biszkopt kakaowy - 1230 przepisów (strona:45/82)

Sernik na zimno z truskawkami i galaretką 229

komponuje się z całością. Ale taki spód możecie przygotować także w wersji jasnej, bez dodatku kakao. PRZEPIS NA SERNIK NA ZIMNO  Z TRUSKAWKAMI I GALARETKĄ SKŁADNIKI Kakaowy spód: 250 g pokruszonych biszkoptów 150 g masła 2 łyżki kakao Masa serowa: 1 kg sera mielonego ( z wiadereczka, ale dobrej jakości )  0,5 szklanki cukru pudru 200 g białej czekolady(...)galaretka - u mnie przezroczysta/krystaliczna   Przygotowanie:   1. Tortownicę o średnicy 26-28 cm wyłożyć folią spożywczą. 2. W rondelku rozpuścić mało, pozostawić na chwilę, żeby ostygło. Pokruszone biszkopty wymieszać z kakao, dodać płynne masło - całość raz jeszcze wymieszać. Całość przełożyć do tortownicy, Spód dobrze ugnieść, dociskając ręką lub łyżką. 3. Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody, tak, żeby płyn

kolorowotorcikowo
KOKOSOWY TORT BOUNTY 118

rozprowadzić w ½ szklanki mleka i dodać do gotującej się masy kokosowej. Wszystko dokładnie wymieszać i zostawić do wystygnięcia. Polewa : Roztopić czekoladę wraz z mlekiem na parze. Biszkopt przekroić na 3 części. Upieczone ciasto kakaowe nasączamy czekoladą, wyłożyć ostudzoną masę kokosowo-budyniowo. Na to wyłożyć drugą część ciemnego biszkoptu i czekoladę. Całość przykryć i ponownie nasączyć.   W dwóch szklankach namoczyć

Słodki Zakątek
Biszkopt Rzucany Kakaowy 122

Prosty przepis na biszkopt rzucany, ale tym razem kakaowy :) Składniki na tortownice o śred 24 cm 5 jajek 2/3 szkl maki pszennej najlepiej tortowej 3/4 szkl cukru 3 i 1/2 czubate łyżki ciemnego kakao 1. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boków nie smarujemy. Nagrzewamy piekarnik do 180-190 stop. 2. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno, utrwalamy(...)Teraz porcjami dodajemy  przesianą  mąkę z kakao i delikatnie całość mieszamy. 5. Wykładamy do tortownicy i pieczemy przez 35-40 min w 180-190 stop. 6. Kiedy biszkopt wyda nam się gotowy ( możemy spr patyczkiem czy jest suchy) wyjmujemy go z piekarnika i natychmiast z 50 cm  upuszczamy na podłogę !   Następnie biszkopt z powrotem wkładamy

Gotowanie...to proste !
Czekoladowa tarta z malinami 157

Wszystkie łasuchy i czekoladoholicy - zbiórka ! Ten przepis jest dla Was ! Łatwa tarta czekoladowa , którą przygotujecie naprawdę szybko. Przepis z serii tych prostych, ale zachwycających. Kruchy kakaowy spód, na bazie kruszonych biszkoptów, aksamitny mus czekoladowy i owoce. Wybierajcie sezonowe. Ja do mojej tarty wykorzystałam maliny - zwykłe i te o nieco zaskakującym, czarnym kolorze. Jesśi tylko zostaną Wam okrawki ciasta biszkoptowego(...)kakao Mus czekoladowy: 150 g czekolady deserowej 200 g śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: świeże maliny lub inne owoce ( u mnie maliny czerwone i czarne ) Wykonanie: 1. Biszkopty pokruszyć w malakserze. Do okruszków dodać kakao i dobrze wymieszać. W rondelku rozpuścić masło. Gdy masło lekko przestygnie, wlać je do okruszków biszkoptowych. Całość dokładnie wymieszać. Tak powstałą masą wylepić

kolorowotorcikowo
Biszkoptowy torcik z serem ricotta i galaretką z owocami . 195

śmietany kremówki  2 łyżki   żelatyny 1/2 szklanki wody 300 ml mleka 1 krem śmietankowy  do tortów Dr. Oetkera  mała paczuszka biszkoptów okrągłych 1 paczuszka groszków kakaowych    kwiatki cukrowe   Wykonanie : Jajka ubić z cukrem na gęsty kogel mogel, następnie dodać ciepłą wodę i  mąkę z proszkiem .Wszystko delikatnie wymieszać łyżką . Tortownicę wysmarować(...)dodawać po łyżce serka ricotta .Napęczniałą żelatynę lekko podgrzać dodać do niej 2 łyżki masy serowej i zahartować ,następnie przełożyć do sera i dobrze wymieszać. Masę serową wyłożyć na biszkopt pozostawiony w blaszce. Następnie na ser wyłożyć tężejącą galaretkę z owocami. Do 300 ml mleka wsypać krem śmietankowy Dr Oetkera. Ubijać aż zgęstnieje . Kremem posmarować wierzch i boki tortu . Następnie

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik kokosowy na Walentynki 133

Piekłam we foremce w kształcie serca wkładanej w foremkę o średnicy 24 cm.                   Na dno ułożyłam biszkopty, ale lepsze byłyby ciastka ciemne, kakaowe. Przygotowanie : Do mleka wsypać cukier, mąkę ziemniaczaną zmiksować Wbijać pojedynczo jajka i miksować, dodać wiórki i wymieszać, jeśli mamy Malibu- wlać Na ułożone na dnie biszkopty wlewamy ostrożnie

Proste Potrawy
BRZOSKWINIOWIEC – SERNIK Z BRZOSKWINIAMI I GALARETKĄ 469

razem brzoskwiniowiec. Brzoskwiniowiec to sernik z brzoskwiniami i galaretką. Możemy go zrobić zarówno bez pieczenia – na biszkoptach albo herbatnikach , albo tak jak ja – na upieczonym biszkopcie ( tym razem w wersji kakaowej ). Ciasto jest niesamowicie łatwe, szybkie i nie drogie w przygotowaniu. Jest świetnym pomysłem na niedzielny deser, albo w tygodniu do popołudniowej kawki. Wspaniale orzeźwia i z całą(...)ubijamy na sztywno, stopniowo wsypując cukier puder. Nie przerywając ubijania dodajemy zmielony twaróg, a na koniec wlewamy chłodną galaretkę – mieszamy. Dodajemy pokrojone brzoskwinie, a następnie wylewamy na upieczony biszkopt. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Dekorujemy pokrojonymi w plasterki brzoskwiniami i zalewamy lekko tężejącą drugą galaretką rozpuszczoną w 1,5 szkl gorącego syropu z brzoskwiń. Odstawiamy na noc do lodówki

Ostra na Słodko
CIASTO BOUNTY 329

szklanki mleka i dodać do gotującej się masy kokosowej. Wszystko dokładnie wymieszać i zostawić do wystygnięcia. Polewa : Roztopić czekoladę wraz z mlekiem na parze. Biszkopt przekroić na 2 części. Na upieczone ciasto kakaowe, wyłożyć ostudzoną masę kokosowo-budyniowo. Na to wyłożyć drugą część ciemnego biszkoptu. Całość polać czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi. Jeżeli przygotowałaś/eś ciastka z tego przepisu

Słodki Zakątek
Proste ciasto z polewą 114

Proste ciasto ubijane, w polewie kakaowej. Miękkie i puszyste jak biszkopt, a jednocześnie wilgotne. Ciekawostką jest polewa, którą piecze się razem z ciastem. Plusem na pewno jest w niej to, że nie zawiera dodatkowego tłuszczu, a minusem, że nie zastyga mocno, ale jak dla mnie to nie ma większego znaczenia. Jeżeli jednak ktoś chce, może zamienić tę polewę na inną

Arabeska waniliowa
Świąteczne ciasta 185

Przepraszam za moją dość długą nieobecność, ale obiecuję wszystko nadrobić po Świętach;) Życzę Wam wszystkim zdrowych, spokojnych i słodkich Świąt;) lista ciast: Zemsta teściowej Cycki murzynki Seromakowiec kakaowy Brazylianka Kilimandżaro Sernik w biszkopcie zpolewą Makowe roladki wserowej masie Sernik gotowany x 2 Torcik z serka owarzanego z galaretką Pokusa Puchatek Wesoły Słonecznik Murzynek ze śliwkami i kremem Aniołek

Domowe ciasta
Ciasto śmietankowo-owocowe bez pieczenia 140

mleczno- śmietankowym smaku z warstwą mojej ulubionej masy z prażonych jabłek. Ciacho na szybko, a ile radości dla podniebienia;) Składniki podstawowe: 1 duże (300 g) opakowanie herbatników kakaowych pół opakowania dużych okrągłych biszkoptów Masa Jabłkowa z Galaretką: 1 kg obranych jabłek startych na tarce o grubych oczkach 1 galaretka pomarańczowa Jabłka prażymy pod przykryciem ok 7 minut. Dodajemy suchą galaretkę

Domowe ciasta
milky way z malinami ( bez pieczenia) 247

malinami, bo krzaczki w moim ogródku aż się od nich uginają. I wreszcie przypomniałam sobie o masie z mleka w proszku. A że nie miałam czasu piec biszkoptu to zamieniłam go na kakaowe herbatniki. I z takiego prostego pomysłu wyszło przepyszne ciasto, w którym każdy element pasuje idealnie.  *foremka 23*23 cm Składniki: 2 paczki herbatników kakaowych

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Trufle z płatkami owsianymi 125

rondelku zagotować mleko z cukrem, masłem i kakao, a następnie dodać czekoladę i gotując na małym ogniu rozpuścić wszystko. Do miseczki wsypać płatki owsiane, pokruszone biszkopty i zalać gorącą masą kakaową. Dokładnie wymieszać i poczekać aż zgęstnieje i wystygnie. Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i odłożyć do schłodzenia. trufle z płatkami owsianymi

O kuchni z uczuciem
Ciasto wyśmienite 1107

Lubicie ciasta z makiem ? a ciasta kakaowe? a może tak dołączyć biszkopty , powidła śliwkowe i powstanie nam "Ciasto wyśmienite" ?. 3 ciasta w 1. Wbrew pozorom przygotowanie ciasta zajmuje mało czasu. Wystarczy tylko zrobić ciasto białe , podzielić je na 3 części, do każdej dodać kakao albo mak, upiec i ciasto będzie gotowe :)Wymiary foremki : 28 x 24 cmCzas pieczenia

Słodkości i nie tylko
Ciasto z rurkami (rurociąg) 148

łyżki cukru pudru Szczypta soli Łyżka oleju Masa budyniowa: 3 budynie śmietankowe 1 szklanki cukru pudru 200 g Kasi 3 szklanki mleka dodatkowo: 250 g rurek kakaowych 100 g wiórek kokosowych Przygotowanie: Biszkopt: Żółta oddzielamy od białek. Białka ubijamy wraz ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy stopniowo żółtka i olej. Na koniec mąkę i cukier. Miksujemy do połączenia składników

Lena Gotuje