biszkopt - 17572 przepisów (strona:694/1172)

Czekoladowa rolada z truskawkami 109

konkretnego – pyszna, puszysta kakaowa rolada z truskawkami w roli głównej będzie idealnym uhonorowaniem tych wspaniałych owoców. Rolada jest prosta do wykonania, nie różni się niczym od zwykłego biszkoptu, oprócz tego że trzeba ją na ciepło zawijać. Prezentuje się wspaniale, ale jeszcze lepiej smakuje – prosty krem świetnie pasuje i uwydatnia smak truskawek, a kakaowy biszkopt świetnie do tego wszystkiego

Smaczna Strona
Pomysł na śniadanie – jajecznica, boczek 158

Pomysł na śniadanie – jajecznica, boczek i papryka to bardzo pożywne śniadanie, które doda energii na długi czas. Takie śniadanie najlepiej jest przygotować w weekend, kiedy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Puszysta jajecznica ze szczypiorkiem 220

Puszysta jajecznica ze szczypiorkiem to szybki danie na smaczne śniadanie. Pokażę Wam w jaki sposób sprawić aby jajecznica była jeszcze bardziej puszysta. Jajecznica ze szczypiorkiem najlepiej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ciasto grysikowe z truskawkami 277

Delikatny biszkopt połączony z lekką waniliową masą i galaretką z dużą ilością truskawek. Bardzo łatwy w przygotowaniu. Pyszny, orzeźwiający i zdrowy. *** Dieta lekkostrawna zaleca ograniczenie tłuszczu, dlatego masę grysikową do mojego mannowca przygotowałam na chudym mleku bez dodatku masła.   składniki: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki oleju 3/4 szklanki mąki  3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka(...)wystudzenia. W garnku mieszam mleko, cukier, cukier waniliowy i kaszę mannę. Powoli, cały czas mieszając, doprowadzam do wrzenia i gotuję jeszcze 2-3 minuty. Gorącą kaszę wylewam na biszkopt. Truskawki pozbawiam szypułek, kroję na ćwiartki, wkładam do garnka i zagotowuję. Gotuję około 15 - 20 minut. Do gorących owoców wsypuję dwie galaretki truskawkowe i mieszam, aż do całkowitego ich rozpuszczenia. Odstawiam

babka w formie
Biszkopt z truskawkami 90

jest mój najbardziej dopracowany i najlepszy przepis na biszkopt z truskawkami . Dodaję do niego trochę oleju oraz proszek do pieczenia, by to puszyste ciasto biszkoptowe z truskawkami było też wilgotne.  - idealne dobrane składniki i proporcje - super wyrośnięty, puszysty i wilgotny biszkopt - duża ilość świeżych truskawek i gwarancja super smaku

AniaGotuje.pl
Truskawkowe pole 200

wody *** *** Do gotujących się truskawek wsypujemy galaretkę, mieszamy i wlewamy budynie rozpuszczone w wodzie. Gotujemy i mieszamy do momentu, aż masa zgęstnieje. Odkładamy do przestudzenia *** *** Przestudzoną masę wylewamy na biszkopt i odkładamy do stężenia *** *** Przygotowujemy piankę truskawkową: galaretkę truskawkową rozpuszczamy w szklance gorącej wody, dokładnie mieszamy i odkładamy do całkowitego wystudzenia *** *** Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy zimną galaretkę (dwie(...)mieszamy do połączenia się składników *** *** Masę wykładamy na ciasto i całość wkładamy do lodówki na około pół godziny, aby pianka stężała *** *** Po tym czasie na wierzch ciasta kruszymy pozostały biszkopt i lekko dociskamy *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na co najmniej dwie godziny przed podaniem *** *** Z wierzchu ciasto możemy dodatkowo przyozdobić połówkami truskawek. Aby truskawki miały lśniący kolor i nie psuły

Blog z Apetytem
Krajanka tortowa Pinokio 107

roku pogoda dopisała w większej części Szwecji. Cieszymy się słońcem i ciepłem w Göteborgu i Sztokholmie. Midsommar krajanka Pinokio to bardzo popularne ciasto tortowe z owocami. Jest to biszkopt pieczony z bezą, przełożony bitą śmietaną i truskawkami. Uwielbiam Midsommar krajankę Pinokio. Piekę to ciasto często i nie tylko na Midsommar! Biszkopt jest puszysty, bez krucha, słodkie truskawki, bita śmietana

codojedzenia
Sernik na zimno z kolorowymi galaretkami 728

Delikatny i kolorowy. 600 gramów twarogu sernikowego z wiaderka 300 ml. śmietanki minimum 30%  4 opakowania galaretek każda w innym kolorze 1 galaretka przezroczysta 4 łyżki cukru pudru Biszkopty ok. 15 szt. Kolorowe galaretki każdą osobno rozpuścić w  300 ml  wrzątku.  Schładzamy w lodówce. Galaretkę przezroczystą rozpuszczamy w 200 ml. wrzątku wystudzić aby była zimna lecz(...)ciągle miksując. Do gotowej masy dodajemy pokrojone w kostkę galaretki, dokładnie mieszamy., na koniec wlać galaretkę przezroczystą i ponownie bardzo dokładnie mieszamy. Blaszkę o średnicy 24 cm. wykładamy biszkoptami, przelewamy gotową masę sernikową z galaretkami wyrównujemy wierzch. Pozostałe kawałki galaretek kroimy w drobną kosteczkę, mieszamy i wykładamy na wierzch sernika. Tak przygotowany sernik wkładamy do lodówki na kilka godzin

Andzia Pichci
Szybki deser 113

SKŁADNIKI: • 400 ml śmietanki 30% • 3-4 łyżki cukru • 3 pełne łyżki cappuccino np. czekoladowe lub śmietankowe • 1 łyżeczka żelatyny, rozpuszczona w 25 ml wody • słoik wydrylowanych wiśni • kilka biszkoptów PRZYGOTOWANIE: Żelatynę rozpuścić w 25 ml zagotowanej wody. Mocno schłodzoną śmietankę ubić z cukrem, na koniec dodać cappuccino, wymieszać, dodać rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę (nie może być ciepła) i energicznie wymieszać(...)mikserem, wstawić do lodówki do stężenia. W pucharkach układać warstwami śmietankę, pokruszone biszkopty, wiśnie (odsączone) i znów śmietankę, podajemy schłodzone

KUCHNIA POLSKA
Orzeźwiająca pianka z truskawkami (bez pieczenia) 138

spód kilka truskawek Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w 0,5 litra wody, odstawiamy do przestudzenia. Na spód formy (u mnie tortownica 24 cm) wykładamy słomkę ptysiowa (można też użyć np. biszkoptów). Do miski wlewamy mleko skondensowane niesłodzone, chwilę miksujemy (ja dziś robiłam wszystko ręczną trzepaczką, ale polecam Wam użyć miksera) aż mleko lekko się „napuszy”. Dolewamy powoli rozpuszczone galaretki(...)miksując. Pod koniec dodajemy żurawinę (warto ją drobniej posiekać), mieszamy. Wylewamy odrobinę masy na spód ze słomki – tylko tyle by delikatnie wypełnić spód i by słomka (lub biszkopty) nie podniosły się później przy dolewaniu reszty masy. Formę wkładamy na kilka chwil do lodówki. W tym czasie szykujemy truskawki (pozbawiamy je niejadalnych części, dowolnie kroimy, moje były bardzo soczyste

Słodkie okruszki
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką 240

temp. pokojowej) 1 i 1/3 szkl. cukru pudru 2-2,5 łyżki żelatyny 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe lub poziomkowe truskawki 1 op. okrągłych biszkoptów Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Odstawiamy do stężenia. W misie miksera umieszczamy miękkie masło. Miksujemy je wraz z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę. Dodajemy po 1 żółtku(...)masy serowej, ponownie krótko miksujemy (żelatynę przed dodaniem można zahartować 1 łyżką masy serowej – powinna wciąż pozostać płynna). Tortownicę (24cm) wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie rozkładamy okrągłe biszkopty. Wylewamy masę serową, wyrównujemy. Odstawiamy do stężenia. Na masie serowej rozkładamy owoce – przekrojone na pół lub na plasterki. Całość zalewamy tężejącą galaretką. Serniczek odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia

Smaki Na Talerzu
Biszkopt z 5 jaj 194

Ciasto biszkoptowe charakteryzuje się lekkością, gdyż do jego przygotowania nie używa się tłuszczu, a swoją puszystość zyskuje dzięki odpowiednio ubitym białkom jaj. Tradycyjne przepisy na biszkopt nie zawierają w sobie proszku do pieczenia, a cały sekret wyrośnięcia biszkopta tkwi w odpowiednio ubitych/napowietrzonych białkach. Continue reading Biszkopt z 5 jaj at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

kurkanielotka.pl
Sernik z rabarbarem 164

półtłustego zmielonego dwukrotnie 2/3 szklanki cukru 4 duże jajka 1 op. budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1,5 szklanki pokrojonego rabarbaru 1 op. biszkoptów (u mnie podłużne, ok 100g) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej, dlatego 2-3 godziny przed pieczeniem należy wyjąć je z lodówki. Twaróg, żółtka, cukier ekstrakt utrzeć. Wsypać budyń(...)mąkę, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie połączyć z masą serową. Dno formy (u mnie tortownica 22cm) wyłożyć biszkoptami, wylać masę serową, wyrównać. Z wierzchu wyłożyć rabarbar, zatapiając go w masie. Piekarnik nagrać do 180stC, na dno wstawić naczynie z gorącą wodą. Sernik wstawić do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 150stC i piec przez godzinę. Po upieczeniu uchylić lekko drzwi

Obiad gotowy
Fit deser z galaretką 115

agaru 3 łyżki erytrytolu ((lub innego słodzidła)) 1 łyżeczka ciemnego kakao 30 g malin ((mrożonych lub świeżych)) 30 g borówek 1 kostka czekolady do starcia i posypania 10 mini biszkoptów Galaretkę wsyp do miseczki i zalej wrzątkiem, wymieszaj dokładnie, żeby rozpuścił się cały proszek. Odstaw w chłodne miejsce do delikatnego stężenia. Twaróg, jogurt i erytrytol włóż do blendera i zmiksuj(...)samo jak poprzednio – znów obróć szklankę i wlej masę. Włóż na 10 min. do stężenia. Gdy wszystkie warstwy są gotowe, na środek każdej szklanki włóż owoce, startą czekoladę i biszkopty. Deser można podać od razu do spożycia lub chłodzić w lodówce. Wartości odżywcze (porcja): Kcal: 196 | Białko: 20,7 | Węglowodany: 22,6 | Tłuszcze: 2,6 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku

Przepisy na widelcu
Ciasto z truskawkami,galaretką i bitą śmietaną 159

szklankę mniej wody, schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno, na koniec dodajemy śmietan fix i mieszamy mikserem na niskich obrotach. Do formy wkładamy jedną część biszkoptu, nasączamy herbatą z cytryną lub sokiem z cytryny rozcieńczonym z wodą, wykładamy bitą śmietanę i rozkładamy część truskawek pokrojonych na kawałki, na to kładziemy drugą część biszkoptu, znów delikatnie nasączamy

KUCHNIA POLSKA