ciekawą propozycję - połączenie brązowego ryżu, soczystego kurczaka, słodkiego ananasa i rodzynek . Proporcje podane w przepisie wystarczają na przygotowanie rodzinnej porcji :) Składniki: 3 szklanki ugotowanego brązowego ryżu (może być biały) 1 pierś z kurczaka 4 plastry ananasa z puszki pół szklanki rodzynek 4 łyżki majonezu mała puszka kukurydzy sól pieprz 2 łyżki oliwy Mięso umyć i osuszyć. Na patelni
Chocolate Muffin BlogSkładniki: -200 g filetów z dorsza (polecam użyć atlantyckiego, odradzam bałtyckiego) -100 g białego ryżu -dwie łyżeczki koncentratu pomidorowego -płaska łyżeczka ostrej papryki -łyżeczka kwaśnej śmietany 18% -sól, pieprz, maggi do smaku - 3-4 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie: Przygotowanie potrawy zaczynamy od ugotowania ryżu zgodnie z przepisem z opakowania. Rybę jeśli była mrożona rozmrażamy i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem
Tanie przepisy studenckiedodatkiem cebulki, czosnku i pietruszki. Najlepsze są oczywiście świeże mule, ale mrożone również się nadadzą. Składniki: 1 kg świeżych oczyszczonych muli cebula 2-3 ząbki czosnku 50 ml białego wytrawnego wina puszka krojonych pomidorów pęczek natki pietruszki sól i świeżo mielony pieprz papryczka chilli - opcjonalnie 2 łyżki oliwy Cebulkę i czosnek drobno pokroić, natkę posiekać. W głębokim garnku rozgrzać
wyzwania kuchennePesto pachnące moim ukochanym koperkiem. Idealne do makaronu, białego mięsa, ryb albo po prostu do posmarowania nim świeżego pieczywa. Koperek lubię tak bardzo, że mogę sypać go garściami do wszystkich dań! Wiem, że prawdziwe pesto uciera się w moździerzu, ale przyznaję, że idę na łatwiznę. Miksuję składniki blenderem i proszę na mnie za to nie krzyczeć. Tak jest zdecydowanie łatwiej
Smaczna Pyzasernik, jednak w smaku jest niezwykle delikatny i puszysty. Wręcz sprawia wrażenie pianki. Zdecydowanie podbił moje serce:) foremka 23 x 33 cm Składniki: 150g herbatników, 1kg półtłustego białego sera, jajko, 10 żółtek, 5 białek, 2 szklanki cukru, 200g masła, budyń śmietankowy (40g), 2 łyżki mąki ziemniaczanej, łyżeczka aromatu pomarańczowego, skórka starta
Z miłości do słodkościsałat żółte i czerwone pomidorki koktajlowe cebula czerwona winogrona różowe orzechy piniowe Piątnica jajka przepiórcze Sos winegret 3 łyżki oleju rzepakowego Rapso 1 łyżeczka soku z cytryny sól, cukier, biały pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka przepiórcze ugotować na twardo. Sałatę, pomidorki, winogrona umyć i osuszyć. Pomidorki przekroić na cztery części, winogrona na połówki i wyciągnąć pestki. Cebulę pokroić w krążki
Ala piecze i gotujekapusty czerwonej 4 małe sztuki kapusty chińskiej pak choi 12 małych marchewek 4 mini kolby kukurydzy kilka sztuk słodkiego groszku kilka rzodkiewek kilka szalotek ogórek świeży sól , pieprz biały , miód i pietruszka suszona do smaku Kapustę czerwoną kroimy w grubą kostkę i gotujemy około 10 minut w wywarze warzywn0-drobiowym . Odcedzamy kapustę i bulion doprawiamy miodem , solą
na gaziePieczarki, to według mnie bardzo smaczny i zdrowy dodatek do wielu dań. Dodając kilka plasterków możemy znacząco urozmaicić potrawę. Ten niepozorny szaro-biały grzyb zawiera w sobie duże ilości białka, a także witaminę D i żelazo. Najlepiej jednak sprawdza się jako dodatek do dań z jajek. Ostatnio w jednym ze sklepów nabyłam większe ilości tych smacznych grzybów. Zastanawiając się wieczorem
Słodkie okruszkipotrawie wyrazu i zaspokoją głód mięsożerców. Czego nam trzeba i ile to będzie kosztowało? -1 kg ziemniaków, ugotowanych i zgniecionych jak do puree; koszt 0,73zł -400 gram sera białego półtłustego; koszt 9,75zł/kg - 3,90zł -pieprz, sól 0,50zł -dwie łyżki śmietany; 4,39zł/kg - 0,13zł -250 gram filetu z kurczaka; 14,68zł/kg - 3,67zł -jajko 0,34zł/sztuka -grzanki
BaRepaszdrowo :) Och, jak chciałabym już wiosnę... ;) Receptura dla jednej osoby: - 1 serek wiejski lekki 200g - łyżka rodzynek - łyżka suszonych jagód Goji - łyżka suszonej żurawiny - pół banana - łyżeczka sezamu białego - pół łyżeczki cynamonu Serek wiejski przekładamy do miseczki. Suszone owoce, czyli żurawinę, rodzynki i jagody Goji zalewamy wrzątkiem na 2 minuty. Serek posypujemy cynamonem i sezamem. Układamy
Sajkofanka smakuplasterki 1 marchewka, krojona w plasterki 2 łodygi selera naciowego, pokrojone w plasterki 2 liście laurowe 2 gałązki rozmarynu 2 ząbki czosnku, posiekane 2 łyżeczki płatków chili 125 ml białego wytrawnego wina 375 ml bulionu drobiowego 400 g tagliatelle lub pappardelle mały kawałek masła masła świeżo starty parmezan Przygotowanie: W dużej i szerokiej patelni rozgrzej na średnim ogniu trochę oleju
karmelowyowsianką, proste, delikatne smaki, przewidziane na początek dnia, są szczególnie moimi faworytami. Dziś wariacja z melona, ekspresowa sałatka, bez filozofii, która oddaje to co ma najlepsze. Czego użyłem: -kawałek białego melona pokrojonego w kostkę -dwie łyżki kukurydzy -kawałek żółtego sera pokrojonego w kostkę -szynka wędzona gotowana, kawałek pokrojony w kostkę -majonez -oliwa -pieczywo żytnie -parmezan, lub inny ser długo dojrzewający
BaRepas