Dziś pyszne muffinki piernikowe z nadzieniem z domowego dżemu i polewą z mlecznej czekolady :) Z podanych składników wyszło mi 9 dużych babeczek, piekłam je w papilotkach
CiastkozercySkładniki 2 całe jajka 225g mąki pszennej 125g mąki żytniej 175g cukru pudru 75g delikatnie podgrzanego miodu 15g sody oczyszczonej 15g przypraw do piernika Polewa do
w mojej kuchniSkładniki: 60g masła 50g zmielonych migdałów,lub orzechów 20g maki 80g tartego parmezanu 1 limonka 3 białka jaj Na nadzienie: 2-3 plastry wędzonego łososia 1
w mojej kuchniSkładniki Ciasto: 250 g mąki 100 g masła 2 łyżeczki cukru - pudru 1/2 łyżeczki soli 25 g świeżych drożdży 1/4 szklanki kwaśnej gęstej śmietany (18
w mojej kuchniSkładniki 6 kg buraków zalewa 6 dużych cebul drobno pokroić 6 ząbków czosnku-posiekać 6 szkl.wody 2 szkl.octu 10% 3 łyżki soli 3 szkl.cukru 15
w mojej kuchniTaką propozycję tymbalików przygotowałam jako danie alternatywne do rywalizacji #SmakTradycji , w której ostatnio brałam udział. Wolałam się zabezpieczyć i przygotować dwa dania, na wypadek, gdyby mi
Kolorowy PrzepisownikBardzo lubię makowce. Ten jest bardzo szybki w przygotowaniu, a wyjątkowo smaczny. Masa makowa jest wilgotna i nadziana bakaliami i czekoladowymi rodzynkami. Wszystko zwieńcza pomarańczowa galaretką
VioletoweKucharzenieMacie na pewno już kupione świąteczne prezenty – to ostatni moment. Kurierzy i poczta uwijają się jak w ukropie, sklepy pełne są ludzi. Zaraz na honorowym miejscu
Karo in the KitchenJakiś czas temu zrobiłam kilka rodzajów śledzi na kolację, tak żeby popróbować przed świętami, co będzie nam najlepiej smakowało. Co do tych jednych byliśmy zgodni- wspaniałe
Czerwona PorzeczkaPyszne roladki z kurczaka idealne na Ś więta , S ylwestra czy Nowy Rok, zapraszam : Czytaj więcej »
Ana Mari's worldProponuję dziś pyszne ciasto na świąteczny stół. Pachnie pomarańczami i jabłkami, cynamonem i świętami, polecam. Kruche ciasto, aromatyczne i wilgotne wnętrze, będzie znakomitym uzupełnieniem menu świątecznego
Moje Małe CzarowanieTakie klopsiki śmiało możecie już przygotować. Jak trochę postoją będą lepsze bo przejdą smakami. Podaje się je na zimno. Rozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchniDo świątecznego ciasta idealnie pasuje kieliszeczek dobrego wina lub domowego likieru. Dobrze dobrane potrafią podkreślić smak deseru. O ile na wino czasami skuszą się i panowie
Codzienna kuchnia niecodziennaCo roku są inne. Przeważnie zmieniałam im farsz, ale od zeszłego roku testuje różne rodzaje mąk, zmieniając w ten sposób ciasto. W tym roku farsz to
Przysmaki KarolkiCiasto to jest ulubionym ciastem w moim domu i niezależnie jakie to święta snikers musi być. Jeżeli jeszcze go nie próbowaliście to gorąco Wam polecam
Zainspirowana w kuchni