biszkopt z wisniami - 502 przepisów (strona:20/34)

Tort Malakow (tort migdałowy bez pieczenia) 284

żółtek 200g cukru pudru 350ml śmietany 30 lub 36% łyżeczka ekstraktu z wanilii skórka otarta z cytryny 300g podłużnych biszkoptów śmietanfix (fix do śmietany) szczypta cynamonu likier (pomarańczowy, kawowy) lub rum lub ekstrakt pomarańczowy łyżka cukru płatki migdałowe (do dekoracji) wiśnie kandyzowane (do dekoracji) Wykonanie: Migdały zmielić. Masło utrzeć na gładką masę powoli dodając żółtka i cukier puder. Na końcu(...)wtedy należy mieszać, aż krem ponownie się zwiąże. Dodać szczyptę cynamonu, skórkę z cytryny i ekstrakt waniliowy. Lekko wymieszać.  Na dnie tortownicy napiąć przezroczystą folię i zacząć układać biszkopty jeden obok drugiego (muszą być ułożone ciasno, a wszystkie wolne przestrzenie trzeba wypełnić rozkruszonymi biszkoptami). Skropić biszkopty likierem (rumem, ekstraktem), a następnie posmarować kremem. Ułożyć w ten sposób 3 warstwy

Mania Wypiekania
Trufle Czekoladowe 156

nieuwagi. Biszkopt, który robiłam nie powiódł się. Jak dla mnie nie wyrósł taki jak się spodziewałam, biszkopt powtórzyłam a ten jak dla mnie nieudany wykorzystałam do zrobienia trufli. Dodałam praktycznie wszystko co miałam w szafkach… Trochę czekolady, nutelli, masła orzechowego typu crunchy, wiśnie ze słoiczka… Obtoczyłam w orzeszkach laskowych i mielonych migdałach…Proste, szybkie a jakie pyszne(...)greckiego 50 g masła orzechowego z orzeszkami 50 g nutelli 80 g wiśni ze słoiczka 50 g czekolady gorzkiej lub mlecznej 2 łyżki masła 1 łyżeczka ekstraktu z waniliiDodatkowo:drobno posiekane orzechy laskowe lub włoskie zmielone migdałyMasło rozpuszczamy z czekoladą. W dużej misce rozdrabniamy na kawałki biszkopt. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki, razem z rozpuszczonym masłem i czekoladą. Dłońmi łączymy wszystkie

Made By Mom And Son
___Tort wiśniowy___ 180

Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2/3 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/3 szklanki kakao litr śmietany 36 procent powidła wiśniowe wiśnie drylowane amaretto* lub herbata(...)Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 35 - 40 minut. Przestudzony biszkopt kroimy na trzy blaty. Nasączamy amaretto. Smarujemy powidłami i nakładamy ubitą z cukrem śmietanę. Na wierzch układamy drylowane wiśnie (mogą być ze słoika). SMACZNEGO

KuukBuuk
Torcik kakaowo- śmietankowy z wiśniami i czekoladową koronką 188

smaczny. Myślę, że będzie smakował każdemu. Zapraszam!!! Składniki: Biszkopt: 7 jajek, 0,5 szkl mąki ziemniaczanej, ¾ szkl. cukru, 0,5 szkl. mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki kakao,   Masa: 4 serki mascarpone ( po 250g każdy), 0,8 l śmietany 30%, 5 – 6 łyżek cukru pudru, 0,4 kg wiśni z kompotu lub mrożonych, Czekoladowa koronka: 2 gorzkie(...)Pieczemy w temperaturze 160C przez ok. 30-40 minut. Jak już biszkopt wystygnie przekrajamy go na 3 części. Śmietanę ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy mascarpone i cukier puder.   Ubijamy na sztywną masę.   Jak już masa jest gotowa oddzielamy od niej ¼ masy. Do reszty dodajemy odsączone wiśnie. Mieszamy. Masą z wiśniami przekładamy blaty ciasta. Wierzch i boki tortu smarujemy

Passion of Cooking
Torcik Wuzetka 476

łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki ciemnego kakao łyżka wody Krem: 250 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone   Ponadto: wiśnie w likierze płatki migdałowe 80 g gorzkiej czekolady 5 łyżek śmietanki 30%  Sposób przygotowania : Biszkopt Żółtka oddzielamy od białek. Następnie białka ubijamy z połową cukru na sztywną pianę a żółtka z drugą połową cukru. Masę jajeczną łączymy

Słodkości i nie tylko
TOP 15 PRZEPISÓW W 2011 ROKU 207

Chamei: zielona herbata i masa z marakui 5. Ciasto czekoladowe z musem z białej czekolady 6. Hummus 7. Pomarańczowa babka jogurtowa z wiśniami 8. Kimchi Jigae 9. Rumowo-czekoladowe cupcakes z marakują 10. Skubaniec (pleśniak) 11. Biszkopt królowej Wiktorii (Victoria Sponge) 12. Kawowa panna cotta 13. Czekoladowy torcik serduszko 14. Nadziewane gruszki w cieście 15. Zebra pomarańczowo-czekoladowa

Przepisy Aleksandry
Wiśniowy przekładaniec 2165

ponownie krótko zmiksować- do masy jajecznej przesiać stopniowo obie mąki z proszkiem do pieczenia, mieszać delikatnie łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji- z ciastem postąpić dalej tak, jak w przypadku biszkoptów kakaowych MASA GRYSIKOWA- mleko podzielić na dwie części, jedną zagotować z cukrem, do drugiej wsypać kaszę mannę, wymieszać- do gotującego się mleka wlać mieszankę z kaszą, mieszając gotować(...)będzie miał zbliżoną temperaturę do ocieplonego masła- masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce grysiku, za każdym razem krótko miksując do połączenia się składników- gotową masę schłodzićMASA WIŚNIOWA- wiśnie przełożyć do rondelka, dodać sok z cytryny i cukier, wiśnie gotować na małym ogniu przez 10-15 minut, następnie lekko ostudzić i zmiksować blenderem na mus- żelatynę zalać zimną wodą

Smakołyki Bereniki
Makowe z wiśniami 2357

szklanki mąki ziemniaczanej pianka: 600 ml śmietany kremówki 30 % 1 galaretka wiśniowa galaretka: 400 g wiśni mrożonych 1 galaretka wiśniowa polewa czekoladowa: 100 g czekolady gorzkiej 50 g masła 1/2 szklanki śmietany kremówki 1/3 szklanki płatków migdałowych pozostałe: 1 galaretka wiśniowa Biszkopt: Białka temperatura pokojowa ubijam na sztywno,. ale nie przebijam. Dodaję stopniowo po łyżce cukru, i dalej ubijam. Kolejny

wesoła kuchnia
Tort makowy z masą serową 199

Niedzielą Miłosierdzia Bożego. Składniki na biszkopt makowy: 700 g  suchego maku 200 g cukru 4 jajka 4 łyżki bułki tartej 2 łyżki masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 450 g sera  Mój ulubiony 1 szklanka śmietany 30 % 1/2 szklanki cukru pudru 25 ml likieru wiśniowego 1 łyżeczka żelatyny Dodatkowo: wiśnie z likieru sok z cytryny+przegotowana(...)likier wiśniowy, wymieszać. Śmietanę ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą serową. Biszkopt makowy przekroić  na pół. Jeśli jest suchy, nasączyć ponczem z wody i soku z cytryny. Połowę masy przełożyć na blat i rozsmarować. Przykryć kolejnym blatem i pozostałą masą. Udekorować wiśniami i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Smacznego

Gosia gotuje
Prosty mus owocowy 202

przekładania tortów, ponadto w wersji zamrożonej sprawdzi się jako deser lodowy. listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='750 gr owoców leśnych lub innej mrożonki (np. maliny, wiśnie, truskawki, żurawina, porzeczki, jagody) 2/3 szklanki cukru (to zależy od owoców, jeżeli są bardzo kwaśne wtedy więcej cukru do smaku) ale nie więcej niż 1 szklankę 1 l śmietany kremówki(...)robiłam w formie deseru) 1/2 szklanki wrzątku sok wyciśnięty z połowy cytryny 100 gr biszkoptów'; document.write(" "); Składniki na tortownicę 23 cm lub na 8 pucharków po 200 ml: 750 gr owoców leśnych (ja korzystałam z mrożonki LIDL’a) lub innych owoców (np. maliny, wiśnie, truskawki, żurawina, porzeczki, jagody) 2/3 szklanki cukru (to zależy od owoców, jeżeli są bardzo kwaśne

moj przepis na
Ciasto biszkoptowe z galaretką, wiśniami i bitą śmietaną + film 294

Ciasto biszkoptowe z galaretką, mrożonymi wiśniami i bitą śmietaną posypane startą czekoladą to znakomita uczta dla podniebienia dla wszystkich miłośników słodkości. Połączenie słodkiego biszkoptu i bitej

Smakowite Dania
CIASTO BAWOLE OCZY 309

margaryna (25 dag) szklanka cukru pudru 1-2 łyżki śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia  6 żółtek 2 łyżki kakao szklanka mielonych orzechów  1 łyżeczka śmietany BISZKOPT: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku i octu KREM: 1,5 szklanki mleka 6 łyżek cukru 1 budyń śmietankowy kostka masła (temperatura pokojowa) ORAZ: słoiczek(...)się połączą z ciastem. Z ciemnego ciasta robimy 32 w miarę równe kulki (do środka każdej można dać rodzynkę lub wiśnie) Układamy na powidło w równych odstępach. Pieczemy w 180 st.C ustawienie góra dół ok. 20-25 minut. BISZKOPT: Ubijamy pianę na sztywno, powoli dosypujemy cukier. Następnie żółtka mieszamy z proszkiem i octem i partiami wlewamy do białek. Mąkę przesiewamy

Pani na deser
Morze Czarne - ciasto czekoladowe pod bezą 809

Morze Czarne to ciasto, którego powinni spróbować wielbiciele czekolady, szczególnie gorzkiej. Kakaowy biszkopt przełożony jest masą czekoladową na bazie mascarpone z kremem orzechowym i rozpuszczoną gorzką czekoladą. Od delikatnego kremu śmietankowego i bezy oddziela go, a właściwie łączy, warstwa wiśni w żelu i starta gorzka czekolada. Słodycz bezy i kremu śmietankowego przełamana jest goryczką kakao, dzięki czemu ciasto staje się(...)wyjątkowy smak. Jeśli jednak ktoś nie da się namówić na gorzką czekoladę, wystarczy w przepisie użyć czekolady mlecznej. To jedno z najlepszych moich ciast, więc szczerze polecam :) Biszkopt kakaowy: 7 jajek 200 g  drobnego cukru do wypieków 5 łyżek mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę

Trzeci talerz
Tort z owocami i kremem śmietanowym 329

większe łyżki - można dodawać według własnego smaku), Ponadto: kompot z wiśni, dżem z czarnej porzeczki - najlepiej z kawałkami owoców, 150g świeżych malin. Dekoracja: ( można według własnego upodobania ją zrobić ) świeże truskawki, świeże borówki, płatki migdałów - delikatnie uprażone na suchej patelni i ostudzone, kwiatki z lukru, srebrne, słodkie kuleczki. Przygotowanie: Biszkopt: Obydwie mąki przesiać przez sitko. Białka oddzielić od żółtek. Białka(...)biszkopt wyrósł na tyle, że pokroiłam go na 3 blaty. Jeżeli wyrośnie wyższy, można pokroić go na 4 części.  Krem: Śmietankę ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodawać cukier puder, śmietan fix, nasionka wanilii i mascarpone.  Składanie tortu: Na talerzu lub na podstawce, na której ma być tort, kładziemy pierwszy blat ciasta. Należy go nasączyć sokiem z wiśni, posmarować

W kuchni u Moniki
Alpejska pianka z porzeczkami 370

Proste i pyszne ciasto, które można zrobić na wiele sposobów. Zamiast porzeczek użyć można wiśni, truskawek lub agrestu, zaś sama pianka może być w jednym kolorze lub wielu. Ja zrobiłam ciemny biszkopt, ale jasny będzie pasował również. Zapraszam więc do przeczytania przepisu i zachęcam Was do własnych interpretacji ;-) SKŁADNIKI Na biszkopt 4 jajka szczypta soli 3/4 szklanki cukru trzcinowego (jeżeli

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania