biała - 7122 przepisów (strona:193/475)

Truskawkowa tapioka. 140

Truskawkowa tapioka z białą czekoladą  Prosto, łatwo, szybko, a jak pysznie ^^ A po za tym co to za początek wakacji bez czekolady...i lodów :D  Jakieś plany na wakacje? :) A popołudniu spodziewajcie się kolejnego wpisu z serii "Kilka pomysłów na.." Ask Facebook

More food, love and dreams
Zupa z porem, pieczarkami i mięsem mielonym 187

obiad. Do tej zupy obowiązkowo należy dodać serki topione. Dzięki nim zupa będzie lekko kremowa i nabierze charakterystycznego smaku.  Składniki na 4 porcje: 3 średniej wielkości pory (tylko białe części) 300 g pieczarek 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, np. z łopatki 3 serki topione śmietankowego (razem 300 g) 1 l wrzącej wody sól, pieprz olej Na patelni rozgrzać

Ugotować
KOSTKA BRW-Black Red White 231

się przygotować kremu czekoladowo - twarożkowego jak to jest w oryginale, zastąpiłam go masą z bitej śmietany oraz mascarpone. Kostka BRW - Black Red White czyli Czarny spód z ciasteczek oreo Biała masa mascarpone oraz Czerwona galaretka z owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SPÓD (forma 22x22cm) 300 g ciastek typu oreo 60 g masła MASA MASCARPONE 200 g śmietany 36% 500 g serka

RAROSSA
Tort śmietankowo czekoladowy z truskawkami 345

Biszkopt: 4 duże jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem z czekoladą: 400 ml kremówki 30% 200 g białej czekolady 3 łyżeczki żelatyny Ale-raj 1/4 szkl ciepłej wody Bita śmietana: 350 ml kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Ale-raj 1/4 szkl ciepłej wody

Ala piecze i gotuje
Galaretka z płatków róży. 187

ciepłej bułki z masłem.  Pomysł podsunęła mi autorka bloga Eteryczne gotowanie .  Śniadanie podane na pięknej porcelanie Bogucice- Malta , Agawa platin Składniki: miseczka płatków pachnącej  róży pozbawionych białych końcówek 1 -2 szkl lub więcej cukru do smaku 1 litr wody 1 opakowanie konfitur - Fix Diamant sok z cytryny do smaku Wykonanie: Wodę z cukrem zagotowujemy i wrzucamy nasze

Malinowe Pocałunki
Boćwina z fasolką i słonecznikiem 174

Miałam przyjemność uczestniczenia w pokazie ,warsztatach z P.Sylwia Biały  .zainspirowana boćwiną  Sylwi Bialy    ,którą gotowalyśmy na pokazie ,staralam sie wiernie odtworzyc ,choć z moimi zmianami. dodałam czosnek i szczypiorek    Skł adniki 2 piersi z kurczaka 2-3 marchewki mlode 1 pietruszka nać i korzen pęczek boćwiny woda około 2-2,5l śmietana mala(...)wymieszanym z odrobiną cukru.Gdy fasolka zmięknie dodajemy pokrojoną boćwinę.Chwilke gotujemy około 4-5 minut.Teraz tylko dodajemy śmietanę i posypujemy całość prażonym słonecznikiem.Smacznego:)     inspiracja Sylwia Biały ,finalistka Piekielnej Kuchni - pierwszej edycji Hell's Kitchen

w mojej kuchni
Wątróbka drobiowa 306

majeranku 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka mielonego pieprzu sól (u mnie 2 łyżeczki) 3 średnie cebule olej do smażenia Przygotowanie: Wątróbkę umyć, dokładnie oczyścić z wszelkich żyłek i białych nitek. Uważać, gdy natrafimy na coś żółtego, może to być woreczek z żółcią, który po rozkrojeniu zepsuje nam całą wątróbkę (będzie gorzka). Bezpieczniej jest go wyciąć z pewnym zapasem wątróbki

Kuchcik gotuje
Placuszki serowe z truskawkami 408

dodatkiem truskawek. Fantastycznie sprawdzą się zarówno jako śniadanie, ale też jako deser czy podwieczorek. Jestem pewna, że dzieci nie odmówią drugiej porcji! :) Składniki:   4 jajka,  500g białego sera,  4 łyżki mąki pszennej,  2 łyżki mąki ziemniaczanej,  2 łyżki cukru, łyżka cukru waniliowego,  szczypta soli,  300g truskawek. Wykonanie Biały ser rozgnieść widelcem. Białka ubić

Z miłości do słodkości
Truskawkowe carpaccio z rukolą 164

opcjonalnie) do podania Rukolę równomiernie rozłóż na talerzu. Truskawki obierz z szypułek i pokrój w 0,5 cm plastry. Pomarańcze obierz i za pomocą ostrego noża wycinaj miąższ pomijając białe błonki. Pomarańczowe filety odłóż na bok, a z pozostałości wyciśnij sok do małej miseczki. Na przygotowanej rukoli układaj naprzemienne warstwy truskawek i pomarańczy, a następnie posyp pestkami granatu. Do soku

Roślinna - blog wegański
Róża ucierana z cukrem 178

płatków róży cukrowej 1 kg cukru kryształu szczypta kwasku cytrynowego  1. Przed rozpoczęciem ucierania należy dokładnie przejrzeć płatki i oczyścić z ewentualnych zanieczyszczeń. Warto również odciąć białe końcówki z płatków, gdyż mają w sobie specyficzną goryczkę.  2. W makutrze ucieramy płatki z małą ilością cukru i kwasku cytrynowego. Gdy ,,puszczą ,, sok powoli łączymy z resztą cukru i cały

Apetyczna babeczka
Zupa z kalarepy 165

smakowała z chipsem z wędzonego boczku. Ale to sprawdzę przy następnej okazji. Krem z kalarepy składniki 2 kalarepy 1 korzeń pietruszki (średniej wielkości lub 2 małe) 1 por (tylko biała część) bulion warzywny śmietana 18% sól, pieprz 1 łyżka masła - opcjonalnie zielony groszek (mrożony) 2 łyżki na talerz wykonanie Pokrojoną kalarepę, pietruszkę i por zalewam bulionem i gotuję

Przysmaki Karolki
Grillowane rolki z bakłażana faszerowane fetą z czarnuszką 286

bakłażana na ruszcie w piekarniku. Ułożyć bakłażana na ruszcie tuż nad żarem i pozostawić w spokoju na ok.5 minut.W tym momencie węgiel na grillu powinien być mocno nagrzany z białym nalotem i nie powinno być widać buchającego do góry ognia. Po kilku minutach plastry bakłażana obrócić. W między czasie rozkruszyć ser feta i dodać. do niego podprażoną czarnuszkę.Wszystko dokładnie

Sztuka gotowania w/g Samiry
Kiełbasa duszona w cebuli z chrupiącą kaszą gryczaną 206

jest pachnące, pestki słonecznika w kaszy chrupiące, kiełbasa w cebuli uduszona jest soczysta i fajnie podsmażona. Składniki: 200 g kiełbasy wędzonej z linii Premium marki   Nove, 2   białe cebule, 150 g kaszy gryczanej, 1 łyżka zielonych oliwek w plasterkach, 3 łyżki pestek słonecznika, sos chili do smaku, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, świeży szczypiorek

Moniki Smakołyki
Bigos z młodej kapusty na ostro 195

Składniki : główka młodej kapusty, poszatkowana drobno 3 cebule pokrojone w kosteczkę 4 małe marchewki pokrojone w kosteczkę lub starte na tarce o dużych oczkach 2 białe papryki pokrojone w kosteczkę 1 czerwona papryka pokrojona w kosteczkę 200 g pieczarek pokrojonych w plasterki 1 fenkuł, posiekany w drobne zapałki pęczek koperku, posiekany puszka pomidorów krojonych słoiczek koncentratu pomidorowego sól pieprz

Kulinarny Pamiętnik
sałatka ze szpinaku i pomarańczy 185

składniki: 250 g świeżych, młodych liści szpinaku 2 duże pomarańcze 1/2 czerwonej lub białej cebuli wykonanie: Liście szpinaku płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy przy pomocy papierowego ręcznika. Jeśli są duże liście to rwiemy je na mniejsze kawałki. Pomarańcze myjemy, obieramy, usuwamy błonki i kroimy na cząstki. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy. składniki na dressing

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania