To wyjątkowo proste lody i co najważniejsze można je od razu jeść. ;-) Składniki: truskawki zamrożone w plastrki banany zamrożone w plasterki trochę mleka roslinnego odrobina
Humanistka w kuchniŻar leje się z nieba dlatego trzeba znaleźć sposób aby się ochłodzić, ja go znalazłam. Oto cudowne waniliowe lody z mleka ryżowego. Są banalne w wykonaniu
madamekuchnia.wordpress.comBardzo słodki, orzeźwiający i super gęsty sok z jagód oraz innych owoców i warzyw, z wyczuwalną nutą cytryny. Pyszności! szklanka jagód zielone jabłko 3 morele 2
Mienta blogChyba nie muszę pisać, że domowy kisiel nie ma sobie równych. W sezonie wiśniowym - to właśnie on królował w mojej kuchni. Zresztą uwielbiam wiśnie! A
Di gotujeFrużelinę wiśniową jadłam kilka lat temu jako dodatek do gofrów. Była tak dobra, że do dziś pamiętam jej smak. Postanowiłam więc zrobić swoją, domową frużelinę. Przygotowanie
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieBób z pomidorami to przepyszne połączenie, a w wersji na ostro jeszcze lepsze. Jeśli jesteście fanami pikantnej kuchni to gorąco polecam :) 2 szklanki ugotowanego i obranego
Mienta blogPrzepyszną i aromatyczną odpowiedzią na dzisiejsze dietetyczne potrzeby jest kuchnia restauracji Food Art Company w Gdańsku, która z warzyw robi wyjątkowe cuda. Artykuł Food Art Company
COOKMAGAZINELubicie kisiel? Ja lubię, ale jakoś tak wychodzi, że robię go bardzo rzadko. I sama się dziwię dlaczego, przecież to nic trudnego. Wystarczą owoce, cukier, mąka
Polska ZupaDzisiaj nasze ulubione ciasto, które już mogliście poznać jako Ptasie Mleczko , ale w wersji dla alergików, czyli na bazie mleczka kokosowego zamiast śmietanki. Delikatne, lekkie, idealne
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieDo książki Szymona Kubickiego Facet i kuchnia podchodziłam z pewną... Artykuł BEZ GLUTENU, ALE ZE SMAKIEM – FACET I KUCHNIA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEBardzo lubię zieloną fasolkę. Zdecydowanie wolę od żółtej. Ucięłam sobie krótką pogawędkę ze sprzedawcą w warzywniaku. Ponieważ nie było zielonej fasolki, zapytałam dlaczego? Odpowiedź była
AZgotuj!Lato w pełni a więc targ pełen jest owoców które można wspaniale wykorzystać. Tym razem jest to sernik, lecz nie taki zwyczajny bo z mleka kokosowego
madamekuchnia.wordpress.comOrzeźwiający, słodki sok z malin, arbuza i kliku innych zdrowych dodatków :) ok. 450 ml szklanka arbuza pół szklanki malin zielone jabłko 2 morele łodyga selera naciowego
Mienta blogDzisiejsza propozycja jest idealna dla tych, którzy nie lubią zbyt dużo czasu spędzać w kuchni. Smażymy raz w tygodniu większą ilość placków, które następnie chowamy do
Powiedz dietom nie