Przepis na smażonego karpia miał się pojawić jeszcze przed świętami,ewentualnie zaraz po nich.Niestety,natłok obowiązków spowodował,że biedne rybki nie doczekały się sesji fotograficznej
Niespełnione zdolności kulinarnePrzepis na keksa dostałam od mojej drogiej przyjaciółki Krysi. Ciasto okazało się być wybitnie smaczne, pachnące i wilgotne. To zdecydowanie najlepszy keks, jakiego jadłam. Polecam! Przepis
Przepisy AleksandryOprócz biszkoptu jasnego i ciemnego , warto zapisać w swoim zeszycie z przepisami także przepis na biszkopt makowy. Można przekładać go co rusz to innymi kremami a
Poezja Smaków - blog kulinarnyCiasto jest bardzo smaczne,wilgotne i mięciutkie, po prostu rozpływa się w ustach. Często piekę je na święta lub na różne uroczystości rodzinne. Składniki: Ciasto: 1
Bajeczna KuchniaBardzo szybki piernik , jest łatwy do przyrządzenia. Nie wymaga leżakowania, po upieczeniu jest miękki i wilgotny. Składniki: 3 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 3 jajka
Bajeczna KuchniaJest smaczna ,możemy ją przyrządzić na zimno jako przystawkę jak i na ciepło jako danie obiadowe. Polecam na piątkowy obiad lub kolację. Składniki: 4 duże marchewki
Bajeczna KuchniaPyszne ciasto przełożone masą jabłkową z plackiem makowym, kokosowym, kakaowym i orzechowym. Nie ma przy nim zbyt dużo pracy niż się wydaje, a w dodatku ładnie
Bajeczna KuchniaJeśli nie piekliście jeszcze sernika z sera ricotta - pora to nadrobić ! Niezwykle prosty w wykonaniu, a zarazem tak inny od wszystkich sernik. Mój
kolorowotorcikowoSporo czasu spędziłam wykrawając świąteczne pierniczki, bo chciałam wypróbować różne opcje. Każdy z tych przepisów jest nieco inny, ale myślę, że warto spróbować :) Mimo, że niestandardowe
FitKot32 rogale……. myślałam, że to dużo, ale…… były mniam i już nie mam L Moje rogale, żeby je zrobić, trochę czasu wymagają, ale za to
Moniki SmakołykiKarnawał trwa, częściej więc niż zwykle sięgamy po coś słodkiego. A to ciasteczka, a to pączki, a to jakieś ciasto...Dziś zapraszam na pyszne ciasto orzechowo
Z Majeczką w kuchniTak naprawdę nie wiem czy ten przepis tej jakąś tradycyjną szwedzką recepturą bo się na niej po prostu nie znam. Dostałam go od czytelniczki bloga, Donaty
Smaczna PyzaOtrzymałam od kolegi słoik kapusty, którą kisił osobiście. Wiejska kapustka kiszona w tradycyjny sposób. Od razu pojawił się pomysł aby powstał z niej bigos. Niestety mięsożerny
Łycha smakówPierniczki to moja świąteczna tradycja, przygotowuje je zawsze wcześniej aby zmiękły i nabrały charakteru. Całe mieszkanie pachnie świętami i wyraźnie czuć korzenne przyprawy :). Do pierniczków postanowiłam
Łycha smakówPotrzebne składniki: 2 szklanki daktyli 2 łyżeczki przyprawy do piernika garść orzechów laskowych Przygotowanie: Daktyle zalewamy wrzącą wodą i pozostawiamy na 5 min., następnie
Łycha smaków