krówka - 1242 przepisów (strona:50/83)

Ciasta na Wielkanoc 135

pieczenia Piaskowiec Ciasto Shrek Babka czekoladową z likierem kawowym Babka zebra Babka trio Babka budyniowa z polewą ajerkoniakową Babka cynamonowa z jabłkami Keks cytrysowy z białą polewą Bananowa Krówka bez pieczenia Ciasto Ambasador

Lena Gotuje
Babka Piaskowa z polewą 98

blogu nie znajdziecie zbyt wiele przepisów na nią...Zrobić prawdziwą babę piaskową, czy ucieraną jest dla mnie nie lada sztuką. W sumie na blogu jest jedna babka z  krówkami :)  Zawsze obawiam się zakalca. Dlatego ,gdy dostałam do wypróbowania gotową mieszankę do babki piaskowej od Polskich Młynów- byłam w pełni otwarta na testy:) Efekt? Idealna struktura, zero zakalca

Domowe ciasta
Sernik krówkowy 99

wymieszać, drugą pozostawić bez dodatków. Do reszty sernikowej  masy wmiksować masę krówkową. Wyjąć blachę z lodówki. Spód posypać przez sitko łyżką kakao i wylać masę serową z krówką. Na nią nałożyć kleksy z masy kakaowej i białej. Delikatnie warstwy zamieszać widelcem robiąc esy-floresy. Sernik piec w temperaturze około 160 stopni przez około 1,5-2 godz.Pieczenie sernika

Przepisy Mikołaja
4 przepisy na tosty na słodko i słono 284

jajka 2 jabłka 2 łyżki migdałów w płatkach 2 łyżki masła 1 łyżka cukru trzcinowego olej do smażenia Karmel 100 g cukierków krówek (miękkich) 80 ml śmietany 30% 1 łyżeczka soli PRZYGOTOWANIE Obrane jabłka kroimy w cienkie plasterki. Na patelni rozpuszczamy masło. Wrzucamy plasterki jabłek, płatki migdałowe, cynamon oraz cukier trzcinowy

La grande e la piccola cuoca
Kruche ciasto z budyniem, porzeczkami i migdałową bezą z kruszonką. 98

dodaj cukier i ubijaj ciągle, dodaj mąkę z migdałów, wymieszaj łopatką i gotowe. Masa budyniowa: - 1 opakowanie proszku budyniowego o smaku waniliowym lub śmietankowym  (ja użyłam o smaku krówki bo innego nie miałam ;-) i dodałam kieliszek adwokata, to taki mój trik na zmianę smaku w razie gdybyście też nie mieli ) - 80 g masła - 2 całe jajka - łyżka mąki

SMYKWKUCHNI
Babeczki z kremem o smaku karmelu z solą 107

/230 g mleka (może być roślinne) 1 jajko 1/4 szkl. /ok. 40 g oleju (użyłam rzepakowego) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Kilka kropelek aromatu waniliowego +  Krem  Super Krówka  karmel z solą Przygotowanie: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajko, mleko, olej i aromat. Mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Połowę masy przekładamy do foremek. Wyciskamy krem

Czarnawisienka
SERNIK 175

Sernik w starym stylu takim babcinym, ciężki na kruchym spodzie, wilgotny z sera prosto od krówki  🐄 ☺️ 😍 🥮 SKŁADNIKI Ciasto: 40 dag mąki 20 dag masła szklanka cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 18% 2 żółtka Sernik: 1,5 kg białego sera (najlepiej trzykrotnie zmielonego) 1,5 szklanki cukru cukier waniliowy 2 budynie waniliowe 2 jajka

RAROSSA
Ciasto 3bit 156

bita ręka w górę… Wiedziałam, znacie go wszyscy;) Każdy ma jednak na niego swój osobisty słodki sposób. Sama robiłam go w kilku różnych wersjach: z gotową krówką, masą budyniową z dodatkiem masła, kremem śmietankowym. Tym razem zdecydowałam się na wersję z domową masą kajmakową z przepisu mojej mamy( a jest to najlepsza masa w wersji maxisłodkość na świecie;)). Przekładanie

Domowe ciasta
Ciasto Cytrynowe z kajmakiem i porzeczką 131

chodzi tutaj o samo ciasto, a o składniki, jakich użyłam do wykonania tego przekładańca. Mianowicie: domowa masa kajmakowa. To czysta poezja dla podniebienia osób lubiących wszelakiej maści: krówki, ciągutki, irysy… Ta kupna z puszki nie może się z nią równać;) Ale przechodzę już do sedna sprawy czyli kajmakowego przekładańca. To warstwy cytrynowego, ucieranego ciasta przełożone kwaskowym dżemem z czarnej porzeczki

Domowe ciasta
Ciasto Pierrot 149

Dodatkowe składniki: nasączenie : 100 ml wódki lub whisky + 100 ml przegotowanej wody + 2 łyżki kawy rozpuszczalnej+ 2 łyżki   cukru 150 g dżemu wiśniowego kajmak z puszki ( krówka )* uwaga przed użyciem można lekko podgrzać puszkę w garnku z gorącą wodą 150 g posiekanych orzechów włoskich WYKONANIE: biszkopt + nasączenie   dżem wiśniowy krem orzechowy       biszkopt + 3/4 ( lub więcej

Domowe ciasta
Inspiracje talerzowe #3 140

chce mieć swój własny jogurt znalazłam ostatnio łatwy przepis http://www.dietetykblog.pl/2015/05/domowy-jogurt.html 2. Bardzo ciekawy przepis na domowy twaróg http://karczmahonorietty.blogspot.co.uk/2015/09/domowy-twarog.html 3. I coś na słodko uwielbiam krówki i muszę je zrobić  http://liliwkuchni.blogspot.co.uk/2015/09/krowki-czekoladowe.html 4. Kolejną słodkością jest chałwa tutaj bardzo interesujący przepis http://zmiloscidogotowania.blog.pl/2015/09/02/domowa-chalwa-slonecznikowa/ 5. Przygotowuję częściej domowe budynie, więc czas na kisiel tutaj typowo

Na moim talerzu
Budyń kajmakowy 94

Cudownie aksamitny, zabójczo pyszny i pachnący toffi. Taki jest właśnie mój budyń kajmakowy . Zapraszam po przepis na budyń, który smakuje jak krówka ciągutka. Możesz go zrobić na śniadanie lub na deser.  - prosty domowy budyń - dodatek pysznego kajmaku - idealny na szybkie deser

AniaGotuje.pl
Szyszki z kajmakiem 261

Szyszki z kajmakiem z ryżu preparowanego to słodki deser znany nam od lat. Kiedyś szyszki szykowało się z krówek i masła. Obecnie jest wiele różnych sposobów na zrobienie tej super prostej i szybkiej przekąski. - tylko 3 składniki - 5 minut szykowania - proste i pyszne

AniaGotuje.pl
Przepisy na Sylwestra - sprawdzone kulinarne inspiracje 152

Napoje alkoholowe Likier piernikowy Nalewka na Boże Narodzenie Grzaniec, czyli grzane wino Likier korzenny Domowy likier kawowy Domowy likier kokosowy Adwokat, domowy ajerkoniak Domowy likier baileys Domowy likier kukułka Krówka likier domowy

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania