brokuł - 8440 przepisów (strona:410/563)

Ryba i ziemniaki pieczone z masłem i koperkiem 159

sosem śmietanowym lub dipem czosnkowo-koperkowym. Ja nie robiłam, bo miałam sos śmietanowo-brokułowy po kurczaku z dnia poprzedniego. I tu muszę pochwalić męża - świetnie zagęścił sos śmietanowy zmiksowanymi brokułami zamiast mąką. Bardzo smacznie i zdrowo. Polecam oba przepisy! Smacznego

Anioszek w kuchni
Makaron zapiekany pod beszamelem 305

smacznie. Dodatkowo można jeszcze całości posypać szczypiorkiem. Ja niestety go nie miałam. :) Polecam Wam na szybki obiad. Składniki  400 g makaronu świederki 3 kiełbasy dałam śląskie 1 duży brokuł 1 cebula 1 łyżka masła klarowanego 150 g sera mozzarella Sos beszamelowy 250 ml mleka 2 łyżki masła 50 g mąki  pszennej gałka muszkatołowa sól pieprz Makaron ugotować, odcedzić

O kuchni z uczuciem
Krem brokułowo-jaglany z batatem i młodym jęczmieniem 133

karotenu, błonnika i szeregu witamin i wartości odżywczych oraz są niskokaloryczne. Zupa jest idealna także dla dzieci - zdrowa, bez sztucznych dodatków, kremowa... Moja Córcia jadła z apetytem! Składniki: 1 brokuł 1 pietruszka 1 marchewka 1/4 selera 1 duży batat 1/2 szkl. kaszy jaglanej 5-6 listków świeżej bazylii 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka oregano 1 łyżka młodego jęczmienia

Kolorowy Przepisownik
Roladki z indyka z prawdziwkami 202

następnie zalewamy bulionem i wodą z moczenia grzybów. Doprawiamy do smaku i gotujemy przez ok 30 minut. Ja swój sos zagęściłam łyżką mąki i podałam z kaszą gryczaną i brokułami

Cynamonowe szczęście
Placki z batata podane z jajkiem w koszulce, ricottą i kiełkami 157

batat 1 jajko 2 łyżki mąki (użyłam orkiszowej) szczypta soli i pieprzu 1 łyżka jogurtu naturalnego olej rzepakowy do smażenia Dodatkowo: 3 jajka 1 łyżka octu kiełki rzodkiewki lub brokuł 3-4 łyżki ricotty świeżo zmielony pieprz Batat ścieram na tarce o dużych oczkach, mieszam z jajkiem, mąką, jogurtem i doprawiam szczyptą soli oraz pieprzu. Na patelni rozgrzewam olej

Mango Papaja
Brokuły w akcji 146

oliwą z oliwek i octem balsamicznym (jak nie mamy kupnego to wystarczy że w słoiku zmieszamy w proporcjach 1:1 oliwę z octem balsamicznym i dokładanie potrząsając zmieszamy) Brokuły gotujemy al'dente. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w ćwiartki cukinię, podsmażamy i dorzucamy pokrojone w grube plasterki pieczarki. Całość smażymy aż pieczarki będą gotowe. Na talerzu układamy roszponkę

Piekielna Kuchnia Pati
Ryż z kurczakiem i warzywami 169

Składniki: 300 g filetu z kurczaka 1 szklanka ryżu opakowanie  mrożonych warzyw (kalafior,brokuł,marchewka) cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia carry, słodka mielona papryka sól, pieprz Wykonanie: Ryż opłukać na sitku, osączyć, ugotować w osolonej wodzie na sypko. Mięso umyć, pokroić w kostkę, posypać solą, carry, papryką, podsmażyć na oleju. Do podsmażonego kurczaka dodajemy cebulę pokrojoną

magiczna kuchnia Kasi
Poisson Meuniere – ryba według młynarzowej – z sosem z brązowego masła i cytryny 168

już więcej gotować, a świetnie wchłonie maślany sos. Jeśli macie ochotę na warzywny dodatek do tej ryby, poza ziemniakami świetnie sprawdzą się delikatne zielone szparagi, zielony groszek, marchewka albo brokuł na parze lub z wody. Dokładnie sprawdzamy czy w kupionych filetach nie ma ości. Jeśli są, wyjmujemy je pęsetą, ryby oczyszczamy i osuszamy papierowymi ręcznikami. Mąkę mieszamy w szerokim płytkim

Karo in the Kitchen
Pełnoziarniste calzone z warzywami i kurczakiem 186

250g mąki pszennej pełnoziarnistej 10g drożdży łyżeczka cukru 3/4 łyżeczki soli żółtko lub małe jajko 25g masła 150 ml mleka zioła prowansalskie Farsz: opakowanie mrożonych warzyw: cebula,  marchewka, brokuł, fasolka, kukurydza, pieczarki- można użyć świeżych połówka piersi z kurczaka sól, pieprz czosnek granulowany    Zaczyn: Mleko podgrzewamy, powinno być ciepłe ale nie gorące. Drożdże i cukier rozcieramy

Czerwona Porzeczka
Zainspiruj się wiosną z Graal – lekka sałatka i ...konkurs! 122

sałatka będzie nad wyraz syta i z charakterem! Składniki w dowolnych proporcjach puszka tuńczyka w kawałkach  Graal burak pieczony w piekarniku ogórek świeży pomidorki koktajlowe lub śliwkowe brokuł gotowany na parze szpinak baby mix sałat glassa sojowa z octem balsamicznym z Modeny listki bazylii i czarny sezam do dekoracji Najpierw upiecz buraka w piekarniku do miękkości, obierz, pokrój

Z Kuchni Do Kuchni
Mini frittaty, czyli jak zamienić resztki z obiadu w posiłek do pracy lub szkoły + PREZENT 161

traktować nie tylko jako sposób na zużycie resztek z obiadu, ale też jako metodę na wyczyszczenie lodówki z niechcianych produktów. Mi z obiadu został ryż, pieczony łosoś oraz gotowane brokuły: Mini frittaty mają wiele zalet. Robi się je prościej niż tradycyjną dużą frittatę. Nie musisz mieć specjalnej żeliwnej patelni czy martwić się odwracaniem omleta. Są małe, więc poręczne. Sprawdzą się

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka migdałowa 184

Sałatka migdałowa jest świetną alternatywą sałatki warzywnej (popularnie na Śląsku nazywanej "szałotem"). Sałatka z typu sytych z ciekawym aromatem prażonych migdałów. Do wykonania tej sałatki używam : brokułu ziemniaków kukurydzy płatków migdałowych jajek

SPS Catering
Zapiekane bataty / Sweet potato gratin 214

grzybami i warzywami / Baked potatoes with mushrooms and vegetables Ziemniaki zapiekane z serem z niebieską pleśnią i karmelizowaną cebulą / Blue cheese and caramelized onion potatoes au gratin Ziemniaki z brokułami zapiekane pod mozzarellą/Potatoes and broccoli baked with mozzarella Ziemniaki zapiekane z buraczkami/Potato and beetroot gratin Podwójnie serowe zapiekane puree ziemniaczane/Double cheese mash   Ziemniaki zapiekane z cukinią i serem

karmelowy
Sałatka na zielono z granatem. Detox dzień 4 198

Zielono mi! I to ostatnio nawet bardzo! Sałata, szpinak, jarmuż, brokuły - ta zieloność jest taka wiosenna i lekka. Tylko rukoli jakoś polubić nie mogę, ale to nic bo zamieniam ją sobie właśnie na zielone listki szpinaku i jest pysznie. Dzisiaj 4 dzień detoxu z lekkim, białkowym wzmocnieniem bo na śniadanie pojawiły się moje kochane jajka i mogłam je zjeść

Smaczna Pyza
ZUPA KREM Z ZIELONYCH WARZYW Z GRZANKAMI 151

Przy niedzieli proponuję lekką, prostą do przygotowania zupkę krem z zielonych warzyw, która zasmakuje wszystkim domownikom.   Składniki: 80 dag zielonych warzyw: brokuł, szpinak, fasolka szparagowa 2 duże ziemniaki 1 pietruszka bulion warzywny- ilość do zakrycia warzyw- nalewamy ok 3 cm ponad warzywa sól,pieprz ostra papryka, zioła prowansalskie- ew. inne ulubione zioła Wykonanie: Do garnka wkładamy wszystkie obrane, pokrojone

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania