Wiem, już po Wigilii, ale nie było kiedy pisać przez Święta. Nawet nie otwierałam komputera, żeby poczytać a co dopiero mówić o prowadzeniu bloga! Przepis jest
Mama z MotylemNa zimowe mroźne dni, najlepszą potrawą jest ciepła pożywna zupa. Kremowa porowo-ziemniaczana nie dość, że jest pyszna to jeszcze sycąca. A na większy głód można
Mienta blog400 gram śledzi solonych 2 łyżki musztardy ziarnistej francuskiej 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego ok 150 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno 2 spore
AZgotuj!Tak się pozmieniało w moim życiu, że musiałam zacząć jeść mięso :( Wyniki badań na alergię pokarmową IgG pokazały, że wiele pokarmów muszę wykluczyć. Do tego muszę
pyszne zdrowościDzisiaj przedstawiam Wam zwykłego a jednocześnie niezwykłego karpia bo takiego smażonego w głębokim tłuszczu bez jakiejkolwiek panierki. Ten pomysł powstał gdy szukałam idealnej panierki LCHF i
Ola la LCHFMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Śledzie z koperkiem to mała odmiana na naszym stole. Tak samo jak śledzie z cebulką do ich przygotowania należy użyć …
My Blueberry CornerNie wiem jak to się dzieje ale zawsze przed Świętami mam amok i nagromadzenie wszystkich tematów pracowych i domowych. Nie ma czasu na nic. Zawsze planuję
Cooking for EmilyOstatnio pisałam o bułeczkach kukurydzianych , a dziś w menu bułeczki gryczane. Wykorzystałam ten sam przepis, tylko zamieniłam mąkę i dosypałam trochę ziarenek siemienia lnianego. Ciasto wyszło
Mama z MotylemTo jedno z moich ulubionych ciast. Zwłaszcza w sezonie truskawkowym i przy tak wyśmienitej pogodzie! Nie ma nic lepszego niż wyjść na balkon, czy ogródek z
Mama z MotylemMyślicie o szybkiej i meeeega zdrowej przekąsce? Już raz prezentowałam muffiny o smaku pizzy, ale to coś zupełnie innego. Pieczone w formie do muffinek, ale bez
Mama z MotylemPrzepis autorski (mój). Ten sernik to moja baaardzo wielka duma! Jest przepyszny, lekko wilgotny, zawsze ładnie wrasta, czyli nie skłamię, jeśli jednym słowem określę go
Di gotujeNasi przodkowie przypisywali potrawom podawanym na kolację wigilijną szczególne, symboliczne, niemalże magiczne właściwości. Dawne obrzędy ludowe zanikają, ale tradycyjne wigilijne potrawy przetrwały setki lat. Nie zawsze
Smakowity Blog KulinarnyCo można zrobić z fasoli? Wszystko. Zapytajcie kogo chcecie. Smalczyk z fasoli to najmniej szokujące. Mam na blogu kiełbaski z fasoli i klopsiki z fasoli
Gotuj z Blue RavenPieczona dynia, faszerowana marchewką, żurawiną i cynamonem. Kawałek polany octem smakuje jako dodatek do drugiego dania, zaś miodem do ryżu np. jaśminowego. dynia Hokkaido 2
AZgotuj!Zdrowa i szybka słodka przekąska, nie tylko na święta. Bez cukru i bez glutenu. Podczas przygotowania jaglanki na śniadanie, bądź kaszy do obiadu, warto ugotować trochę
Mienta blog