Święta, święta i po świętach..masa szykowania, gotowania, pieczenia, a radości z błogiego czasu...- za mało. Chciałoby się więcej tych chwil, kiedy na chwilę czas staje
Z Majeczką w kuchniW ramach akcji kulinarnej Mój piękny stół, postanowiłam przygotować dla Was, stół w odświętnej odsłonie. Jestem zwolenniczką bieli na stole, biel zawsze kojarzy mi
SMYKWKUCHNIKawa z przyjaciółką, krótkie spotkanie aby porozmawiać o bieżących sprawach, pogadać o niczym i o wszystkim, pobyć ze sobą chwilę w miłej atmosferze. Takie drugie śniadanie
SMYKWKUCHNINormal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso
Ana Mari's worldŚwięta,święta i po świętach...tyle pracy,przygotowań a czas upływa strasznie szybko.Pragnę się z Wami podzielić moim sprawdzonym przepisem na pyszny serniczek,zawsze
Niespełnione zdolności kulinarneCiasto niezwykle aromatyczne i wilgotne...u mnie nie może go zabraknąć na świątecznym stole.Kolejny pyszny przepis s Anastazji. Ciasto: 3 duże pomarańcze 15 jajek
Niespełnione zdolności kulinarneSkładniki: 6 płatów śledzi a'la matias 1 jabłko kilka marynowanych papryczek jalapeno mała cebula 1/2 cytryny olej lniany lub rzepakowy 1 łyżka majonezu 1
kulinarnyswiatdomiSzał na pierniczki być może był już jakiś czas temu lecz pomimo to chciałabym wrzucić przepis, który jest szałem internetu i trudno mi znaleźć pierwotnego autora
W Moim Magicznym DomuSkładniki na blaty 18 cm: 6 jajek, białka oddzielone od żółtek 200 g cukru 200 g mielonego maku 2 i 1/2 łyżki kaszy manny + trochę
My Culinary ArtNie za słodkie, delikatne ciasteczka z serowo-kokosowym nadzieniem - to na pewno ciekawa propozycja do wypróbowania. Ciasto z zewnątrz jest delikatne i miękkie dzięki użyciu twarogu
Świat CiastaWhen I was a little girl, I felt in love with the home made treat called kogel-mogel. It was made out of raw egg yolks
Food PolkaCzy macie takie jedno danie, bez którego nie wyobrażacie sobie świąt? Karp? Ryba po grecku? Barszcz z uszkami? W moim domu takim daniem jest kutia. Przyrządzana
Gotuj z Blue RavenSpokojnych i zdrowych Świąt, kochani. Pełnych radości i rodzinnego ciepła. Blue Raven i Wszechmocny Admin
Gotuj z Blue RavenMacie swoje ulubione Wigilijne danie? Takie, którego nie odważacie się jeść przez cały rok, żeby nie zepsuć sobie tej tęsknoty za tym właśnie smakiem "całorocznym przejedzeniem
Kuchnia Pani WiosnyBardzo smaczny piernik o niezwykle korzennym aromacie. Do jego przygotowania potrzebna jest przede wszystkim cierpliwość. Składniki 500 g mąki 250 g miodu 1 szkl cukru 150
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty