biszkopt - 17572 przepisów (strona:700/1172)

Sernik pomarańczowy 87

sernika, naprawdę Was do tego zachęcam. Szukasz innych pysznych ciast? Zobacz też przepisy: – sernik tradycyjny – sernik z rodzynkami – sernik z wiśniami – sernik z jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka SERNIK POMARAŃCZOWY Przygotowanie: 1 h 30 minut + chłodzenie Składniki

nietylkopasta.pl
Zbiór przepisów na ciasta świąteczne 2119

Jest kilka serników, pierniki i ciasta z makiem i z orzechami. Pełny przepis po kliknięciu w zdjęcie lub nazwę ciasta. „Gargamel” wg siostry Anastazji Makowiec z wiśniami Biszkopt z masą kokosowo-orzechową Sernik kalifornijski wg siostry Anastazji Słonecznikowiec II Sen Ogrodnika Bananowiec z jabłkami Pyszne ciasto z kawą zbożową od Pani Zuzi Kukułka Kopciuszek wg siostry Anastazji Ciasto(...)mojej Mamy Pijak Ciasto Śnieżny Puch Ciasto „Dwa Michały” Ciasto bakaliowo-orzechowe siostry Anastazji Ciasto orzechowo-jabłkowe z masą cappuccino Makowiec Japoński Orzechowiec z niespodzianką Szybki biszkopt z owocami Piernik z powidłami i czekoladą Ciasto Krówka Orzechowiec z krakersami Piernik z marcepanowym sernikiem Ciasto marcepanowe z wiśniami

Smaki Na Talerzu
rajskie ciasto 1408

składniki na 1 biszkopt orzechowy: (potrzebujemy 2 biszkopty) 1 łyżka mąki 4 łyżki cukru 4 łyżki zmielonych orzechów włoskich 3 łyżki bułki tartej 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka i miksujemy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, orzechy oraz bułkę tartą i delikatnie

Domowy Smak Jedzenia
Tort orzechowo-kajmakowy 217

Tort orzechowo - kajmakowy przygotowałam na urodziny swojego męża, który jest miłośnikiem kajmaku. Niesamowity smak, dużo kalorii i jeszcze więcej radości w jedzeniu tego mega pysznego ciasta. Biszkoptu nie nasączałam, bo był wilgotny. Więcej przepisów na ciasta i torty znajdziecie na moim blogu w zakładce CIASTA. Jeżeli przygotujecie coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach(...)bardzo dziękuję. źródło przepisu słodkiefantazje.pl Biszkopt orzechowy Składniki na tortownicę 24 cm 8 jajek 150 g cukru 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g zmielonych orzechów włoskich Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, a pod koniec ubijania stopniowo dodawać porcjami cukier stale miksując. Następnie dodawać kolejno żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia

O kuchni z uczuciem
Biszkopt orzechowy 161

Biszkopt to podstawa do wielu tortów i ciast. Dzisiaj mam dla Was puszysty bardzo smaczny biszkopt orzechowy. Przekroiłam go na trzy blaty tworząc tort. . Może   przyda się Wam do świątecznych wypieków. W najbliższym czasie pokażę Wam Tort zrobiony z tego biszkopta. Zaglądajcie i spodziewajcie się przepisu wkrótce. Życzę Wam miłej niedzieli i cudownych wypieków. źródło słodkie fantazje.pl Składniki

O kuchni z uczuciem
Sernik z bezą kokosową 115

żółtka - 1 całe jajko - 150 g rodzynek - 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej piana - 6 białek - 1/2 szklanki cukru - 1 łyżka mąki pszennej - 70 g wiórków kokosowych oraz - 2 opakowania biszkoptów Przygotowanie: Czekoladę ścieramy na tarce, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cukier puder i mieszamy. Do suchych składników dodajemy zimne masło, śmietanę, żółtka, całe jajko i wszystko dokładnie zagniatamy. Ciasto(...)mieszamy w mleku i przelewamy je do masy serowej. Mieszamy i podgrzewamy, aż masa zgęstnieje. Połowę masy serowej przelewamy na upieczony blat (ten bez bezy), następnie układamy warstwę z biszkoptów i zalewamy drugą polową sera. Przykrywamy ser plackiem z bezą i odstawiamy całość do wystudzenia. Wierzch możemy udekorować polewą czekoladową ( u mnie ulubiona polewa z ciasta królewiec

