biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:137/363)

Biszkopt z kremem brzoskwiniowym i kokosową bezą 119

powierzchnię, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy 20-25 minut na funkcji góra-dół. Upieczony biszkopt wyciągamy z piekarnika i zostawiamy do wystudzenia. Zimny wyjmujemy z blachy, odrywamy delikatnie papier, ale biszkopt pozostawiamy na nim. W czasie, kiedy biszkopt się studzi, zaczynamy robić kokosową bezę . Ubijamy białka na sztywno, dodajemy stopniowo cukier, ubijamy dalej, aż powstanie błyszcząca(...)łyżką. Zimną bezę wyjmujemy z blachy, delikatnie odrywamy papier, żeby nie połamać bezy. Blachę wykładamy czystym papierem do pieczenia, wkładamy z powrotem biszkopt, nasączamy bardzo mocno ciepłą wodą wymieszaną z sokiem z cytryny. Wykładamy na niego krem brzoskwiniowy, na krem dajemy bezę, delikatnie dociskamy go dłonią. Robimy polewę: c zekoladę roztapiamy w miseczce albo za pomocą kąpieli wodnej albo

Bułka z Chlebem
Tort tiramisu 169

Bardzo efektowny tort, który jest niezwykle prosty w przygotowaniu :) Jedynie wygląda na skomplikowany ze względu za dekorację zewnętrzną. W środku znajduje się nieopadający biszkopt, bez proszku do pieczenia. Krem to niezawodne połączenie mascarpone i ubita śmietanka kremówka - szybki i bardzo trwały. Jako nasączenie wykorzystałam smakowy alkohol o smaku kawy. Wierzch posypany jest ciemnym kakao... Całość prezentuje się zjawiskowo i zachwyci(...)mocnego naparu kawowego 60 ml likieru kawowego Dodatkowo: ciemne kakao do oprószenia wierzchu podłużne biszkopty Wystudzony biszkopt przekroić na trzy blaty. Pierwszy blat położyć na talerzu, nasączyć 1/3 ponczu. Rozłożyć połowę masy. Wyrównać, przykryć następnym blatem. Nasączyć połową pozostałego ponczu. Rozłożyć pozostałą część kremu z wiórkami, wyrównać. Na wierzch położyć ostatni blat i naponczować resztą mieszanki. Boki i wierzch tortu

Chocolate Muffin Blog
Biszkoptowa fantazja z brzoskwiniami. 177

Mięciutki biszkopt z brzoskwiniami i galaretką brzoskwiniową, przełożony kremem z mascarpone, śmietany i białej czekolady. To taki krótki opis, żeby narobić Wam smaku na to ciasto :) Miałam ochotę na ciasto z galaretką, ale kupiłam też mascarpone. Plan był taki, że posmaruję nim wierzch ciasta pod brzoskwinie. Okazało się, że w lodówce mam śmietankę kremówkę, więc powstał już inny pomysł :) Żeby(...)było nudno pokombinowałam jeszcze z białą czekoladą i krem wyszedł pyszny. Mam nadzieję, że chociaż trochę zachęciłam Was do tego ciasta :) Składniki na biszkopt: 6 jajek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem: 500 g. serka mascarpone 250 ml. śmietany 30% 100 g. białej czekolady

Agusiowe smakołyki
Słonecznikowiec wg Aleex 187

wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40 minut do suchego patyczka. 7. Po wyjęciu z piekarnika ciasto odstawić do całkowitego ostygnięcia. Po ostudzeniu, biszkopt włożyć z powrotem do blaszki. 8.Przygotować krem: Na patelni roztopić 80g masła, dodać cukier, mleko i słonecznik. Podgrzewać, aż masa zacznie się delikatnie przyrumieniać. Cały czas mieszać! 9. Zdjąć z ognia i wyłożyć(...)minuty, aż składniki się połączą. 12. 3/4 uprażonego słonecznika dodać do kremu krówkowego, wymieszać. Jeśli słonecznik po upieczeniu będzie jednolitą masą, wcześniej pokruszyć go. 13. Ostudzony biszkopt nasączyć kawą. 14. Wyłożyć na cieście krem ze słonecznikiem, wyrównać powierzchnię. 15. Na wierzchu poukładać herbatniki. Ciastka nasączyć wódką. 16. Wszystkie składniki na polewę włożyć do rondelka z grubym dnem i zagotować. Zmniejszyć

W mojej kuchni
ciasto pijak z bakaliami 180

maku 1 łyżka mąki na krem:   1 litr mleka 6 łyżek cukru pudru 80 g mąki ziemniaczanej 2 łyżki mielonych orzechów 6 żółtek 300 g masła 150 g rodzynek 100 g skórki pomarańczowej  na polewę: 100 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki wrzątku dodatkowo: 25 okrągłych biszkoptów 1 szklanka rumu cukrowy maczek(...)pudrem i połową mleka. Wlać na pozostałe gotujące się mleko i ugotować budyń. Wystudzić i utrzeć z masłem. Na końcu wmieszać odsączone rodzynki i skórkę pomarańczową. Krem wyłożyć na ciasto i wyrównać. Biszkopty nasączyć w pozostałym rumie i ułożyć na kremie. Składniki polewy rozpuścić i dokładnie wymieszać, Polać wierzch ciasta i posypać posypką. Kroić po schłodzeniu w lodówce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Chałwowiec - ciasto chałwowe 4586

Ciasto jest smaczne i bardzo słodkie a tym samym wydajne: bo nie chce się więc zjeść więcej niż jednego kawałka na raz. ;-) Chałwy jest w kremie bardzo dużo, więc jej smak zdecydowanie dominuje.  Biszkopt: 5 jajek L 1/2 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej typ 450 1/3 szklanki kakao szczypta soli Krem: 400g chałwy waniliowej 2 budynie waniliowe(...)minut.  2. Budynie gotujemy na mleku. Dobrze studzimy. Margarynę w temperaturze pokojowej ucieramy, dodajemy na przemian budyń i 300g pokruszonej chałwy.  3. Wystudzony biszkopt przekrawamy na 3 części. Przekładamy przygotowanym kremem, smarujemy nim również wierzch. Posypujemy pokruszoną chałwą. Chłodzimy

Szefowa kuchni
Orzechowy tort kajmakowy 504

masą kajmakową (najlepiej próbować i dodać tyle masy kajmakowej ile uważamy za stosowne) i wódką. Kremówkę ubić w oddzielnym naczyniu. Dodać kremówkę do masy serowo-kajmakowej. Krem do czasu przełożenia biszkoptu wstawić do lodówki. Poncz 2/3 szklanki wody kieliszek wódki kieliszek rumu 2 łyżki z cytryny cukier (do smaku) Wszystkie składniki na poncz wymieszać w miseczce. Doprawić do smaku cukrem(...)łyżki śmietany kremówki płatki migdałowe, uprażone na patelni starta czekolada Kajmak podgrzać z kremówką. Ostudzić trochę. Czynność tę należy wykonać na samym końcu jak już mamy przełożony tort kremem. Przygotowanie tortu Biszkopt kroimy na trzy części. Pierwszy blat nasączyć ok. 1/3 ponczu. Nałożyć krem (ok. 1/2). Przykryć drugim blatem. Czynność powtórzyć. Nasączamy i nakładamy krem. Na koniec kładziemy trzeci blat

coolinarnastrefa.blogspot.com
Rodzynkowiec 208

wrzące wlewamy rozprowadzony budyń i gotujemy do zgęstnienia mieszając. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch na najwyższych obrotach miksera, następnie dodajemy po łyżce budyniu i miksujemy. Gotowym kremem przekładamy ostudzony biszkopt. Jeśli lubicie wilgotne ciasta można go dodatkowo nasączyć np herbatą. Rodzynki w czekoladzie: 250 g rodzynek 200 g czekolady (może być pół na pół mleczna i gorzka

Cynamonowe szczęście
Sernik na zimno z mango 465

window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik na zimno z borówkami → Gerbera 3D w galaretce na spodzie z serka z wanilią → Jogurtowiec z galaretkami → Pianka z mango, kremem budyniowym na biszkopcie → Sernik z malinami

Oryginalny smak
Ciasto cytrusowe na zimno / Cake with citrus on cold 149

dalej ubijam na gładką masę. Biszkopty nasączamy sokiem z limonki i posypujemy skórką z limonki (trochę skórki zostawiamy do dekoracji). W tortownicy o średnicy 24 cm układam nasączone biszkopty, a potem krem. Gotowe ciasto wkładamy na 3 godziny do lodówki. Przed podaniem posypać skórką z limonki. ***** First, we rub the peel of lime, then we squeeze the juice

Projekty ze smakiem
ciasto mleczna kanapka 689

Pyszne, delikatne ciasto na różne okazje, doskonale sprawdzi się również na wielkanocnym stole. Ciemny  biszkopt przełożony mlecznym kremem po prostu rozpływa się w ustach. Dzieci je uwielbiają :-) składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 4 łyżki oleju 1 1/2 szklanki mąki 2 czubate łyżki kakao 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka spirytusu 1 szklanka

babka w formie
Orzechowiec na kawowym spodzie 235

póki co w ramach rekompensaty przedstawię wam moją wizję bardzo mocno osadzonego w klimacie świąt ciasta z orzechami. Ciasto ma formę przekładańca i wykonane jest na bardzo stabilnym kremie i kawowym biszkopcie. Brzmi ciekawie?... Dodam jeszcze że do wykonania użyłam, aż 4 rodzajów orzechów a mianowicie: migdałów, orzechów włoskich i laskowych a także pistacji. Jeśli uwielbiacie wyraziste i charakterne ciasta

vaniliowoczekoladowa
Tort czekoladowy z kokosową posypką… 361

Do tego tortu miał być długi, zabawny (przynajmniej w moim mniemaniu ;) wpis i całe mnóstwo powiązanych z nim zdjęć, niestety żarty zgubiły mi się gdzieś pomiędzy

brunetkawkuchni
Tiramisu 128

obok siebie w ulubionych salaterkach/pucharkach. Na tak przygotowane biszkopty wykładamy masę mascarpone, wyrównujemy, aby biszkopty zostały całkiem przykryte. Posypujemy kakao. Na warstwie kakao ponownie układamy moczone w kawie biszkopty, następnie porcja kremu i znów warstwa kakao. Pucharki wstawiamy do lodówki do schłodzenia.. Artykuł Tiramisu pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Tort rocznicowy 316

cukrowych róż w ciepłych kolorach, jest idealnym tortem do świętowania ślubów i ich rocznic. Jego romantyczny wygląd to tylko jedna z zalet, które nadają mu uroczysty charakter…biszkopt został przełożny kremem, zrobionym na bazie śmietanki i mascarpone, z dość sporym dodatkiem likieru (tym […] Artykuł Tort rocznicowy pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty