Czy macie takie jedno danie, bez którego nie wyobrażacie sobie świąt? Karp? Ryba po grecku? Barszcz z uszkami? W moim domu takim daniem jest kutia. Przyrządzana
Gotuj z Blue RavenSpokojnych i zdrowych Świąt, kochani. Pełnych radości i rodzinnego ciepła. Blue Raven i Wszechmocny Admin
Gotuj z Blue RavenMacie swoje ulubione Wigilijne danie? Takie, którego nie odważacie się jeść przez cały rok, żeby nie zepsuć sobie tej tęsknoty za tym właśnie smakiem "całorocznym przejedzeniem
Kuchnia Pani WiosnyBardzo smaczny piernik o niezwykle korzennym aromacie. Do jego przygotowania potrzebna jest przede wszystkim cierpliwość. Składniki 500 g mąki 250 g miodu 1 szkl cukru 150
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyDziś dzień świąteczny, objedzeni jesteśmy kolacją wigilijną, jednak na deser świąteczny musi znaleźć się miejsce. U mnie tradycyjnie jest to zawsze sernik, makowiec również ale sernik
Moje Małe CzarowanieJeśli lubisz bezę, to te ciasteczka są dedykowane właśnie dla Ciebie. Ja uwielbiam! Doskonałe z gorącą i gorzką kawą, na zakończenie Wigilijnej Kolacji. Polecam! Składniki
Kuchnia Pani WiosnyTe pierniczki są dla Wszystkich, którzy zapomnieli o wcześniejszym pieczeniu. Szybko się robią i nadają się do podania bezpośrednio po upieczeniu. Składniki: - 1 kostka margaryny - 3
Zainspirowana w kuchniCzas na pakowanie prezentów świątecznych! Rok temu pisałam na blogu o inspiracjach świątecznym pakowaniu prezentów o tutaj: http://anamarisworld.blogspot.com/2014/12/pakowanie-prezentow-swiatecznych.html Dziś pakuję prezenty z własnymi zawieszkami
Ana Mari's worldJeżeli nie macie jeszcze pomysłu na dekoracje stołów Wigilijnych/świątecznych proponuję prosty a jakże efektowny sposób na dekorację. Serwetki pachną pięknie. Jedyny minus, rozmaryn po ścięciu
Ana Mari's worldKażdy już czym prędzej bieży, by dołączyć do pasterzy. I ja spieszę z życzeniami, bo nie mogę być tam z Wami. Zdrowia, szczęścia, pomyślności i niech
Smakołyki AsiDzisiejszy przepis to już ostatni jakim chcę podzielić się z Wam przed Świętami. Kruche ciasteczka sprawdzają się w zasadzie na każdą okazję, dziś w wersji świątecznej
CiastkozercyPierogi z kapustą te z słodkiej lub kwaśnej ugotowane, albo na patelni podsmażane, uwielbiam zjadać, a nawet wstyd się przyznać objadać. Nic na to nie poradzę
Moniki SmakołykiŚledzie bardzo lubie i robię je na różne sposoby. Zrobiłam ich kolejną wersje w pomidorach z dodatkiem pieczarek. Śledzie pomimo, że same mają intensywny smak bardzo
Monia miesza i gotuje(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Piernik z jabłkami i orzechami to pyszne i szybkie ciasto, coś dla tych, co uwielbiają wilgotne ciasta :) Dzięki dużej ilości jabłek zachowuje świeżość
Kulinarne PrzebojeProdukty Potrzebne; Mąka Pszenna extra typ 405 lub 450 - 1 kg Miód- 6 łyżek stołowych Cukier- 1 szklanka 330ml masło - 200 gram jajka- 2 sztuki
pichciszto