Czyż może być coś lepszego? Ciasto robi się szybko, łatwo i przyjemnie, bardzo Wam je polecam, jest wspaniałe. Składa się z kilku warstw-kakaowego biszkopta, masy z mlekiem w proszku i serkiem homogenizowanym, biszkoptów nasączonych alkoholem i kawą. Polecam bo warto :-) SKŁADNIKI *przepis na blaszkę 25x25cm BISZKOPT -5 jajek -0,5 szklanki cukru (szklanka 250ml) -5 łyżek
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokusera miksując na najwyższych obrotach (masa powinna być lejąca) dzielimy ją na pół i do jednej części dajemy kakao. Następnie wylewamy na biszkopt po dużej łyżce(lub chochelce) naprzemiennie masę białą i kakaową (zaczynamy pod środka formy) Wstawiamy do stężenia do lodówki. MASA BORÓWKOWA mleko z cukrem pudrem i żelatyną podgrzewamy do rozpuszczenia żelatyny,studzimy. Borówki myjemy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuCzyż może być coś lepszego? Ciasto robi się szybko, łatwo i przyjemnie, bardzo Wam je polecam, jest wspaniałe. Składa się z kilku warstw-kakaowego biszkopta, masy z mlekiem w proszku i serkiem homogenizowanym, biszkoptów nasączonych alkoholem i kawą. Polecam bo warto :-) SKŁADNIKI *przepis na blaszkę 25x25cm BISZKOPT -5 jajek -0,5 szklanki cukru (szklanka 250ml) -5 łyżek
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumanną i gotować do zgęstnienia. Całkowicie ostudzić. Masło w temp. pokojowej utrzeć, dodawać po łyżce ostudzonego grysiku. 4. Przełożyć ciasto: placek miodowy, połowa masy, biszkopt orzechowy, połowa masy, placek miodowy. Na wierzch wyłożyć polewę kakaową, a potem orzechy. 5. Ciasto najlepiej smakuje na drugi, trzeci dzień. Smacznego!!! Źródło: Przyślij przepis
Kuchnia domowa Anilatin; mso-fareast-language:EN-US;} Krem chałwowy a’la tiramisu z owocami Składniki – krem: Śmietana kremówka 30% - 600 ml Chałwa waniliowa – 300g Chałwa kakaowa – 300g Ser mascarpone – 500g Dodatkowo: Espresso – 1 filiżanka Podłużne biszkopty Owoce – maliny, borówki Wykonanie: Śmietanę kremówkę zagotować, a następnie zdjąć z ognia i dodać do niej pokrojoną w kostkę chałwę. Pozostawić na 2 godziny, mieszając
Kuchnia Bon Appetitwrzenia dosypujemy cukier oraz kakao. Wszystkie skła dniki dokła dnie łączymy i o dstawiamy do przestu dzenia delikatnego. Przygotowane biszkopty dokła dnie z każ dej strony maczamy w masie kakaowej i obtaczamy wiórkami kokosowymi. Smacznego
ChilliJemymiski wrzucamy serek mascarpone (250g) i mieszmy go z 3 lyzkami cukru pudru i 2 lyzkami kakao Do serka kakaowego wrzucamy ubita smietane i laczymy wszystko razem powoli mieszajac mikserem Na jedna warstwe biszkoptu kladziemy mase czekoladowa, przykrywamy druga warstwa biszkoptu i kladziemy biala mase, rowniez obkladamy boki. Ja przystroilam tort masa cukrowa
Klaudynkowa kuchniapieczeniu tortu, resztek ciasta drożdżowego, muffinek lub ciastek. W tym przepisie najlepiej wykorzystać wszystko co jest mocno czekoladowe lub kakaowe, chodzi o to by uzyskać baaaardzo czekoladowe bajaderki. Składniki (na 10-12 średniej wielkości bajaderek): 350 - 400 gram czekoladowego biszkoptu 2 łyżki kakao + 4-5 łyżek do obtoczenia bajaderek 2 kieliszki Amaretto 1/2 szklanki powideł, dżemu lub marmolady 50 gram
Mango Papajakoniecznie chce się piec w kuchni razem z domowym biszkoptem :D W te upały jednak odradzam :) Składniki: 1 opakowanie gotowych biszkoptów do tiramisu (3 warstwy- 350g) 1 puszka ananasa krojonego (waga netto 565g) 150g wiórek kokosowych 60g herbatników kakaowych 20g budyniu śmietankowego 300ml likieru Canari pinacolada Sposób przygotowania: 1. 100g wiórek kokosowych zalewamy 250ml likieru pinacolada, mieszamy odkładamy do lodówki
Kuchnia w czekoladziekrem i tak na przemian, ukarzą nam się poprzeczne paski, które wyglądają zjawisko. Najładniej tort prezentuje się z kremem np. czekoladowym, kakaowy te barwy podkreślają jego niespotykany urok. SKŁADNIKI (2 x forma 30x40 cm) Biszkopt 8 jajek szklanka cukru szklanka mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej Krem 25 dag masła roślinnego 3 jajka 5 łyżek cukru Dowolny aromat
RAROSSAjarmarku świątecznym. Zjadłam, zachwyciłam się smakiem, dostałam przepis i czym prędzej zrobiłam u siebie w domu :) Pozmieniałam co nieco, głównie z polewą i biszkoptem, ale myślę, że wizualnie wygląda niemal identycznie ;) Biszkoptowe kratki, maślano - budyniowy, kakaowy krem i mocno kakaowa polewa, udekorowane czekoladowymi kamyczkami... Uwielbiam przepisy z duszą, ten ma swoje lata, ale niezmiennie smakuje wszystkim. Takie ciasta najlepiej sprawdzają(...)tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na jasny biszkopt: 3 jajka 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 szklanka mąki pszennej 6 łyżek oleju 6 łyżek ciepłej wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta Biszkopt ciemny: 3 jajka
Domowa cukiernia EwyIdealny spód do ciasta, lekki i mocno kakaowy. O pięknym ciemnobrązowym kolorze i odpowiedniej grubości. Upieczenie go zajmuje tylko chwilę. Składniki: moja foremka to 25 x 25 3 jajka 95 cukru 65g mąki pszennej 20g kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (opcjonalnie) Białka ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy po łyżce cukru i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Następnie(...)foremki, pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 15 minut – do suchego patyczka. Ważne: Jeśli zależy nam na wyższym spodzie dodajemy proszek do pieczenia, na zdjęciach jest biszkopt bez proszku. Kakao koniecznie mieszamy z mąką, wtedy łatwiej połączymy je z ubitą masą
Gotowanie i blogowanieWitajcie :) Zainspirował mnie przepis Siostry Anastazji Delicje kakaowe, ja oczywiście to ciasto zrobiłam po swojemu, nie lubię suchych biszkoptów więc do ciasta dodałam napar kawowy. Ciasto jest przepyszne, z masą budyniową, galaretką i masą śmietanową. Powiem szczerze że jest pracochłonne ale warte poświęcenia tych kilku godzin :) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na biszkopt kawowy : 6 jajek 1 szklanka cukru
Sama słodycz i szczypta chiliinwencja własna :) W oryginale chatka wygląda inaczej (można podpatrzyć np. tutaj lub wpisując w wyszukiwarce "prajitura cabana"), w kremie budyniowo-maślanym zatopione są kakaowe paluszki z ciasta półkruchego. Równie dobrze można je zastąpić podłużnymi biszkoptami. Odsyłam też do bardzo popularnego przepisu na blogu: Chatka Baby Jagi z masą serową . Składniki: 2 wafle tortowe 700 ml mleka 1 łyżka ekstraktu waniliowego
Domowa Cookierenka Agiszklanki mleka dodać kakao, cukier, mąkę i dokładnie wymieszać. Drugą szklankę mleka zagotować i ugotować budyń wlewając masę kakaową. Wystudzić. 3. Masło utrzeć, dodawać po jednej łyżce budyniu do połączenia. Na jedną część biszkoptu położyć krem i przykryć drugą częścią biszkoptu. Wierzch również posmarować kremem. udekorować według uznania
Motylkowa Kuchnia