biszkopt - 17572 przepisów (strona:691/1172)

Przepis na fit biszkopt z owocami 74

Kilka chwil i kilka składników – tyle tylko potrzebujesz, żeby zrobić fit biszkopt z owocami. Do tego możesz użyć ulubionych owoców, najlepiej sezonowych i słodkich (polecam borówki) oraz mąki kokosowej lub ryżowej zmieszanej z orkiszową. Potem wystarczy wszystko dobrze zmiksować, wrzucić na wierzch ciasta owoce i upiec – w taki oto sposób zostaniesz twórcą bezglutenowego fit biszkoptu z owocami *Nie zapomnijcie śledzić

Eat me! Fit me!
KREM ORZECHOWY 94

wiedziałam, że pewnego dnia sama go zrobię. Tort orzechowy z tym kremem to niebo w gębie :). Przepis nie jest trudny. Niestety krem wychodzi luźny i przed nałożeniem go na biszkopt lub ciasto koniecznie trzeba go schłodzić w lodówce. W przeciwnym wypadku krem wypłynie pod ciężarem biszkoptu i drugiej warstwy kremu. Polecam do kremu orzechowego mus śliwkowy (jako drugie przełożenie

Słodki Pomysł
Torcik Nesquik 97

Sympatyczny torcik zdobiony kuleczkami Nesquik. Ciekawa propozycja na urodziny naszych najmłodszych ale również, jako ciasto na inną uroczystość. Ciemny biszkopt przełożony mocno czekoladowym kremem budyniowym. Pyszne z pewnością sprawi dużą radość solenizantowi:) Zapraszam do przepisu. Składniki 6 jajek 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/5 szklanki przesianej mąki pszennej 8 łyżek oleju 8 łyżek wody 3 łyżki kakao(...)razu całość. Odstawić na chwilę do lodówki. Masło na krem to tynkowania utrzeć z cukrem na puch. Pod koniec dodać kakao dokładnie zmiksować. odstawić na chwilę do lodówki. Gotowy biszkopt przeciąć na 3 blaty. Każdy nasączyć wodą z cytryną. Pierwszy blat posmarować dżemem, wyłożyć porcję kremu, przykryć 2 blatem ciasta. Posmarować 2 porcją kremu i przykryć 3 blatem. Wierzch

gotuj ze mną
Deserki w słoiczku 114

mleka, 1 budyń śmietankowy, 1/2 szklanki cukru, 2 żółtka, 1 płaska łyżka żelatyny. Do dekoracji: opakowanie rurek z kremem, duże guziczki czekoladowe, posypka czekoladowa. Na dno słoiczków wykładamy pokruszony biszkopt. Przepis na niego znajduje się  tutaj. Jedną galaretkę rozpuszczamy w 1½  szklanki wody. Odstawiamy do stężenia, a następnie kroimy w nieregularne kształty. Drugą galaretkę wsypujemy do szklanki(...)schłodzoną śmietankę ubijamy, słodzimy. Gdy jest sztywna, nie przerywając ubijania dodajemy rozpuszczoną, schłodzoną galaretkę. Gdy masa jest jednolita wtedy dodajemy pokrojoną galaretkę i mieszamy już łyżką. Krem wykładamy na biszkopt. Budyń ugotować w 1 szklance mleka i ostudzić. Masło ubić na puszysty krem. Żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć razem z masłem. Ciągle mieszając, dodawać zimny budyń. Na koniec dodać rozpuszczoną

Słodki Zakątek
Ciasto góra lodowa bez pieczenia 161

szklanki Masło 200 g Masa z mleka w proszku: Masło 200 g Woda 1/2 szklanki Cukier 1/2 szklanki Mleko w proszku 2 szklanki + 1 łyżka Kakao 1 łyżka Dodatkowo: Biszkopty 180 g Herbatniki kakaowe 250 g Przygotowanie: Dwie szklanki mleka zagotować z cukrem. W kubku wymieszać szklankę mleka z budyniami i żółtkami. Gdy mleko się zagotuje wlewać powoli rozrobiony budyń(...)czas miksując. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia oraz warstwą herbatników. Wyłożyć połowę masy budyniowej i równomiernie rozsmarować. Powtórzyć czynność. Wyłożyć herbatniki oraz pozostałą masę budyniową. Na masę budyniową ułożyć biszkopty przekrojone na połówki. Układamy przecięciem do dołu. Wkładamy do lodówki do schłodzenia. W tym czasie dopiero przygotowujemy masę z mleka w proszku gdyż szybko gęstnieje. W garnku rozpuszczamy masło

Kulinarne przygody
Marysieńka 7035

Smaczne, znane i lubiane ciasto. Moim zdaniem wkładka orzechowa wymiata Biszkopt: 7 dużych jajek 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 140 g mąki pszennej (tortowej) 2-3 łyżki gorzkiego kakao Nasączenie: 1/3 szklanki likieru kawowego (lub zaparzonej kawy) 1/3 szklanki wody Orzechowa wkładka 5 białek 200 g drobnego cukru do wypieków 250 g orzechów włoskich 1 łyżka mąki pszennej

Smaki Na Talerzu
Dziś kolejny przepis z maminego zeszytu które zawsze królowało w domu na rodzinnych imprezach-Niebo w gębie 147

proste i nieskomplikowane. Podany przepis jest przeznaczony na dużą blaszkę ja piekłam z połowy w małej blaszce. Jabłek może być nawet do 2 kg .Bo zawsze jest jakiś odpad . biszkopt 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ubić pianę dodać cukier ,potem 4 razy po 1 żółtku dodawać.Następnie wsypać mąkę i proszek(...)zetrzeć i usmażyć z 1 łyżką cukru a na koniec wsypać 2 galaretki i pod koniec chwilkę tylko mieszać i zdjąć z ognia , Gdy masa będzie zimna nałożyć na biszkopt . Masa orzechowa 20 dag zmielonych orzechów 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka mleka 30 dag masła przygotowanie Orzechy zmielone zalać o przegotowanym mlekiem .Masło utrzeć z cukrem pudrem

Moje Wyroby
Ciasto Królewiec mojej mamy 91

Podzielić ciasto na 2 kawałki. Do jednej dodać 2 łyżki kakao. Wyłożyć placki do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Upiec w temp 180 stopni przez około 30 minut.   Biszkopt- składniki: 4 jajka 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki zimnej wody Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną(...)ziemniaczaną w 1/2 szkl mleka. Szybko mieszamy. Studzimy budyń. W misce miksujemy masło, dodajemy po 1 łyżce budyniu nadal miksujemy.   Przekładamy ciasto następująco: ciemne ciasto, 1/2 budyniowej masy, biszkopt, 1/2 budyniowej masy, ciasto białe. Można polać polewą czekoladową -szczególnie polecam polewę deserową Helio

MojaQchnia.pl
Sernik kawowy 140

Składniki: 1 kg sera z wiaderka  4 jajka  200 gram masła  ¾ szklanki cukru  3 łyżki mąki ziemniaczanej  3 łyżki kawy rozpuszczalnej  150 g biszkoptów  Przygotowanie: W misce mieszamy ser z wiaderka, jajka, roztopione i wystudzone masło, cukier, mąkę ziemniaczaną i kawę. Całość mieszamy mikserem do połączenia składników.  Biszkopty układamy na spód tortownicy

Życie zaczyna się w kuchni
Śliwkowo-orzechowa wariacja 88

Czas Przygotowania : 3 h Gotowe w : 4 h   Ciasto jakie dzisiaj chcę zaproponować to moja wariacja jesiennych smaków. Połączenie wilgotnego ciasta, powideł śliwkowych, bezy i

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
TORT Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I MASCARPONE 123

przed sobą kilku przyjaciół, co będę obchodzić urodziny więc trening czyni mistrza. Tymczasem podam Wam przepis, zróbcie i pochwalcie się swoimi dziełami, może czegoś się nauczę.  Przepis na biszkopt ( tortownica o średnicy 22 cm) 5 jaj rozm. M 110 g mąki pszennej  tortowej ( 3/4 szklanki) 165 g cukru  ( 3/4 szklanki) 42 g mąki ziemniaczanej(...)jakiegoś alkoholu ( opcjonalnie). Wykonanie:  Czekoladę rozpuścić w gorącej śmietance ( nie zagotować), przykryć folią, zostawić na całą noc w lodówce. Rano ubić z serkiem mascarpone.  Zimny już biszkopt przekroić  na trzy części. Każdy z nich "pokropić" wykonanym z w/w składników ponchem. Na pierwszy okrąg wyłożyć krem z mascarpone, przykryć kolejnym, przełożyć dżemem, przykryć kolejnym i wierzch przykryć

pieprzny smaczek
Ciasto orzechowe z musem jabłkowym 77

Witajcie, Dzisiaj polecam pyszny orzechowiec z jabłkami. W połączeniu z kremem orzechowym smakuje rewelacyjnie i z pewnością zaspokoi gusta waszych gości. Ciasto po prostu rozpływa się w ustach Biszkopt orzechowy: Składniki: 5 jajek 25 dag mielonych orzechów ¾ szklanki cukru 3 łyżki mąki tortowej 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Orzechy zmielić w chopperze lub blenderze(...)szklankę wody i gotować chwilę, zależy od gatunku jabłek. Muszą być aldente. Zdjąć z ognia, wsypać dwie galaretki. Dobrze wymieszać. Przestudzony i lekko gęstniejący nakładać na krem. Przełożenie ciasta: Biszkopt orzechowy – krem orzechowy – mus jabłkowy   Smacznego!!! Ciasto-orzechowe-z-musem-jabłkowym Pobierz http://www.przepisybabci.com.pl/2019/08/31/ciasto-orzechowe-pychotka/ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepisy Babci
Sernik brzoskwiniowy z owocami, bez pieczenia 141

hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na formę „keksówkę””: 9 podłużnych biszkoptów 350g białego sera- najlepiej sernikowy z wiaderka, a jeśli zwykły to zmielić minimum 2 razy, bo po moim jednym razie widzę, że to było za mało;) 1 duża puszka brzoskwiń(...)osuszamy. Formę wykładamy folią spożywczą i układamy biszkopciki. Ser mielimy, a następnie łączymy ze zmiksowanymi brzoskwiniami z puszki (bez syropu!), cukrem pudrem i tężejącą galaretką brzoskwiniową. Wylewamy na biszkopty i schładzamy. Gdy wierzch sernika będzie twardy wylewamy połowę czerwonej, truskawkowej galaretki i układamy owoce. Schładzamy ok 20 minut w lodówce i wylewamy galaretkę przeźroczystą. Gdy ta również zastygnie, wylewamy resztę

Kuchnia w czekoladzie