Warzywne koreczki Przepis na warzywne koreczki #4 Carpaccio z buraka Przepis na wyśmienite carpaccio z buraka #4 Tortille z serkiem warzywnym Przepis na tortille z serkiem warzywnym #5 Włoska bruschetta Przepis na włoską bruschettę #6 Bruschetty z gruszką i kozim serem Przepis na bruschetty z gruszką i kozim serem #7 Suszone śliwki w boczku Przepis na suszone śliwki w boczku
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bruschetta z gruszką i kozim serem to błyskawiczna propozycja na kolację, albo na niespodziewane spotkanie ze znajomymi. Do przygotowania tego przepisu w domowym zaciszu zainspirowała mnie wizyta we włoskiej restauracji, gdzie mieliśmy okazję skosztować ten przystawki. Przygotowanie tej bruschetty jest błyskawiczne, jedynie potrzebujecie mieć w domu kilka „niestandardowych” składników, jak na przykład kozi ser. Składniki bagietka, albo inne(...)dowolne pieczywo masło garść rukoli 2 gruszki 4 plastry koziego sera 2 łyżki miodu kilka orzechów włoskich Bruschetta z gruszką i kozim serem – przepis Pieczywo kroimy w kromki. Każdą z nich smarujemy odrobiną masła i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 st. C na około 7 minut. Zerkajcie podczas pieczenia, bo pieczywo powinno być chrupkie, a nie spalone. Więc
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kluczowym jego składnikiem jest awokado. Tajemnicą dobrze przygotowanego guacamole jest wybór dobrego awokado – powinno być naprawdę dojrzałe. Guacamole to danie kuchni meksykańskiej. Z wykorzystaniem guacamole postanowiliśmy zrobić pyszne bruschetty z guacamole i łososiem. Składniki na bruschetty z guacamole i łososiem dojrzałe awokado sól bagietka wędzony łosoś kiełki rzodkiewki oliwa Przepis na bruschetty z guacamole i łososiem Bagietkę kroimy(...)miąższ wyciągamy łyżką). Awokado rozgniatamy widelcem, doprawiamy do smaku solą. Na upieczone kromki bagietki nakładamy odrobinę guacamole , łososia i kiełki rzodkiewki. Smacznego! Sprawdź inne przepisy na PRZEKĄSKI Post Bruschetty z guacamole i łososiem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Króciutko gotowany bób – zielony i chrupiący. Jego smak podkreślają i zaostrzają ziołowy serek, czosnek, mięta, sok z cytryny i ser Pecorino. Pełnia wiosennego hedonizmu i tylko 15 minut roboty! Bruschetta to przekąska (antipasti) z Włoch. To nie tylko dobrze znana grzanka z pomidorami. Bruschetta to po prostu grzanka – z chleba, bułki, opieczona na ogniu, grillu, posmarowana lub skropiona oliwą(...)natarta świeżym czosnkiem. Takie grzanki jedli robotnicy na plantacjach pomidorów i oliwek (we Włoszech w dalszym ciągu uważa się, że najlepsza do bruschetty jest świeża, młoda oliwa – bo bruschetta była robiona też do testowania smaku oliwy). W Toskanii, w listopadzie, po zbiorze i tłoczeniu oliwek, grzanka nazywa się fettunta jest podawana bez żadnych dodatków, tylko i wyłącznie w towarzystwie świeżo
Karo in the Kitchenjednak kluczowym jego składnikiem jest awokado. Tajemnicą dobrze przygotowanego guacamole jest wybór dobrego awokado - powinno być naprawdę dojrzałe. Guacamole to danie kuchni meksykańskiej. Z wykorzystaniem guacamole postanowiliśmy zrobić pyszne bruschetty z guacamole i łososiem. Składniki na bruschetty z guacamole i łososiem dojrzałe awokado sól bagietka wędzony łosoś kiełki rzodkiewki oliwa Przepis na bruschetty z guacamole i łososiem Bagietkę kroimy(...)miąższ wyciągamy łyżką). Awokado rozgniatamy widelcem, doprawiamy do smaku solą. Na upieczone kromki bagietki nakładamy odrobinę guacamole , łososia i kiełki rzodkiewki. Smacznego! Sprawdź inne przepisy na PRZEKĄSKI Post Bruschetty z guacamole i łososiem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bruschetta - włoski przysmak podawany na wiele sposobów. Podstawą jest opieczona bułka, najlepiej ciabatta, posmarowana oliwą z oliwek i natarta świeżym czosnkiem. Dodatkiem najczęściej są salsy z pomidorów i bazylii, ale nie tylko. Wersji bruschetty jest pewnie tyle, ilu jej wielbicieli. Ja bezapelacyjnie do nich należę :) Uwielbiam wszelkiego rodzaju grzanki, a bruschetta jest moją ulubioną. Dzisiaj zapraszam na najprostszą jej wersję(...)robię :) W jednym z pokojów mam w doniczkach dwie odmiany bazylii, miętę, rozmaryn i melisę. Reszta rośnie w ogródku, pomidorki też :) A może macie swoje sposoby na dobrą bruschettę
Codzienna kuchnia niecodziennaDoskonała domowa bruschetta zapieczona z mozzarellą i podana ze świeżymi, dojrzałymi pomidorami z cebulką i bazylią. Świetnie sprawdza się jako przekąska, kolacja czy drugie śniadanie. Historia bruschetty sięga średniowiecza, kiedy to ówcześni włoscy plantatorzy oliwek żywili się tym daniem na co dzień, stając się jednocześnie zupełnie nieświadomie prekursorami tej pysznej, klasycznej przekąski. Bruschetta przypomina tosty ... Artykuł Bruschetta z mozzarellą
Pogotujmy.plBruschetta to jedno z najprostszych możliwych przekąsek. A ja niczego tak nie lubię, jak właśnie maksimum smaku i zadowolenia dzięki kilku prostym składnikom. Tym razem jednak postanowiłam, że będzie bardziej wykwintnie i prosta bruschetta została wzbogacona o cudownie delikatne przegrzebki. Taka przystawka z owocami morza świetnie nadaje się na kolację :) Składniki (2 porcje): 3 duże kromki pieczywa pszennego lub pszenno(...)pół i mocno zrumień na suchej patelni. Przewróć na drugą stronę, ułóż na grzankach salsę pomidorową i przykryj patelnię pokrywką. Co chwilę sprawdzaj czy spód ładnie się zarumienił. Zdejmij bruschetty na talerz. Na drugiej patelni rozgrzej mocno oliwę z drugiego tłoczenia (pomace), włóż przegrzebki i smaż na mocnym ogniu minutę. Przewróć na drugą stronę, smaż 30 sekund, dodaj łyżkę masła
Delicious PlaceBruschetty z gruszką to pomysł na modyfikację klasycznej wersji bruschetty. Tym razem podamy ją na słodko z gruszką i sosem balsamicznym. Przygotowanie jest banalnie proste. Składniki dowolne pieczywo gruszka sos balsamiczny odrobina oliwy serek śmietankowy Możecie wykorzystać dowolne pieczywo jakie lubicie. Może to być pieczywo pełnoziarniste, bagietka, chleb pszenny. Bruschetty z gruszką – jak przygotować Dowolne pieczywo kroimy w kromki(...)powinno być chrupkie, a nie spalone. Po wyjęciu odstawiamy na chwilę aby przestygło, a następnie smarujemy je serkiem śmietankowym, układamy plasterki gruszki i całość polewamy sosem balsamicznym. Smacznego! Artykuł Bruschetty z gruszką pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Włoska bruschetta to pomysł na lekką, we włoskim stylu kolację. Chrupkie pieczywo, soczyste czerwone i słodkie pomidory w połączeniu z mozzarella i bazylią tworzą niezwykłą kompozycję. Moją wersję bruschetty wzbogaciłem dodatkiem czarnej oliwki. Składniki pieczywo 2 czerwone pomidory 1 kulka mozzarelli 5-6 oliwek garść świeżej bazylii 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz 1 ząbek czosnku Do tej przystawki(...)możecie wykorzystać dowolne pieczywo, takie jakie lubicie najbardziej. Ja polecam bagietkę. Włoska bruschetta – jak przygotować? Zaczynamy od umycia pomidorów. Następnie kroimy je w ćwiartki i wydrążamy miąższ. Jest on bardzo wodnisty, więc nie będzie nam potrzebny. Pozostałą cześć pomidora kroimy w niewielką kostkę. Oliwki kroimy w plasterki. Bazylię drobno siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Mozzarellę również kroimy w kostkę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!BRUSCHETTA Z OWOCAMI I KREMOWYM SERKIEM to pyszna i szybka przekąska, którą przygotujecie w oczekiwaniu na niezapowiedzianych gości! Artykuł Bruschetta z owocami i kremowym serkiem pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEBruschetta, czyli taka kanapka na ciepło To bardzo prosta przekąska pochodząca z Włoch. Jest smaczna, szybka i łatwa do zrobienia, dlatego doskonale nadaje się nie tylko na domowe śniadanie lub kolację, ale też śmiało można ją podawać gościom na imprezach By bruschetta wyszła idealnie, należy użyć wyłącznie twardego miąższu pomidorów (bez gniazda nasiennego i soku). Bazylię można dodać(...)sposoby, zależnie od tego, jak lubisz – przed pieczeniem wymieszać z pomidorami i serem lub po upieczeniu posypać bruschettę świeżymi posiekanymi listkami. Pomysły na przekąski: ** Jajka z łososiem ** Jajka faszerowane pieczarkami ** Pasta z paluszkami krabowymi ** Ryba w sosie czosnkowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 bagietka 2 średnie pomidory 1 kulka mozzarelli (około 125 g) 3 łyżki oliwy
