biszkopt kakaowy - 1230 przepisów (strona:41/82)

Ciasto budyniowe z owocami i galaretką (bez pieczenia) 216

jest. Pychotka! Tortownica 24 cm Składniki: 15-20  dag podłużnych biszkoptów Krem: 1,5 szklanki mleka 5 żółtek 1 opakowanie budyniu  śmietankowego bez cukru na ½ litra mleka 1 łyżka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 200 g masła 82% nie margaryny! 1 łyżka ciemnego kakao 1 wafelek kakaowy typu princessa Wierzch: 2 galaretki truskawkowe lub z owoców leśnych(...)miseczki i maczać w niej biszkopty. Wyłożyć nimi dno formy. Białą masę rozsmarować  równo na biszkoptach. Na nią wyłożyć drugą warstwę biszkoptów namoczonych w galaretce.  Biszkopty przykryć masą kakaową z wafelkiem. Na wierzchu ciasta rozsypać pomieszane owoce zalać tężejącą galaretką odstawić na całą noc do lodówki. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Czeko - ciacho 149

Czeko - ciacho to nic innego jak czekoladowy biszkopt z kremem kakaowym i polewą z ... czekolady! Ciasto pieczone w keksówce - idealna porcja na spotkanie w gronie najbliższych. Polecam dla miłośników czekolady a dzisiaj upieczone z okazji Walentynek 💕 Składniki (forma 11x30): - biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl. mąki pszennej 1 szkl. cukru trzcinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek kakao

Alutka-Gotuje
Kokosanki- ciastka. 446

Delikatnie kakaowe, delikatnie kokosowe- ale zdecydowanie mocno wyraziste w smaku proste ciastka. Lekko wilgotne, aż rozpływają się w ustach... Pracochłonne ale warte poświęcenia :) Mój smak z dzieciństwa. Kokosanki. Składniki: dowolny biszkopt (np z tego przepisu. ) zrobiony na płaskiej blaszce. 4 łyżki kakao 1 opakowanie kokosu pół szklanki mleka (letnie) Przygotowanie: Upiec biszkopt, wystudzić. Do mleka wsypać kakao, wymieszać. Przygotować

Tagebuch po polsku
Ciasto Kakaowa Krówka z Krakersami 314

lodówce. Proszę pamiętać, aby składniki na krem były w temperaturze pokojowej. Polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Kakaowa Krówka z Krakersami Składniki: Biszkopt: 5 jajek – osobno żółtka i białka 170g cukru 170g mąki pszennej (użyłam tortowej) 4 łyżki kakao bez cukru 5 łyżek oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Do nasączenia

Mała Cukierenka
Tort chałwowy 189

temperaturze pokojowej 300 g chałwy sezamowej o smaku waniliowym Poncz: 2/3 szklanki wody 1 cytryna 1 łyżka cukru Dekoracja: 100 g chałwy sezamowej o smaku waniliowo-kakaowym   PRZYGOTOWANIE: Upiec biszkopt z podanego przepisu, następnie wystudzić. Krem - z podanej ilości mleka, cukru i budyni waniliowych w proszku ugotować gęsty budyń. Nakryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego wystygnięcia - budyń(...)dodawać po łyżce budyń nie przerywając ucierania. Chałwę waniliową pokroić na małe kawałki i dodać do kremu budyniowego. Całość połączyć przy pomocy miksera, następnie podzielić na trzy części. Zimny biszkopt przekroić na trzy blaty. Poncz - cytrynę sparzyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i wycisnąć z niej sok. Do podanej ilości wody wlać sok wyciśnięty z cytryny i wsypać cukier, dokładnie wymieszać. Jeden

WSZYSTKO SMACZNE
wiśniowiec na bazie kaszy manny 153

papierem do pieczenia. Mleko zagotować z masłem, wsypać kokos, kaszę mannę i cukier. Gotować aż zgęstnieje. Podzielić na połowę i do jednej części dodać kakao. Gorącą jeszcze masę kakaową wylać na biszkopty i od razu przykryć ją pozostałymi ciastkami. Wylać na nie gorącą masę białą, wyrównać i odstawić do wystudzenia. Nierozmrożone wiśnie przełożyć do rondelka i wstawić na mały ogień

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort czekoladowo-żurawinowy z bezą 121

zbędnych ozdób i szczegółów. Oczywiście numer jeden ma u mnie czekoladowy, a po sukcesie tortu szwarcwaldzkiego każdy ciemny blat piekę z tego właśnie przepisu. Biszkopt jest mocno kakaowy i mokry, a więc nie wymaga nasączania, krem śmietanowy nie jest za słodki, a kwaskowości dodaje dżem żurawinowy. Natomiast beza na wierzchu nawet(...)bardzo ładnie i skromnie, a smakuje… cóż, trudno opisać w kilku słowach. W każdym razie nie został nawet okruszek! Składniki na mały tort: Biszkopt czekoladowy • 6 jajek • 1,5 szklanki cukru • 3/4 szklanki kakao • 2 szklanki mąki • 1 cukier waniliowy • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia • 1 łyżeczka sody • 1/2 łyżeczki soli

To co kocham
Ciasto "Brzoskwiniowe pole" 192

nałupać", więc zamieniłam je na migdały. Z góry przepraszam autora za przywłaszczenie przepisu, ale nie zapisałam niestety w moim przepiśniku adresu bloga.  Składniki: (na blaszkę 25x35cm) BISZKOPT: 6 jajek 120g cukru 100g mielonych migdałów 100g siekanych migdałów 1 łyżka mąki pszennej tortowej 1 łyżka bułki tartej 2 połówki brzoskwiń posiekanych drobniutko KREM: 250g miękkiego masła 750ml mleka 3 żółtka(...)ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej PONCZ: sok z brzoskwiń MUS BRZOSKWINIOWY: 1 puszka brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa DODATKOWO: 2 galaretki brzoskwiniowe (rozpuścić w 2 szklankach wrzątku, wystudzić) 300g kakaowych herbatników Przygotowanie: BISZKOPT: Białka ubić na sztywno, powoli dodając cukier. Następnie dodać po jednym żółtku cały czas miksując. Wmieszać delikatnie łyżką drewnianą oba rodzaje migdałów, bułkę, mąkę i brzoskwinie. Przełożyć

Cakes By Kejt
Sernik na zimno na czekoladowym spodzie 359

Biszkopt genueński. Takie cudo pieczone bez proszku do pieczenia za to z topionym masłem. Idealnie kakaowy, wspaniale komponuje się z waniliowym sernikiem na zimno. Składniki: Biszkopt: 3 duże jaja 1/4 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 30 g roztopionego i przestudzonego masła 8 kostek gorzkiej czekolady rozpuszczonych w 1 łyżce mleka, przestudzone 1 łyżka kakao szczypta soli Sos kakaowy(...)mikser i dodajemy wszystkie pozostałe składniki, całość dokładnie mieszamy łyżką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez 20 minut, do suchego patyczka. Sos kakaowy Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Pędzelkiem nakładamy na wystudzony biszkopt, równomiernie na całej powierzchni. Masa serowa Żelatynę dodajemy do gorącego mleka i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Gdy będzie

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Biszkoptowa Zebra z kremem toffi i czekoladowym. 151

Biszkoptową zebrę z kremem toffi i czekoladowym a do przełamania słodyczy pyszny dżemik malinowy :)                      Składniki na biszkopt :                           5 jajek                             1szklanka cukru(...)wymieszać. Ciasto podzielić na pół , do jednej części ciasta dodać kakao i 1 łyżkę mleka .Wymieszać. Tortownicę wysmarować margaryną. Wlewać na przemian małą chochelką lub łyżką ciasto , raz kakaowe raz białe. Biszkopt pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka . Zimny biszkopt przeciąć na pół . Posmarować połową dżemu malinowego. Krem toffi ubijamy w szklance mlek , czekoladowy również w szklance mleka

Sama słodycz i szczypta chili
"Oczy carycy" z kremem cappuccino 573

nowe ciasta jakie będziemy piekły na świąteczny stół. To ciasto już zapisuję jako do upieczenia. Jest dość pracochłonne a lista składników może odstraszać ale jest naprawdę bardzo smaczne. Biszkopt białkowo-kakaowy po upieczeniu wychodzi wysoki a białe fragmenty są naprawdę śnieżno białe. Do tego krem z cappuccino i biszkopciki nasączone kawą i likierem kawowym w połączeniu tworzą niezwykłe kawowe doznanie(...)polewa. Ta z gazetki nie udała się, masło się rozwarstwiło i w rezultacie polewa wyszła jakaś gęsta i w ogóle nie chciała się dać rozsmarować. Można ją zastąpić zwykłą kakaową polewą. SKŁADNIKICiasto jasne1 i 1/4 szklanki cukru1 szklanka mąki ziemniaczanejłyżeczka proszku do pieczenia1/3 szklanki oleju7 białek1 łyżeczka octuCiasto ciemne2 jajka7 żółtek6 łyżek cukru5 łyżek mąki pszennej2 łyżki kakao1 łyżeczka

Złote przepisy
Torcik w szklance 163

szklance, mieszanka czekolady, bitej śmietany i owocowej galaretki. Jest to bardziej pomysł niż przepis, dlatego nie będzie sztywnych proporcji. Sami wiecie co lubicie najbardziej, prawda? :)Składniki:ciemny biszkopt lub inne kakaowe ciasto,śmietana kremówka,1 śmietan-fix lub inny stabilizator,galaretka o dowolnym smaku,dowolne owoce w syropie - użyłam brzoskwiń,opcjonalnie: koniak, brandy, likier kawowy, czekoladowy lub amaretto.Galaretk(...)dodać masło i dobrze połączyć. Odstawić do wystudzenia.Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem dowolnego stabilizatora, żeby nie podeszła zbyt szybko wodą.Na dno szklanek układamy: kawałki pokruszonego biszkoptu i nasączamy go łyżką syropy z owoców lub alkoholu (w wersji dla dorosłych),na niego porcję ubitej na sztywno kremówki, niewielką ilość pokruszonego i nasączonego biszkoptu,budyń czekoladowy,nasączony

Codzienna kuchnia niecodzienna
Torcik wiśniowy z Czarnego lasu 134

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Torcik się kroi 😊 Torcik szwarcwaldzki, ale w prostszym , szybszym wykonaniu. Bardzo obficie nasączony kawowo- kakaowym ponczem czekoladowy biszkopt, z porządną warstwą wiśni przesmażonych w cukrze( można użyć dżemu). Zupełnie nie przesłodzony, a wręcz z nutką słodko – gorzkiej czekolady deserowej. Zamiast tradycyjnej masy śmietanowej, jak w tradycyjnym

Domowe ciasta
Murzynek na oleju z gruszkami 198

Wilgotne, kakaowe ciasto z dodatkiem gruszek to wypiek, który przygotujesz w kilka chwil. Adam doszedł do wniosku, że takie ciasto możemy robić co weekend bo przecież

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania