biszkopt - 17572 przepisów (strona:693/1172)

Ciasto Michałek z borówkami 121

Dzień dobry :-) Po weekendzie zapraszam na ciasto :-) Tym razem z czekoladkami typu michałki, borówką amerykańską i serkiem mascarpone. Ciasto wyszło pyszne, jest bardzo czekoladowe. Biszkopt upiekł się super. Do jego upieczenia użyłam mąki Szymanowskiej od Polskie Młyny. Bardzo lubię ich produkty, bo są dobre gatunkowo. Ciasto polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Blaszka: 24x34 cm Składniki na ciasto(...)około 30-35 minut do tzw."suchego patyczka" 4. Po wyjęciu Ważne ! Ciasto z blaszką zrzucamy z wysokości około 30 cm na ziemię i odkładamy do przestudzenia. Tak rzucony biszkopt nam nie opadnie. Jak będzie wystudzony, przekrawamy go na dwa blaty. Masa: 1. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzątku. Odstawiamy do wystudzenia. Borówki myjemy, odkładamy do wysuszenia. Michałki ścieramy

kruche babeczki
Tort prawie oreo z pralinami kokosowymi 109

natłuścić (nie   natłuszczać rantu). Przełożyć ciasto i wyrównać. Tortownicę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok. 45 min do suchego patyczka. Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika i wystudzić. Wystudzony biszkopt przeciąć na trzy równe części. Poncz: 2 łyżeczki wody kokosowej liofilozowanej pół szklanki gorącej wody Krem: 500 gram mascarpone mleczko kokosowe

AZgotuj!
Jabłecznik na biszkopcie 68

Składniki Biszkopt Jajko 5 dużych jajek Cukier niepełna szklanka Mąka pszenna tortowa 1 szklanka Mąka ziemniaczana pół szklanki Masło 100g Margaryna Kasia 100g Proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki Masa jabłkowa Jabłka 1,5kg Cukier waniliowy 2 opakowan The post Jabłecznik na biszkopcie appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Torcik owocowy z borówkami 123

Przepis jest bardzo prosty i łatwy, tym przepisem znikam na 2 tygodnie i widzimy się ponownie po urlopie we wrześniu. składniki 1 paczka biszkoptów 500 g sera z wiaderka 300 ml śmietany 36 % 2 galaretki – każdą z nich rozpuścić w 1 szklance przegotowanej wody ,ja miałam galaretkę o smaku leśnych owoców borówki 300 g 4 łyżki cukru pudru przygotowanie(...)tortownicę wyłożyć biszkoptami. Śmietanę utrzeć z cukrem pudrem na krótko .Potem dodać ser biały z wiaderka, wymieszać mikserem. Wsypać borówki i wymieszać, jak galaretka zaczyna tężeć wlewamy do masy serowej i mieszamy łyżką ,wykładamy do tortownicy .Wstawiamy do lodówki

Moje Wyroby
Tort Malinowa Rozkosz 77

Tort Malinowa Rozkosz – to tort wzorowany na moim pomyśle na ciasto na herbatnikach, na które przepis znajdziecie tutaj: Malinowa rozkosz – ciasto bez pieczenia. Pewnie

Kulinarne Przeboje
Malinowy obłoczek z chrupką praliną 486

zbyt dużo pracy. Spód stanowi czekoladowe brownie, następne warstwy to chrupiąca kakaowa pralina i puszysta masa śmietankowa z białą czekoladą. Wierzch wykańcza galaretka z malinami. Całość jest obłędnie pyszna! Biszkopt brownie: 110 g masła 130 g gorzkiej czekolady 80% 2 jajka 100 g cukru 70 g mąki pszennej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Chrupiąca pralinka: 400 g masy kajmakowej(...)serka mascarpone 120 g białej czekolady 1,5 łyżki żelatyny 1/3 szklanki gorącej wody Wierzch: 2 opakowania galaretek malinowych lub truskawkowych 2,5 szklanki wrzątku 250 g malin Biszkopt brownie: W garnku rozpuszczamy pokrojone na kawałki masło z pokruszoną gorzką czekoladą. Zdejmujemy z ognia, odstawiamy do przestygnięcia. Jajka delikatnie ubijamy z cukrem. Następnie wlewamy czekoladę z masłem oraz wsypujemy przesianą

VioletoweKucharzenie
Sernik na zimno z galaretką i borówkami 114

wspominając o kolorach <3 1 kg twarogu sernikowego 8 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 galaretka szafirowa 1 i 1/2 łyżki żelatyny Dodatkowo: op. okrągłych biszkoptów 2 op. jasnoniebieskiej galaretki około 200 g borówki amerykańskiej Żelatynę zalewamy około 1/3 szklanki zimnej wody, odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy na najmniejszej mocy palnika, tylko do rozpuszczenia (nie gotujemy(...)Twaróg dzielimy na pół. Jedną część miksujemy krótko z 5 łyżkami cukru pudru oraz ekstraktem waniliowym. Łączymy z rozpuszczoną żelatyną. Na dnie wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (24cm) rozkładamy biszkopty. Wykładamy masę serową, wyrównujemy. Galaretkę szafirową rozpuszczamy w około 3/4 szklanki gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Drugą część sera miksujemy z pozostałym cukrem. Wlewamy zimną (lecz wciąż płynną) galaretkę, miksujemy

Smaki Na Talerzu
Włoski deser zabaglione – zabajone FIT 150

Marsala (LUB: innego białego słodkiego wina) – można pominąć – 2-3 łyżki erytrytolu Dodatkowo do podania: – domowa bita śmietana (ubita zimna śmietanka 30%) – ulubiony owoc – biszkopty lub cantuccini Przygotowujemy garnek i miskę do kąpieli wodnej. Do garnka nalewamy niewielką wodę (na wysokość 1-2cm) i ustawiamy na najmniejszym gazie. Do misy blendera przekładamy żółtka(...)ognia. Cały czas roztrzepując kogel-mogel stopniowo dodajemy wino. Gdy zabajone zacznie delikatnie gęstnieć, ściągamy z ognia, przelewamy do małych miseczek/słoiczków i podajemy z bitą śmietaną, owocami lub biszkoptami. Smacznego! Artykuł Włoski deser zabaglione – zabajone FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Sernik Bellini- brzoskwiniowy z nutą prosecco 92

ladyfingers bita śmietana do dekoracji Przygotowanie: Galaretki dokładnie rozpuścić w 500 ml gorącej wody, ostudzić. Dodać cukier, wymieszać. Ser zmiksować z galaretkami. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą (co sprawi, że biszkopty będą bardziej 'przyczepne' i nie będą Nam 'uciekały'). Boki oraz spód wyłożyć biszkoptami, delikatnie wlać masę i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny. W międzyczasie przygotować galaretkę z winem

Kraina Miodem Płynąca
Sernik kryształowa kopuła 350

łyżek cukru pudru 3 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 galaretka truskawkowa (czerwona) 1 galaretka cytrynowa (żółta) 1 galaretka agrestowa (zielona) 1 galaretka wieloowocowa (niebieska) 1 galaretka jagodowa (fioletowa) 280g biszkoptów z galaretką truskawkową oblanych czekoladą Wierzch: 300g śmietany 36% 1 śmietan fix 2 łyżki cukru pudru różowa posypka Wykonanie: 1. Okrągłe naczynie (np. miseczka) o średnicy 23 cm i pojemności(...)osobnej miseczki, następnie dodać do każdej pokrojoną galaretkę i delikatnie wymieszać. 5. Sernik składać kolejnymi warstwami: masa serowa z galaretką czerwoną, żółtą, zieloną, niebieską, fioletową, a na końcu ułożyć biszkopty z galaretką, przycisnąć czymś cięższym i wstawić do lodówki na około 50-60 minut. 6. Śmietanę z cukrem i śmietan-fixem ubić na sztywno. 7. Sernikową kopułę wyjąć z miseczki

Szalona Kuchnia Eweliny
Tort Rasta Serce 152

kolorowy jak osoba, dla której był robiony, a która w dniu urodzin znalazła się niestety poza domem.. Więc tort pojechał do tej osoby 😊   Torcik na jasnym biszkopcie, z czekoladową masą i morelowym przełożeniem, Bardzo luźno zainspirowany tortem Sachera, zdecydowanie delikatniejszy no i oczywiście bardziej kremowy.   Możecie przyozdobić suszonymi morelami lub mandarynką z syropu… A ja chciałam, żeby(...)było kolorowo! Składniki na biszkopt: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para

Domowe ciasta
Ciasto „Bezowe cycuszki” 76

dzięki dużej ilości maślanego kremu samo rozpływa się ustach. Na pewno nie poprzestaniecie na jednym kawałeczku. Ciasto wymaga trochę czasu, aby je przygotować, ale naprawdę warto. Polecam!!! Składniki na biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru kryształu 6 łyżek mączki ziemniaczanej 3 łyżki mąki 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Żółtka oddzielić od białek. Białka(...)połączyć z gotującym się mlekiem. Ugotować jak budyń. Odstawić do ostudzenia. Po ostudzeniu zmiksować z 1 kostką (200g) masła 82%. Dodatkowo: Ok. 200 g marmolady malinowej lub innej Przełożenie: Biszkopt – marmolada – krem – beziki Smacznego!!! Jeśli zrobicie torcik możecie na niego nałożyć ten krem: Poniżej klikając w POBIERZ możecie pobrać przepis i wydrukować Ciasto bezowe cycuszki Pobierz Smacznego

Przepisy Babci
Sernik borówkowo-cytrynowy 159

przekroju. składniki: 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka 2 galaretki cytrynowe 2 łyżki cukru 2 galaretki niebieskie lub inny dowolny kolor ok 500 g borówek amerykańskich duże biszkopty do wyłożenia formy solidna garść mini biszkopcików Ser przygotować wcześniej aby był w temperaturze pokojowej. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami i wstawić do lodówki do schłodzenia. Dwie

Monia miesza i gotuje
Sernik arbuzowy "Arbuz" 318

zimnej wody Sernik arbuzowy: 3 galaretki arbuzowe 400g miąższu arbuza 400g twarogu sernikowego z mascarpone President 4 łyżki cukru pudru 200ml wrzącej wody 3 łyżki jagód leśnych Sposób przygotowania Biszkopt szpinakowy: Umyty i dobrze odciśnięty szpinak miksujemy z olejem i sokiem z cytryny na gładką masę. Jajka ubijamy z cukrem na jasną masę i powoli, cienkim strumieniem wlewamy szpinak, cały(...)miskę układając pionowo, jeden obok drugiego.  Warstwa zielonego sernika: Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku. Gdy będzie zimna wlewamy do sera wymieszanego z cukrem pudrem. Mieszamy. Tężejącą masę wylewamy na biszkopt i kolistymi ruchami rozprowadzamy do samej góry. Możemy się wspomóc pędzelkiem lub łyżką, by całość była nałożona równomiernie. Odstawiamy do zastygnięcia.  Warstwa białego sernika: Żelatynę zalewamy zimną wodą

Kuchnia w czekoladzie