ozdobione miętowym kremem (na bazie świeżej mięty,śmietany kremówki i serka mascarpone), a w elemencie ozdoby czekoladowe motywy- to właśnie składa się na nasz pyszny tort czekoladowo-miętowy! Jeżeli wolicie-ciasto czekoladowe możecie zastąpić biszkoptem czekoladowym, na który przepis znajdziecie tutaj . Taki torcik,to idelane połączenie świeżości ze słodyczą czekolady. Jeżeli tylko macie ochotę sami się o tym przekonać(...)ekstraktu 200 ml. ciepłej, przegotowanej wody DODATKOWO: 3 łyżki ciemnego kakao 2 czekoladowe serduszka lub 80 g. czekoladowych kropelek bądź posiekanej czekolady, lub innych czekoladowych motywów do ozdobienia góry tortu SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: 500 ml. śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone 3 gałązki świeżej mięty 3/4 szk. cukru pudru zielony barwnik spożywczy Wykonanie Tortu: CZEKOLADOWE BLATY : Nagrzewamy piekarnik
Domowe Tortyłączyć. Gdy Kopernik rzucił wyzwanie, wiedziałam, że właśnie takie połączenie smaków wybiorę. To byl strzał w dziesiątkę, bo tort wyszedł przepyszny! I Was zachęcam, do wymyślenia dania z piernikami i udziału w konkursie #przepisnakopernik na konkurs.kopernik.com.pl :) biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru pół szklanki mąki pszennej pół szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki ciemnego kakao łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki(...)przelewamy do foremki (użyłam foremki o średnicy 18 cm). Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Upieczony biszkopt odstawiamy do całkowitego przestudzenia i przygotowujemy masę. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy do niej mascarpone i […] Artykuł Tort piernikowo-śliwkowy pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogTorcik Cappuccino Smak tortu zaczerpnięty z ciasta o tej samej nazwie Ciasto cappuccino , które jest bardzo lubiane w mojej rodzinie, dlatego też stwierdziłam, że warto wykorzystać jego bazę do stworzenia torciku. Największa zabawa jak zawsze była z przystrajaniem tego cuda, ale efekt połączenia bieli i koloru capuccino bardzo przypadł mi do gustu. Składniki: (na tortownicę(...)masy cappuccino i przykryć II częścią biszkoptu. Biszkopt znowu nasączyć, rozsmarować dżem i wyłożyć kolejną porcję kremu. Przykryć ostatnią częścią biszkoptu. Biszkopt ponownie nasączyć. Wierzch i brzegi pokryć pozostałą częścią kremu. Śmietanką przyozdobić tort wedle uznania. Całość schłodzić
My sweet a lifedodać żółtka. Ponownie ubić a na koniec wsypać mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać. Piec ok. 30 minut w temp.180°C.Wystudzony biszkopt przekroić na 2-3 blaty. Blaty ciast nasączyć , przełożyć dowolną masą [ masa go tortów w proszku] , dowolnie udekorować [ maliny i kiwi
Moje domowe kucharzeniemascarpone, utrzyj. Ułóż jeden z biszkoptów na paterze i posmaruj całą Nutellą. Nałóż połowę kremu, połowę czekoladowych kulek i połowę owoców. Nałoż drugi biszkopt, przyciśnij mocno i posmaruj wierzch kremem. Udekoruj czekoladowymi kulkami, truskawkami i borówkami. Tort przed podaniem należy schłodzić minimum 3 godziny w lodówce. Smacznego, Klaudia
Mango PapajaSzybki weekendowy torcik dla przyjaciółki;) Biszkopt rzucany przełożony masą z serka mascarpone z dodatkiem białej czekolady— przepis na masę Torcik obłożony został ubitą śmietanką 36% i polany po wierzchu rozpuszczoną czekoladą ( 100g czekolady gorzkiej, 100g czekolady mlecznej i 5 łyżek mleka) Artykuł Dekoracja tortu pochodzi z serwisu Rusty fork
Rusty ForkApetyczne ciasto obok którego trudno przejść bez skosztowania:) Dość proste w przygotowaniu, z pewnością każdy sobie poradzi. Można upiec w formie tortu lub zwykłego ciasta. Nie jest przesadnie słodkie ,polecam:) Składniki Biszkopt 7 jajek 1,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru 7 łyżek oliwy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka … Czytaj dalej Słodkie trio
