Składniki na jedną dużą porcję: 2 jajka rozmiar L 300 g kalafiora 1/2 dużego pomidora (ok. 100g) 3 łyżki posiekanej natki pietruszki (ok. 20 g) 1/5
Vroblewska-fitlifeRyż na mleku to danie banalnie proste i szybkie w przygotowaniu, a na dodatek wyjątkowo pyszne. Dla wielu pewnie też przypomnienie smaków dzieciństwa. ;) Dzisiaj prezentuję Wam
Kuchnia EllieDanie idealne, jeżeli zostanie nam sporo ugotowanych ziemniaków. Co prawda u mnie w domu zdarza się to bardzo rzadko, ale jednak czasami się zdarza. 750 g
Polska ZupaSkładniki na jedną dużą porcję/dwie małe: 100 g twarogu półtłustego 3 płaskie łyżki płatków górskich owsianych (ok. 30 g) 1 płaska łyżka mąki owsianej lub
Vroblewska-fitlifeMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Red relish to sos prawie do wszystkiego. Jego słodko-kwaśna nuta jest świetnym dopełnieniem do serów, wędlin czy mięs. Mój najstarszy
My Blueberry CornerMięso wołowe, ser, bekon, pomidor, bułeczka z sezamem i sos BBQ kojarzy się z prawdziwym hamburgerem . Jednak ja wolę nieco zmodyfikowane wersje tej kanapki. Dzisiaj przedstawiam
JaglusiaBrzmi dziwnie? To nie jest żadna filozofia! To ciasto zostało zrobione z płatków owsianych i migdałów. Nie zawiera mąki pszennej ani masła. Pod bardzo chrupiącą kruszonką
JaglusiaKremowa kasza jaglana z karmelizowanymi jagodami i skropiona syropem klonowym. Możecie użyć mleka krowiego lub roślinnego, jednak najlepiej sprawdzi się mleko kokosowe. Skarmelizować można dowolne owoce
JaglusiaKolejna odsłona komosy ryżowej. Ma delikatny, charakterystyczny posmak. Do tego dania można użyć dowolnej jej odmiany np. białej, czerwonej czy czarnej. Opcjonalnie ser kozi można zastąpić
JaglusiaCoraz więcej owoców, coraz więcej jaglanek! Tym razem podaję przepis z jeżynami. Jaglanka z daktylami i jeżynami porcja dla 1 osoby Składniki: 1/3 szklanki kaszy jaglanej
JaglusiaNaszła mnie ochota na przygotowanie wegetariańskiego, pełnego warzyw i aromatów obiadu. Komosa ryżowa z selerem naciowym i pesto pietruszkowym podana na pure z groszku i do
JaglusiaSkładniki na ok. 12 litrowych słoików: 10 kg śliwek węgierek (waga razem z pestkami) 3 płaskie łyżki cukru na każdy słoik (ok. 30 g na słoik
Vroblewska-fitlifeCześć ! Cieszycie się, że lato wróciło ? Ja bardzo ! Moim niezawodnym sposobem na orzeźwienie jest lemoniada. Odrazu przygotowuję podwójną ilość. Dziś mam dla Was przepis na lemoniadę
Moja pasja smakuUwielbiam sosy grzybowe, i gdybym tylko miała więcej czasu na ich przyrządzanie to z pewnością często bym się nimi zajadała. Od czasu do czasu muszę znaleźć
Mienta blog