Kulinarny S.O.S.Miałam w domu czerstwe bułki, więc postanowiłam je kreatywnie wykorzystać i przygotowałam bruschettę. Wspaniałe śniadanie! W domu unosił się zapach koperku i pomidorów. Tradycyjnie we Włoszech podaje się na podpieczonym pieczywie sałatkę ze świeżych pomidorów, ale ja miałam zdecydowanie ochotę na stopioną mozzarellę w połączeniu z pieczonym pomidorem i papryką. Koniecznie musicie spróbować, bo całość wychodzi przepyszna :-) Taką wersję bruschetty(...)rozdrobnioną mozzarellą. Pomidor i paprykę umyć. Pomidor pokroić w plasterki, zaś paprykę w kostkę. Na każdą kromkę położyć plaster pomidora, paprykę i posypać świeżo mielonym pieprzem. Tak przygotowane bruschetty włożyć do piekarnika i piec około 10 minut (ser powinien się roztopić). Natkę pietruszki umyć i posiekać. Upieczone bruschetty podawać od razu posypane natką pietruszki i kiełkami. #durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura
Passions hobbies lifeświeża rukola – ok. 60g sera pleśniowego koziego Przygotowanie: Ciabattę lub bagietkę kroimy na mniejsze kawałki. Smarujemy hummusem . Mozzarellę odsączamy z wody i kroimy w plastry. Układamy na naszych bruschettach. Pomidora myjemy i kroimy w plasterki. Układamy na mozzarelli. Nasze bruschetty wkładamy do nagrzanego piekarnika z funkcją grill (200 stopni) i zapiekamy ok. 5 minut aż pieczywo się(...)zarumieni a ser się roztopi. Wyciągamy. Podajemy z listkami świeżej rukoli. Artykuł Bruschetta z hummusem pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEDoskonała domowa bruschetta zapieczona z mozzarellą i podana ze świeżymi, dojrzałymi pomidorami z cebulką i bazylią. Świetnie sprawdza się jako przekąska, kolacja czy drugie śniadanie. Historia bruschetty sięga średniowiecza, kiedy to ówcześni włoscy plantatorzy oliwek żywili się tym daniem na co dzień, stając się jednocześnie zupełnie nieświadomie prekursorami tej pysznej, klasycznej przekąski. Bruschetta przypomina tosty [...] Artykuł Bruschetta z mozzarellą
Pogotujmy.pl/twarozek.jpg","recipeIngredient":["250g sera bia\u0142ego\r","1 ma\u0142e opakowanie \u015bmietany 12%\r","szczypta soli, pieprz\r","2 z\u0105bki czosnku\r","1\/2 \u0142y\u017ceczki przyprawy do bruschetty (u\u017cy\u0142am Wajos)\r","1 pomidor\r","kilka ga\u0142\u0105zek koperku\r","\r"],"name":"Twaro\u017cek z pomidorami","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Ser bia\u0142y(...)rozgniatamy widelcem.\r","Dodajemy wyci\u015bni\u0119ty czosnek, s\u00f3l, pieprz oraz przypraw\u0119 do bruschetty.\r","Pomidor kroimy w drobniutk\u0105 kostk\u0119.\r","Koperek siekamy.\r","Ca\u0142o\u015b\u0107 mieszamy ze \u015bmietan\u0105."]} Drukuj Twarożek z pomidorami Składniki 250g sera białego 1 małe opakowanie śmietany 12% szczypta soli, pieprz 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki przyprawy do bruschetty
Mieszam w GarnkuChrupiąca BRUSCHETTA Z OWOCAMI I KREMOWYM SERKIEM to świetny pomysł na... Artykuł Bruschetta z owocami i kremowym serkiem pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEChrupiąca BRUSCHETTA Z OWOCAMI I KREMOWYM SERKIEM to świetny pomysł na... Artykuł Bruschetta z owocami i kremowym serkiem pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEdomu świetnie sprawdza na kolację. Tak naprawdę jest mnóstwo kompozycji smakowych. Dzisiaj będzie dość klasycznie bo pomidorowo jednak dla odmiany użyłam gorgonzolę i całość smakowała świetnie. Bruschetta z pomidorami i gorgonzolą SKŁADNIKI: 6 kromek z weka 2 duże pomidory 4 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy + do smarowania sól ziołowa pieprz świeżo mielony 1/2 łyżeczki oregano ser gorgonzola około(...)PRZYGOTOWANIE: Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Kromki z weka smarujemy oliwą, rozsmarowujemy delikatnie połowę czosnku na kromkach - wstawiamy do pieca na 5 minut na grill - mają być zarumienione bruschetty. W tym czasie obieramy pomidory, kroimy w kosteczkę. Do miseczki przekładamy pozostały czosnek, dodajemy oliwę oraz sól ziołową i oregano - mieszamy, dodajemy pomidory i dokładnie mieszamy. Bruschetty wyciągamy z pieca
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki