Święta, święta. Jak urozmaicić świąteczne śniadanie. Mi wielkanocne śniadania kojarzą się z białą kiełbasą, jajkami z majonezem i wędlinami. Tym przepisem chciałam coś urozmaicić. Jasne kolory ożywiłam kolorowymi akcentami. Nie wiem jak Wy, ale my uwielbiamy najzwyklejszy makaron smażony z jajkiem i trochę na tej podstawie powstał ten przepis. Połączenie ulubionych smaków dało połączenie takie jakie najbardziej lubimy. Moja
dom-agi.plczekoladą), zmiksować tylko do połączenia się składników. Z powstałej masy odlać 1/2 szklanki. Zmiksować ją z roztopioną i lekko przestudzoną czekoladą na gładką masę. Na upieczony spód brownie przelać białą masę serową. Łyżką wykładać na górę masę czekoladową, w odstępach (kleksach), masa jest gęsta, ale nie tonie w masie serowej. Łyżka lub szpatułką zrobić mozaikę na wierzchu sernika. Piec
dom-agi.plpalnikiem. Możemy więc rozłożyć pracę na raty i spokojnie delektować się efektami. Składniki 200g smietany 36% 1 laska wanilii 150ml mleka 3,2% 4 żółtka 65g cukru 2 łyżki białego cukru 2 łyżki brązowego cukru Sposób przygotowania Mleko i śmietanę wlać do rondelka. Dodać ziarenka z laski wanilii i pozostałą skórkę. Podgrzewać do momentu zagotowania co jakiś czas mieszając. Kiedy(...)ostygnąć. Kiedy to się stanie przykrywamy kokilki folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na min. 4 godziny lub na noc. Po tym czasie wyjmujemy foremki z lodówki, mieszamy cukier biały i brązowy i posypujemy z wierzchu cukrem. Przypalamy cukier palnikiem do zrumienienia, tworząc twardą warstwę i podajemy
W kuchni wieczoremgrzankami, którymi można zebrać resztki doskonałego sosu. Polecam! Scroll down for recipe in English Mule w śmietankowym sosie curry (4 porcje) Składniki: 2 kg świeżych małży, oczyszczonych 300 ml białego wytrawnego wina 60 g masła 100 g cebuli, drobno posiekanej 1 łyżka curry Madras w proszku 40 g mąki 1 bouquet garni (związane: natka pietruszki (lub łodygi pietruszki), kilka gałązek
karmelowysamo - tylko więcej pracy. Podawać z ryżem, jako danie główne, lub bez niczego, jako przystawkę. Polecam! składniki 1 kg oczyszczonych małych kalmarów 1/2 szklanki słodkiego wina (białe lub czerwone, może być porto) 1/2 szklanki ryżu (najlepiej długoziarnistego) 1 łyżka pasty pomidorowej 2 - 3 łyżki natki pietruszki, posiekanej 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 2-3 ząbki
Stare GaryAbla" J. Archer'a. Absolutnie piękna powieść, którą przy okazji polecam! Do tego doszły zmiany w żywieniu. Nie wyrzuciłam z życia glutenu ani mleka, ale mocno ograniczyłam cukier i białe pieczywo. Jem regularnie i staram się nie podjadać. Widzę efekty i wiem, że można! Ten pasztet powstał w wyniku mojej niedawnej fascynacji fasolą. Z czarnej fasoli robiłam również zupę oraz
bistro mamaszybkie dostarczanie energii, ale również i szybką jej utratę. Gdzie ich najwięcej się kryje? słodzone, gazowane i kolorowe napoje batony, cukierki, żelki, czekolady chipsy, frytki, solone paluszki produkty z białej mąki: chleb, kajzerki, makaron, drożdżówki owocowe jogurty i serki owoce Jak przestałam je jeść? Moja historia jest krótka. Od kiedy zaczął się nasilać trądzik zrezygnowałam z czekolady i produktów
Truskawkowa FiestaSkładniki: 2 woreczki ryżu 500 g mielonego mięsa 1 szklanka drobno pokrojonej białej kapusty 1 cebula 1 jajko sól, pieprz, słodka papryka 1/2 selera 1 korzeń pietruszki 2 marchewki 1 kostka warzywna 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, chilli 2 łyżki mąki + pół szklanki zimnej wody Sposób przygotowania: 1. Ryż ugotować na sypko. Odstawić do wystygnięcia. 2. Do mięsa
A Ty Smakuj Mniemamy aż 12 potraw, dlatego nakładajmy na talerz małe porcję, jeśli mamy zamiar spróbować wszystkiego Możemy zrobić pełnoziarnistą wersję pierogów , z ciemnej mąki zamiast białej – będzie o wiele zdrowiej, a przy tym bardzo smacznie. Unikajmy polewania pierogów tłuszczem i skwarkami. Nie zasiadajmy do stołu z pustym żołądkiem – pół godziny
Powiedz dietom niedodatków w niczym nie ustępuje tradycyjnemu odpowiednikowi. Samo zdrowie!:) Składniki (2 porcje) 2 małe cukinie (łącznie ok. 400 g) 2 jajka M 4 łyżki mąki (ja miałam niestety jedynie białą pod ręką, ale myślę że ciemna sprawdzi się dobrze, a nawet lepiej no i zdrowiej) 2 łyżki otrębów 2 łyżki siemienia lnianego szczypta soli przecier pomidorowy - może być dobrej
Powiedz dietom niemaksymalnie, ile można. Wolnowar ustawić na program low (80 - 90 st. C) i gotować przez 10 godzin. Po ugotowaniu przyprawić solą i pieprzem, jeżeli trzeba - rozrzedzić bulionem. Podawać z białym pieczywem, posypane natką. Można dodać drobny makaron w kształcie ryżu - dodaję makaron osobno ugotowany. Smacznego
Stare GarySkładniki: na 4 porcje 1kg arbuza 25 dkg truskawek tabliczka białej czekolady 50 ml soku z arbuza 50 ml rumu lub innej mocnego trunku Przygotowanie: arbuza kroimy w kosteczki, truskawki myjemy, oczyszczamy i kroimy w plasterki. przygotowujemy sos czekoladowy- czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, kiedy będzie płynna zestawiamy z ognia dolewamy soku z arbuza i rumu. mieszamy
Luźna Kuchniatemp 180-200"C po upieczeniu, posypujemy pozostałą czekoladą i zostawiamy w ciepłym piekarniku. podajemy oprószony kakao. Smacznego:) P.S jeśli wolicie słodkie ciasto do jasnej masy dodajcie roztopioną białą czekoladę, bądź zastąpcie czekoladę gorzką- mleczną
Luźna Kuchniaskładniki się połączyły. Rozkładamy ciasto biszkoptowe do 2 keksowych foremek. Pieczemy przez 20-25 minut, aż ciasto stanie się lekko brązowe i sprężyste. krem: 2 budynie z białą czekoladą Delecta kostka niesolonego masła 1 litr mleka 4 gałązki świeżej mięty brzoskwinia ciasteczkowa kilka truskawek tabliczka gorzkiej czekolady min.80% kakao Przygotowanie: mleko gotujemy- odlewamy z litra
Luźna Kuchnia