biszkopt kakaowy - 1230 przepisów (strona:51/82)

Ciasto Kubanka 393

migdałowego likieru, aksamitną, mocno czekoladową, słodką masą, która idealnie współgra z orzeźwiającym dżemem z czarnej porzeczki i puszystą masą śmietanową to znakomity deser do małej czarnej z najbliższymi. Składniki: Biszkopt : 3 jajka 70g cukru 1 łyżka cukru wanilinowego 60g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao szczypta soli olej do wysmarowania formy Poncz(...)200g masła 5 łyżek kremu czekoladowego Masa śmietanowa: 500ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fix Dodatkowo: 21 sztuk herbatników kakaowych 21 herbatników maślanych 260g dżemu z czarnej porzeczki posypka płatki czekoladowe kakao Wykonanie: 1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukry i ponownie ubić na sztywno. Dalej ubijając dodać żółtka, mąki wymieszane z proszkiem

Szalona Kuchnia Eweliny
Kostka piernikowa 159

jajka 1 łyżeczka przyprawy do piernika Z podanych składników zagniatamy ciasto, przekładamy do blaszki (25x35 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy je ok 30 minut w 180 st.C Biszkopt czekoladowy: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki maki pszennej 2-3 łyżki kakao szczypta soli  Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli, dodajemy(...)odstawiamy do napęcznienia, a następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy z cukrem a następnie dodajemy rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę. Dodatkowo: herbatniki kakaowe czekolada do polania  Złożenie ciasta: na ciasto piernikowe smarujemy ostudzony budyń malinowy, przykrywamy biszkoptem, na biszkopcie rozsmarowujemy bitą śmietanę, którą przykrywamy herbatnikami, a całość polewamy rozpuszczoną czekoladą

Cynamonowe szczęście
FIT Wuzetka 164

Smakuje jak klasyczna wuzetka, a ma o wiele mniej kalorii! :) Idealnie słodka, mocno kakaowa.  Masa może być lekko lejąca, pamiętaj aby użyć tylko stałej części mleczka kokosowego! Gdy masa będzie za rzadka dodaj "śmietan fix".  Składniki na klasyczną blaszkę prostokątną: Biszkopt:  7 jajek 2/3 szkl. erytrolu/ksylitolu/cukru 1,5 szkl. mąki orkiszowej 4 łyżki kakao 2 łyżki mąki

Czarnawisienka
seromakowiec na piernikowym biszkopcie 203

tylko na Święta. Seromak jest dość popularny ale ja zrobiłam swoją wersję: kruche ciasto zastąpiłam miękkim biszkoptem z przyprawa korzenną, dzięki czemu dołączył piernikowy smak, czyli tak jakby trzy ciasta w jednym. Sernik znacznie lepiej niż polany czekoladą smakuje wykończony domową polewą kakaową i to ona dodała temu ciastu charakteru. Wygląda skomplikowanie ale jego zrobienie wbrew pozorom jest szybkie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto z rabarbarem i galaretką na biszkopcie 269

Zapraszam na moją nową wariację na temat rabarbaru. Kakaowe ciasto biszkoptowe z masą rabarbarową zagęszczoną budyniem i truskawkową galaretką. Ciasto lekko kwaskowate, nie za słodkie, z pianką z bitej śmietany. Całość lekko waniliowa. Dla mnie ciacho przepyszne i bardzo polecam, a na samym końcu dodałam jeszcze zdjęcie mojego okazałego, pięknego rabarbaru:).   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji(...)Royal Old England oraz White Rose .     Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka 140g cukru 100g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 łyżki kakao bez cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego Masa rabarbarowa: 1200 – 1300g rabarbaru (po obraniu i pokrojeniu na kawałeczki powinien być 1kg) 160g cukru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego

Mała Cukierenka
Torcik Lucy 155

Krem podzielić na dwie części (ok. 1/3 i 2/3). Do 2/3 kremu dodać kakao i dokładnie wymieszać. Poncz: Wszystkie składniki wymieszać razem. Przełożenie: Biszkopt podzielić na 3 części. Pierwszy placek nasączyć 1/3 ponczu, nałożyć około połowę kakaowej masy, przykryć drugim plackiem. Drugą część ciasta również nasączyć 1/3 ponczu, nałożyć większą część jasnego kremu (pozostała część - do ozdabiania toru), przykryć

My sweet a life
KOSTKA KAWOWA 791

Ciasto jest bardzo podobne w smaku do znanego CAPPUCCINO  Jednak zawsze denerwowało mnie pieczenie wkładki kokosowej i biszkoptów osobno. Więc pewnego razu wpadłam na pomysł żeby kokosową bezę wyłożyć na kakaowe ciasto. Wyszło pyszne i często u nas gościło. Przyznaję się trochę ostatnio o nim zapomniałam. Dziś upiekłam i dzielę się z Wami moim przepisem. Polecam, jest bardzo proste

Pani na deser
Tort kakaowy z cappuccino i konfiturą z róży 111

spodzie tortownicy umieścić pierwszy blat, dokładnie rozsmarować konfiturę, nałożyć porcję kremu cappuccino. Podobnie postąpić z drugim blatem. Po przykryciu tortu ostatnią częścią biszkoptu, całość posmarować cienką warstwą kremu. Posypać wiórkami kokosowymi i orzechami. Artykuł Tort kakaowy z cappuccino i konfiturą z róży pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Tort Orzechowo czekoladowy z masą maślaną białą oraz czekoladową 179

pszennej oraz kakao(tak jak zwykły budyń). Po ostudzeniu zmiksować masło i do niego dodawać po łyżce kakaowego budyniu. Masa maślana: Masło rozmiksować można lekko podgrzać garnek dodać cukier puder i miksować do białości dodając parę kropel aromatu. Przełożenie: Biszkopt przekroić na 3 części 2 posmarować masą ciemną gdy masy wystarczy również boki masa jaśniejszą posmarować górę

Pychotkaaa
Ciasto z kremem krówkowym i prażonym słonecznikiem w karmelu 257

Inspirację dostałam od jednej z czytelniczek Pani Marleny Łabędzkiej, której dziękuję, przepis zmodyfikowałam, bardzo polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Indigo .     Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka 2/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao bez cukru 2/3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)masła w temperaturze pokojowej 300g słonecznika 6 łyżek cukru 4 łyżki mleka 50-70ml wódki około 180g herbatników (użyłam kakaowych) Polewa: 8 łyżek wody 8 łyżek cukru 80g masła 3 łyżki dobrego kakao bez cukru     Biszkopt: 1. Mąkę z kakao przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji

Mała Cukierenka
Ciasto z kremem krówkowym i prażonym słonecznikiem w karmelu 504

Inspirację dostałam od jednej z czytelniczek Pani Marleny Łabędzkiej, której dziękuję, przepis zmodyfikowałam, bardzo polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Indigo .     Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka 2/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao bez cukru 2/3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)masła w temperaturze pokojowej 300g słonecznika 6 łyżek cukru 4 łyżki mleka 50-70ml wódki około 180g herbatników (użyłam kakaowych) Polewa: 8 łyżek wody 8 łyżek cukru 80g masła 3 łyżki dobrego kakao bez cukru     Biszkopt: 1. Mąkę z kakao przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji

Mała Cukierenka
Delicje 165

jest taki długi, jak się wydawać może. Jedyne, co się dobrze wydaje, to to, że smakują obłędnie. Biszkopty: 100 g mąki orkiszowej jasnej 5 jajek 3 łyżki słodziwa wedle uznania opcjonalnie pół łyżeczki ekstraktu wanilii Polewa: 50 g masła kakaowego lub oleju kokosowego, ostatecznie klarowanego masła 5 łyżek kakao 3-4 łyżki słodziwa ok. 100 ml mleka Można też użyć

Kucharzyca
ciasto "słodkie usta" 4052

wystudzić. Do wystudzonej masy wmiksować żółtka.  Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do masy kakaowej i zmiksować krótko do połączenia składników.  Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do ciasta. Odrobinę ciasta wylać na dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Ułożyć biszkopty i zalać resztą ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 30 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Lekki tort śmietankowo – kakaowy 288

śmietan fix – 2 szt– cukier puder – 3 łyżkiMasa kakaowa :- śmietana 30 % – 500 ml– śmietan fix – 2 szt– cukier puder – 3 łyżki– kakao – 1 łyżkaDodatkowo :- rum z wodą lub herbata do nasączeniaSposób przyrządzenia:Biszkopt :Białka oddzielamy od żółtek.Ubijamy na sztywną pianę.Pod koniec ubijania dodajemy cukier i jeszcze chwilę razem(...)spodzie + boki posmarowane masłem.Pieczemy 30 minut w 180C.Zostawiamy do wystudzenia.Kroimy na 3 blaty. Masa śmietankowa:Śmietanę ubijamy mikserem.Dodajemy fixy zmieszany z cukrem pudrem i olejkiem.Ubijamy na sztywno. Masa kakaowa :Śmietanę ubijamy mikserem.Dodajemy fixy zmieszany z cukrem pudrem i kakao.Ubijamy na sztywno. Całośc:Blaty nasączamy rumem z wodą lub herbatą.Pierwszy smarujemy masą śmietankowąDelikatnie wygładzamy.Przykrywamy drugim blatem.Smarujemy masą kakaową

Ostra na Słodko
Serniki – Wielkanocny przegląd 143

czekoladowo - bananową nutką 5. Sernik na kruchym spodzie z rodzynkami 6. Zakręcony małpowy sernik, czyli sernik z nutą czekolady na kruchym kakaowym spodzie 7. Waniliowy sernik na zimno z brzoskwiniami i galaretką 8. Sernik na biszkoptach pod puszystą bezową pierzynką, czyli "rosą" 9. Radiowy sernik bez sera, bo z jogurtów naturalnych, na kruchym spodzie

Smakowy Raj

Proponowane wyszukiwania