biszkopt kakaowy - 1230 przepisów (strona:37/82)

Truskawkowiec z galaretkami 187

truskawkowy przelać do rondla,doprowadzić do zagotowania ciągle mieszając. Zdjąć z ognia,wsypać galaretki,dokładnie wymieszać, odstawić. Ostudzony biszkopt przekroić na połowę.  PRZEŁOŻENIE CIASTA  1 biszkopt  2 pianka kakaowa  3 pianka truskawkowa  4 pianka cytrynowa  5 mus truskawkowy  6 pianka agrestowa  7 biszkopt  8 pianka kakaowa  9 mus truskawkowy

Kuchnia Danusi
KOSTKA PORZECZKOWA 186

Puszysty ciemny biszkopt z dżemem porzeczkowym z bitą śmietaną. SKŁADNIKI (forma 22 x 22 cm) Biszkopt 400 g dżem z czarnej porzeczki litr  śmietanki 36

RAROSSA
Rolada biszkoptowa z masą kakaową 408

stawała.Zniechęciłam się do tego przysmaku na długie lata!Ostatnio postanowiłam jednak dać roladzie jeszcze jedną szansę i tak w sobotnie popołudnie wzięłam się do pieczenia.Duży biszkopt wypełniony kakaowym kremem już po chwili wylądował w lodówce.Tak samo szybko jak w niej wylądował , szybko znikł – rolada okazała się przepyszna i od tej pory na stałe wchodzi do mojego(...)aromat rumowy.Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej , dodajemy kakao i dokładnie mieszamy.Mieszamy z masą maślano – jajeczną.( można dodać odrobinę spirytusu do smaku! )CAŁOŚĆ:Ze ściereczki rozwijamy biszkopt, skrapiamy wodą,  smarujemy masą kakaową, układamy powidła  i ponownie zwijamy ciasną roladę.Całośc polewamy roztopioną polewą czekoladową.Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.Smacznego

Ostra na Słodko
Rolada kakaowo kokosowa 2277

zrobiłam ja w trochę innej wersji o niższej zawartość tłuszczu i cukru, bo jak by nie było rolada jest dosyć kaloryczna. Wy pamiętacie ten smakołyk?  Składniki: Masa kakaowa: 150 g biszkoptów 250 g herbatników kakaowych 50 g cukru pudru 20 g kakao 4-5 łyżek spirytusu lub rumu 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej o smaku kokosowym(...)kokosu Dodatkowo: kokos do obsypania  Przygotowanie: Nadzienie kokosowe: Miękkie masło utrzeć do białości z cukrem pudrem wsypać kokos i wymieszać. Masa kakaowa: W gorącej przegotowanej wodzie rozpuścić kawę i ostudzić. Herbatniki i biszkopty zmiksować w blenderze na proszek. Przełożyć do miski dodać cukier puder, kakao, spirytus, zimną kawę i zagnieść. Masę rozwałkować na macie silikonowej 30*40 cm. Całą

Ala piecze i gotuje
Kakaowe ciasto z kajmakiem, biszkoptami, morelami i galaretką 137

Ciasto, które Wam dzisiaj przedstawię powstało z połączenia kilku części – czyli kakaowego ciasta, kajmaku, biszkoptów, moreli (które możecie zamienić na inne owoce) oraz galaretki. Przepis jest bardzo prosty i stosunkowo szybki w przygotowaniu. Zapraszam! // Składniki (na formę 23,5 x 23,5 cm): Ciasto: 200 g mąki pszennej 50 g cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)mleka (u mnie owsiane) 100 ml oleju 1 jajko Dodatkowo: 1/2 puszki kajmaku ok. 100 g biszkoptów morele lub inne owoce 1 galaretka Sposób przygotowania: Na początku przygotuj spód, czyli kakaowe ciasto. W jednej misce wymieszaj suche składniki (mąka, cukier, kakao, proszek do pieczenia), natomiast w drugiej misce mokre składniki (mleko, olej, jajko). Teraz obydwie części połącz ze sobą

Via Gusto
KOSTKA CAPPUCCINO-KOKOSOWA 209

SKŁADNIKI: (forma 22x22cm) Biszkopt jasny 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt ciemny 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej

