biała - 7122 przepisów (strona:263/475)

Kremówki z owocami i nutą mięty 192

składniki się połączyły.  Rozkładamy ciasto biszkoptowe do 2 keksowych foremek.  Pieczemy przez 20-25 minut, aż ciasto stanie się lekko brązowe i sprężyste. krem: 2 budynie z białą czekoladą Delecta kostka niesolonego masła 1 litr mleka 4 gałązki świeżej mięty brzoskwinia ciasteczkowa kilka truskawek tabliczka gorzkiej czekolady min.80% kakao Przygotowanie: mleko gotujemy- odlewamy z litra

Luźna Kuchnia
polędwiczki w miodzie i warzywach 273

miodu 10 łyżek sosu sojowego ciemnego sól pieprz makaron typu chow mein 2 łyżki oleju rzepakowego 2 ząbki czosnku 2 łyżki świeżego imbiru Przygotowanie: polędwiczki myjemy, osuszamy, oczyszczamy z białych błonek, kroimy na plasterki grubości około 1 cm przygotowujemy marynatę: miód mieszamy z połową sosu sojowego, oliwą z oliwek zgniecionymi ząbkami czosnku i imbirem polędwiczki wrzucamy do marynaty, owijamy folią

Luźna Kuchnia
Zapiekanka Ziemniaczana Z Sosem Serowym 229

szczypiorku z dymką 1 kubek tartego sera twardego dojrzewającego 1 czerwona papryka kilka gałązek świeżej kolendry Przygotowanie: Ziemniaki obieramy, kroimy w plasterki paprykę filetujemy, kroimy w kosteczki cebulę obieramy, białą szatkujemy, czerwoną kroimy w talarki szczypiorek i dymkę drobniutko kroimy żaroodporne naczynie smarujemy masłem na dno wykładamy część ziemniaków, oprószamy solą, pieprzem oraz słodką papryką, układamy czerwoną cebulę oraz

Luźna Kuchnia
Naleśniki ze sŁodkiM sosem brandy 170

suchej patelni, zalewamy brandy, dolewamy sok wyciśnięty z cytrusów wsypujemy 1 łyżkę kisielu, mieszamy, aby nie powstały grudki, ciągle podgrzewamy skórkę z pomarańczy ścieramy, w miąższ okrawamy z białych elementów i dorzucamy razem ze skórką do naszego sosu naleśniki smażymy, składamy w trójkąty, pomiędzy warstwy nakładamy odrobinę masła, układamy na patelni i zalewamy sosem i podsmażamy Podajemy ze świeżymi fragmentami

Luźna Kuchnia
Tarta cebulowa 149

Składniki: 1/2 kg cebuli czerwonej 1/2 kg cebuli białej 2 łyżki masła klarowanego 500 g ciasta francuskiego 80 g żółtego sera gouda 1 łyżeczka tymianku sól, pieprz Wykonanie: Cebulę obrać i pokroić w piórka. Masło rozgrzać na patelni i zeszklić cebulę. Oprószyć ją solą i pieprzem. Naczynie do zapiekania posmarować masłem i rozłożyć ciasto, a następnie wyłożyć zeszkloną cebulę

O kuchni z uczuciem
Surowka z marchewki, pora i kapusty 224

też moją ulubiona surówka jest ta z marchewki i pora. Pikantna i pełna smaku. Surówka z marchewki, pora i kapusty 1 marchewka, obrana starta na grubych oczkach 1 por, biała część, posiekana 1/4 główki kapusty pekińskiej, posiekana 1/2 kwaśnego jabłka, obranego, startego na grubych oczkach sól, pieprz i cukier po szczypcie czubata łyżka majonezu Warzywa wkładamy do miski, posypujemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Matjas na postny obiad 165

puree z jabłek,bo sam śledź nie wymaga żadnych zabiegów kulinarnych - jest gotowy do konsumpcji. Składniki: Matjas po 2-3 sztuki na osobę puree z ziemniaków cebula czerwona lub biała 4 jabłka 100 ml soku z jabłek lub woda+cukier dowolna zielenina np.koperek Przygotowanie puree z jabłek: jabłka obierz,usuń gniazda nasienne i pokrój na drobne kawałki.Zalej sokiem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pierś z kurczaka w sosie pomarańczowym 321

każdej wycinamy kieszonkę i napychamy ją serem. Otwór spinamy wykałaczką. Nacieramy przyprawami. Smażymy z każdej strony i przekładamy do naczynia żaroodpornego lub kokilek. Pomarańcze obieramy ze skórki, z tych białych skórek też, ponieważ spowodują one, że sos będzie gorzki. Kroimy na mniejsze części i wrzucamy na patelnię. Dodajemy musztardę i miód. Dusimy chwilę, aż wytworzy się sos. Podczas duszenia pomarańczę

Czerwona Porzeczka
Drożdżówki z serem i truskawkami 223

Drożdżowe, puszyste bułeczki z białym serem i truskawkami. Można użyć również jagód albo rodzynek. Porcja na dużą blachę (około 12 drożdżówek). Ciasto drożdżowe: 25 g świeżych drożdży 300 ml mleka 100 g cukru 2 jajka 50 g masła 580 g mąki pszennej Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem. Masło rozpuścić i przestudzić. Masło i rozrobione drożdże wymieszać z mąką, cukrem oraz

Bullio
Łazanki z kapustą i grzybami 158

domowe łazanki i wszystko z dodatkiem dobrego masła. Jest to potrawa, którą przygotowuję tylko na Wigilię. ŁAZANKI Z GRZYBAMI  SKŁADNIKI: 1 kostka dobrego masła 1 mała główka kapusty białej 10 dag. grzybów suszonych 3 średnie cebule sól, pieprz , vegeta łazanki z dwóch jaj WYKONANIE: Kapustę pokroić tak jak łazanki (małe kwadraty) i ugotować z dodatkiem soli ( można dodać

Kuchnia Beaty
Kurczak ze śliwkami 98

Kurczak w nowej odsłonie. Proponuję pyszne danie  KURCZAK ZE ŚLIWKAMI   . SKŁADNIKI: podudzie z kurczaka cebula biała i czerwona 10 śliwek suszonych 2 łyżki powideł śliwkowych 4 łyżki ketchupu pikantnego 4 łyżki masła 4 łyżki octu winnego przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, oregano WYKONANIE: podudzie przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem i smażyć na maśle z cebulą aż do zrumienienia

Kuchnia Beaty
Łazanki z kapustą i grzybami 136

Kolejna wigilijna potrawa na moim stole to ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI . SKŁADNIKI: 1 kostka masła 1 średnia kapusta biała 10 dag. grzybów leśnych suszonych łazanki z dwóch jaj i mleka 3 duże cebule WYKONANIE: kapustę pokroić jak łazanki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem vegety, odcedzić, dodać masło i pieprz, zrobić łazanki ( całe 2 jajka, mąka

Kuchnia Beaty
Krakersy z pastą serową, łosoś z mozarellą, sałatka owocowa 158

Krysiu! AMUSE BOUCHE -  ŁOSOŚ Z MOZARELLĄ I POMIDORKIEM DAKTYLOWYM. SAŁATKA OWOCOWA. BABECZKI Z PASTĄ SKŁADNIKI: PASTA  1 kostka serka śmietankowego, po 1/2 marchewki, pietruszki i  pora (biała część) , 3 ząbki czosnku,  natka pietruszki, 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego, 1 łyżka majonezu krakersy małe WYKONANIE: surowe warzywa miksujemy, następnie łączymy z serkiem oraz jogurtem i majonezem

Kuchnia Beaty
Bigos- dobry na wszystko... 124

gości. Tak, więc... SKŁADNIKI: 60dag. karkówki 50 dag. chudego boczku świeżego 1 kg. żeberek 25 dag. boczku wędzonego parzonego parka wędzonej kiełbasy 1,5 kg. kiszonej kapusty mała główka białej kapusty 10 dag. suszonych śliwek 2 ząbki czosnku 1 cebula 1- 2 łyżek miodu 1-2 łyżek tłuszczu margaryna lub smalec 2- 5 g. grzybów suszonych vegeta, pieprz, sól

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania