2 opakowania ciasta francuskiego, 1 szklanka mielonych migdałów, 50 g masła, 200 g pieczarek (bardzo drobno posiekanych), sól, tymianek, biały pieprz, 1/2 szklanki wody. Dodatkowo: 1
Świat Domowej Kuchni6 filetów tilapii, tłuszcz do smażenia, 100 g mąki, 1 duży por, 2 marchewki, 300 ml śmietany 30%, 2 posiekane ząbki czosnku, garść migdałów w płatkach
Świat Domowej KuchniTarta z kremem mascarpone i brzoskwiniami... Ciasto: 250 g mąki pół szklanki cukru pudru 150 g masła 2 żółtka 1 łyżka gęstej śmietany 18 % Krem: 500
Pelusiowa KuchniaPiekąc świąteczne ciasta a przede wszystkim sernik chciałam nadać mu inny smak ale przy tym bez zbędnych kombinacji. Poszperałam w szafkach i znalazłam gotową mieszankę mix
Ewa w kuchniJeżeli znudziły się Wam tradycyjne śledzie z cebulką to zachęcam do przygotowania śledzi z dodatkiem ogórków konserwowych i marynowanych grzybków. Słone śledzie świetnie pasują podane z
UgotowaćPyszne, staropolskie pierniki z dodatkiem mąki żytniej. Kardamon nadaje im aromatu i niezwykłego smaku. Osobom, które nie lubią pracować z lukrem polecam udekorować je białą czekoladą
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyStrucla makowa to kolejne danie, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Ciasto z makiem smakuje wyśmienicie. Tradycja głosi też, że zapewnia pomyślność na cały rok
w mojej kuchniDomową masę makową do ciast można wbrew pozorom przygotować bardzo szybko gdy kupimy zmielony już mak. Zaoszczędzimy wtedy sporo czasu na mielenie. Taka zrobiona w domu
Smakołyki AsiDługo zastanawiałam się nad tym jak nazwać to ciasto. Ponieważ jest to nic innego jak ciasto Rzeszowiak, tylko zwiększyłam w nim ilość masy makowej a zmniejszyłam
Smakołyki AsiNajzwyklejsze kruche ciasteczka upieczone w kształcie małych gwiazdeczek, oblane białą czekoladą i posypane niebieskim cukrem. Ten cukier właśnie sprawia, że gwiazdeczki są wyjątkowe i mienią się
Smakołyki Asiskładniki na ciasto: 520 g mąki 250 g cukru 160 g masła 3 łyżki płynnego miodu 3 jajka 1 łyżka kakao 3 łyżeczki sody wykonanie: Mąkę
Domowy Smak JedzeniaWilgotny piernik na ciemnym karmelowym bez alkoholowym piwie, mega puszysty, całkiem inny od długo dojrzewających pierników z lekką nutą goryczki i białego pieprzu, idealny do
Wanilia i KardamonKrokiety z kapustą i grzybami przyrządzam często na kolację wigilijną, najlepiej smakują z podane z barszczem czerwonym, polecam również na piątkowy obiad lub kolację. Składniki: Ciasto
Bajeczna KuchniaW moim rodzinnym domu zawsze goszczą kluski z makiem , to już taka tradycja, każdy musi spróbować . Zawsze sama przygotowuję masę makową z dodatkiem bakalii. Składniki: 0
Bajeczna KuchniaŚledzie kuszą swoim wyglądem, mają piękny różowy kolor a w dodatku są bardzo smaczne. Możemy przyrządzić je na wigilijny stół lub święta. Do śledzi użyłam ziela
Bajeczna Kuchnia