boczek w sosie - 1472 przepisów (strona:7/99)

Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 250

pomidorków - przepis z bloga Zapach apetytu Obiadowa sałatka z łososiem w roli głównej - Gabriela Skrzyńska z bloga Peanutbuttermonster Panzanella - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Sałatka z figami, boczkiem i sosem z gorgonzoli - Zuzia z bloga Chilli, Czosnek i Oliwa Sałatka z fig z mozzarellą i bazylią - Monika K. z bloga Smaczne - Zdrowe Insalata di rucola e fichi con prosciutto(...)mediolański z sosem z kurzych wątróbek - Dagmara Osowska z bloga My Culinary Art Risotto po mediolańsku (risotto alla milanese) - Josia z bloga Podróże kulinarne świata Risotto z gruszką i gorgonzolą - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Pizza: Mini pizze na spodzie z mąki orkiszowej pełnoziarnistej - slodkamama z bloga Słodziutka Mama Pizza boscaiola - pizza z grzybami leśnymi i boczkiem - Karola z bloga

Chilli Czosnek i Oliwa
Hamburger 126

krążki 6 bułek z sezamem - najlepiej taka prawdziwa, a nie kupowana w foliowym opakowaniu po 4 sztuki. To naprawdę ważne, żeby bułka była dobra. musztarda boczek w cieniutkich plasterkach Następnie robimy sos: 2 czubate łyżki majonezu 1  łyżka keczupu 1 czubata łyżeczka musztardy miodowej łyżka bardzo drobno posiekanej cebuli łyżka bardzo drobno posiekanego ogórka konserwowego sól, pieprz(...)złoto plasterki boczku. Na drugiej patelni podgrzewamy rozkrojone na pół bułki (środkiem do dołu). Teraz składamy całość: w na dolną połówkę bułki kładziemy usmażone hamburgery, plastry chrupiącego boczku, warzywa - polewamy sosem i zamykamy drugą połówką bułki posmarowaną musztardą. Ja robię hamburgery właśnie tak, ale wierzę, że każdy ma na nie swój własny sposób. Jaki jest Wasz

Kulinarne Inspiracje
Smakowite wakacje 199

potrawy proste i smaczne. Warte polecenia. rozpływający się gulasz wołowy w piwnym sosie... Po zjedzeniu rewelacyjnych pieczonych ziemniaczków z jabłkiem, boczkiem, cebulą i natką oraz gnocchi z sosem z bryndzy i boczku oraz gulaszu chwilę jeszcze pospacerowaliśmy i musieliśmy wracać do Polski. Wiewióra pozdrawiała z Pragi :) Pisałam Wam, że Karpacz kulinarnie nas zawiódł. Owszem pierwsze podejście nie było udane

Dzieje kuchennej Wiewióry
Placki z zielonego groszku ze słodkim sosem chili 196

słodkim sosem chili to propozycja śniadaniowa lub lunchowa. Robi się je bardzo prosto, a w smaku są przepyszne. To danie pełne kontrastów – słodki groszek, słony boczek, orzeźwiający jogurt i ostro-słodki sos chili świetnie ze sobą współgrają. Do tego placuszki fajnie prezentują się na talerzu, dlatego miło będzie z nimi zacząć dzień. Inspiracją były pankejki z książki Sophie Michell(...)duże jajko 75 g mąki (3/4 szklanki) 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki cukru masło do smażenia sól morska, świeżo mielony pieprz Do podania: 6 plasterków wędzonego boczku lub ewentualnie szynki dojrzewającej słodki sos chili jogurt naturalny lub kwaśna śmietana listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Mrożony groszek rozmrażamy, a następnie rozgniatamy widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków

Poezja smaku
Hamburger z serem pleśniowym, sosem truskawkowym i kiełkami 144

widelcem. Po zdjęciu z ognia doprawiamy szczyptą pieprzu. Usmażone kotlety odkładamy na chwilę na bok. Na tą samą patelnię kładziemy plastry boczku i smażymy, aż będą rumiane i chrupiące. Majonez mieszamy z ketchupem, robiąc prosty ale smaczny sos hamburgerowy. Patelnię wycieramy papierowym ręcznikiem. Przekrojone bułki grillujemy chwilę na patelni. Kotlety posypujemy odrobiną sera(...)pleśniowego i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, aż ser się roztopi. Spód podgrillowanej bułki smarujemy sosem hamburgerowym. Kładziemy kotleta i polewamy go odrobiną sosu truskawkowego. Na sos kładziemy chrupiący boczek i przykrywamy kiełkami. Całość zakrywamy wierzchnią częścią bułki posmarowaną sosem hamburgerowym. Moja późniejsza wersja zawierała również grillowane pieczarki i odrobinę sałaty lodowej. Podobno im bardziej „wypasiony

Jacob Tastes
Pizza 238

soli pół łyżeczki cukru 3 łyżki oliwy z oliwek EXTRA VERGINE Olitalia 300 g sera żółtego pomidory suszone w oleju PONTI dobra gatunkowo kiełbasa cienka 1 cebula sos pomidorowy z ziołami boczek wędzony 10 długich plastrów kilka szt śliwek suszonych 100 g pieczarek oliwki SERPIS chili Picante (nowość w ofercie) Wykonanie: Przesiewamy mąkę do miski i wlewamy oliwę. Do szklanki(...)Idealne jako dodatek do różnych dań, jak również do wyjadania od razu ze słoika. Kolejna moja propozycja o dość ciekawym smaku. Ser zamknięty w obrzeżu pizzy, sos pomidorowy na środek, ser żółty, boczek pokrojony w paseczki, cebula, śliwki suszone, oliwki. Pierwszy raz spotkałam się z oliwkami na ostro. Nie wypiekły za bardzo, ale smak ich jest fenomenalny. Kto lubi oliwki

Malinowe Pocałunki
Burger kontynentalny 145

Kolejny burger w naszym cyklu. Na bogato: potężny kawał wołowiny, sadzone jajko, kilka plastrów boczku, pyszne sosy, plasterek cheddara, odrobina sałaty. A wszystko to ukryte pomiędzy dwoma kawałkami pysznej domowej bułki. I niech ktoś mi powie, że burgery są niezdrowe! To normalnie... To normalnie go znajdę, zrobię mu takiego burgera i każę zjeść! :) Domowe burgery są absolutnie pyszne i staramy(...)Madzia zadowoliła się samym burgerem. bułki hamburgerowe (z  TEGO  przepisu) 150 g mielonego antrykotu na osobę 1 pasterki sera cheddar na osobę sałata lodowa plastry wędzonego boczku (2-3 na osobę) jajko (1 na osobę) masło (do smażenia jajka) keczup (z  TEGO  przepisu) majonez (z  TEGO  przepisu) sól, świeżo zmielony pieprz Mięso w misce

Marder&Marder Manufacture
Dzika zielenina (Horta) – nieznany skarb diety śródziemnomorskiej 196

sałatka może stanowić dodatek do głównego dania, lub stać się nim, w połączeniu z ugotowanymi ziemniakami, gotowanymi jajkami lub serem feta, i oczywiście kromkami wiejskiego chleba, którymi Grecy wycierają sos wydobywający się z zieleniny. Hortę dodaję się ponadto do gulaszy, zup, dań z fasoli, duszone liście podaje się z jagnięciną lub gęsią. Bardzo popularne w Grecji są pites (ang. green(...)popularnego mlecza (dmuchawca), z którego liści robią pyszne sałatki . Młode liście mlecza mają pieprzowy smak (podobny do rukoli), który świetnie komponuje się z typowo francuskimi składnikami, jak jajka, boczek czy sos winegret. Francuzi nie tylko nie traktują mlecza jak chwast, lecz wręcz uprawiają go w swoich ogródkach. Jedzmy zieleninę w Polsce, nie tylko dziką W Polsce też możemy zbierać nasze

Chilli Czosnek i Oliwa
Makaron ze szparagami i boczkiem 122

Jako, że jeszcze mamy okres na szparagi to dzisiaj coś z nimi w roli głównej – makaron ze szparagami i boczkiem w sosie

Kuchenne Wariacje
Pieczarkowe bułki 122

Składniki: 0,5 kg pieczarek 3 cebule 7 grahamek kilka plasterków wędzonego boczku tarty ser sól, pieprz, papryka kilka kropli sosu sojowego Przygotowanie: Boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć z drobno posiekaną cebulą i obranymi pieczarkami w ćwiartki.. Doprawić do smaku solą i pieprzem, papryką i sosem sojowym. Z bułek wydrążyć środek, nafaszerować - posypać serem i zapiec

Gaździnka warzy
Klasyczny burger BBQ z boczkiem i cebulą 131

Klasyczny w amerykańskim stylu. Burger z dobrej wołowiny, boczek, cebula, sos barbeque a wszystko to w tradycyjnej bułce pszennej z sezamem. Jeśli chcecie zrobić naprawdę klasycznego burgera to właśnie przepis

Milion Smaków
Kotlety po myśliwsku + film 115

Zamiast tradycyjnych kotletów schabowych proponuję kotlety po myśliwsku w sosie z pieczarkami i boczkiem. Danie pyszne a zarazem bardzo proste w wykonaniu. Polecam do wypróbowania. składniki na 3 porcje 3 plastry schabu bez kości 15 dag boczku (wędzonego lub gotowanego) 20 dag pieczarek 2 cebule 5 łyżek śmietany 18% szklanka bulionu warzywnego lub mięsnego ( może być z kostki ) 2 łyżki(...)razem z nożkami w plastry, boczek w kostkę. Na rozgrzanej patelni krótko dusimy boczek ,cebulę i pieczarki. Bulion mieszamy ze śmietaną i wlewamy do cebuli, pieczarek i boczku,  kotlety wkładamy do sosu i dusimy do miękkości. Danie podajemy z ziemniakami lub kaszą i zestawem surówek

Smakowite Dania
Jajka po benedyktyńsku 121

coraz to nowych odsłonach jajko zaserwować. Zatem nie trudno zgadnąć, że chyba najbardziej znanym sposobem na ciekawe podanie jajka jest jajko po benedyktyńsku, czyli na toście, z boczkiem i oblane sosem holenderskim. Jest wiele teorii na pochodzenie tej potrawy. Mi osobiście najbardziej podoba się ta o człowieku nazwiskiem Lemuel Benedict, maklerze z Wall Street. Któregoś pięknego dnia w 1984 roku(...)podpiekamy przez kilka minut w piekarniku chleb tostowy. W tym samym czasie grillujemy na patelni grillowej kilka bardzo cienkich plasterków boczku. I finisz: na toście układamy boczek, na nim jajko i całość polewamy sosem holenderski. Przyprawiamy odrobiną świeżo zmielonego białego pieprzu. Możemy ozdobić odrobiną szczypiorku. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony

Marder&Marder Manufacture
Wiejska pizza 481

które chrumkają na wolności. Te ,które jeszcze chrumkają. Składniki na pizzę Wykonanie ciasta do tej pizzy jest TUTAJ Na nadzienie potrzebujemy -dobrej wiejskiej wędzonej kiełbasy -boczku wędzonego -cebuli szalotki z piórami -bazylii -sosu pomidorowego bądz dobrego ketchupu ,żeby tylko za bardzo kwaśny nie był! -ser rycki u mnie GOUDA i CEZAR – obydwa różne(...)daltego dałam trochę tego i trochę tego, by zobaczyć, który najlepszy na pizzę.. Zrób ciasto według   tego przepisu Cebulkę, kiełbasę i boczek podsmaż na tłuszczyku z boczku. Ciasto posmaruj sosem pomidorowym bądz ketchupem. Wyłóż na wierzch podsmażone dodatki. Poukładaj sery... Zapiekaj w 230 stopniach ok.15-max 20 minut, po tym czasie pizza powinna być już gotowa. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Risotto z boczkiem i warzywami 208

sera żółtego (starty na tarce o małych oczkach) 5 średnich pieczarek  1/2 cebuli  łyżka masła  1 żółtko  1 łyżka sosu sojowego  20 dag boczku wędzonego pieprz ziołowy, papryka słodka, sos sojowy Wykonanie: Cebulę kroimy na drobną kostkę, na patelni lub w woku rozpuszczamy łyżkę masła i smażymy cebulę aż się zeszkli. Następnie dodajemy ryż(...)pieczarki, po chwili dodajemy brokuła i dusimy do miękkości, po czym dodajemy do ryżu. Na patelni smażymy boczek i również dodajemy do ryżu. Śmietanę mieszamy z serem i żółtkiem. Gdy ryż będzie miękki dodajemy śmietanę i przyprawiamy papryką słodką, pieprzem i sosem sojowym, podgrzewamy jeszcze 2 minuty. Polecam, szczególnie jak ktoś ma mało czasu na gotowanie ;) Smacznego

Czerwona Porzeczka

Proponowane wyszukiwania