W lecie przyrządzam zdecydowanie mniej wegetariańskich kotletów niż jesienią i zimą. Gdy ostatnio zostało mi z obiadu kilka ugotowanych ziemniaków, postanowiłam zrobić z nich kotleciki z
Mienta blog50 g kaszy jaglanej (4-5 płaskich łyżek) 230 g mleka 2% (1 szklanka) 100 ml wody 6 g prawdziwego miodu (1 łyżeczka) Polewa: 1 łyżeczka
Vroblewska-fitlife2 garści świeżego szpinaku (50 g) 2 kiwi (180 g) 1 mały banan (180 g) 1/2 szklanki wody mineralnej Szpinak umyć, kiwi i banana obrać
Vroblewska-fitlifeJarmuż Oliwa z oliwek Dowolne przyprawy Jarmuż rwiemy na malutkie kawałeczki i usuwamy twardsze łodyżki. Mieszamy i odrobiną oliwy i dowolnymi przyprawami (u mnie chili i
Vroblewska-fitlife1/4 szklanki kaszy jaglanej (50 g) 1 szklanka mleka 2% (230 g) 3 mrożone śliwki (165 g) cynamon opcjonalnie jakieś słodzidło :) Przelewamy kaszę na przemian
Vroblewska-fitlife1 łyżeczka naturalnego kakao 16% (ok. 5 g) 1 szklanka mleka 2% (ok. 230 g) 1/2 łyżeczki miodu (3 g) Wsypujemy kakao do kubka, dodajemy miód
Vroblewska-fitlifeSkładniki na 17 kuleczek: 100 g wiórków kokosowych + ok. 20 g do obtaczania 1 jajko M (65 g) 1 średni banan (95g bez skórki, 140 g
Vroblewska-fitlife 2 jajka M (130 g) 30 g wiórków kokosowych (1 łyżka = ok. 6 g) Słodzik wedle uznania (u mnie 1 łyżka erytrytolu) Dodatki: 100 g jogurtu
Vroblewska-fitlifepuszka tuńczyka w oleju (120 g) woreczek brązowego ryżu (100 g) puszka kukurydzy (285 g po odsączeniu) średni ogórek kiszony (50 g) pół małej papryki (100
Vroblewska-fitlifeSkładniki: dowolna ilość orzeszków ziemnych prażonych (można użyć zwykle i samemu podprażyć na suchej patelni) Orzeszki wrzucamy do dobrej jakości blendera. Miksujemy minutkę, robimy 2 minutki
Vroblewska-fitlifeSkładniki na około 17 kuleczek: 14 łyżek płatków owsianych (ok. 140 g) 2 czubate łyżki masła orzechowego (ok. 60 g) 1 duży banan
Vroblewska-fitlife150 g jogurtu naturalnego 1 miarka odżywki białkowej o dowolnym smaku; tu: waniliowa (ok. 30 g) 2 łyżki malin świeżych / mrożonych (ok. 30 g) 1
Vroblewska-fitlife150 g serek wiejski lekki 5 rzodkiewek (ok. 75 g) 10 grubszych plasterków ogórka (ok. 50 g) 1 krążek cebulki; u mnie czerwonej (ok. 10 g
Vroblewska-fitlife3/4 szklanki mrożonych truskawek (ok. 100 g) 1/2 średniego banana (ok. 70 g ze skórką) 3/4 szklanki kefiru (ok. 150 g) 1/2 łyżeczki nasion
Vroblewska-fitlife4,5 łyżki płatków owsianych górskich (ok. 45 g) 1/3 szklanki mleka 1,5% UHT (ok. 100 g) 1/3 szklanki wody 1/2 średniego banan (ok. 70
Vroblewska-fitlife