smak mleka skondensowanego :) Duża ilość masła spowodowała, że krem jest dość twardy po schłodzeniu i bardzo ładnie się kroi. Przepis znalazłam na to ciasto na stronie Moje Wypieki . Składniki: kakaowy biszkopt: 1/2 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki cukru, 6 jajek, 4 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki oleju. masa: 2 szklanki mleka
Aga w kuchniżelatyno-fix 5 sztuk ptasiego mleczka 30g startej gorzkiej czekolady 1 galaretka truskawkowa około 15 okrągłych kakaowych biszkoptów 1 łyżeczka cukru pudru Przygotowanie: Małą tortownicę (21cm) wykładamy okrągłymi biszkoptami. Mleczko kokosowe musi być dobrze schłodzone, miksujemy aż się napowietrzy. W osobnej miseczce
Amatorka kuchennaMoja kolejna propozycja ozdobienia tortu. Tym razem dekoracja przeznaczona dla byłego strażaka i elektryka z zamiłowania w jednym. Biszkopty kakaowe z kremem cappuccino
Krakowskie smaki AniMoja kolejna propozycja przyozdobienia tortu. Tym razem czerwono-czarny gorset. W środku krem czekoladowy z mocno alkoholowymi wiśniami i kakaowe biszkopty. Przepis na biszkopty i krem znajdziecie tutaj
Krakowskie smaki AniPatryka;) Mama chłopca poinformowała mnie, że malec uwielbia zielony kolor i samochody, dzięki tym informacją kształt tortu był pewny- auto- a na dodatek zielone;) Tort przełożony masą truskawkową na kakaowych biszkoptach. Ciekawe czy Patrykowi spodoba się tort;) Biszkopt: 10 jajek 300 ml cukru 170 ml kakao 350 ml mąki tortowej Wykonanie: Białka ubić na sztywno. Następnie dodać do nich
Krakowskie smaki Anirazem tort z okazji obrony pracy magisterskiej. Kakaowe biszkopty przełożone pysznym kremem truskawkowym. Całość komponuje się idealnie. Tort nie jest ani za słodki ani kwaskowy. Zdecydowanie przypadnie do gustu zarówno dzieciom jak i dorosłym. Jakość zdjęcia kiepska- bo robione telefonem, no ale innego nie mam. Zdjęcie dzięki uprzejmości obdarowanej;) Spróbujcie bo naprawdę warto;) Składniki biszkopt: * 3 jajka
Krakowskie smaki AniDzisiaj zapraszam Was na torcik czekoladowy w wersji dla dorosłych!Tort prosty w wykonaniu, fantastyczny w smaku i pięknie prezentujący się na stole.Lekki i puszysty kakaowy biszkopt (przepis z Pozytywnej Kuchni) przełożony gęstym kremem z dodatkiem adwokatu oraz aromatycznej skórki pomarańczowej. Na pewno będzie Wam smakował, na pewno! :)Biszkopt:* jajka- 5 szt.* mąka pszenna- 80 g* cukier
Kraina Miodem Płynącaszczęście wszystko się udało, za co pragnę podziękować przyjaciółce, która dawała mi korepetycje na odległość (Sylwia słonko, wielkie dzięki Tobie i dzisiejszej technologii). W każdym razie wymarzyłam sobie kakaowy biszkopt przekładany bitą śmietaną, muśnięty kremem truskawkowym i oczywiście w kształcie serca. Odpowiednie formy można dostać w dobrych sklepach z wyposażeniem kuchennym. Potrzebne nam:Na biszkopt
W poszukiwaniu inspiracjikiedyś na pewno je upiekę i dzisiaj właśnie nadszedł ten dzień. Ciasto to pochodzi z książki Siostry Anastazji "143 przysmaki siostry Anastazji". Cóż mogę powiedzieć ciasto okazało się przepyszne. Biszkopt kakaowy jest wręcz czekoladowy i dzięki dodatkowi oleju jest wilgotny i mięciutki , pyszny. Co do kremu też jestem bardzo mile zaskoczona , połączenie budyniu z bitą śmietaną smakiem bardzo przypomina
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaŚMIETANOWO - GALARETKOWIECSkładniki składniki na biszkopt kakaowy : 5 jajek 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 łyżka wody 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao WYKONANIE : _____________________ Jajka ubić z cukrem na puch, dodać mąkę , proszek , wodę , olej i kakao , wszystko delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia wylać ciasto , piec w temp. 190 stopni . Po upieczeniu ciasto
Sama słodycz i szczypta chiliPRZEŁOŻENIE CIASTA: 1 -biszkopt 2 -na biszkopt wylać wiśniowe galaretki 3 -biszkopt z makiem 4-Na biszkopt z makiem wyłożyć połowę pianki brzoskwiniowej 5 -biszkopt kakaowy 6-reszta pianki brzoskwiniowej. 7- Wierzch ciasta posypać startą gorzką czekoladą. Ja nie miałam czekolady,więc starłam ptasie mleczko
Kuchnia DanusiZrobimy ciasto na imieniny. Zawsze wyjdzie i jest bardzo dobre. Na biszkopt kakaowy, będą nam potrzebne składniki- 5 jajek ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki pszennej 1 ½ łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na białą masę śmietankową: ½ litra śmietanki 36% 30 dag białej czekolady Na kakaową masę śmietankową: ½ litra śmietanki 36% 20 dag mlecznej czekolady 10 dag gorzkiej czekolady
Z Kuchni Do Kuchniopadło. Kroimy biszkopt na blaty do tortu najlepiej następnego dnia. tort bananowy tort czekoladowy przekładany konfiturą z truskawek Korzystając z tego przepisu można tworzyć wersje smakowe ciasta, np. biszkopt pomarańczowy, kakaowy itp.Biszkopt (ostudzony) kroimy na blaty, nasączamy alkoholem i wedle gustu przekładamy owocami, dżemem lub bitą śmietaną. Wierzch ciasta polewamy rozpuszczoną czekoladą, galaretką owocową lub kremówką i owocami. tiramisu
prawdziwe jedzenieZ okazji Dnia Czekolady - torcik mocno czekoladowy :)- pyszne ciasto czekoladowe !!!SKŁADNIKI Biszkopt:6 jajekszczypta soli1/2 szklanki mąki pszennej1/4 szklanki mąki ziemniaczanej3/4 szklanki cukru4 łyżki
Moje Kuchenne RewelacjeTen tort robiłam już niemal trzy miesiące temu. Przepis do tej pory leżał w tzw. szufladzie i czekał, a później jeszcze czekał i znów trochę czekał
Ratunku obiad