biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:135/363)

Większa sprawa - tort 159

tort przygotowywałam trzy dni, a efekty... Nie mnie oceniać. Ale sądzę, że głównemu zainteresowanemu przypadły do gustu.Tort to kakaowy biszkopt, który zawsze przygotowuję z tego samego przepisu. Masa to lekko zmodyfikowana propozycja z Ciast i deserów nr 1/2011. Krem pod polewę czekoladową znalazłam na stronie Kasi, a kokardę wykonałam według instrukcji z książki Niezwykłe ciasta czekoladowe, 20 przepisów(...)ajerkoniakowy, mocno alkoholowy, bez dodatków był obłędny. Myślę, że całość też się nieźle komponuje. Jeśli macie czas i chęci - polecam. Satysfakcja gwarantowana.Kakaowy tort z kremem ajerkoniakowymSkładniki:(na tortownicę o średnicy 26 cm)biszkopt:10 jajek400 g cukru180 g mąki pszennej90 g mąki ziemniaczanej50 g kakaokrem ajerkoniakowy:250 g serka mascarpone75 g cukru200 ml ajerkoniaku3 łyżeczki żelatyny2 łyżki zimnej wody75

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami – pieczemy biszkopt kakaowy 237

sprawdzić patyczkiem, czy ciasto już upieczone. Wbity w środek ciasta patyczek powinien być suchy i w żadnym wypadku nie oklejony ciastem. Biszkopt studzimy w otwartym piekarniku, po ostygnięciu ciasto wykrawamy z formy i kroimy na pół.   Krem przygotowujemy według przepisu na opakowaniu – przyznam się bez bicia że używam go zawsze, gdy nie mam czasu na samodzielne gotowanie budyniu, czekanie(...)Krem z paczki zajmuje 4 minuty, nie 40, to spora oszczędność cennego czasu (a ten dodatkowo zadowala moje kubki smakowe). Trochę więcej niż połowę gotowego kremu umieszczam w rękawie cukierniczym. Dolną połowę biszkoptu kładę na obrotowej podstawce. Nasączam ciasto połową przygotowanego ponczu. Środek ciasta, z zachowaniem 1,5cm wolnego miejsca od brzegu, smaruję dżemem. Dżem otaczam dwoma pięterkami kremu wyciśniętego

Karo in the Kitchen
Tort a’la Ptasie Mleczko (bez glutenu, cukru białego) 197

Torcik to klasycznie kakaowy biszkopt oraz krem-nadzienie-sernik na zimno do tego wszytko polane czekoladą 💛 Wyszło klasycznie pysznie! Uprzedzamy, że krem-sernik z dodatkiem białka waniliowego to dość ważny element aby przypominało tak bardzo wnętrze Ptasiego Mleczka. Odżywka dodaje takiego aromatu oraz wyjątkowej piankowej struktury.       Składniki (18cm): Kakaowy biszkopt  -4 duże jajka

Candy Pandas
torcik waniliowy z ananasem i truskawką... 153

Składniki: BISZKOPT: jajka 4 sztuki "L", cukier 150 gram, woda gorąca 5 łyżek, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 100 gram, mąka ziemniaczana 100 gram, proszek do pieczenia - szczypta KREM BUDYNIOWY: mleko 1 litr, cukier 4 łyżki, budyń waniliowy 2 opakowania, mąka tortowa 2 łyżki, masło 250 gram, cukier puder 2 łyżki, cukier wanilinowy 1 opakowanie DODATKI: dżem 250 ml/aroniowy

W Mojej Kuchni Lubię
Wafle z wiórkami kokosowymi i z biszkoptami 282

otrąb pszennych 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 1 1/2 kostki masła 1 słoik marmolady 1 opakowanie wafli ( 4 wafle) sok z cytryny do smaku 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 2 łyżeczki kremu typu Nutella Wykonanie: Mleko z cukrem gotuję i dodaję wiórki z otrębami. Wszystko gotuję przez 5-7 min.na najmniejszym palniku. Zestawiam i studzę. Masło ucieram dodając(...)porcjami zimną masę z wiórkami i otrębami oraz krem czekoladowy. Doprawiam sokiem z cytryny by nie była zbyt słodka . Jeden wafel smaruję marmoladą, przykrywam drugim waflem, na to wykładam połowę masy z wiórkami, na wierzch układam biszkopty uprzednio namoczone w ciepłym mleku, reszta masy, wafel, marmolada i ponownie wafel. Całość odstawiam do lodówki na ok 2 godz

Ciasteczkowy Potwór
Podwójnie truskawkowe ciasto na zimno 246

propozycja na pyszne ciasto truskawkowe bez pieczenia. Mimo zimy miałyśmy ogromną ochotę na truskawki i myślałyśmy co by tu z nimi apetycznego zrobić. Wymyśliłyśmy ciasto składające się z biszkoptów, musu i kremu truskawkowego. Przygotowuje się je w lodówce i nie wymaga pieczenia. Jest bardzo proste w wykonaniu i niezwykle smaczne. Polecamy naprawdę każdemu! :) Ilość porcji: Mała tortownica Składniki: Okrągłe biszkopty

Kolizje Smaków
Ciasto Pijak + film 207

Pijak czyli ciasto z procentami na spodzie makowo-kokosowym przełożone kremem budyniowym, dżemem oraz biszkoptami nasączonymi alkoholem i oblane polane czekoladą to przepyszny smakołyk, który polecam na święta, domowe imprezy a także inne okazje.     składniki na formę(...)się mleka  wlewamy rozpuszczony budyń z cukrem i żółtkami i całość energicznie mieszamy aż masa zgęstnieje. Gorący budyń miksujemy z miękkim masłem na gładki krem. Gotową masę budyniową starannie rozprowadzamy na warstwie dżemu. Biszkopty nasączamy alkoholem i układamy na masie budyniowej. Na wierzchu ciasta dokładnie rozprowadzamy polewę czekoladową. Opcjonalnie ciasto posypujemy wiórkami kokosowymi a następnie wstawiamy do lodówki

Smakowite Dania
Tort kokosowy 110

Składniki : Biszkopt 5 jaj ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem: 500 ml śmietany kremówki 36 % 200 g białej czekolady 50 g wiórków kokosowych dodatkowo : dżem z czarnej porzeczki (kilka łyżek- według uznania) Poncz: 100 ml likieru malibu 100 ml wody Sposób wykonania: Biszkopt : Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną(...)sztywno, pod koniec dodajemy około 3/4 zimnej czekolady (resztę zostawiamy do oblania wierzchu ciasta)  oraz wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy. Biszkopt przekrawamy na pół. Nasączamy ponczem dolny blat. Smarujemy go dżemem z czarnej porzeczki. Na to wykładamy krem. Przykrywamy drugim blatem który również nasączamy. Smarujemy wierzch ciasta resztą rozpuszczonej czekolady. Dekorujemy według uznania. Schładzamy w lodówce kilka godzin przed podaniem

Smaki Natalii
Torcik herbaciany Richmont z orzechowym kremem z batatów (bez glutenu, cukru i laktozy) 102

piekarnika i spuścić je (w formie) na blat stołu z wysokości ok. 60 cm (nie opadną). Odstawić w chłodne miejsce. Boki biszkoptów oddzielać od formy nożem, dopiero po wystudzeniu. Każdemu wyrównać górę i podzielić na 2 blaty. KREM Z BATATÓW Obranego batata, pociąć na mniejsze kawałki i ugotować(...)parze. W tym morele namoczyć na kilak minut do napęcznienia w gorącej wodzie. Przestygniętego batata, morele i masło orzechowe zmiksować blenderem na gładką masę. Pierwszy blat biszkoptu nasączyć ulubioną herbatką Richmont, posmarować go kremem z batata i przykryć kolejnym blatem. Powtórzyć te czynności jeszcze 4 razy, górnego ostatniego biszkoptu nie nasączać. POLEWA MORELOWO- CZEKOLADOWA Morele namoczyć w gorącej wodzie

Candy Pandas
Tort malinowo-kokosowy 148

świątecznym stole - polecam! :)   Kocham piec torty! Wbrew temu, co może się wydawać są to bardzo proste w przygotowaniu wypieki, o ile dysponujemy sprawdzonym przepisem na biszkopt. Jest tysiące kombinacji kremów, którymi możemy je przełożyć, ponczów, którymi możemy je nasączyć i owoców, które możemy dodać! Warto eksperymentować, by stworzyć swoją ulubioną kombinację. Ten zrobiłam na życzenie Dominik i muszę przyznać(...)Jeśli chcecie, by dekoracja była kolorowa dodajemy do niej odrobinę barwnika spożywczego i delikatnie mieszamy. Składanie tortu: Na paterze układamy dolną część biszkoptu, nasączamy ją 1/3 wody kokosowej z likierem, a następnie wykładamy 1/2 malin oraz 1/3 kremu kokosowego. Postępujemy tak samo ze środkowym blatem, a następnie z ostatnim pomijając dodawanie malin. Następnie dekorujemy tort zabarwioną wcześniej bitą śmietaną

Cooking Monster
Rolada z kremem porzeczkowym 142

zmiksować blenderem, nie musi być idealnie na gładki mus, mogą być małe kawałeczki. Wystudzić. Serek mascarpone ubić ze śmietanką na sztywny krem. Dodać wystudzone porzeczki. Zmiksować dokładnie. Biszkopt delikatnie rozwinąć i posmarować kremem. Ponownie zwinąć w roladę. Wstawić do lodóki do schłodzenia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub dowolnie udekorować

Monia miesza i gotuje
Ciasto z malinami i kremem z nutelli 154

dodatkiem orzechów laskowych. Połączenie czekolady z malinami to po prostu strzał w dziesiątkę i ciasto bardzo smakowało gościom.  Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1/2 szklanki orzechów laskowych 4 łyżki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru Krem: 5 łyżek nutelli 100 g czekolady 300 g malin do dekoracji szklanka pokruszonych wafli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Orzechy wysypujemy(...)nutellą i masłem na gładką masę.  Gdy ciasto ostygnie, przekrawamy je na pół i przekładamy kremem, na krem wysypujemy wafle, a na to kładziemy drugą część biszkoptu. Wierzch i boki smarujemy kremem, na wierzch układamy umyte maliny

Delusional Trine
Krem budyniowy z owocami 144

wiśnie, maliny),  budyń waniliowy z cukrem,  1/2 l mleka,  laska wanilii,  1/2 szklanki śmietanki 30%,  50g masła,  4 łyżki cukru pudru,  3 biszkopty,  kostka gorzkiej czekolady.  Wykonanie: Owoce oprószyć cukrem pudrem i odstawić do całkowitego rozmrożenia.  450ml mleka zagotować, w reszcie rozrobić budyń. Wlać na gotujące się mleko, gotować(...)ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder oraz nasiona z laski wanilii. Ubitą śmietankę połączyć budyniem.  Na dno pucharków nałożyć owoce, przykryć kremem, ponownie nałożyć owoce i krem, udekorować pokruszonymi biszkoptami, wiórkami z czekolady oraz kilkoma owocami

Z miłości do słodkości
Tort czekoladowy 167

jednak bardziej słodkie torty, to zamiast gorzkiej czekolady można wykorzystać mleczne, lub po prostu użyć więcej cukru pudru, co nada kremowi słodki smak ;-) Tort można włożyć również do lodówki, co nada mu smaku lodowego tortu. Jeżeli zaś chodzi o biszkopt, to można zrobić z własnego przepisu, lub skorzystać z poniższego. SKŁADNIKI Na biszkopt 6 jajek 1 szklanka cukru trzcinowego drobnego(...)ostudzenia. Masło w temperaturze pokojowej umieścić w misce i ubić z cukrem pudrem na puszysty krem. Stopniowo dodawać ostudzoną masę czekoladową nadal miksując. Ostudzony biszkopt podzielić na dwa lub trzy oblaty, przełożyć kremem. Górę i boki tortu również posmarować kremem i udekorować wedle uznania. Tort można podawać lekko schłodzony lub zimny z lodówki. Robiąc powyższe zdjęcia starałam się uchwycić wiosnę

Passions hobbies life