brokuł - 8432 przepisów (strona:414/563)

Poisson Meuniere – ryba według młynarzowej – z sosem z brązowego masła i cytryny 150

już więcej gotować, a świetnie wchłonie maślany sos. Jeśli macie ochotę na warzywny dodatek do tej ryby, poza ziemniakami świetnie sprawdzą się delikatne zielone szparagi, zielony groszek, marchewka albo brokuł na parze lub z wody. Dokładnie sprawdzamy czy w kupionych filetach nie ma ości. Jeśli są, wyjmujemy je pęsetą, ryby oczyszczamy i osuszamy papierowymi ręcznikami. Mąkę mieszamy w szerokim płytkim

Karo in the Kitchen
Pełnoziarniste calzone z warzywami i kurczakiem 168

250g mąki pszennej pełnoziarnistej 10g drożdży łyżeczka cukru 3/4 łyżeczki soli żółtko lub małe jajko 25g masła 150 ml mleka zioła prowansalskie Farsz: opakowanie mrożonych warzyw: cebula,  marchewka, brokuł, fasolka, kukurydza, pieczarki- można użyć świeżych połówka piersi z kurczaka sól, pieprz czosnek granulowany    Zaczyn: Mleko podgrzewamy, powinno być ciepłe ale nie gorące. Drożdże i cukier rozcieramy

Czerwona Porzeczka
Zainspiruj się wiosną z Graal – lekka sałatka i ...konkurs! 112

sałatka będzie nad wyraz syta i z charakterem! Składniki w dowolnych proporcjach puszka tuńczyka w kawałkach  Graal burak pieczony w piekarniku ogórek świeży pomidorki koktajlowe lub śliwkowe brokuł gotowany na parze szpinak baby mix sałat glassa sojowa z octem balsamicznym z Modeny listki bazylii i czarny sezam do dekoracji Najpierw upiecz buraka w piekarniku do miękkości, obierz, pokrój

Z Kuchni Do Kuchni
Mini frittaty, czyli jak zamienić resztki z obiadu w posiłek do pracy lub szkoły + PREZENT 145

traktować nie tylko jako sposób na zużycie resztek z obiadu, ale też jako metodę na wyczyszczenie lodówki z niechcianych produktów. Mi z obiadu został ryż, pieczony łosoś oraz gotowane brokuły: Mini frittaty mają wiele zalet. Robi się je prościej niż tradycyjną dużą frittatę. Nie musisz mieć specjalnej żeliwnej patelni czy martwić się odwracaniem omleta. Są małe, więc poręczne. Sprawdzą się

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka migdałowa 172

Sałatka migdałowa jest świetną alternatywą sałatki warzywnej (popularnie na Śląsku nazywanej "szałotem"). Sałatka z typu sytych z ciekawym aromatem prażonych migdałów. Do wykonania tej sałatki używam : brokułu ziemniaków kukurydzy płatków migdałowych jajek

SPS Catering
Zapiekane bataty / Sweet potato gratin 201

grzybami i warzywami / Baked potatoes with mushrooms and vegetables Ziemniaki zapiekane z serem z niebieską pleśnią i karmelizowaną cebulą / Blue cheese and caramelized onion potatoes au gratin Ziemniaki z brokułami zapiekane pod mozzarellą/Potatoes and broccoli baked with mozzarella Ziemniaki zapiekane z buraczkami/Potato and beetroot gratin Podwójnie serowe zapiekane puree ziemniaczane/Double cheese mash   Ziemniaki zapiekane z cukinią i serem

karmelowy
Sałatka na zielono z granatem. Detox dzień 4 185

Zielono mi! I to ostatnio nawet bardzo! Sałata, szpinak, jarmuż, brokuły - ta zieloność jest taka wiosenna i lekka. Tylko rukoli jakoś polubić nie mogę, ale to nic bo zamieniam ją sobie właśnie na zielone listki szpinaku i jest pysznie. Dzisiaj 4 dzień detoxu z lekkim, białkowym wzmocnieniem bo na śniadanie pojawiły się moje kochane jajka i mogłam je zjeść

Smaczna Pyza
ZUPA KREM Z ZIELONYCH WARZYW Z GRZANKAMI 134

Przy niedzieli proponuję lekką, prostą do przygotowania zupkę krem z zielonych warzyw, która zasmakuje wszystkim domownikom.   Składniki: 80 dag zielonych warzyw: brokuł, szpinak, fasolka szparagowa 2 duże ziemniaki 1 pietruszka bulion warzywny- ilość do zakrycia warzyw- nalewamy ok 3 cm ponad warzywa sól,pieprz ostra papryka, zioła prowansalskie- ew. inne ulubione zioła Wykonanie: Do garnka wkładamy wszystkie obrane, pokrojone

Z Majeczką w kuchni
Zapiekanka – przepis miesiąca 153

łyżeczki soli 200 ml śmietanki lub mleka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ½ łyżeczki białego pieprzu 1 czubata łyżka masła Do podania 250 g usmażonych pieczarek 1 ugotowany brokuł polędwica wołowa Obierz ziemniaki i szalotki. Pokrój ziemniaki i cebulę w cienkie talarki. Utrzyj mozzarellę. Ułóż ziemniaki na przemian z cebulą w wysmarowanej formie. Posól i oprósz białym pieprzem. Posyp pietruszką

codojedzenia
Pieczona łopatka barania w rozmarynie i czosnku 195

zachwycić znajomych lub gości, a może przy okazji spróbować przekonać ich do diety paleo. Taki kawał mięsa z kością zawsze robi dobre wrażenie. Baraninę można zaserwować np. z sałatką brokułów, batatów oraz granatu. Potrzebne składniki: Łopatka barania Czosnek Rozmaryn Sól i pieprz Oliwa z oliwek Przygotowanie: Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy oliwą z oliwek oraz przyprawiamy solą i pieprzem

PaleoLife
Kaczka na risotto z zielonej soczewicy 185

grubości piersi z kaczki. Po tym czasie wyjmujemy piersi z piekarnika i odstawiamy na chwilę. Piersi kroimy w plastry i układamy na soczewicy z tego przepisu , obok układamy opcjonalnie brokuły. Całość możemy polać sosem balsamico

Piekielna Kuchnia Pati
Polędwiczki w sosie miodowo-musztardowym 214

potrzeby dolać jeszcze wody. Można przed podaniem oprószyć mięso dodatkowo solą i pieprzem. Podawać z gotowanymi ziemniakami w całości, bądź purée i lekką sałatką, np. ze świeżych pomidorów i brokuł gotowanych na parze. Całość skropić oliwą z oliwek i posypać siemieniem lnianym. Smacznego

Calzonella.com
Jak w domu uprawiać – zrobić kiełki? 91

wpływem wilgoci, światła i temperatury, zaczynają kiełkować, przekazując młodej roślince wszystko co najlepsze. Kiełki możemy jeść w dużych ilościach, ponieważ zawierają niewiele kalorii. Kiełki możemy zrobić z nasion: rzodkiewki, brokułu, grochu, owsa, lucerny, soji, buraka, fasoli, kozieradki, rzeżuchy, pszenicy czy koniczyny…można tutaj wymieniać długo. Pyszne kiełki z fasoli mung, są stałym elementem kuchni wschodniej. Do robienia kiełków, najlepiej

Mieszam w Garnku
Kurczak zapiekany z warzywami 196

Filet jest wilgotny i delikatny Składniki filet z kurczaka ok. 1/2kg 1 brokuł 20 dkg brukselki bakłażan 1/2szt 3 ząbki czosnku papryczka chili 1/2szt 1 szt cebula dymka sól i … Czytaj dalej Kurczak zapiekany z warzywami

czarrna od kuchni
Chiński makaron z zielonymi warzywami 181

Składniki: 25 dag makaronu chińskiego (pszennego) 0,5 kg mięsa z udźca kurczaka 20 dag zielonej fasolki szparagowej (mrożonej) 20 dag mieszanki brokułów, kalafiora i marchwi (mrożonka) 4 liście kapusty pekińskiej 8 małych brukselek 0,5 pora 4 ząbki czosnku  3 łyżeczki tartego imbiru 4 łyżki oleju sezamowego 4 suszone papryczki chili peperoncini sól Sposób wykonania: Na patelni rozgrzewamy

Qchnia po prostu