biszkopt - 17572 przepisów (strona:704/1172)

Fiona - ciasto 132

mojej stronie wyczarować kompana dla tego właśnie ciasta i niedługo upiec Shreka :)  Fiona w wykonaniu jest bardzo prosta. jednak zanim ją zrobiłam wprowadziłam kilka zmian od siebie.  Biszkopt: * 4 jajka * 4 łyżki cukru * 1 budyń waniliowy albo śmietankowy * 2 łyżki mąki pszennej  * szczypta soli * duże opakowanie cukru waniliowego Białka ze szczyptą soli ubiłam na sztywną pianę. Kolejno(...)szklance gorącej wody. Do żelatyny dodałam również 1/2 opakowania galaretki malinowej.  Zanim doleje się rozpuszczoną żelatynę z galaretką do ubitej śmietany, trzeba ją dobrze wystudzić.  Na wystudzony biszkopt wylałam jeszcze ciepły budyń z soku.  Wyłożyłam delicje a na górę wylałam masę śmietanową.  Górę polałam galaretką malinową wykonaną zgodnie z przepisem na opakowaniu.  Wykorzystałam również

Pieprzyć z Fantazją
Torcik Arbuzowy Bez Pieczenia na Serkach Homogenizowanych 143

szczególnie na upalne dni! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Torcik Arbuzowy Bez Pieczenia na Serkach Homogenizowanych Składniki: Spód: około 110g podłużnych biszkoptów około 60-80ml cytrynówki lub wiśniówki, malinówki lub delikatnie posłodzonej wody z sokiem z cytryny Krem: 17g żelatyny 170ml wody 600g waniliowego serka homogenizowanego 2 łyżeczki cukru pudru 250ml(...)około 15 minut, aby napęczniała. Spód: 2. Tortownicę o średnicy 21cm lub 22cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. Brzeg blaszki wyłożyłam jeszcze folią rantową (jeśli nie mamy pomijamy). Biszkopty ułożyć na dnie blaszki i nasączyć wodą z sokiem z cytryny lub alkoholem. 3. Następnie podgrzewać, mieszając, aż żelatyna się rozpuści (nie gotować!!, podgrzewać przez około 60 sekund). Zdjąć

Mała Cukierenka
Ciasto z bezikami, cytrynowym kremem mascarpone i borówkami 137

bezami w środku. Możecie też użyć innych owoców, np. malin, brzoskwiń, czy porzeczek... Kto z Was spróbuje? (Forma o wymiarach 22 x 26 cm) Spód:  około 16 podłużnych biszkoptów Krem:  250g serka mascarpone 330 ml śmietanki 30-36% 2 łyżki cukru pudru (płaskie) sok z 1/2 cytryny skórka z 1/2 cytryny 3/4 szklanki borówek (1 szklanka(...)sokiem z cytryny.  Na końcu wmieszać połówki borówek oraz pokruszone beziki.  Całość.   Formę wyłożyć papierem do pieczenia/folią spożywczą i na jej dnie równomiernie ułożyć warstwę biszkoptów. Na ciastkach umieścić krem. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce, a przed podaniem ozdobić bezikami oraz borówkami. (Ja dodatkowo użyłam chrupiących kuleczek w czekoladzie mlecznej

Di gotuje
SERNIK SMERF | rita food channel 152

cukru granatowy barwnik spożywczy Krem: 1,5 łyzki żelatyny + 1/4 szkl. gorącej wody 400 gr. śmietany kremówki 36% 4 łyzki cukru pudru Dodatki: 15 szt. ciastek delicji 15 szt. biszkoptów 2 galaretki (granatowa i niebieska) 500 gr. borówek amerykańskich 4 kostki gorzkiej czekolady foremka odpinana o wymiarach 38 x 25 cm. WYKONANIE: do miseczki wlewamy pół szklanki gorącej wody(...)waniliowy, 6 łyżek cukru, ostudzoną żelatynę, troszkę barwnika niebieskiego (to już od Was zależy jak intesywny kolor chcecie otrzymać) i mieszamy aż barwnik dobrze się rozpuści. na blachę wyłożoną biszkoptami i delicjami wlewamy niebieską masę serowa. Wstawiamy do zamrażalki na 10 min. Po tym czasie na masę serową wylewamy ostudzoną granatową galaretkę i znów wstawiamy do zamrażalki

RITA food channel
Jak zrobić tort serce? 125

cioci :). Bardzo się ucieszyłam z takiego wyróżnienia, ale też trochę przeraziłam! Mam w posiadaniu rant w kształcie serca, ale okazał się za mały. Musiałam zrobić serce z dwóch biszkoptów i całość złożyć. Tort miał być na 20 osób. Trochę zaszalałam i wyszedł mi na 30! Ale uwierzcie…nic się nie zmarnowało ;). Dostałam nawet kawałek, abym mogła zdjęcia zrobić :). Biszkopt

Słodki Pomysł
Tort Kornelki 164

Dzisiaj chciałam się z Wami podzielić przepisem na tort, który upiekłam dla Mojej Malutkiej Córeczki :) Składniki: biszkopt piegowaty - 6 jajek - 100 g cukru kryształu - 150 g mąki pszennej - 1/2 szklanki suchego maku - 1 łyżeczka proszku do pieczenia ciasto różowe - 5 jajek - 150 g cukru kryształu - 150 g margaryny - 150 g mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 kisiele wiśniowe(...)mleka - 1 budyń waniliowy - 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej - 350 g masła oraz - słoik powideł śliwkowych - puszka brzoskwiń - kolorowe draże - pianki Przygotowanie: Na początku zabieramy się za przygotowanie biszkoptu piegowatego. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno i stopniowo dodajemy żółtka oraz cukier. Do masy dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz mak. Całość delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy

Zainspirowana w kuchni
Tort grzybki 210

Witam wszystkich po krótkiej przerwie urlopowej. Dzisiaj tort grzybki, który może być dużym zaskoczeniem dla solenizantów urodzinowych. Blaty tortu robimy z dowolnego ciasta, u mnie był to tradycyjny biszkopt. Składniki Biszkopt 8 jajek 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 8 łyżek oleju 2 szklanki mąki pszennej(typ 450) Krem do przełożenia 500g serka … Czytaj dalej Tort grzybki

gotuj ze mną
Rolada biszkoptowa ze śmietaną 116

gorące popołudnia letnią porą najlepsze desery lodowe, ale to ciasto jest też bardzo orzeźwiające no i co najważniejsze pyszne. Polecam roladę śmietanową z owocami. SKŁADNIKI: cienki biszkopt 250g borówek amerykańskich 250g malin 2 śmietany kremówki 30% 1 galaretka cytrynowa WYKONANIE: upieczony biszkopt zwijamy w pergamin, odstawiamy do wystygnięcia(można użyć gotowego-co znacznie przyspieszy przygotowanie rolady), galaretkę rozpuszczamy w szklance

Kuchnia Beaty
Leśny mech z malinami 198

przez ok 1 h. do suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do ostygnięcia, następnie odrywamy papier i odcinamy z wierzchu ciasta 1/3 wysokości. Pozostałe ciasto nasączamy wodą wymieszaną z sokiem. Biszkopt umieszczamy w blaszce lub w specjalnym rancie do ciast z galaretką.  Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody.  Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, następnie dodajemy lekko tężejącą galaretkę(...)maliny i lekko je dociskamy. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody, gdy zaczną tężeć to wylewamy je na ciasto.  Ciasto przechowujemy w lodówce. Na wierzch kruszymy pozostały biszkopt.  Smacznego

kulinarne odsłony pati
CZEKOLADOWE VELVET CAKE Z KREMEM 103

zawdzięczamy dodatkowi jogurtu, który z dodatkiem masła nadaje ciastu ciężkości i wilgotności. Krem wykonany jest z kremowej śmietanki z dodatkiem serka mascarpone, a całość udekorowana karmelem. Pycha! Składniki na biszkopt: 250 g masła 320 g drobnego cukru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 4 jaja 370 g mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki kakaa 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody(...)oczyszczonej szczypta soli 50 g kakao 1 szklanka ulubionego jogurtu lub maślanki Składniki na krem: 250g serka mascarpone 500ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru Biszkopt:  Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Suche składniki poza cukrami połączyć razem. Przesiać. Jogurt, cukry, roztopione wystudzone masło oraz jaja mieszać do uzyskania jednolitej masy. Stoniowo dodawać przesiane suche składniki. Całość przełożyć

Słodki Zakątek
Malinowe tiramisu 121

malinowy w pełni, więc tylko korzystać. Przygotowanie takiego deseru zajmuje dosłownie kilka minut. A szczerze wiecie co? Ja jeszcze nigdy nie jadłam takiego prawdziwego tiramisu. 2 porcje: 100 g biszkoptów ¼ szklanki kawy rozpuszczalnej (zaparzonej) 250 g serka mascarpone 50 g białej czekolady ¾ szklanki malin Kakao do posypania Wcześniej zaparzamy kawę. Robimy ją według uznania – mocniejszą lub słabszą(...)porcję zaparzyłam około łyżeczkę kawy. Odstawiamy do przestygnięcia. Biszkopty łamiemy na mniejsze kawałki, moczymy w kawie, układamy w szklankach. Następnie rozkładamy połowę malin. Serek marcarpone ubijamy na puch z roztopioną i przestudzoną białą czekoladą. Serek rozkładamy na malinach. Kolejną warstwą tiramisu są znów maliny. Na wierzchu układamy nasączony w kawie biszkopcik. Całość obsypujemy kakao. Chłodzimy w lodówce

VioletoweKucharzenie
Krówkowe szaleństwo - bezy, masa krówkowa i bita śmietana 188

szybko zrobiłam ciasto z kajmakiem i małymi kawałkami bezów. I tak oto wyszło krówkowe szaleństwo, które jest tak pyszne, że u nas już pół blachy zostało zjedzone. Biszkopt: 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 4 jajka 1 łyżeczka kakao Żółtka ubić z cukrem, dodać kakao, następnie mąkę - wymieszać. Na sam koniec dodać ubitą pianę z białek. Piec w 180 stopniach(...)suchego patyczka'. Wyjąć biszkopt z piekarnika i rzucić blaszką o podłogę z wysokości ok. 30cm. Masa krówkowa: 1 puszka masy kajmakowej krówkowej 100g masła/margaryny 2 łyżki likieru kawowego kilka bezików (ilość zależy od Was, ja dałam 4 duże bezy) Margarynę ubić na gładką masę, dodać masę krówkową - ubijać. Następnie dodajemy likier kawowy i ponownie ubijamy. Na sam koniec dodajemy

My World by Dagmara Rek
Ciasto usta murzynka 174

pół szklanki wody ▸3 łyżki kakao ciemnego ▸pół szklanki cukru/słodzika  ▸3 jaja ▸2 szklanki mąki (u mnie orkiszowa) ▸2 łyżeczki proszku do pieczenia ▸opakowanie 200 g biszkoptów (u mnie bez cukru) ▸dżem śliwkowy/wiśniowy (smak wedle uznania) Przygotowanie: 1. Masło, cukier/słodzik, wodę i kakao wrzucamy do rondelka i rozpuszczamy. Studzimy. Dobrze ostygnięte następnie miksujemy z żółtkami(...)mąką i proszkiem do pieczenia. Ubijamy białka i dodajemy je na koniec do masy.  2. Blaszkę (u mnie 24x24) wykładamy papierem do pieczenia.  3. Biszkopty przekładamy łyżeczką dżemu i kładziemy na spód formy. Następnie zalewamy je delikatnie ciastem i pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu wierzch ozdabiamy wedle uznania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
GOTOWANY SERNIK Z KUKUŁKĄ 176

krówkową o smaku kukułki. To połączenie świetnie się tutaj sprawdziło. Polecam jest przepyszny :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM. 25/35 CM 3 opakowania herbatników maślanych (ok. 500 g) opakowanie okrągłych biszkoptów (150 g) masa krówkowa o smaku kukułki 400 g (Helio) 0,5 szklanki posłodzonej kawy kakao do posypania owoce do dekoracji SER: 20 dag masła 3/4 szklanki cukru(...)brzegi, układamy warstwę herbatników. Wylewamy cały ser na który układamy drugą warstwę herbatników. Odstawiamy na chwilę żeby masa serowa trochę stężała. Następnie smarujemy całą masą krówkową i równo rozsmarowujemy. Biszkopty moczymy w kawie i układamy w odstępach.  Ciasto chowamy na całą noc do lodówki. Przed krojeniem wyciągamy z blachy, usuwamy folię i posypujemy kakao. Dekorujemy owocami. Smacznego

Pani na deser