bruschetta - 545 przepisów (strona:17/37)

Pomysły na fit śniadanie na słono 103

pieprz. Na sam koniec całość wymieszałam do połączenia składników. Całą masę rozlałam do papilotek na muffiny i wstawiłam do piekarnika. 180° 20-25minut. 3. Włoskie kanapki – bruschetta na wypasie SKŁADNIKI: -Bułka owsiana/orkiszowa/ulubiony chleb – 2-3 kromki/1 bułeczka – Pomidory – 2 średnie sztuki – Czosnek – 1-2 ząbki (zależy jak bardzo lubisz) – Oliwa z oliwek

Czynniki pierwsze
Bruschetta z prosciutto, ogórkiem kiszonym i pomidorkami cherry 83

Bruschetta jest wspaniałą kanapką na której jest wszystko co najlepsze a najważniejsze jest natrzeć chleb czosnkiem i skropić oliwą. Pachnie wówczas nieziemsko a smakuje wybornie, spróbujcie. Włoskie kanapki. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Śledź w sosie musztardowym 82

Bardzo dobry śledzik w sosie jogurtowo-musztardowym Prosta i szybka przekąska, którą można przygotować na wiele okazji, np. na Wigilię lub domową imprezę.   Przekąski z piekarnika: ** Bruschetta z pomidorami i bazylią ** Domowe pieczywo czosnkowe ** Pizzerinki z ciasta francuskiego ** Paluszki z ciasta francuskiego   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki: 250-300 g filetów śledziowych (około 4-5 sztuk) 4 łyżki

Kulinarny S.O.S.
Dyniowe gnocchi 62

placuszki z dyni na słodko – muffiny dyniowe z figami – zupa dyniowa z pomidorami – dynia marynowana w occie – pieczona dynia futsu black – szakszuka z dynią – bruschetta z dynią – pasta z dyni i koziego sera DYNIOWE GNOCCHI Przygotowanie : 15 minut Ilość porcji: 2-3 Składniki gnocchi: – 300 g puree z dyni – 1 szklanka mąki pszennej

nietylkopasta.pl
Farsz ze szpinaku i fety 86

szpinaku, fety, cebuli i czosnku. Świetny do nadziewania mięs, pierogów, naleśników, krokietów, cannelloni, muszli makaronowych, wytrawnych kruchych babeczek oraz tworzenia przekąsek z ciasta francuskiego   Przekąski z piekarnika: ** Bruschetta z pomidorami i bazylią ** Domowe pieczywo czosnkowe ** Pizzerinki z ciasta francuskiego ** Paluszki z ciasta francuskiego   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki: 1 opakowanie mrożonego szpinaku (450g) 200 g sera feta duża

Kulinarny S.O.S.
SZASZŁYKI CAPRESE Z OLIWKAMI 76

znikają jeszcze szybciej. Oliwki zielone z pastą paprykową dopełniają całości. Genialny pomysł na przystawkę, na imprezy i rodzinne uroczystości. INNE PYSZNE PRZYSTAWKI:   SPRING ROLLS WEGAŃSKIE DETOX     BRUSCHETTA GIALLA PRZEPIS DO CNA WŁOSKI     TATAR Z WĘDZONEJ MAKRELI     KANAPECZKI A’LA TACOS Z INDYKIEM     STEK Z BURAKA Z MALINAMI     FIGA

globuskulinarny
Rożki francuskie z pieczarkami 90

ponieważ rożki są bez mięsa. Świetnie smakują podane z zimnym sosem, np. czosnkowym , musztardowym , pomidorowym , bazyliowym   Pomysły na przekąski: ** Ruloniki z pastą jajeczną ** Tatar z łososia z majonezem ** Bruschetta z pomidorami i bazylią ** Jajka z łososiem   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki na 12 rożków: 1 op. ciasta francuskiego (275 g) 300 g pieczarek cebula 100 g żółtego sera

Kulinarny S.O.S.
Pikantna zupa dyniowa 73

zielonego groszku z boczkiem –  krem z białych szparagów –  zupa krem z fenkuła –  krem z papryki z tequilą –  krem z pieczonej papryki – góralska  kwaśnica –  bruschetta z dynią –  pasta z dyni i koziego sera PIKANTNA ZUPA DYNIOWA Przygotowanie : 40 minut Ilość porcji : 3-4 Składniki: 1 kg dyni 1 łyżka oleju roślinnego 1 cebula

nietylkopasta.pl
Makaron z dynią i boczkiem 85

słodko: 5 przepisów na ciasta z dynią Chilli con carne z dynią i kalafiorem Sałatka z pieczoną dynią i serem feta Pasta z dyni i koziego sera Bruschetta z dynią i kozim serem Pierogi z dynią Krem z dyni z jabłkiem Ciasto dyniowe z czekoladą Sernik dyniowy Dyniowe gnocchi Dyniowe latte Dynia marynowana w occie Szakszuka z dynią Placuszki

nietylkopasta.pl
Francuski kurczak z 40 ząbkami czosnku oraz jesienna surówka 99

głębszy smak.  Oto kilka przykładowych przepisów, w których wykorzystałam czosnek: domowe pesto bazyliowe dressingi do sałatek na bazie oliwy rozgniecionym ząbkiem czosnku możecie natrzeć grzanki i przygotować np. bruschettę al pomodoro   czosnek to świetny dodatek do wszelkich włoskich makaronów, np. spaghetti alla putanesca możecie nim także doprawić pasty kanapkowe na bazie roślin strączkowych, np. zrobić hummus albo pastę

Chilli Czosnek i Oliwa
Rożki ze szpinakiem i fetą 136

ochotę na danie bez mięsa, musisz przygotować potrawę dla wegetarian lub coś dobrego w postny piątek   Pomysły na przekąski: ** Ruloniki z pastą jajeczną ** Tatar z łososia z majonezem ** Bruschetta z pomidorami i bazylią ** Jajka z łososiem   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 12 rożków: 1 opakowanie ciasta francuskiego (275g) 1 opakowanie mrożonego szpinaku (450g) 200g sera feta duża cebula

Kulinarny S.O.S.
Bruschetta z fasola i czerwoną cebulą 104

nakarmią je do syta a przy okazji odżywią organizm. Możecie tutaj użyć fasoli białej, jak i czerwonej. Skórka z cytryny robi tutaj cała robotę, podkręca smak fasoli i bruschetta jest przepyszna. Kanapki z fasolą. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
FIGA Z MOZZARELLĄ I CHIPSAMI Z PROSCIUTTO 69

Dziś publikuję przepis właśnie na tą szybką przystawkę z genialnymi chipsami z prosciutto. Do tego przepisu potrzebujesz jedynie kilka składników i 5 minut. Inne tu na blogu przystawki:   BRUSCHETTA Z AWOKADO I KREWETKAMI     OGÓRKOWE ROLLSY Z GUACAMOLE     CAPRESE ZAWIJANE W PROSCIUTTO     PIEROGI Z BURAKA À LA CAPRESE     CAPRESE Z BURAKA

globuskulinarny
Pszenny chleb południowy 83

Pszenny, klasyczny, czteroskładnikowy chleb. Niezwykle popularny na południu Europy, najczęściej kojarzony z Włochami i Hiszpanią. Idealny do tapasów i bruschetty, ale przyznam, że jest tak smaczny, że ja zjadam go po prostu z oliwą z oliwek albo masłem. Trudność tego przepisu stanowi ciasto, która ma dość nawodnioną konsystencję i operowanie nim wymaga nieco doświadczenia. Do tego mąka musi być odpowiednia

Chleby Rolfa
Ruloniki z pastą jajeczną 108

polędwicy, baleronu lub salami. W poniższym przepisie znajdziesz skład na 6 rulonów – jeśli potrzebujesz większej ilości, proporcjonalnie zwiększ również ilość składników.   Polecam przekąski: ** Nadziewane koszyczki z ciasta francuskiego ** Bruschetta z pomidorami i bazylią ** Camembert w boczku ** Sałatka Caprese   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 6 ruloników: 6 plastrów szynki 3 jajka łyżeczka majonezu łyżeczka musztardy sól i pieprz opcjonalnie

Kulinarny S.O.S.