Kiszona kapusta, to podstawa niemal każdej potrawy wigilijnej. Dodajemy ją m.in. do krokietów, pierogów, pasztecików, bigosu. Przepis zdobyliśmy od Taty Ryśka. Wypróbujcie i oceńcie sami ok
Ania i Marcin gotująMoi kochani czytelnicy, już za chwilę zasiądziemy do wigilijnych stołów. Przełamiemy się opłatkiem z najbliższymi, składając sobie wzajemnie życzenia. Z tej okazji również i ja Wam
Codzienna kuchnia niecodziennaPierniczki na choinkę Przepis miałam podać wcześniej, ale wiecie jak jest - świąteczny zawrót głowy i mnóstwo spraw do załatwienia. Tak, czy inaczej gorąco polecam Wam przepis
Pełny talerzWigilia to polska tradycja, do której należy zastawiony postnymi daniami świąteczny stół z siankiem pod obrusem i dodatkowym nakryciem położone z myślą o zbłąkanym wędrowcu lub
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKruchy spód, kremowa góra i kropeczki czekoladowe, to zapewne połączenie wyjątkowe. Chałwy smak tu dominuje, a kakao mu wtóruje. Kamyczki w masie się zatopiły i
Moniki SmakołykiTradycyjny miodownik w nieco odświeżonym wydaniu z blatem kokosowym i karmelizowanym słonecznikiem. Smakuje trochę jak ciasto karmelowe/snickersowe. Najlepiej upiec je przynajmniej dzień przed planowanym
Pyry na GazSałatka jarzynowa... Sałatka jarzynowa jak sama nazwa wskazuje jest z jarzyn, u mnie dodatkowo pojawia się tam szynka... Składniki: 4 ziemniaki kawałek selera 3 pietruszki korzeń
Pelusiowa KuchniaJeśli zastanawiacie się co podarować bliskim pod choinkę, to proponuję przygotować piernikowe ludziki i udekorować dla każdego z osobna zgodnie z charakterem osoby, czy też wykonywanym
SMYKWKUCHNIKarp to ryba, która króluje na każdym wigilijnym stole. Oprócz tradycyjnych sposobów podania karpia, można przygotować również wersję ryby pieczonej razem z płatkami migdałowymi. SKŁADNIKI
Tradycyjna kuchnia KasiDla zabieganych mamy propozycję szybkiej zupy grzybowej która nie tylko pasuje na Wigilię ale i w codziennym jadłospisie :) Składniki: - 300 g
Kuchenne WariacjeTa pyszna domowa wędlinka powstała przypadkiem podczaś świątecznych porządków w kuchni. W zamrażarce znalazłam nieduży kawałek boczku. Miałam go zmielić bo był taki niewymiarowy ale jakoś
Monia miesza i gotujeSernik upieczony według przepisu Macieja Kuronia zamieszczonego w biedronkowej ulotce z 2007 roku, którą przypadkiem znalazłam u mojej mamy. SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ 24 CM: 0,5
Kuchenne zapiski EdytyUwielbiam zapach świat. Najpierw pachnie piernikami. Ten aromat korzennych przypraw wypełnia kuchnię, a potem całe mieszkanie. Potem czuć zapach kiszonych buraków. Zakwas nastawiam odpowiednio wcześnie, dzięki
Przysmaki KarolkiDzisiaj wraz z całą rodzinką wybieramy się do Gryfic. Mamy do zabrania tyle rzeczy (głównie prezentów), że nie wiemy czy w aucie wszystko się zmieści! Niestety
Be Fit Be StrongCiasto z kaszy jaglanej z masą makową. Smakuje jak makowiec. Jest bezglutenowe, bez cukru. szklanka suchej kaszy jaglanej szczypta soli olejek migdałowy kilka kropel 500
AZgotuj!