biszkopt - 17572 przepisów (strona:690/1172)

Milky Way – przepis z 2002 roku 67

się w sobie i upiekłam Milky Way-a.  Dodam, że to ciasto bardzo smakowało dzieciom. Teraz nawet kiedy moja córka jest starsza ze smakiem je wcinała. Składniki na biszkopt: * 7 jajek * 3 łyżki oleju * 3 łyżki wody przegotowanej * 2 łyżki kakao * 1 szklanka mąki * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 3/4 szklanki cukru Białka oddzieliłam od żółtek i ubiłam(...)utarłam na puszystą masę i dodałam mleko w proszku. Wymieszałam. Strużką wlewałam schłodzone mleko z cukrami. Ucierałam do momentu uzyskania jednolitej masy.  Taką masą przełożyłam przekrojony na pół biszkopt kakaowy.  Wierzch polałam polewą: * 1 tabliczka czekolady * 1 łyżka wody * ok. 1 łyżki śmietanki 30% * 1 łyżka kakao * 1 łyżka cukru Wodę przelałam do naczynia i podgrzałam. Dodałam cukier

Pieprzyć z Fantazją
SEKRET UDANEGO SERNIKA 150

pozostawić w otwartym lekko uchylonym piekarniku na ok. 30 minut. Jest to kolejny sposób na nadmierne opadnięcie masy serowej. Możemy się również spotkać, podobnie ja k w przypadku tzw. „biszkoptu rzucanego”, aby sernik od razu wyjąc z piekarnika po upieczeniu i upuścić blachę z sernikiem na podłogę lub blat kuchenny z niewielkiej wysokości (ok. 20-30 cm). Przechowywanie – ponieważ sernik(...)pozostawić w otwartym lekko uchylonym piekarniku na ok. 30 minut. Jest to kolejny sposób na nadmierne opadnięcie masy serowej. Możemy się również spotkać, podobnie ja k w przypadku tzw. „biszkoptu rzucanego”, aby sernik od razu wyjąc z piekarnika po upieczeniu i upuścić blachę z sernikiem na podłogę lub blat kuchenny z niewielkiej wysokości (ok. 20-30 cm). Przechowywanie – ponieważ sernik

Ciastka - domowe słodkości
Keto rolada makowa (Paleo, LowCarb) 166

szukajcie opcji jak najbardziej niskowęglowodanowych. Najlepiej jednak zdać się w tej kwestii na siebie… Keto makowiec Rolada – nie taka prosta sprawa Będąc już w posiadaniu masy makowej, sam biszkopt nie jest już aż tak praco- i czasochłonny. Należy oczywiście dobrze ubić białka, a potem delikatnie wymieszać je z mieszaniną żółtek, oleju kokosowego i mąki kokosowej . Na koniec kilka garści suchego(...)smakiem nie różni się od tradycyjnego makowca. Jest za to niskowęglowodanowa i zgodna z wytycznymi diety ketogenicznej. A więc Święta Bożego Narodzenia uratowane! Dania Deser Kuchnia Europejska , Wege Keyword biszkopt , ciasto kokosowe , jajka , makowiec , rolada Porcje 16 porcji Czas przygotowania 30 minut Czas gotowania 20 minut Czas oczekiwania 4 godziny Składniki Nadzienie makowe 200 g maku niebieskiego 250 ml gęstego

Modern Cave Girl
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą 101

fanów słodkości z makiem, które w połączeniu z delikatną, pachnącą wanilią masą serową, orzeźwiającą porzeczkową konfiturą i słodką czekoladą smakują rewelacyjnie i z pewnością będzie hitem tegorocznych świąt. Składniki: Biszkopt: 7 jajek 180g cukru 180g maki pszennej 120g suchego maku 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju szczypta soli Masa serowa: 1,30 kg serka(...)200g śmietany 30% 50g miodu 2 łyżeczki żelatyny namoczonej w 80ml wody 2 łyżka masła Dodatkowo: 450g konfitury z czarnej porzeczki wiórki kokosowe gwiazdki z masy cukrowej Wykonanie: 1. Biszkopt: Białka jajek ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier i ponownie ubić na sztywno. Dalej ubijając dodać żółtka, olej, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i mak. Następnie masę

Szalona Kuchnia Eweliny
Buche de Noel - rolada bożonarodzeniowa 107

wygląda jak prawdziwa kłoda drewna. Chociaż wydaje się pracochłonna, to w rzeczywistości jest bardzo prosta do zrobienia. Przepis na francuskie ciasto na Boże Narodzenie nie sprawi nikomu trudności - szybki biszkopt czekoladowy i dwa rodzaje kremu przygotujecie w niespełna godzinę. Rolada świąteczna Buche de Noel nazywana też Yule Log jest bardzo popularna we Francji, Belgii, ale też w Turcji. Ten świąteczny(...)niską formę do ciasta wykładam papierem do pieczenia, przelewam na nią ciasto i wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę około 12 - 14 minut albo do tzw. suchego patyczka. Upieczony biszkopt, zaraz po wyjęciu z piekarnika przekładam na oprószoną cukrem ściereczkę, w ten sposób, że papier do pieczenia znajduje się na górze. Zdejmuję energicznym ruchem papier i wzdłuż dłuższego boku zwijam ciasto

Cztery Fajery
6 propozycji ciast na Święta 110

owocami . Jest to jedno z tych ciast, które zawsze się udają oraz wszystkim smakują. Do przełożenia ciasta został wykorzystany taki sam krem jaki stosujemy przy karpatce. Dzięki zastosowaniu biszkoptu ciasto jest puszyste i w połączeniu z kremem, owocami i galaretką smakuje wyśmienicie. Biszkopt z kremem i owocami (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Piąta i zarazem przed ostatnia propozycja Smaczny duet to ciasto

Blog kulinarny S9.PL
Co zrobić z poświątecznym ciastem? 79

dość). Pozostaje opcja numer 3: zamiana ciasta na inne pyszności. Mam dziś dla Was przepis na cake balls to pyszne kuleczki, które możecie przygotować z nadmiaru piernika , keksu lub biszkoptu Cake balls Składniki na 18 pralinek Składniki: dowolna ilość ciasta typu piernik, biszkopt lub keks dżem lub dowolne powidła (ilość taka, aby związać ciasto) 3 łyżki masła orzechowego tabliczka gorzkiej

365 dni dookoła kuchni
Ciasto truskawkowe 80

można przygotować również z innymi sezonowymi owocami, np. z malinami czy jagodami. Wtedy galaretkę zmieniamy adekwatnie do owoców. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 24x40cm: Składniki na biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 1/2l śmietanki kremówki  1/2kg truskawek 1 cukier wanilinowy(...)odstawić do stężenia. 4. Żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu. 5. Do śmietany dodać cukier wanilinowy i ubić. Gdy zgęstnieje, dodać tężejącą żelatynę. Następnie przelać na upieczony i przestudzony biszkopt. 6. Na śmietanie poukładać truskawki i zalać gęstniejącą galaretką.  7. Przygotowane ciasto wstawić do lodówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Kakaowy biszkopt z malinami 72

dostępne w ciągu całego roku, ale teraz chyba smakują najlepiej. Będąc na targu kupiłam te owoce, a po powrocie do domu zabrałam się za robienie ciasta. Jego podstawą jest biszkopt kakaowy przełożony masą budyniową z malinami, a na wierzchu jest ubita śmietana posypana startą gorzką czekoladą. Polecam do wypróbowania! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach(...)Składniki na biszkopt: Źródło  i love bake . 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki tortowej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżka oleju Krem budyniowy: 1 budyń waniliowy  1/2 l mleka+ 1/2 szklanki 150 g masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 cukier waniliowy

Danka Pichci
Ciasto Leśny Mech z malinami i borówkami 3205

Wyszło tak samo pyszne. Leśny Mech to świetne ciasto, aby zaskoczyć nim gości na przyjęciu! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 22×28 cm. Składniki na biszkopt: 125 g świeżego szpinaku 1/2 szklanki oleju 3 jajka 2 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru Warstwa malinowa: 2 galaretki malinowe około(...)nagrzanego do 180 st.C. na 35-40 minut (do suchego patyczka). 3. Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do lekkiego stężenia. Maliny umyć, dodać do tężejącej galaretki. Z ostudzonego biszkoptu skroić wierzch. Następnie pokruszyć do miseczki. Na ciasto wylać tężejącą galaretkę z malinami. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. 4. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do przestudzenia. Śmietankę

Danka Pichci
Czekoladowa kostka z kandyzowaną żurawiną / Chocolate cube with candied cranberry 95

18x25 cm.) Masa czekoladowa: 250 g. masła 3 łyżki gorzkiego kakao 120 g. cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 125 ml. mleka 300 g. mleka w proszku 80 g. mini biszkoptów (lub pokruszonych herbatników) garść łuskach orzechów włoskich Kandyzowana żurawina: 200 g. świeżej żurawiny 230 g. cukru 1/4 szkl. wody Żurawinę wrzuć do garnuszka, wymieszaj z 180 g.cukru i wlej wodę(...)mieszając, aż cukier się rozpuści. Ostudź.  Wlej czekoladowe masło do wysokiej miski i wsypuj do niego po trochę mleka w proszku, mieszaj szybko rózgą. Na koniec dodaj orzechy, biszkopty (lub herbatniki) i kandyzowaną żurawinę. Szybko wymieszaj i przełóż masę do wyłożonej papierem do pieczenia formy,  Wyrównaj wierzch. Wstaw do lodówki na noc. Zastygniętą masę krój ostrym nożem

Delicious Place
Tort dla Kawosza 124

zadowoli się jakimś jej byle substytutem, nawet w wypieku. Kawosz chce w torcie PRAWDZIWEJ kawy. Wyzwanie podjęte, misja zakończona sukcesem. Ten słodki jegomość to połączenie waniliowego biszkoptu, nasączonego dobrą wódką o smaku espresso, kawowy krem , nawiązanie do tortu Sachera : dżem morelowy i warstwa deserowej czekolady. Nie zaśniecie po takim torcie  ; ) Składniki na biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru

Domowe ciasta
Cytrynka 161

odmiany coś orzeźwiającego i lekkiego dla miłośników cytrynowych smaków i lemon curd. Wygląda efektownie, smakuje jeszcze lepiej, nie ma co się rozwodzić tylko brać za robienie ciasta.  Biszkopt: 4  jajka 2/3 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżki octu szczypta soli Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy(...)dodajemy sok i skórkę z cytryny, a następnie masło i mieszamy całość do momentu aż krem wyraźnie zgęstnieje. Studzimy. Dodatkowo: ok 35 herbatników gorzka czekolada do posypania Na ostudzony biszkopt wykładamy 2/3 cytrynowej pianki, a na piankę układamy warstwę herbatników. Na herbatnikach rozsmarowujemy lemon curd i układamy kolejną warstwę herbatników, na których rozsmarowujemy pozostałą cytrynową piankę i posypujemy startą czekoladą

Cynamonowe szczęście
Ciasto Raffaello 81

wytwornym przyjęciu. Stopień trudności do ogarnięcia przez amatora cukiernika i szczerze polecam Z pewnością rodzina i znajomi będą zachwyceni i będziecie wracać do przepisu jeszcze nie raz. Składniki Biszkopt 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem 500 ml śmietany 36% 4 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone(...)suchego patyczka około 40 – 45 minut. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem. Na koniec dodajemy serek oraz przestudzoną czekoladę i wiórki kokosowe, mieszamy. Biszkopt przekroić na 2 blaty. Dolny umieścić ponownie w formie wyłożonej papierem. 3/4 kremu wyłożyć na ciasto, przykryć drugim blatem. Wierzch posmarować pozostawionym kremem i obficie posypać wiórkami. Można udekorować wierzch

gotuj ze mną