gotuj ze mnąfont-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Kochani, chciałam podzielić się z Wami przepisem na tort, który upiekłam dla mojej rodziny na dzień mamy. Delikatny biszkopt, przełożony nie za słodką masą z dodatkiem pysznych, aromatycznych truskawek. Biszkopt składniki: 5 jajek 0,5 szklanki cukru 2/3 szklanki
W garach u Gosipołączenia składników. Następnie polać wierzch ciasta i schłodzić. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cie zainteresować: → Sernik czekoladowo – piernikowy → Sernik z malinami → Tort bezowy z czekoladą i malinami → Pianka z malinami na biszkopcie → Muffinki z malinami i białą czekoladą
Oryginalny smakJeżeli nie przepadacie za przygotowywaniem tortów, to polecam to ciasto. Nie tylko świetnie się prezentuje, ale również smakuje jak wyborny tort. Poza tym wbrew pozorom jest bardzo proste w przygotowaniu. Biszkopt zawsze się udaje, frużelina wiśniowa pasuje idealnie do kremu czekoladowego, a śmietana na wierzchu jest nie tylko piękną ozdobą, ale również nadaje ciastu kolejnych walorów smakowych. SKŁADNIKI Biszkopt
Passions hobbies lifezamiarze miał powstać tort z mocno czekoladowym kremem. Jednak po trzech próbach upieczenia biszkoptu, poddałam się. Pierwszy, jaki wyciągnęłam z piekarnika przeraził mnie. Był twardy jak beton, mogłabym nim orzechy rozłupać albo połamać zęby. Kolejne próby przyniosły ubity, jajeczny placek, który nawet nie urósł o 1 mm. Podobno, kiedy jest burza nie należy brać […] Artykuł Czekoladowe muffinki z kremem
Pink EnvelopeKto nie lubi czekoladowego szaleństwa? hmmm... a jak jeszcze dołączyć do tego smak chałwy to wychodzi przepyszne połączenie :D kto chętny do wypróbowania? Polecam :) Składniki na
Kulinarna (nie)codziennośćAndrzejki to imieniny mojego Taty. W tamtym roku zrobiłam mu tort na bazie burbonu i był nim zachwycony, dlatego w tym roku podwajam tę przyjemność :) Dodatkowo jego ulubione ciasto zasiliłam podwójną czekoladą i czekoladową bezą. Jak myślicie skradnie to ciasto jego serce??? Zdecydowanie tak :) Składniki : biszkopt 7 jajek 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki(...)jeszcze ok 50 minut. ganache wszystkie składniki łączymy ze sobą w kąpieli wodnej, i mieszamy tak aby powstała gładka polewa. Biszkopt przecinamy na trzy równe placki, każdy z nich nasączamy syropem i dwa poziomy tortu przekładamy musem czekoladowym z burbonem. Tort polewamy czekoladowym ganache i dekorujemy pokruszoną bezą czekoladową. Smacznego
Niezły MłynekDzień dobry Kochani! :) Wielkanoc przed nami, ja już ostatnie smakołyki kończę przyrządzać. Mój Przemek jechał do święconki, a ja właśnie włożyłam do lodówki tort Monte... Będą chętni (krem wyszedł naprawdę pyszny!:))?! Zacznijmy od biszkoptu. Biszkopt upiekłam sobie wczoraj, w okrągłej foremce. Dzisiaj przekroiłam na trzy części. Składniki: 6 jajek 1 szkl mąki krupczatki 1 szkl mąki ziemniaczanej 1,5 szkl
Trufelkowożycie musi być przyjemne, a świeże, naturalne jedzenie takim je czyni. I Wy wynieście coś z tej uczty. Łapcie przepis na bezglutenowy tort. Jest mocno czekoladowy i puszyście kokosowy ;-). Polecam! Składniki na dużą tortownicę: Biszkopty zainspirowane TYM przepisem : 6 dużych bananów, 5 szklanek bezglutenowych płatków owsianych zmielonych na mąkę, 8 łyżek oleju kokosowego, 6 łyżek cukru kokosowego(...)cytryny, 4 łyżki ksylitolu w pudrze. Dodatkowo: Domowe czekoladki z TEGO przepisu, starta czekolada, jagody, borówki, jeżyny lub maliny. Wykonanie: Banany blendujemy z olejem. Pozostałe składniki na biszkopt mieszamy ze sobą i dodajemy do bananów. Wykładamy do tortownicy i pieczemy 25 minut w temperaturze 200 stopni. Po ostudzeniu przekrajmy na dwa blaty. Wszystkie składniki masy czekoladowej blendujemy
Jeść, by żyć w zdrowiu