - gary w kuchni
Bruschetta, czyli grzanki z serem i pomidorami 168

Bruschetta to pomysł na szybką przekąskę na słono, idealną na śniadanie jak i kolację.  Warto dodać, że przygotujecie ją z łatwo dostępnych składników :) Bruschetta to nic innego, jak grzanki zapiekane z serem i pomidorami. Całość przed podaniem warto ozdobić listkami bazylii. Składniki na porcję dla 2 osób: 1 bagietka 2 pomidory malinowe starty, żółty

Ugotować
Warszawska podróż kulinarna do Włoch w restauracji Presto Pizzerii - Trattoria - dobry sposób na poprawę humoru 151

przede wszystkim kilka rodzajów pizzy, dania z makaronu ( Spaghetti Bolognese, Spaghetti Carbonara, Lasagne, Cannelloni ze szpinakiem, ricottą i pomidorami), włoskie desery ( Panna cotta, Tiramisu, Crema Catalana) oraz przystawki jak: Bruschetta z grillowanymi warzywami czy z świeżymi pomidorami. W karcie znajdą coś dla siebie również miłośnicy mięsa, ryb i sałatek. Do picia mamy do wyboru oczywiście wina, typowe napoje zimne: coca(...)takie jak: marchewkowy, jabłkowy, pomarańczowy, grejpfrutowy czy mieszany. W menu również jest coś dla najmłodszych. Lokal oferuje im kartę z daniami przystosowanymi do gustu dzieci podawane w mniejszych porcjach. Bruschetta z pomidorkami i bazylią posypana parmezanem Penne w sosie na bazie sera mascarpone z kurczakiem, pomidorami i chilli Crema Catalana J eśli chodzi o smak to dania , które spróbowałam bardzo

Projekty ze smakiem
Przekąski na karnawał z francuskiego ciasta 194

przeciśnięty przez praskę 1 łyżka masła sól do smaku czarny pieprz, grubo mielony 50 g fety 80 g żółtego sera, u mnie ostry ser z papryką 1 łyżka przyprawy bruschetta Nastaw piekarnik na 200ºC na termoobieg (bez termoobiegu 10 stopni więcej lub według piekarnika). Opłucz szpinak i drobno pokrój. Rozpuść masło na patelni, dodaj czosnek i szpinak. Smaż szpinak dopóki(...)odparuje wody. Dopraw solą i pieprzem. Przestudź. Rozwiń francuskie ciasto na blasze. Rozprowadź równomiernie szpinak, następnie posyp pokruszoną fetą i utartym serem. Na końcu posyp przyprawą bruschetta. Wstaw placek do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 12 – 15 minut. Wyjmij z piekarnika i pokryj na małe kwadraty. Podawaj przekąski na ciepło lub na zimno.   The post Przekąski

codojedzenia
Zupa z pieczonej papryki 135

nią przepis - szkoda marnować czasu - musicie ją wypróbować ! - 6 dużych czerwonych papryk - ok. 1 litr bulionu z warzyw - 1/2  główki czosnku - chleb na grzanki - pieprz, sól - przyprawa do bruschetty - świeży rozmaryn do ozdobienia - feta pokrojona w kostkę lub mój ulubiony ser kozi ;) Obieramy paprykę - i tu nie będę nic tworzyć ;) Po prostu odsyłam  Was do filmu(...)youtu.be/iHlg1CSWNwE  jak obrać paprykę ;) Obraną paprykę , oraz pokrojony w cienkie plasterki czosnek - wstawiamy na ok. 15-20  min do nagrzanego piekarnika, zasypujemy 2 łyżkami przyprawy do bruschetty, pieprzem i solą. Pieczemy do lekkiego zarumienienia :)  Następnie blendujemy i dodajemy do bulionu. Dodajemy duuuużo pieprzu i soli - aby zupa nabrała wyrazistości. Na  talerzach układamy ser, zalewamy naszym

dlaSmaQ
Bruschetta z jajecznicą 152

Miałam nadzieję, że będą pachniały słońcem ale na to jeszcze liczyć nie można - ale z chrupiąca bułeczką i tak cudnie smakowały Nie wiem  dlaczego ale połączenie jajka z bruschettą już od dawna mnie kusiło - i było to kuszenie słuszne. Danie do zaliczam do śniadań dla mistrzów. Bruschetta z jajecznicą dla 2 osób 30 minut Składniki 4 pomidory najlepiej dojrzewające

sierotka maRysia w kuchni
Włochy: Bruschetta 150

fundusze na obrzydliwie drogie ekspresy ciśnieniowe. Po tym krótkim wprowadzeniu czas na moją dzisiejszą, słoneczną propozycję, aby pod koniec weekendu dobrze Was nastroić przed nadchodzącym tygodniem. Proszę Państwa, oto Bruschetta! Przepyszna wersja bagietki z pomidorami, czosnkiem i bazylią. Same podstawowe dla włochów produkty. Przepis na bagietki, które widać na zdjęciach znajdziecie tutaj , bardzo gorąco je polecam, przy odrobinie wprawy zaczynają(...)wychodzić bardziej niż rewelacyjne, a na pewno zdrowsze i smaczniejsze niż w markecie. Bruschetta 1 bagietka 4 pomidory 3 ząbki czosnku kilka listków świeżej bazylii zioła prowansalskie sól pieprz oliwa z oliwek Bagietkę pokroić na kromki, każdą polać delikatnie oliwą, można też po prostu skropić lub rozprowadzić nożem, i podsmażyć na złoty kolor na patelni (z racji tego, że nasza

Przepysznik - BLW i nie tylko
Chicken and tomato bruschetta 121

ciabatta or similar loaf is delicious snack every time.  Ingredients: 1 large tomato, chicken fillet (baked), 1 clove of garlic (chopped), chilli  (chopped). To make the bruschetta, heat pan. Drizzl with the olive oil both sides with salt and freshly ground black pepper on the ciabatta. Grill for one minute on each side. Then put the tomato(...)pour the olive oil.  Place mixture on both sides of the ciabatta. Put sliced filet of chicken and grilled tomato on top.  To serve, place the bruschetta slices on a plate and spoon your favorite salad on top. Kombinacja pomidorów i kurczaka na kawałku pieczonej bułeczki zawsze świetnie smakuje. Składniki: 1 duży pomidor, filet z kurczaka (upieczony

Smaki Przyprawy i Kolory
Smakowita wizyta w warszawskiej Specialita Italiane 131

oryginalne wysokiej jakości produkty sprowadzane prosto z Włoch, w atrakcyjnych cenach. Kupimy tu przystawki w słoikach, wędliny, sery, makarony, wina i konfitury. Mieliśmy okazję spróbować przepysznej bruschetty idealnie opieczonej w specjalnej maszynie, sprowadzonej przez właścicielkę z Włoch. Do przystawek dołączył talerz oryginalnych włoskich serów (owczych, kozich i krowich) i wędlin, Jedliśmy też między innymi prawdziwą carbonarę bez śmietany(...)Italiane warto też wpaść na obfite śniadanie, za jedyne 12 złotych zjecie dużo kanapkę z bagietki z pyszną włoską mortadelą lub dużą bruschettę z sadzonym jajkiem (jak na zdjęciach powyżej) z dowolnie wybraną przez Was kawą.  Oczywiście blogerzy nie byliby sobą gdyby nie zrobili mnóstwa zdjęć, i to w rożnych pozycjach

Kulinarne przygody Gatity
Bruschetta z pomidorem i serem 125

Bruschetta to tradycyjna przekąska z kuchni włoskiej. Jej historia sięga aż do XV wieku gdzie prawdopodobnie była prostym daniem rolników, którzy opiekali kawałki pieczywa nad ogniem posypując je solą i polewając oliwą. Klasyczna bruschetta ma posiekane pomidory i bazylię - ta wersja została wzbogacona o ser, żeby danie było bardziej sycące

Milion Smaków
Między Cezarem a Mussolinim, czyli kuchnia renesansu 265

singolar dottrina , autorstwa Domenico Romoliego, który działał pod wdzięcznym przezwiskiem Panunto. Trudno ustalić, czy to od przezwiska kucharza powstało regionalne określenie ukochanych i przyrządzanych na mnóstwo sposobów przez Romoliego bruschett, czy też od tych to bruschett ono się wzięło. Cóż jednak jak nie etymologiczne zagadki może stanowić w tym wypadku lepszą reklamę? Jak widać źródła, i to jakże sycące, dotyczące

Bon Ton Italia
BRUSCHETTA Z FASOLĄ I CHORIZO 122

żeby mi się tak chciało, jak się nie chce, a tu do pracy za niedługo iść trzeba. Ratuję się zatem, czym mogę :) Dziś stawiam na pyszną i pikantną bruschettę.   SKŁADNIKI: 8-10 kromek bagietki (ukrojonych pod skosem) 1/2 strączka papryczki chilli 1 puszka białej fasoli 1 szalotka 1 duży ząbek czosnku 50 g chorizo 12 pomidorków koktajlowych (użyłam czerwonych(...)wszystkie składniki dobrze połączą i zagrzeją. W między czasie kromki bagietki skropić oliwą i zrumienić na rozgrzanej patelni z dwóch stron. Na tak przygotowane pieczywo, nakładać fasolowy (gęsty) sos. Bruschetty podawać posypane posiekanym szczypiorkiem

Kuchnia w opałach
Bruschetta według Agnieszki / Bruschetta by Agnes 148

oliwek, posypać czosnkiem, bazylią i oregano. Pomidorki kroimy na plasterki, kładziemy na bagietkach i posypujemy solą. Ser mieszamy z pieprzem i papryką, a potem posypujemy nim bagietki. Gotowe bruschetty wkładamy do rozgrzanego piekarnika (150 stopni) na około 10 minu t (tylko żeby były zarumienione i nie były za bardzo twarde). ***** We cut baguette into slices (average thickness), we spread baguette(...)oregano. We cut tomatoes into slices, we put on baguettes and sprinkle salt. We mix cheese with pepper and paprika, then we sprinkle cheese on baguettes. We put ready bruschetta into a hot oven (150 degrees) for about 10 minutes (just to be gold and not too hard

Projekty ze smakiem

Proponowane wyszukiwania