biszkopt na tort - 3520 przepisów (strona:116/235)

Najlepszy jasny biszkopt do tortów 145

Jeżeli chcecie przygotować domowy tort to zachęcam do samodzielnego upieczenia spodów do ciasta. Biszkopt z poniższego przepisu jest puszysty, miękki i pięknie wyrasta. Nie opada i świetnie smakuje :) Najlepiej kroić go kilka godzin po upieczeniu, ponieważ jeszcze ciepły - delikatnie się kruszy (widać to na moich zdjęciach).  Składniki na biszkopt przygotowany w tortownicy o średnicy 22-24 cm: 5 dużych

Ugotować
melba malinowa 142

się do niczego porównać, po prostu trzeba spróbować. Nie znam osoby, której by ono nie smakowało, dlatego tym bardziej polecam.  Uwaga- pracę nad tym tortem najlepiej rozłożyć na dwa dni: jednego dnia upiec biszkopt żeby ładnie się przekroił i ugotować ser a drugiego dnia ukręcić krem i przełożyć ciasto. Najlepiej przechowywać je w lodówce ale przed podaniem wyjąć godzinę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort z pianką cytrynową i kremem toffi 172

mieszają się smaki słodyczy z kwaskowatością. Z jednej strony słodki krem toffi z drugiej cytrynowa pianka i wiśnie.   Tort zaspokoi nawet wybredne podniebienia. Tort podałam na talerzyku  New Hollis Gold PORCELANA BOGUCICE Biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Pianka cytrynowa: 2 jajka 200 g cukru pudru 250 g margaryny

VioletoweKucharzenie
Tort Chałwowy 165

Tort Chałwowy Przepyszny tort chałwowy z odrobiną alkoholu z przepisu znalezionego  tutaj Biszkopt kakaowy:  5 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywna pianę. Dodajemy po jednym żółtku oraz cukier. Na koniec przesiewamy obie mąki z proszkiem do pieczenia

Słodka Kraina Wypieków
Torcik Latte Macchiato. 157

     Pyszny, puszysty, czekoladowy biszkopt, a na nim warstwy kremu, które łącząc się w każdym kęsie, pieszczą podniebienie bogactwem smaku. Intensywny smak czekolady, kremowy

Rozpustne gotowanie
Tort kokosowo-limonkowy 155

pół. Dolny talerz smarujemy kremem kokosowym a na niego gęsto układamy przekrojone na pół truskawki . Truskawki przykrywamy cienką warstwą kremu. Na to kładziemy 2 biszkopt. Pozostałość kremu rozsmarowujemy na górze oraz po bokach tortu. Obsypujemy wiórkami kokosowymi oraz układamy na wierzch pokrojone truskawki. Wkładamy do lodówki najlepiej na noc [ minimum 1-2] aby ciasto się połączyło. Smacznego! J Normal

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Rolada z czekoladowym kremem 159

Rolada biszkoptowa już od dłuższego czasu jest na mojej liście do zrobienia. Długo się za nią zabierałam, bo tak samo jak w przypadku tortów wydaję mi się, że źle przygotowuję ciasto na biszkopt. I on mi albo nie rośnie, lub rośnie i zaraz opada. Z roladą jest na tyle prościej, bo ciasto robi się

Pink Envelope
Rolada z czekoladowym kremem 391

Rolada biszkoptowa już od dłuższego czasu jest na mojej liście do zrobienia. Długo się za nią zabierałam, bo tak samo jak w przypadku tortów wydaję mi się, że źle przygotowuję ciasto na biszkopt. I on mi albo nie rośnie, lub rośnie i zaraz opada. Z roladą jest na tyle prościej, bo ciasto robi się w 15 minut i jest idealne

pink envelope
Ciasto bananowe z amarantusem i mascarpone 166

dodatkiem bananów.Do czasu :) Do czasu, kiedy Mela z bloga Pierwsze primopoprosiła mnie o upieczenie tortu dla swojej córeczki na roczek.Był tylko jeden warunek - tort miał być bez białek.I jak tu upiec biszkopt bez białek??? Jakie ciasto wymyślić?Doświadczenia z alergiami pokarmowymi nie mam żadnego, poprosiłam więc o radę Patyskę, autorkę Smakołyków Alergika. A ona poleciła mi właśnie

bistro mama
TORT SEROWY Z MIGDAŁAMI I CZEKOLADĄ 823

pałeczki skrywające w sobie karmel i ciasteczko – brzmi obłędnie , prawda?!I tak samo smakuje!Ciasto jest świetnym dodatkiem do ulubionej kawy!Ten tort + filiżanka jacobs Crema Gold = POŁĄCZENIE IDEALNE!Polecam!SKŁADNIKI :( tortownica 16 cm )BISZKOPT :* jajko – 2 szt* cukier – 1/3 szkl* mąka pszenna – 0,5 szkl* proszek do pieczenia – 1 łyżeczkaPONCZ :* kawa rozpuszczalna

Ostra na Słodko
Tort Motyl 164

Składniki :Tort przełożony kremem / masąbanansok z cytryny   Wykonanie :           Biszkopt przekładamy kremem / masą Przekrajamy na pół Połówki odwracamy o 180 stopni Dowolnie dekorujemy , na środek kładziemy banana posmarowanego wcześniej sokiem z cytryny lub tułów robimy z kremu

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Tort 3-Bit 207

rozpuszczenia składników. Przestudzić.Układać:- herbatniki- masa karmelowa- krakersy- masa śmietankowa- herbatniki- polewa czekoladowa.Schłodzić.*********************************************************************************To była wersja podstawowa, a tym razem proponuję 3-Bit - tort, przekładany następująco:1. Cisto biszkoptowe. ( Upieczony w tortownicy biszkopt z 8 jajek, podzieliłam na 2 blaty) 2 .Masa krówkowa (tym razem gotowa z puszki, na jedną warstwę 1 puszka)3. Połamane herbatniki4. Masa śmietankowa+ rodzynki5

Praktyczna pl
Torcik " Niebieska laguna " 225

Słuchajcie , biszkopt biszkoptowi nie równy . Ten mogę naprawdę mogę polecić bo jest super pulchniutki i na 100 % pięknie wyrośnie. Można go przełożyć kremem albo bitą śmietaną

Słodkości i nie tylko
Torcik limonkowo-miętowy na zimno / Lime-mint cake cold 139

Uwaga: Jeśli użyjesz tak jak ja tortownicy o średnicy 20 cm. musisz mieć taką z wysokimi brzegami lub wspomóc się dodatkową obręczą do tortów. Możesz też użyć tortownicy szerszej, ale torcik będzie niższy. Dno tortownicy wyłóż biszkoptami i nasącz je mlekiem. W mleku rozpuść żelatynę i cukier waniliowy, podgrzewaj aż całkiem się rozpuści i doprowadź do wrzenia. Następnie ostudź

Delicious Place
Tort truskawka z polewą lustrzaną 107

efekt robi wrażenie.Proponuję do przełożenia, krem serowo śmietanowy. Listki truskawki wykonałam ze świeżej mięty, której jest już dość dużo. Składniki Biszkopt według przepisu torcik serce:https://gotuj-ze-mna.pl/torty/tort-serce/ ,średnica tortownicy 20 cm … Czytaj dalej Tort truskawka z polewą lustrzaną

gotuj ze mną

Proponowane wyszukiwania