Zainspirowana w kuchni
Kokosanki - czekoladowo kokosowa kostka. 585

większe imprezy rodzinne nie istniały bez tych kostek. To był obowiązkowy deser. Aż dziwne ,że jeszcze ich nie ma na blogu! A zatem zapraszam dziś!  Składniki na biszkopt; 7 jajek 7 łyżek cukru 6 łyżek maki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli Składniki na polewę; 250 g masła lub margaryny ok pół szklanki cukru pudru  4 łyżki(...)delikatnie łyżką mieszamy do połączenia składników. Foremkę o wymiarach 25x35 cm wykładamy papierem. Wylewamy ciasto, równamy i wkładamy do pieca. Pieczemy około 30 min w temp. 170C.  Kiedy biszkopt ostygnie kroimy go w kostkę, wielkość zależy od naszych upodobań.  Polewa; Do garnuszka wkładamy masło, cukier, olejek  i kakao. Ustawiamy na palniku i mieszamy do rozpuszczenia. Pod koniec

Radość kipiąca uśmiechem.
Placek z kawą prawdziwą, masą czekoladową i galaretką 152

kapsułek "Espumisan Max to wyrób medyczny CE" Składniki: Ciasto białe: 7 białek 1 szklanka cukru 4 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa czekoladowa: 1 szklanka cukru 3/4 szklanki wody 3 łyżki kakao 25 dkg margaryny 7 żółtek Dodatkowo(...)mieszamy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Mieszamy i wykładamy ciasto na formę o wymiarach 25x35 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto posypujemy przez sitko kawą prawdziwą Biszkopt: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy po jednym żółtku, na koniec dajemy mąkę z proszkiem i mieszamy. Ciasto wylewamy na ciasto białe z kawą. Ciasto pieczemy około

Kuchnia u Bietki
JABŁECZNIK BEZ PIECZENIA W 20 MINUT 133

Jabłecznik bez pieczenia w 20 minut Składniki (forma 14 x 32): 1 kg jabłek  2 galaretki cytrynowe 1 duży budyń waniliowy biszkopty (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Jabłka obrać, zetrzeć i podsmażyć. Do gorących jabłek dodać galaretkę cytrynową i dobrze wymieszać.  Budynie ugotować według przepisu. Do gorącego budyniu dodać galaretkę cytrynową i wymieszać. Budyń wylać do formy jako pierwszy(...)żeby uzyskać gładką taflę. Na przestygnięty budyń wyłożyć także przestudzone jabłka z galaretką. Przykryć biszkoptami i wstawić do lodówki. Wyciągnąć z formy. Smacznego

Żarłoczek
Pasta orzechowa i śmietana = Przepyszne ciasto 203

dziś zrobiłam z pastą orzechową kremową o pojemnosci 470g powtórzę je na Boże narodzenie.Słoiczek wystarczy  na dwa ciasta ,więc śmiało wykorzystam go jeszcze do naleśników :) Stadniki na biszkopt : jaja 6 szt cukier 2 łyżki mąka tortowa 8 łyżek Dodatkowo : śmietana 30%  600 ml cukier 2 łyżki pasta orzechowa kremowa 470g Witpak ( połowę słoiczka będzie potrzebne) Przygotowanie : Jaja(...)bardzo kremowa). Połowę pasty wyłożyłam na blat biszkoptowy i rozsmarowałam równo. Przykryłam drugim blatem i delikatnie cieniutko przesmarowałam również pastą. Ubiłam śmietanę z cukrem na sztywno i wyłożyłam na biszkopt i boki ciasta. Kuleczkami czekoladowymi obsypałam ciasto i wstawiłam do lodówki by się przegryzło.Tak oto wygląda w przekroju. Bardzo smaczne wyszło ( To dla tych co uwielbiają orzechy

Różowa kuchnia
Rolada z mandarynką 129

blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 15 minut w 180 stopniach. (trzeba obserwować bo w zależności od piekarnika może się szybciej przypiec). Upieczony biszkopt przekładamy na ścierkę i zwijamy w rulon do ostygnięcia. wypełnienie: Żelatyną rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder. Ostudzoną żelatynę mieszamy z 1 łyżką śmietany(...)potem dodajemy do reszty śmietany.  Śmietanę przekładamy na biszkopt, na środku układamy obrane mandarynki (w całości) i zwijamy w rulon. Odstawiamy do lodówki do stężenia śmietany

Bon appetit mon amie
Rogale Świętomarcińskie 128

świeżych drożdży 230 ml mleka 100 g cukru kryształu 2 żółtka szczypta soli MASA MAKOWA: 500 g białego maku 500 ml mleka 400 ml wody 100 g zmielonych biszkoptów 100 g masła 200 g naturalnego miodu 50 g rodzynek 140 g suszonych moreli 100 g drobno posiekanych migdałów 100 g zmielonych orzechów włoskich około 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej(...)całość ok. 3 minut, cały czas mieszając. Następnie dodaj mak i całość podsmażaj jeszcze ok. 5 minut, pilnując aby nic się nie przypaliło. Następnie odstaw masę do całkowitego przestygnięcia. Biszkopty zmiel i dodaj je do przestudzonej masy makowej. Białka ubij na sztywno, następnie delikatnie przełóż je do masy, dodaj ekstrakt waniliowy oraz skórkę pomarańczową. Całość dokładnie wymieszaj. CIASTO – ETAP

365 dni dookoła kuchni
Ciasto marchewkowe z kremem budyniowym i orzechami włoskimi 133

ciasto marchewkowe jest chyba tyle co na sałatkę jarzynową, bo w każdym domu smakuje ono zupełnie inaczej. Jest to doskonała propozycja np. na Andrzejki, które już na niedługo! Składniki: Biszkopt: 250 g marchewki, obranej i startej na tarce o małych oczkach 100 g masła 4 łyżki miodu – ja użyłam wielokwiatowego skórka starta z 1 pomarańczy 125 ml mleka(...)tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 24 cm . Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopnie Celsjusza piekarnika i pieczemy przez ok. 45 minut (bez termoobiegu). Upieczone ciasto studzimy. Gdy biszkopt marchewkowy jest już zimy wyjmujemy go z formy i przekrawamy go ostrym nożem na mniej więcej 3/4 wysokości. Spód całego ciasta musi być grubszy niż górna, która przykryje ciasto

Życie ze smakiem
Delicja z jabłkami 203

Pyszne ciacho, które dzięki jabłkom i galaretce nie jest za słodkie. Delicje dodają dodatkowego smaku. Idealne i na co dzień i od święta. Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier, a następnie po jednym żółtku. Na koniec dajemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem(...)szklanki wody Galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w dwóch szklankach wody i odstawiamy do stężenia. Ubijamy śmietanę śnieżkę na mleku i wlewamy tężejącą galaretkę. Dodatkowo: 300 gram delicji pomarańczowych Przekładamy: na biszkopt wykładamy masę jabłkową , układamy delicje, dajemy masę śmietanową i przekładamy plackiem kokosowym. Polewamy polewą i posypujemy kokosem. Wpis zawiera lokowanie produktu Ambition . SMACZNEGO

Kuchnia u Bietki
ananasowiec 366

soczyste i orzeźwiające. Całość lekka, delikatna, niezbyt słodka więc można sobie pozwolić na dokładkę. W tym wypadku kalorii nie liczymy:)              Składniki: na biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki mąki  1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki oleju 3 łyżki wody 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki wystudzonej słodkiej  herbaty(...)pokrywką i odstawić do ostygnięcia, mieszając co chwilę. Masło utrzeć do miękkości, następnie ucierając dodawać zimny budyń. Ananasa, banana i czekoladę drobno pokroić, wmieszać do kremu. `Krem rozsmarować na biszkopcie. Białka ubić z solą i pudrem na sztywno. Dodać kokos, wymieszać. Przelać do formy wyłożonej papierem. Piec około 10 minut w 170*C, a później przez około 20 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia