Jeśli lubicie pierniki, to ten sernik koniecznie powinien znaleźć się na Waszym stole. Smakuje jak domowe pierniczki. Ten pomysł siedział w mojej głowie już od dawna
Blondynka Gotujepoświąteczny. nie/okazjonalny. przepis na dwie porcje. 300 gram dzwonków z karpia 3 korzenie pietruszki fasolka szparagowa listki boćwiny 2 łyżki miodu czerwony i zielony młotkowany
na gazieBardzo dawno nie robiłam tego ciasta, ale ostatnio miałam ochotę na coś słodkiego z makiem. Z głębokich czeluści starego zeszytu wyciągnęłam ten przepis i voila. Najlepsze
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieNa pewno znacie i lubicie "ciepłe lody", które niegdyś kupowano w spożywczych sklepikach osiedlowych. Niestety, wiele z nich już
W kuchni Karmel-itkiZimowe miesiące to zdecydowanie czas gdy można kupić najsmaczniejsze odmiany pomarańczy. Wybór jest zawsze bardzo duży, spada też ich cena. Pomarańcze choć oczywiście najzdrowsze same na
maniapieczeniaNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiTutaj prezentuję dania obiadowe, które publikowałam na swoim blogu.Zapraszam , może znajdziemy coś dla siebie. Miszmasz w cieście francuskim Pierś kurczaka z warzywami Mięsne kwiaty z farszem
W kuchennym oknie Ewy"Ty chyba zwariowałaś, co to za ciasto co leży surowe przez 6 tygodni, przecież to spleśnieje i tyle będzie." Usłyszałam od moich rodziców na wieść, że
Cynamonowe szczęściePrzepis na marynatę, którą podaję doskonale nadaje się do pieczenia wszelakich mięs, a tak naprawdę jest marynatą do wędzenia drobiu. Zarówno do pieczenia , jak i wędzenia
W kuchennym oknie EwyJuż jakiś czas przymierzałam się do zrobienia tej rolady, tym bardziej że kokos- podobnie jak orzechy- wprost uwielbiam :) Zrobiłam tylko jedną i szybko zniknęła, więc chyba
Kuchnia w czekoladzieMoja propozycja na te zimowe dni to mój niewątpliwie ulubiony rodzaj ciasta jakim jest sernik. Jadłam już przeróżne smaki sernika i mogę odrazu po skosztowaniu się
Kubki smakuDawno nie robiłam faszerowanych mięs, a że w zamrażarce zalegało trochę schabu, postanowiłam w końcu go wykorzystać. Jako nadzienie użyłam nie tylko pieczarek, ale i farszu
Kuchnia w czekoladzieW prawdzie już po świętach więc załączony obrazek jest trochę mniej aktualny. Jednak schab jest odpowiedni na każdą porę roku. Zapraszam do wypróbowania! Składniki
Radość kipiąca uśmiechem.Dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na bardzo smaczny tort SPARTAK. Niewiele ciast mi smakuje, bo nie przepadam za słodyczami, a ten tort jednak trafił w
Przepisy AleksandryŚwiat zasnuł gęsty płaszcz mgły. Za oknem mrugnęło światełko - to ktoś właśnie wrócił do domu. Nagie konary, wypuszczone w mglisty bezruch, są jedynym, co udaje mi
Pożeraczka, czyli raz adobrze