biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:133/363)

Ciasto wiśniowe na makowym biszkopcie 147

Ciasto wiśniowe na makowym biszkopcie jest proste w przygotowaniu i bardzo pyszne. Krem wiśniowy na bazie śmietany i mascarpone świetnie się łączy z makowym biszkoptem i dżemem wiśniowym. Dzięki tak dobranym składnikom możemy przygotować pyszne ciasto wiśniowe poza sezonem, bo nie wymaga ono od nas posiadania wiśni. Oczywiście jeżeli posiadacie mrożone wiśnie, to możecie przygotować z nich frużelinę wiśniową zamiast(...)wierzch i włożyć do piekarnika. Piec około 30 minut, do suchego patyczka. Upieczony biszkopt zostawić do ostudzenia. Nasączenie i warstwa wiśniowa: Zaparzyć w filiżance torebkę herbaty. Dodać cukier i sok z cytryny. Zostawić do ostudzenia. Ostudzoną herbatą nasączyć biszkopt, po czym posmarować go równomiernie dżemem wiśniowym. Krem wiśniowy: Zagotować 200 ml wody, wyłączyć palnik, po czym wsypać galaretkę, żelatynę

Passions hobbies life
Tort marchewkowy z kremem pomarańczowym 147

Tort niebanalny,tort na zyczenie.Takie smaki wybral maz do swojego tortu urodzinowego.Trzy warstwy najlepszego biszkoptu marchewkowego upieczonego z mielonych migdalow i przelozone pyszna kremowa masa o smaku pomaranczowym.W sklad kremu wchodzi sok z pomaranczy,smietana kremowka i budyn.Calosc wienczy aromatyczny,swiezy Tortenguss na bazie swiezo wycisnietego soku z pomaranczy.Tort nie wymaga ponczowania.To zasluga warzywnwgo dodatku-marchewki jako skladnika biszkoptu.Jest przepyszny(...)sztywna smietanke i za kazdym razem dokladnie wymieszac.Mozna odczekac 15-20 minut,az zacznie gestniec.Latwiej bedzie ja nalozycZlozenie tortu:biszkopt przciac dwukrotnie,do otrzymania 3 blatow.1/3 biszkoptu ulozyc na paterze i posmarowac kremem,z drugim blatem uczynic to samo.Do posmarowania wierzchu tortu pozostawic najmniejsza porcje kremu i rownomiernie rozsmarowacwycisnac sok z 2 duzych pomaranczy i przecedzic przez sitko sok umiescic

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
CIASTO KUBUŚ 221

hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}   Składniki ( forma23x34cm): Biszkopt: 4 jajka ( osobno białka i żółtka) ⅔ szklanki drobnego cukru 100g mąki pszennej 40g mąki ziemniaczanej Krem na bazie soku przecierowego typu Kubuś: 1 litr soku przecierowego typu Kubuś 3 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (40gx3szt) 2 łyżki cukru(...)uzyskać ⅔ szklanki ponczu Wykonanie całości: autorka przepisu zaleca aby nie wyjmować biszkoptu z formy ja jednak go wyciągłam , zdjęłam papier i ponownie go włożyłam do formy biszkopt nasączamy ponczem, następnie wykładamy na niego krem przecierowy ,ciasto odstawiamy do stężenia ( ja włożyłam go je lodówki ) gdy krem już stężał, wykładamy na niego masę śmietanową ( warto ją przygotować dopiero wtedy

Słodkie zapomnienie
TORT JAGODOWY 226

Letni, lekki tort z jagodami. Piękny i smaczny.  Idealny na wszelkiego rodzaju przyjęcia i rodzinne uroczystości. Wysoki biszkopt przekroiłam na trzy blaty, nasączyłam ponczem z herbaty i likieru, a na koniec przełożyłam delikatnym kremem śmietankowym z ziarenkami wyłuskanymi z laski wanilii.  Wierzch tortu przyozdobiłam świeżymi kwiatami w odcieniach różu, a także malinami, borówkami i jagodami. Dodałam też kilka(...)Jego przygotowanie można rozłożyć w czasie. Dzień  wcześniej upiec biszkopt i do czasu przełożenia przechować na blacie kuchennym. Pamiętajcie, że wszystkie składniki potrzebne do przygotowania kremu powinny być mocno schłodzone. SKŁADNIKI BISZKOPT 6 jajek / białka i żółtka oddzielnie 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1 szklanka mąki pszennej ¹⁄₃ szklanki mąki ziemniaczanej szczypta soli KREM 500 ml śmietany 30% / mocno

cool and minty
Ananasek bez pieczenia 244

dzięki dodatkowi soku z limonki i mięty, jest orzeźwiające ;) SPÓD: 150 g biszkoptów 1 łyżeczka kakao 2 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka miodu 100 g daktyli MASA ANANASOWA: 1 puszka ananasa (340g) 1 1/2 szklanki napoju (jabłko, limonka, mięta) 1 op. budyniu śmietankowego 50 g masła KREM ŚMIETANKOWY: 1 szklanka śmietanki 30-36 % 1 łyżka cukru pudru bezy czekoladowe Daktyle(...)wystudzenia. Biszkopty rozkruszyć w rozdrabniaczu na proszek i wymieszać z kakao oraz wiórkami kokosowymi. Daktyle odsączyć z wody i zmiksować blenderem razem z miodem do uzyskania gładkiego kremu. Połączyć razem z biszkoptami i wylepić dno formy o średnicy 20 cm. Ananasa pokroić w małą kostkę. Proszek budyniowy rozprowadzić w pół szklanki napoju, a resztę zagotować. Ugotować budyń i dodać kawałki

https:KKuchniaMniam
Ciasto serowe z winogronami 261

Krem przygotowałam z sera i bitej śmietanki, a usztywniłam go galaretką. Ciasto jest orzeźwiające i bardzo smaczne, najlepiej smakuje na drugi dzień, więc dobrze jak postoi przez noc w lodówce. Do przygotowania ciasta użyłam winogron bez pestek, przyjemniej się wtedy je. Jak kupimy owoce z pestkami, radzę wypestkować :). Bardzo polecam i smacznego!     Ciasto serowe z winogronami Składniki: Biszkopt(...)masy. Do pozostałych 2/3 dodać winogrona, wymieszać łyżką i masę przełożyć na biszkopt w blaszce, wyrównać. 10. Na ciasto w blaszce położyć drugą część biszkoptu. Nasączyć go pozostałym ponczem. Na wierzch wyłożyć pozostały krem serowy. 11. Winogrona przeznaczone na wierzch ciasta przepołowić i poukładać dosyć ciasno na kremie. Ciasto wstawić do lodówki. 12. Dwie galaretki rozpuścić

Mała Cukierenka
Kokosowy tort musli z owocami (bez glutenu, cukru białego) 127

odrobinę więcej zabawy z wycięciem środka rekompensuje widok wysypującego się z wewnątrz pysznego musli 💙😍  tort bez musli Składniki: Biszkopt ryżowy (śr: 18cm) -4 duże jajka -90g ksylitolu -40g skrobi kukurydzianej -100g mąki ryżowej -szczypta soli Krem jogurtowo-kokosowy -240g ricotty -400g jogurtu typu greckiego -ksylitol (indywidualne preferencje) -4-5 łyżek białej mąki kokosowej Krem(...)maksymalnie wypełnić ulubionym musli. kliknij aby powiększyć KREM KOKOSOWY Puszkę schłodzonego mleczka otworzyć i wyjąć zwartą część. Zmiksować ją z odrobiną ksylitolu na najwyższych obrotach. Takim kremem posmarować od dołu ostatni górny biszkopt i przykryć nim dolną konstrukcje. Cały tort posmarować resztą kremu i udekorować owocami oraz musli

Candy Pandas
Kokosowo-cytrynowe ciasto na zimno (sernik) 135

namoczenia biszkoptów) 3 łyżki cukru pudru (płaskie) 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki skórki cytynowej (startej) 3 łyżeczki żelatyny (płaskie) Dodatkowo: 100g okrągłych biszkoptów 2-3 łyżki kremu kokosowego Opcjonalnie do dekoracji:  1-2 małe batoniki Bounty  wiórki kokosowe starta skórka z cytryny     Spód tortownicy (wysłanej papierem do pieczenia) wyłożyć biszkoptami namaczanymi (lekko) w mleczku(...)ilości gorącej wody. Ciastka delikatnie posmarować kremem kokosowym. Przygotować masę. Ubitą śmietanę (nie musi być idealnie na sztywno) wymieszać z cukrem i i nadal miksując - z serkiem waniliowym, sokiem z cytryny i startą skórką cytrynową.   Na końcu masę dokładnie połączyć z przestygniętą żelatyną. (Uprzednio wymieszaną z mleczkiem kokosowym.) Masę rozsmarować na biszkoptach i ułożyć na niej resztę ciastek. Ciasto

Di gotuje
Tort z kremem z bitej śmietany i mascarpone 140

Witajcie, tort upiekłam w czerwcu, ale dopiero teraz dodaje przepis :) Robiłam już bardzo podobny, ale ten ma troszkę inny krem, dodałam do niego mascarpone :) (Biszkopt z  przepisu  Bakeholic  ) Ps. Wiem, że nie jest najpiękniejszy, ale włożyłam w niego całe serce ;) SKŁADNIKI:   7 jajek rozmiaru L   1 1/2 szklanki cukru   1 1/2 szklanki mąki pszennej(...)puder, cukier wanilinowy oraz sok z cytryny. Do ubitej śmietany dodawać po 1 łyżce serka mascarpone cały czas miksując. Przekroić biszkopt, każdą warstwę nasączyć, (biszkopt, który będzie na spodzie posmarować dżemem truskawkowym) przełożyć gotowym kremem, poukładać pokrojone truskawki, przykryć kolejnym spodem itd. Całość pokryłam kremem i udekorowałam truskawkami :) Odstawić do schłodzenia