RAROSSA
Ciasto Mleczna Kanapka 423

Czekoladowo-kakaowy, puszysty biszkopt z mocno mlecznym kremem i polewą czekoladową to połączenie przywodzące na myśl popularne kanapki mleczne dla dzieci.Kto kocha połączenie mleka z czekoladą z pewnością zachwyci się i tym ciastem.Ciasto Mleczna Kanapka - Składniki:biszkopt:4 jajka8 łyżek cukru1/2 szklanki mąki tortowej1,5 łyżki mąki ziemniaczanej2/3 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki kakao60 g startej na małych oczkach

Słodka Strona
KOSTKA JAGODOWO MALINOWA 286

Ciemny biszkopt a na nim orzeźwiający sernik jagodowy i pianka malinowa. SKŁADNIKI BISZKOPT MASA SEROWO JAGODOWA 1,5 szklanki jagód 500 ml jogurtu naturalnego 250 g

RAROSSA
TORT KAJMAKOWY 182

Delikatny biszkopt, z masą z bitej śmietany i kajmaku. SKŁADNIKI: (tortownica 22cm) Biszkopt idealny : 5 jajek ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej

RAROSSA
BISZKOPT KAKAOWY RZUCANY-IDEALNY 193

Długo nie mogłam się przekonać do tego biszkoptu, a szkoda jest po prostu idealny pięknie wyrasta, po upieczeniu bardzo puszysty, a przekrojenie go 3 blaty nie

RAROSSA
Ciasto Kantyczka 243

drugiej przesiany suchy mak, do trzeciej mąkę (2 łyżki). Na blachę (23x39 cm) wysmarowaną tłuszczem wyłożyć ciasto makowe, potem biszkopty, na nie cienką warstwę dżemu. Następnie ciasto kakaowe, ponownie biszkopty i dżem. Na wierzchu wyłożyć ciasto jasne. Nagrzać piekarnik na 180°C i piec przez ok. 40 min (do zrumienienia). Upieczone ciasto polać polewą czekoladową. Polewę zrobiłam z tego przepisu

Domowa Cookierenka Agi
CIASTO TRUSKAWKOWE FIGI 201

wiśniowe MUS: 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe cukier do smaku kopiata łyżka żelatyny ORAZ: opakowanie okrągłych biszkoptów wiórki kokosowe do posypania użyłam zielonych owocowa herbata do nasączenia biszkoptów POLEWA KAKAOWA ZROBIONA Z POŁOWY PORCJI  KLIK WYKONANIE: Ciasto na biszkopt dzielimy w 2 części, pieczemy w takich samych blachach. Można upiec jeden i przekroić na pół. MUS: Truskawki podlewamy

Pani na deser
Ciasto Kantyczka 173

łyżki mąki i kilka kropel aromatu pomarańczowego. Na blachę wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą, wyłożyć ciasto makowe, potem biszkopty a na nie po łyżce dżemu, następnie ciasto kakaowe, ponownie biszkopty i dżem. Na wierzchu ułożyć ciasto białe. Piec w temperaturze 180 stopni  około 35 minut. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem

Tradycyjna Kuchnia
Torcik urodzinowy 211

Dziś pochwalę się Wam torcikiem, który zrobiłam na pierwsze urodziny Majci- mojej małej sąsiadki;-) Biszkopt zrobiłam kakaowy do tego krem śmietankowo- kokosowy z mascarpone. Pomiędzy biszkopt i krem dałam jeszcze warstwę frużeliny jagodowej. Efekt końcowy bardzo mi się podobał. Dekoracje niestety były kupne, ale nie mam jeszcze takiej wprawy.   To był mój 3 tort w życiu ;-) Podobno wszystkim smakował

Passion of Cooking
Biszkopt orzechowy 191

Biszkopt to najważniejsza podstawa udanego ciasta. Zazwyczaj piecze się biszkopt jasny, kakaowy lub orzechowy. Ja dzisiaj mam dla was przepis na biszkopt orzechowy z którego najczęściej korzystam. W zależności ile i jak grube potrzebujemy biszkopty można upiec jeden i przekroić lub upiec dwa osobne biszkopty dzieląc składniki na pół. Składniki: Biszkopt orzechowy:* 8 jajek L 8 łyżek cukru

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania