Mimo, że już po świątecznym przepychu na stole i noworocznych postanowieniach wielu osób odnośnie nie jedzenia słodkiego postanowiłam mimo to pokusić trochę pysznym smakołykiem. Moje Motto
Kubki smakuCiasto gościło na moim świątecznym stole. Chciałam połączyć sernik z miodownikami i masą kawową, bo na wszystko miałam ochotę, a piec każde osobno stwierdziłam, że nie
Kuchnia w czekoladzieNowy Rok rozpoczynam słodkim, czekoladowym tortem. Jest pyszny, z masą mleczną, uwieńczony czekoladową polewą i naturalnymi czekoladowymi posypkami Delecty . Idealny wypiek do popołudniowej świątecznej lub noworocznej
Smakołyki AsiJajka faszerowane z pieczarkami na ciepło.... Potrzebne będą: 12 jajek 40 daj pieczarek 1 cebula 2 łyżki miękkiego masła 2 łyżki masła 1 czubata
Pelusiowa KuchniaTo już ostatni przepis w tym starym roku <Łezka> ale Nowy Rok zapowiada się jeszcze lepiej! Tego Wam z całego serca życzę.
Bon Appetit MałgorzatyPierniczki z poniższego przepisu już dzień po upieczeniu są mięciutkie, jednak surowe ciasto musi odczekać co najmniej 24 godziny w lodówce. Sposób wykonania wydawał mi się
Wrzosowa PolanaWitamy Nowy Rok 2016! Z tej okazji propozycja na pierś z kaczki z dodatkiem zasmażanych buraczków. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldWitamy Nowy Rok 2016! Z tej okazji propozycja na pierś z kaczki z dodatkiem zasmażanych buraczków. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldNajwyższy czas, by solidnie wziąć się za ostatnie przygotowania ozdób świątecznych. Poniższą choinkę robiłam wczoraj dość późno wieczorem, na ostatnią chwilę-dzisiaj
Wrzosowa PolanaW momencie przygotowywania przyprawy do piernika od razu zaczynam czuć magię świąt. Obłędny zapach roznosi się po całym domu już w trakcie
Wrzosowa PolanaCiasteczka korzenne to taka wersja pierników dla spóźnialskich- nie potrzebują czasu, by zmięknąć. Są też świetnym dodatkiem do kawy/herbaty w zimowe wieczory. U mnie zastępują pierniczki
Wrzosowa PolanaStaram się nadrobić moje robótkowe zaległości, których przez cały rok trochę się zebrało. Po raz kolejny przekonałam się, że praktyka czyni mistrza.. Konkretniej mówiąc, wciąż
Wrzosowa PolanaSchab pieczony di pieczywa jest gwarancją, że wiemy co jemy. Jak wiecie w sklepach jest ogromny wybór wędlin ale takim domowym nic nie dorówna. Ważne jest
Ewa w kuchniKolejny rok za Nami.Pełen przeróżnych chwil, chwil radości, obaw zwątpienia. Niewątpliwie dla mnie trudny rok i mam nadzieje że ten, który właśnie rozpoczynamy będzie tylko
Z Majeczką w kuchniMio downik należy do ciast, które bez wyrzutów sumienia można upiec na ty dzień lub nawet dłużej prze d świętami, czy okazją, na którą go przygotowujecie
ChilliJemy