The Sweet Damsel
TORT BIG TRIO 505

proszku do pieczenia Masa 500 g sera mascarpone 500 ml jogurtu naturalnego ½ szklanki cukru pudru 4 łyżki żelatyny 1 łyżka kakao cukier waniliowy galaretka malinowa Do dekoracji czekolada krem SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia(...)wymieszać. Tężejącą masę kakaową wylać na biszkopt, wstawić na około 10 minut do lodówki aby stężała następnie na masę kakaową wylać masę waniliową ponownie wstawić do lodówki na parę minut, na wierz wylać masę malinową i ponownie wstawić do lodówki teraz przynajmniej na dwie godziny. Przed podaniem tort posypałam startą czekoladą oraz udekorowałam kremem rrarossa@gmail.com

RAROSSA
malinówkowa delicja 140

eleganckie i wysokie; składa się z wielu przepysznych warstw; wygląda bardzo zachęcająco, smakuje obłędnie. składniki: biszkopt: 4 jaja 2 łyżki zimnej wody 1 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 2 duże łyżki suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 500 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 250 g mascarpone(...)rozpuścić zmniejszając o 1/4 szkl ilość wody podanej na opakowaniu, odstawić do wystudzenia. Śmietanę ubić, pod koniec dodając cukier puder i sok z cytryny. Wymieszać z mascarpone. Na biszkopcie rozsmarować połowę kremu, delicja moczyć w malinówce, układać na kremie czekoladową warstwą w dół. Pomiędzy krążkami delicji ułożyć maliny. Całość zalać tężejącą galaretką, odstawić do zastygnięcia. Następnie wyłożyć resztę kremu

6niebo
Tort Oreo 174

urodziny pasuje jak ulał) albo po prostu bez okazji, tak dla weekendowego relaksu :) Składniki (forma o średnicy 24 cm): Biszkopt: 4 jajka 10 łyżek mąki ryżowej 6 łyżek kakao 6 łyżek ksylitolu do nasączenia Malibu lub Amaretto Krem: śmietanka z 2 puszek mleka kokosowego Light  250 g serka mascarpone  1/3 szklanki ksylitolu  12 ciastek Oreo + kilka(...)formy i piec przez ok. 20 minut do suchego patyczka. Wyciągnąć i odłożyć do wystudzenia. Po tym czasie wyjąć z formy, przekroić na 2 blaty*. Wystudzony biszkopt nasączyć Malibu lub Amaretto. Krem:  Ciastka Oreo pokroić lub pokruszyć na kawałki powinny to być małe kawałki. Śmietankę kokosową, mascarpone i ksylitol umieścić w naczyniu i ubijać przez około 1 minutę mikserem

Healthy food explorer
Tort czekoladowy z kremem jeżynowym 193

nasączeniu jest pyszny i wilgotny. Blaty porzełożyłam mocno owocowym kremem na bazie serka mascarpone i musu jeżynowego. Krem z serkiem mascarpone to krem, który zawsze sie udaje. Tort nie jest zbyt słodki. Prezentuje się bardzo elegancko. Biszkopt upiekłam w foremce o przekroju 24 cm. Składniki na biszkopt: 5 jajek 100 g cukru lub ksylitolu 80 g mąki pszennej(...)koniec wmieszać przestudzony mus jeżynowy z żelatyną. Skosztuj krem, gdy jest za mało słodki dodaj cukier puder. Odstaw do lodówki przynajmniej na 30 minut upieczony biszkopt przeciąć na 3 części. Krążki posmarować kremem, łącznie z górnym plackiem. 1/4 kremu pozostawić do posmarowania boków i wykonania rozetek na torcie. Odstawić do lodówki. Odłożonym kremem posmarować boki i przy pomocy rękawa cukierniczego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szkolenie „Pasticceria italiana 1.0” z mistrzem cukiernictwa – Michałem Doroszkiewiczem w Szkole Ashanti 179

cytrusowy z konfiturą pomarańczową, kremem mandarynkowym z białą czekoladą i błyszczącą, czekoladową polewą. Prezentował się wspaniale. Torta al cioccolato al pistacchio – Kolejny tort to tort czekoladowy z biszkoptem pistacjowym i kremem pistacjowym, ozdobiony techniką „zamszu”, czyli czekolada z masłem kakaowym rozpylona na schłodzone ciasto. Trzecim tortem był tort „Gianduia” czyli tort czekoladowo – orzechowy, bardzo popularny we Włoszech. Do jego

Mała Cukierenka